АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 50 733
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, днес бях на втора ФМ, по термин 21гс и 6 дни, но ми измести термина със седмица напред и вече съм 23 г.с.
Плацентата ми е превия, ниско и напълно покрива канала. Каза ми секцио на 100% даже 2 седмици преди термин т.е края на март или началото на април. Каза почивка основно, но нз как ще стане с едно диване което прави 2г този месец.
Има ли други с такава плацента?
При мен плацентата също беше доста ниско на канала, но тази седмица бях на преглед и се е вдигнала малко. Може и при вас да се вдигне до 28ма седмица. А относно почивката и аз трябва да почивам заради къса шийка, но моето момче е на 2 години и 4 месеца вече и на моменти си е мисията невъзможна.

# 526
Относно колана в колата просто си го защипвам където си му е мястото и после сядам и прехвърлям само предната част. Долната на корема е зад мен.

# 527
Здравейте,
да се похваля, намерих си лекар, при който ще раждам живот и здраве, за което благодаря на JayRay.
Харесах я много.
Прегледа ме, разпита ме, премери шийка (въпреки , че беше мерена при следящия ми ) и ми взе микробиология (досега не съм давала).
Попитах я трябва ли след като си пусна в 28 седмица тест за антитела,  да си бия инжекцията, каза, че по-добре ДА, но не разбрах аз ли ще си я купувам , там ли ще ми я бият...
Другото, което ми каза е да направя тест глюкоза, въпреки че в изследването ми е ок,,,,явно превантивно. Ще видя тук в нашите лаборатории дали слагат абокат, защото съм само с енда вена, а тя спомена че след час отново трябвало да ми вземат кръв.
П.С. За пръв път съм чакала само 10 минути преди прегледа. Дано е така и занапред Simple Smile

# 528
Здравейте,
да се похваля, намерих си лекар, при който ще раждам живот и здраве, за което благодаря на JayRay.
Харесах я много.
Прегледа ме, разпита ме, премери шийка (въпреки , че беше мерена при следящия ми ) и ми взе микробиология (досега не съм давала).
Попитах я трябва ли след като си пусна в 28 седмица тест за антитела,  да си бия инжекцията, каза, че по-добре ДА, но не разбрах аз ли ще си я купувам , там ли ще ми я бият...
Другото, което ми каза е да направя тест глюкоза, въпреки че в изследването ми е ок,,,,явно превантивно. Ще видя тук в нашите лаборатории дали слагат абокат, защото съм само с енда вена, а тя спомена че след час отново трябвало да ми вземат кръв.
П.С. За пръв път съм чакала само 10 минути преди прегледа. Дано е така и занапред Simple Smile
Марина, какви са тези иследвания за антитела, каква е тази ваксина? И на мен не са ми взимали микробиология от ЦМ началото на бременноста. Трябва ли да се взима на определен период ако няма оплаквания?

# 529
  • Варна
Здравейте,
Харесах я много.
Марина, какви са тези иследвания за антитела, каква е тази ваксина? И на мен не са ми взимали микробиология от ЦМ началото на бременноста. Трябва ли да се взима на определен период ако няма оплаквания?
Мисля, че изследването за антитела касае резусфактора в кръвните групи на двамата родители. Ние сме и двамата 0+, но въпреки това ми взеха и на мен.

# 530
Здравейте,
Харесах я много.
Мисля, че изследването за антитела касае резусфактора в кръвните групи на двамата родители. Ние сме и двамата 0+, но въпреки това ми взеха и на мен.
Ох, да вярно, сетих се че се обсъждаше това. Уф, че се стрснах за момент. Тя моята АГ все ме пита дали съм + РФ.

# 531
Да, за резус фактора е, аз съм с отрицателен, мъжа ми е +.
Иначе за микробиологията си направих устата, че преди инвитрото съм изследвала всичко, но не ми се размина гинекологичния стол. Simple Smile
И аз нямам оплаквания, но знае ли се толкова медикаменти където изпих за три месеца....

