АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 51 114
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
JayRay, колко ти са хемоглобинът и желязото?
Аз от днес започнах да пия по препоръка на единия АГ и на фармацевт комбинираните витамини Елевит. В тях има и желязо и се води , че покрива 100 % от дневната препоръчителна норма при бременни и кърмещи, но аз съм си и в дефицит, така че не знам дали толкова бързо с тях ще успея да попълня.

Summer., и на мен са ми много досадни прегледите обаче така ще е до раждането.

Нямам много сили аз, работата ми отнема цялата енергия и хич не ми се ходи никъде, ако мога, бих си лежала да си почивам и да чета книги. Аз не съм си правила и лазерна епилация или някакво трайно епилиране, не ходя и на кола, защото много ме боли и прегледите и поради тази причина са ми изтощително, докато се обезкосмя преди това. Коремчето ми е доста голямо и си е трудно обаче като не знам в кой момент ще решат да ме преглеждат...

# 421
И на мен вече ми е трудно обезкосмяването. Нямам видимост никаква. Чудя с депилатоар дали няма да е по- лесно?
Друго да ви попитам. Аз съм с резус отрицателен ( мъжа ми съотверно+) и вчера доктора ми каза, че по протокол се бие инжекция в 28 седмица, но много жени я пропускали и аз да си взема решението. Та се чудя да я бия или не?

# 422
  • София
Delightful, хемоглобинът ми е ок - 137 (месец преди това беше 139), но желязото беше под долна граница 2м подред. Трябва да видя стари коментари или да изровя изследванията. Иначе аз пиех само Елевит, но падана двойно за 1м (желязо и феритин също). Сега съм на 2 дневно сорбифер за желязото и запълване на депата, а си е доста по-голяма доза от дневната препоръчителна, която е във витамините.

Инжекция не ми биха при първото раждане, нямах антитела (следихме ги). Синът ми взе моя - резус фактор. Сега следим пак антителата. Вече пусках веднъж изследването, някъде тук трябва пак (ще питам на прегледа другата седмица), накрая пак има пускане да се види дали ги няма. Принципно инжекция се бие след раждането, ако детето е с + фактор или се видят антитела.

# 423
Аз не съм пускала желязо, но от 11та седмица пръскам спрей желязо. Бях много отпаднала от повръщането и сякаш това желязо и вит Д ме вдигнаха (вит Д беше под норма).
С нов проблем съм…хемороиди. Външни и безумно големи, чак не мога да спя. И с миналата бременност имах, но на много по-късен етап. Даже ги оперирах малкия като стана на 10м. И сега ми се реве и от болка и от яд

# 424
Аз не съм пускала желязо, но от 11та седмица пръскам спрей желязо. Бях много отпаднала от повръщането и сякаш това желязо и вит Д ме вдигнаха (вит Д беше под норма).
С нов проблем съм…хемороиди. Външни и безумно големи, чак не мога да спя. И с миналата бременност имах, но на много по-късен етап. Даже ги оперирах малкия като стана на 10м. И сега ми се реве и от болка и от яд
Пробвала ли си Хемороидин на д-р Тошков?
На мен много добре ми действа.
А за мазане Neo Fitoroid.

Аз бях на ЖК. Включиха ми и на мен желязо и ми изписа за косопада Merz Spezial за кожа, коса и нокти. Дано помогне.
Бебока е добре расте вече е 430гр 😁.
Много беше хубаво да видя малките му пръстчета как се свиват в юмруче. Толкова хубав момент 🥰.

# 425

И аз имам хемороиди, но ги държа под контрол. Като усетя, че се влошават се мажа с Масту за външните или слагам свещички 3 поредни вечери за вътрешните. Мия се с бебешко A derma и хладка вода, включих фибри сутрин с вода. Също много плодове и зеленчуци с фибри.

# 426

И аз имам хемороиди, но ги държа под контрол. Като усетя, че се влошават се мажа с Масту за външните или слагам свещички 3 поредни вечери за вътрешните. Мия се с бебешко A derma и хладка вода, включих фибри сутрин с вода. Също много плодове и зеленчуци с фибри.

Само цикатридина съм ползвала по време на бременност, и така рекламираната от мен мас с невен. Ще го пробвам това масту.
Аз повръщам още и храненето ми е много зле. Свеж плод или зеленчук не мога дори да погледна. Липсата на фибри в комбинация с напъните при повръщане ми видя сметката. Много ме е яд, защото буквално на днешния ден преди година се оперирах от хемороиди и изобщо не очаквах, че може да стане по-зле от преди.

# 427
Момичета вие къде усещате вашите бебоци. В 21+5 съм к като ме срита чак към влагалището  усещам вибрации даже понякога си мисля , че някой крак или ръка ще се подаде , На преглед все питам не е ли ниско , но все нищо не казват . Притеснявам се да не го изръся това бебе

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 23:56 от ilsan_89

# 428
Момичета вие къде усещате вашите бебоци. В 21+5 съм к като ме срита чак към влахалищеъо усещам вибрации даже понякога си мисля , че някой крак или ръка ще ае подаде , На преглед все питам не е ли ниско , ни все нищо не казват . Притеснявам се да не го изръся това бебе

И аз съм така, на мен ми казаха двамата лекари, че всичко било ок..

# 429
  • София
При мен също се усеща ниско долу. От време на време като почувствам движенията мога да видя как мърда корема ниско под пъпа. Нормално е 🙂

# 430
Има ли момичета, които ще раждат в Пловдив? Към коя болница сте се насочили? Колебая се дали да си раждам в Панагюрище? За мен са много важни отношението към родилката и да са добри специалисти, не очаквам лукс или глезотии.
Благодаря

# 431
Момичета вие къде усещате вашите бебоци. В 21+5 съм к като ме срита чак към влагалището  усещам вибрации даже понякога си мисля , че някой крак или ръка ще се подаде , На преглед все питам не е ли ниско , но все нищо не казват . Притеснявам се да не го изръся това бебе
И аз имаше периоди така да усещам, беше неприятно, но се обърна с главата надолу от няколко седмици и стои по този начин и е доста по-комфортно. Щом не са ти казали ,че има проблем не се притеснявай.

# 432
  • София
Аз в 23гс усещам, че се вдигна или намести. До преди няколко дни риташе точно все едно ми е между краката и ще се покаже всеки момент. Сега вече се усеща под пъпа и леко в дясно, а отгоре е леко в ляво около пъпа. До последно беше седалищно, не знам как се е разместила сега, но ще видим другата седмица. Някак с влизането в 6м ще кажеш, че и се намести, и стана много по-активна.

# 433
Има ли момичета, които ще раждат в Пловдив? Към коя болница сте се насочили? Колебая се дали да си раждам в Панагюрище? За мен са много важни отношението към родилката и да са добри специалисти, не очаквам лукс или глезотии.
Благодаря

Аз съм се насочила към Пълмед, познати, раждали там, казват, че в общи линии са доволни. За Хирургиите съм чувала неприятни неща относно отношението на персонала към родилката, но това може да го потвърди някой от първо лице.

# 434
Здравейте момичета, дали в момента има клиника, където позволяват на бащата да присъства на фетална морфология (18-23 седм)? Много ми се иска мъжът ми да види бебето, бих го накарала да направи ковид тест преди да дойде и нямам нищо против да платя повече, обаче и двете места, които ми бяха препоръчани от АГ не пускат с придружители. Дори съм готова първо да направя истинската фетална морфология както трябва без него и после да отидем някъде заедно да го види без да правят измервания вече. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт