АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 50 796
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И аз днес бях на преглед, ММ си влезна спокойно, освен при меренето на шийката, ама това й е практика на лекарката и си го знаем.

Иначе днес в 24гс малката най-накрая си показа пола. 600гр е, врътнала се е с главата надолу (не че ще ме касае за раждането) и показа дълги крака както се изрази лекарката. Шийката е перфектна, но не даде размер. Говорихме за раждането и си потвърдихме, че ще е секцио след като пак минахме през разговор защо първият път не е станало естествено. Обясни ми подробно колко ненужно е меренето на таза с онзи инструмент, защото реално няма как да се прецени дали е тесен таз с него. Прави се снимка и се гледа вътрешната кост. Това да ми го бяха казали още с първата бременност нямаше да е лошо, че бая ме измъчиха в предродилна. Диспропорция при мен е била причината, не толкова няколкото пъти овъртяна пъпна връв. А бебето хич не беше голямо, даже по-дребничко.
Назначи изследвания и нов преглед за средата на януари. Тогава ще съм към 28гс и ще пусна обременяването с глюкоза и втори път за антителата за резус фактора. Преди ОГТТ ми каза за 2-3 дни да спра желязо и вечерта преди изследването да не ям сладко, за да не се вдигнат изкуствено границите.

И ме похвали за кг, че ги държа ок и иска и занапред да са така. Засега са 3 отгоре, но аз си следя в нас.

# 511
  • Варна
Какви са тия фетални за 15 мин?! 😳
Моята фетална беше близо час. Като съм на ЖК е по 15 мин, но аз там нищо не разбирам и без това. Апарата е по-стар, тя АГ си гледа определени неща, аз докато се ориентирам, вечв сме приключили.

# 512
Девойката е чакала 15мин за да влезе , не уточнява колко трае ФМ . Аз също ходих на 2ра в МЦ Марковс и прегледа беше около 40-50мин. Simple Smile

Моята фетална беше близо час. Като съм на ЖК е по 15 мин, но аз там нищо не разбирам и без това. Апарата е по-стар, тя АГ си гледа определени неща, аз докато се ориентирам, вечв сме приключили.

# 513

1вата фетална в Оскар клиник беше 15 мин , а чакам 45 мин, за да вляза.
Сега 2рата фетална в Марковс беше обратното чаках 15 мин , а прегледа беше около 40 мин .

# 514
И аз днес бях на втора ФМ, продължи около 40 минути прегледът. Всичко е наред с бебето, водите са ми на долна граница и да пия повече вода. Много ми е трудно да пия повече от литър, хем не ми се пие, хем непрекъснато пишкам, но ще се насилвам.

Аз ходя в МЦ Тринити, на мястото където преди беше МЦ Марковс (на ул. Алеко Константинов). Не се чака много за прегледа и пускат татковци, а д-р Маркова е много подробна, гледа внимателно, обяснява добре и ако се налага те вика допълнително (даже единият път не ми взе пари като ме беше извикала да доогледа).

# 515
Моята ФМ също беше 15 мин. /в Германия/. Но тя си беше решила да ме прати на Feindiagnostik та може би заради това така набързо ме прегледа. А и малкият юнак не беше много приятелски настроен . При Feindiagnostik  си ме огледаха хубаво .... Даже ме пратиха на разходка да се обърне детето , да му видим муцунката.

# 516
  • София
Ще се върна малко на темата със шофирането. Трафика в София е кошмарен и избягвам да шофирам, но понякига няма как, особено при гадно време или за пазар. Ползвате ли колан за бременни? Аз съм без, тоест слаггам си автомобилния, но ми пречи определено. Обмислям купуването на такъв, който минава през краката, а не корема долу. Имате ли впечатления?

# 517
С предишната бременност ползвах и не съм доволна. Даже не знам къде е и изобщо нямам намерение да го търся или слагам .
Аз От няколко дни насам си слагам само горната част на колана , а тази която минава на коремчето реално вече е зад мен.

Ще се върна малко на темата със шофирането. Трафика в София е кошмарен и избягвам да шофирам, но понякига няма как, особено при гадно време или за пазар. Ползвате ли колан за бременни? Аз съм без, тоест слаггам си автомобилния, но ми пречи определено. Обмислям купуването на такъв, който минава през краката, а не корема долу. Имате ли впечатления?

# 518
Аз колан все още ползвам. Имам една катастрофа без колан и от тогава не пътувам без независимо дали се возя или шофирам. Даже в такси задължително слагам колан, няколко пъти съм виждала таксита как катастрофират пред мен.
xSmurfettex от теб чувам за колан за бременни.  Ще се разровя в нета да видя какво представлява.

# 519
Аз вече не си слагам колана, защото корема ми порастна доста и ме стиска страшно. Сега съм и с нова кола и е по-стегнат някакси. На предишната ми имаше едно пластмасово, с което си го регулирах , обаче дистроника ако засече опастност от катастрофа ми го дърпаше рязко, та с една дума сигурно вече 2 месеца не слагам колан, а съм доста активен шофьор в София и извън нея. Ноо ми е адски неприятно, все едно съм гола в колата 🤣. Навика си е страшно нещо, а и се чувствам наистина по-сигурно.
Днеска бях на среща с лекаря за раждането, каза ми ако се спра на секцио , че ако всичко е наред ще бъде около 20ти март. Оперира по Щарк, горе долу 30 минути е операцията. Щял да ми запази хубава стая на 12тия етаж в Майчин дом. Болницата въпреки, че е държавна изглежда доста прилично. Прегледаха ме и установихме , че имам малко скъсяване на шийката , забраниха ми да работя вече, трябва да си почивам. Между празниците влизам в 7ми месец. Госпожицата ни я измериха около 830 грама, порастнала е доста от последния преглед.

# 520
Живеем в Пловдив, и аз шофирам активно, до работа, по време на работа ми се налага много често да излизам. Все още слагам колан, за по-дълги пътувания слагам само горната част. Но и аз се чувствам като гола в колата, когато съм без колан.
Сега влязох в 6ти месец, бебешока се движи с почти две седмици напред - 530г.  На прегледа тази седмица докторът малко се осъмни за гест. диабет и ме прати на изследвания за всеки случай, но резултатите бяха в норма.

# 521
  • София
Аз гледах коланите, които се водят за бременни обаче хич не ми се струват сигурни. То реално точките на опората пак се изместват, не съм гледала какви тестове са правени с тях и дали има такива. Аз няма да взимам. Още успявам да сложа спокойно правилно колана въпреки корема, само слагам ръце отдолу и издърпвам долната част. При нас в колата обаче не дърпа така автоматично, трябва да са много резки спирачки. Ние реално смятаме сега началото на януари да прекратим дългите пътувания и ни остава само придвижването из София, което предимно за мен е до болницата и до лабораторията и някои дребни задачки и излизания.

Аз забравих да се похваля - явно успях да успокоя нерва, който се беше притиснал в кръста и положението е мнооого по-добре последните 10тина дни, може би и завъртането на малката оказа някакво влияние. Само от време на време се усеща, но не постоянно както преди и мога да ходя спокойно. Вчера го говорихме и с АГ и тя си каза, че както описвам и показвам къде си е ишиас отвсякъде, особено с болката към крака.

# 522
Притискането на нерв е изключително неприятно, дано повече не застава там бебето. Съседката , която живее на горния етаж докато беше бременна с близнаци, едно от бебетата притисна нерв и я обездвижи за 3 месеца. Те се родиха доста едри бебета, тя много напълня, дето има един майтап-бебетата проходиха преди нея. Мъжете дават ли си сметка през какво минава женското тяло през този период? 😄 И какви късметлии са като цяло .. 😀

# 523
Здравейте, днес бях на втора ФМ, по термин 21гс и 6 дни, но ми измести термина със седмица напред и вече съм 23 г.с.
Плацентата ми е превия, ниско и напълно покрива канала. Каза ми секцио на 100% даже 2 седмици преди термин т.е края на март или началото на април. Каза почивка основно, но нз как ще стане с едно диване което прави 2г този месец.
Има ли други с такава плацента?

# 524
  • Варна
Моята е ниска, но чак превия не е. При мен има проблем с мястото на закрепване на пъпната връв, но ще видим по-нататък, има още време.
Относно шофирането, аз избягвам, по-скоро заради дупките, че такова друсане пада....
Колан не слагам още от стимулацията за ЗЕТ, независимо дали карам или се возя, тъй като долната му част минава точно там, където биех инжекциите и беше болезнено.
Така си ми и остана, само на дълъг път слагам горната част.

Общи условия

Активация на акаунт