# 532
Да, за резус фактора е, аз съм с отрицателен, мъжа ми е +.
Иначе за микробиологията си направих устата, че преди инвитрото съм изследвала всичко, но не ми се размина гинекологичния стол. Simple Smile
И аз нямам оплаквания, но знае ли се толкова медикаменти където изпих за три месеца....
Благодаря за поясненията Марина.
Аз от вчера съм болна нещо и Т вдигнах снощи до 37.6 стигна но с личната с някакви ш.с. борим  нещата. Свалих я призори някъде, но главата си ме боли и носа ми е адски запушен, а това ми е най омразното нещо на света. и все пак информативно ще кажа какво пих ако някой се интересува да не стане така че на някой да потрябва по натам и аз да съм забравила. 1во 10т от ш.с.3 в гореща вода се разтварят и се пие на малки глъдки през някакъв интервал. Понеже при мен продължи леко да се покачка каза да включа и сол номер 5 пак така. Та снощи това и сега от сутринта пак съм ги замешала. Иначе и инфлуцид. А биозин мама и фолиева си пия по принцип. Вие пиете ли още фолиева? Аз защо имам спомен, че това се пиеше само 1вите 3 месеца или сега заради това че съм над 35г все още я пия Rolling Eyes

# 533
Трябва да се взима микробиология, на мен 3 пъти са ми взимали, единия се оказа, че имам гъбички, но имах и симптоматика. Инфекциите могат да портичат безсимптомно и да доведат до скъсяване на шийката, ако не се лекуват.

# 534
Здравейте, момичета! Сега обърнах внимание на изследванията от БХС нивата на асоциирания с бременността плазмен протеин –РАРP-А е <0.415 MoM. Никой не ми го е отбелязвал като проблем, а сега като проверих резултата в интернет е малко плашещо. Имали ли сте сходен резултат, да изкажете мнение?

# 535
Трябва да се взима микробиология, на мен 3 пъти са ми взимали, единия се оказа, че имам гъбички, но имах и симптоматика. Инфекциите могат да портичат безсимптомно и да доведат до скъсяване на шийката, ако не се лекуват.
Да допълня:
Ако има нелекувана инфекция може да достигне до бебето. Може дори преждевременно да спука околоплодния мехур и да не продължавам.
Но да, инфекциите могат да протекат без симптоми.
Аз съм със серклаж и пускам МБ всеки месец.

# 536
  • София
Marina, надявам се и занапред така да ти харесва лекарката Blush

За инжекцията и аз нещо се замотах и забравих да я питам ще я бием ли. Сега началото на януари ще пусна изследванията и съм при нея в 28гс на преглед и ще я питам тогава ще бием ли и аз ли трябва да я купя предварително.
Моята кръвна захар също в ок, но иска превантивно да направя просто за всеки случай. Иначе кръв се взима 3 пъти - на гладно, на 60та и на 120та минута. И при мен ще е неприятно - само на едната ръка има от къде да вземат кръв.

И аз съм настинала. Първо почна с гърло, после с нос, сега опитва към ушите да отиде, но не позволявам и опитвам да стопирам. Иначе Биозин и комбинирани витамини, в които има фолиева киселина си пия и мисля до края да не ги спирам.

# 537
Момичета, как сте? Аз също пускам Микробиология всеки месец, понеже съм със серклаж. Последния път имах бактерия, която лекуват с 2 вида глобули. На 21 сега пак ще пусна микробиология, изчаквам понеже АГ каза да мени поне седмица без да съм слагала от глобулите. Та въпроса ми е при бактериална вагиноза дали се покачва Црп? Понеже днес пуснах кръвни изследвания и Црп е в норма.

# 538
Аз пробвах с Прегнакеър, но нещо не ми е добре от тях, не мога да кажа какво точно, но колкото пъти пия усещам някакъв дискомфорт. Почнах пак да вдигам Т сега. За сега 37.4, добре се чувствам, имам си енергия така да кажем, но да видя лекарката дали ще изпише нещо друго да въведа. Ще проверя и аз с моята АГ сега на 21ви съм на преглед не е ли нужна микробиология и да вземе направо.

# 539
Като сме на темата... Излезнаха ми резултатите candida glabratа имам аз.
Пратих резултатите на лекарката и чакам рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт