АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 50 653
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Ами момичета , какво да ви кажа . Днес пуснах целия пакет в друга лаборатория, в която АГто ми каза да отида ( Пролабор срещу Майчин дом) и там ТСХ излезе 1.85 …   радвам се , разбира се , но е толкова объркващо вече. Уж Цибалаб се водят една от най-добрите за всякакви излседвания 😶

# 571
Д-р Атанасова много държи на тази конкретна лаборатория и им вярва за стойностите, така че ѝ пиши направо с резултата и ще ти направи коментар. На мен ми е неудобна като място и ходя другаде (в медицинския център, където преглежда ендокриноложката ми) и за момента не е имало скандални резултати и според мен са коректни, а и аз ТСХ-то с годините се научих да го усещам като се качи над 2.

Уж големите лаборатории са добри, но съм чела за почти всички, че дават отклонения при някои пациенти, та е малко тото дали резултатите ще са верни. Но пък то не може да се дупчим по 100 пъти, аз една вена имам и 1 път месечно ѝ е много, камо ли повече.

# 572
  • София
На мен точно в Цибалаб в два дни разлика ТСХ беше с 1ца разлика.

# 573
  • София
Доколкото знам, TSH е чувствителен показател, който се влияе и от стрес, качество на съня и други такива фактори. Дори притеснението по време на вземането на кръв може да е причина за леко покачване.
Както казах, с предната си бременност бях на Еутирокс 25 и TSH се движеше в диапазона 2-2,5. В началото на 9-ти месец по указания на ендокринолога спрях хапчето и лабораторното проследяване. Направи ми обаче впечатление, че в епикризата от раждането TSH ми беше 1,7, а за цяла бременност резултат под 2 не бях видяла, при това с терапия. Обяснявам си го с факта, че са ми взели кръв през абоката, изобщо не съм разбрала и съответно не съм вложила дежурната доза притеснение и стрес, които качват разни хормони и влияят на TSH.

# 574
Здарвейте мамчета. Имам спомен, че с предните бременности пиех фолиева киселина само първите 3 месеца а сега съм в 6ти вече и днес ми е последното хапче. Обаче нещо се двоумя и се чудя дали да не си я продължа, има ли някякво значение / проблем? Или по скоро би било благоприятно? Четох че, даже и по време на кърмене препоръчват, но да чуя и вашето мнение. Пия Биозин мама, друго не приемам.

# 575
Аз пия ФК все още. Не ми я спират. Но началото на януари ще си я пусна от любопитство с кръвните изследвания.

# 576
  • София
И с предната пих до края, и с тази мисля така. Част ми е от комбинираните витамини.

# 577
С предишната пих до 4мес. Сега АГ каза да я приемам до края Simple Smile ( честно. казано забравям доста,но така става като пия много неща. Хубавото е че и във витамините я има).

# 578
Реших да я пия до края, даже и след това. Няма да навреди. Опаковката е 120т, така че ще си я изпия.

# 579
  • Варна
Момичета, пожелавам ви едни светли празници, изпълнени с много любов, уют и приятни ритничета! Оставете работата на другите! Бъдете здрави, пазете килограмите 🤭 и стойте далеч от бели!
Весели Коледни и новогодишни празници! 🤗🤗🤗

# 580
  • София
Да са изкарате весело празниците!

Я кажете измислихте ли имена вече на бебоците? С ММ сме на тази вълна точно тези дни, прерових всякакви именници, старобългарски, славянски и какви ли не. Накрая май стигнахме до извода, че няма да я кръщаваме на бабите (с почти еднакво име са, но не ни допада за малката). И име с тяхната буква не харесваме. Обаче на мен сега ми се заби в главата име близко до моето, с еднакво значение, а ММ ми съобщи, че сънувал как я кръщаваме на мен Grinning Та голяма дилема сега и направо сън не ми дава този въпрос.
Със синът ми беше супер лесно. Кръстен е на свекъра, името е кратко, с готино умалително и международно звучене. Ама сега…. Joy

# 581
И ние преровихме де що намерихме именници, много ни е трудно за момче да изберем име. За каката даже имахме варианти, от които да избираме. Реално нямаме ограничения, защото не кръщаваме на никого, но просто няма име, което да посочим и двамата и да кажем - това е!

Засега сме се съгласили на едно име, което и двамата харесваме, като наближи ще говорим пак, както каза ММ "може нещо да изникне". Grinning

# 582
Ох, наскоро мислех и аз да питам по тази тема. Ние чакаме 3то момче. За 1во добре, за 2рото пак измислихме, ама 3то... вече малко се поизчерпахме. Имаме няккави варианти, но още няма съвсем консенсус. Гледаме да има някакво значение, символика за нас и на мен  и се иска на него да го кръстим, но той не иска. Името е тегаво от към умалително и тук малко се запъваме. Аз му казвам - като се роди и го видя ще преценим на място Yum но той не е съгласен.

# 583
  • София
Ние се колебаем между две имена. Бяхме си ги намислили с първата бременност преди да научим пола на бебето, имахме по няколко варианта за момче и за момиче. И сега им дойде реда на вторите Grinning Но нищо не се знае де, има време.

# 584
Бяхме харесали едно име, но се отказахме. Имам една книга - Български именник: Най-пълният тълкувател на личните имена- Валентин Бояджиев. Прочетох там за името, че все болнаво ще бъде цял живот, та ще избираме друго 😁

Общи условия

Активация на акаунт