АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 717
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Tanq25 и аз много се притеснявам от инфекции, понеже с първата бременност постоянно бях с гъбички. Сега имам пак постоянно течение, но днес ми излезе микробиологията и е чиста. Вие пускате ли някакви други изследвания освен микробиология?

# 151
На мен ми пусна микробиология и микоплазми - всичко излезе отрицателно.

Днес докато чаках в Токуда, ми направи много неприятно впечатление как татковци заемаха седящи места в чакалнята, която и без това не може да събере всички вечни чакащи. За двата часа, в които аз чаках, се смениха поне 5-6 мъже, от които само 1 стоя прав през цялото време, а един друг неохотно стана, след като се оказа, че няма нито един празен стол за най-новата бременна.

Хубаво, за фетална или при прием за раждане искаме да са с нас, окей, ама поне да са малко по-съобразителни и да стоят прави или в коридора. Че даже и Ненчо Балабанов днес беше с новата си жена да прием за секцио, беше си поседнал все едно си е вкъщи и зяпаше телевизора. Сигурно аз съм бъгната, че предната ми бременност беше през Ковид и за мен е нормално да съм навсякъде сама, даже ми е малко непонятно като се водят татковци на нормален преглед (т.е. не ФМ). Моята докторка например изобщо не пуска бащата, та при мен дори не е опция, но аз не изпитвам и потребност.

# 152
  • София
И аз виждам татковци с 90% от бременните в Токуда, но винаги са отстъпвали място като дойде жена. ММ също идва с мен почти всеки път (сега само 2 пъти не успя и гледа малкия като е болен) и ако има място и не чака някоя жена си сяда. На предната бременност не можа да идва на прегледи и му беше много неприятно, че трябваше да чака навън да му разкажа за прегледа и да не може да е част от тази част на развитието на детето. Сега като дойде и не може да се отлепи от екрана и после с часове и дни говори бебето какво направило, как застанало и т.н. (моята АГ пуска татковците, гони ги само при взимане на микробиология или като мери шийка вагинално). Аз лично предпочитам да е с мен на всеки преглед. Искаше ми се този път и на раждането да бъде, но разбрах, че все още не са върнали практиката таткото да присъства. Поне ще може да ме изпрати пак на приема, което пак е нещо и е донякъде успокоително (предния път беше забранено, но аз бях с такива жестоки и чести контракции, че ме съжалиха да ме изпрати до приемния кабинет Grinning )

# 153
  • Варна
Аз пък много се радвам, че моя мъж е с мен винаги. За него е също толкова вълнуващо, колкото и за мен. Бившия ми съпруг с такава неохота идваше с мен и то броени пъти по време на процедурите, чак ме разрева след трансфера, щото много чакал 😒 А тогава посещавахме Тутракан, от Варна сме.
Даже и в болницата в Тутракан лежах сама 5 дни. Молих санитарките да ми купуват вода, щото бях с усложнения и не можех да мърдам.
Та... много силно оценявам желанието на сегашния ми партньор за съпричастност във всичко, което ни се случва. Но пък той е винаги съобразителен и не сяда.

# 154
Като не е натоварено, разбирам, нека седят. Не казвам да не идват, само защото аз не изпитвам нужда ММ да е с мен, който има нужда, да идва, но мен ме дразни липсата на заинтересованост. Все пак сме в АГ отделение. Явно аз уцелвам винаги пълна лудница, днес не е имало празни столове цяла сутрин и прави впечатление, когато една четвърт от местата са заети от мъже. За приема ясно, че е редно да са с нас, но като се вижда, че е много натоварено, да станат. Забили поглед в телефона или като Ненчо в телевизора и светът около тях не съществува... Мен като ме приемаха за секциото 2021ва беше почивен ден и ММ беше с мен, но беше празно, само аз и още 2 жени с мъжете си също за прием.

# 155
  • София
То Токуда реално рядко е празна, но аз съм хващала и по 3-4 човека макс да има (че даже съм чакала само 15мин за преглед). Малко е на периоди. Аз донякъде разбирам и не всички са несъобразителни (абсолютно има и такива бурсуци!). Бащите преживяват не по-леко раждането и всякакви неща им минават през главата и се отнасят в мисли някъде надалеч. Мъжът ми ми разказа доста след като родих как е прекарал часовете, в които в чакал да звънна, че всичко е наред и направо го съжалих какво е преживял. Като му звъннах тъкмо е палил колата към болницата, защото е нямал никаква информация и бил готов да търси който и да, за да му каже какво се случва. Та не съдя бащи веднага. Точно в Токуда един баща просто имаше нужда да седне (при претъпкана чакалня включително отвън) и да се хване за главата, за да мисли трезво докато приемаха жена му в 30гс за спешно раждане и това ми се запечата като гледка и до сега. Този човек всеки го съжали, защото се държа едвам едвам на крака и хич не знаеше къде се намира в момента и просто зяпаше в една точка.

# 156
Разбира се, в такава ситуация всеки нормален човек ще прояви разбиране. Но това е частен случай и не мисля, че нито един от татковците днес беше в такава позиция, единият даже си извади лаптопа да си работи, а Ненчо небрежно чакаше някой да го разпознае. 

# 157
  • София
Затова казах, че някои са си бурсуци, но не всеки случай е от несъобразителност и няма как да знаем дали зяпащия татко с бременната не преживяват някакви проблеми с бременността и да се е отнесъл човекът, нито работещият на лаптоп дали това не му е отдушник на някакви мисли. А частните случаи в Токуда конкретно са постоянно заради неонатологията и тежките случаи са разпределят натам и МД ( и за раждане, и за проследяване). Това се случва всеки ден там и не е необичайно и затова винаги съм с едно на ум когато чакам и аз.

# 158
Tanq25 и аз много се притеснявам от инфекции, понеже с първата бременност постоянно бях с гъбички. Сега имам пак постоянно течение, но днес ми излезе микробиологията и е чиста. Вие пускате ли някакви други изследвания освен микробиология?
Микробиология и директна микроскопия. Пускам заедно с кръвните изследвания и CRP. И урокултура.
Първата бременност както казах беше с къса шийка, която АГ мислеше, че е скъсена от инфекция ( впоследствие от сумата изследвания се разбра, че няма инфекция) или от подготвителните контракции. Тогава на две седмици бях на преглед за мерене на шийката, микробиология, кръвни с CRP и урокултура.
Сега след серклажа имам някакво течение, което най-вероятно са гъби от антибиотиците след манипулацията. Чакам микробиологията да излезе, за да се потвърди. Утре ще пусна и кръвните + урокултура.

# 159
  • Пловдив
На мен ми пусна микробиология и микоплазми - всичко излезе отрицателно.

Днес докато чаках в Токуда, ми направи много неприятно впечатление как татковци заемаха седящи места в чакалнята, която и без това не може да събере всички вечни чакащи. За двата часа, в които аз чаках, се смениха поне 5-6 мъже, от които само 1 стоя прав през цялото време, а един друг неохотно стана, след като се оказа, че няма нито един празен стол за най-новата бременна.

Хубаво, за фетална или при прием за раждане искаме да са с нас, окей, ама поне да са малко по-съобразителни и да стоят прави или в коридора. Че даже и Ненчо Балабанов днес беше с новата си жена да прием за секцио, беше си поседнал все едно си е вкъщи и зяпаше телевизора. Сигурно аз съм бъгната, че предната ми бременност беше през Ковид и за мен е нормално да съм навсякъде сама, даже ми е малко непонятно като се водят татковци на нормален преглед (т.е. не ФМ). Моята докторка например изобщо не пуска бащата, та при мен дори не е опция, но аз не изпитвам и потребност.

И аз съм като теб, не  чувствам необходимост на нормален преглед таткото да е там. А и усещам,че и той самият не иска, вълнува се много, не ме разбирайте погрешно, но всичко е свързано с чакане, време. И моето първо детенце беше по време на последните ковид рестрикции, поне си спомням, че татковците не можеха да идват.

# 160
Момичета, имате ли наблюдения/мнение за кошари тип Next to me?
Обмислям да си вземем за първите месеци и ще се радвам на отзиви от мами ,които вече имат такава у дома Simple Smile

# 161
И аз ходя на прегледите сама. Не изпитвам необходимост да има някой с мен, дори май се чувствам по-спокойно сама Blush
А за кошарките Next to me, приятелки с малки деца ми казват, че е голямо удобство и може би една от най-полезните покупки в началото. Та и аз обмислям май да взема.

# 162
  • София
Ние ще вземем голяма, която става пак тип next to me. Но е с размер на нормална кошара (ползва се до почти 3г по кг по спомен) и може да се ползва до смяната с нормално легло, просто цялата страна пада и се прилепя до леглото. Синът ми се премести на нормално легло на около 1.5г и не виждам смисъл да купуваме няколко размера кошари за толкова малко време. Малката, ако всичко е наред, пак на горе-долу толкова ще я преместим в стаята при него и ще си е вече в нормално легло.

# 163
Ние ще вземем голяма, която става пак тип next to me. Но е с размер на нормална кошара (ползва се до почти 3г по кг по спомен) и може да се ползва до смяната с нормално легло, просто цялата страна пада и се прилепя до леглото. Синът ми се премести на нормално легло на около 1.5г и не виждам смисъл да купуваме няколко размера кошари за толкова малко време. Малката, ако всичко е наред, пак на горе-долу толкова ще я преместим в стаята при него и ще си е вече в нормално легло.
Това е много хубава идея. Кошарата, която сме харесали, е със сваляше страна. Ще помислим за възможността да я ползваме 2 в 1. 😁

# 164
Току-що ми съобщиха, че на феталната утре няма да се допускат придружители по заповед на РЗИ. Чули ли сте да има някакви нови мерки?

Общи условия

Активация на акаунт