АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 50 732
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Аз от вчера съм с болки в гърлото, лека темп, хрема. Вземам ефизол, пръскам гърлото с ангал и едно детско билково, мажа със сода, пия чай и само лежа, пия инфлуцид и витамините за бременни.

# 541
Като сме на темата... Излезнаха ми резултатите candida glabratа имам аз.
Пратих резултатите на лекарката и чакам рецепта.

И аз в началото на бременността имах такива гъби. Но ги изчистихме с Гиназол крем и след това Лактажин пробиобик.

# 542
Момичета кажете нещо ефикасно за кашлица. Вече почвам да се мъча и като кашлям ме боли отстрани 🫤

# 543
Момичета кажете нещо ефикасно за кашлица. Вече почвам да се мъча и като кашлям ме боли отстрани 🫤

Не смея нищо да предписвам, но си направи консултация с АГ. С първата ми бременност от кашлица получавах контракции и се стигна до инжекции с Урбазон.

# 544
Черна ряпа, издълбаваш я , пълниш издълбаното с мед, оставяш вечерта и на сутринта като станеш по -лъжичка през няколко часа.
На следващата вечер пак същата процедура.

# 545
Трябва да се взима микробиология, на мен 3 пъти са ми взимали, единия се оказа, че имам гъбички, но имах и симптоматика. Инфекциите могат да портичат безсимптомно и да доведат до скъсяване на шийката, ако не се лекуват.
Да допълня:
Ако има нелекувана инфекция може да достигне до бебето. Може дори преждевременно да спука околоплодния мехур и да не продължавам.
Но да, инфекциите могат да протекат без симптоми.
Аз съм със серклаж и пускам МБ всеки месец.
Това е абсолютно така, имам и пресен пример с приятелка дето роди преждевременно заради бактерия, която предизвика разкритие. Също не беше пускала микробиология. Гъбичните инфекции са друго нещо, тъй като по време на бременност не може да се приемат антигъбични лекарства през устата се разчита на глобули и кремове и може гъбичката да се влачи цялата бременност.

# 546
  • София
Аз повече няма да се хваля за кръста си Joy Както всичко беше минало, вчера с ММ правих една лека разходка (има няма 6-7000 крачки). Не мога да седна от болка, а легна ли не мога да стане и само в ляво. Боли и кракът от време на време. А днес малкият се прибира от баба си и дядо си и дано с баща си се оправят повече сами. Аз ще пазя дивана. Поне тази седмица отиваме пак към едните баба и дядо им после към другите, та съм спокойна, че ще има кой да се занимава с малкия по празниците, а аз няма да съм гузна пазейки дивани и легла. Grinning

Заминаха ми и редовни тренировки и почти всякакви разходки. Много ми е неприятно така…

# 547
Почивай си. Аз имам доста работни ангажименти, от които не мога да се оттърва все още, поне до средата на януари ще трябва да съм в кондиция да хода, но намалих страшно много работата.
Вчера бях на преглед, момичето от сега се е замотало в пъпната връв и докторката каза, че може и да не се наложи да се чудя как да раждам, а направо да си ми направят секцио, но още било рано. Каквото такова😃 Но ми даде час чаак за след 1 месец, тогава започваме и с тоновете, пада ми се да бъда в 30 седмица.

# 548
Олеее, тонове, малее рано ми се струва Sweat Smile
JayRay почивай, щом има кой да помага не му мисли.
Аз до онзи ден уж се бях активирала на тема бебешки неща, сега въобще нищо не ми се гледа, не ми се купува. Мъжа ми почна да ме подръчква - хайде какво ще правим с креватче, измисли ли за количка... а аз само отговарям - има време Grinning
Накрая само да не стане да влезеш да раждаш и аз да трябва да обикалям магазините казва той хихи.

# 549
Ехаа, много рано тонове. Аз не помня кога започнах миналата бременност, но имах не повече от 3-4 ходения преди да ме приемат за секциото и винаги ми беше ужасно досадно. 😃

# 550
При мен с предишната бременност тоновете започнаха от 32 г.с., предполагам че и сега ще е така. Относно покупките не съм започнала, рано ми се струва. Сега целта ми е да почивам, когато мога и да стигна до хубава седмица. С предишната бременност като бях само на легло поръчах всичко от различни сайтове -  кошара, количка, дрехи, всичко. Даже сестра ми ходи за превръзки, чехли, еднократни чаршафи и каквото трябваше за болницата.

# 551
  • София
Тонове и аз почвам към края на януари Grinning Малко преди средата съм и аз на ЖК, остава и третата ФМ и да почва по-редовното ходене.

Аз поне не се притеснявам за покупки. Кошарата искат кумовете да ни я подарят, та само казаха пратете какво сте харесали (остава финално да я изберем Grinning ) Иначе останаха дреболии тип крем за мазане на тялото, физиологичен разтвор, спирт и марлички за пъпчето и очичките, комплект за изписване и лятно чувалче (набелязани са, само трябва да се поръчат). И вече неща за мен за болницата, които накуп ще взема. Трябва и колан за след раждане да взема, че в болницата не предоставят, а ми беше много важен предния път. Иначе не успявах да стана от леглото без него или имах чувството, че се изсипвам буквално.

Другото имаме и само ще се изпере, февруари някъде ще ги извадим нещата (количка, кошницата за колата). А гнездото ще оставя ММ да изпере докато съм в болницата, че сега ползвам възглавницата за сън. Всичко ще се стерилизира в деня на прибиране. Някак вече ме удари мен лежерното, до скоро бях леко паника, че наближава времето.

# 552
Здравейте, момичета 🤗
Не съм от най-активните в писането, но ви чета редовно.
Искам да попитам, дали съм единствената с болки между краката, подути срамни устни, набъбнала вагина и ужасен дискомфорт 😣
АГ казва, че е нормално, но от всички познати, които са раждали.. нито една не е имала такъв дискомфорт в 6м. 🤯
Бебчо е добре, изследванията са ок, шийката също.
ЕДИНСТВЕНАТА бременна жена ли съм с този ужасен дискомфорт 🥺

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 18:49 от Уусмивчица

# 553
  • Варна
Здравейте, момичета 🤗
Искам да попитам, дали съм единствената с болки между краката, подути срамни устни, набъбнала вагина и ужасен дискомфорт 😣
АГ казва, че е нормално, но от всички познати, които са раждали.. нито една не е имала такъв дискомфорт в 6м. 🤯
Не си, и аз съм така....
Болки чак нямам, но също съм надута много. Слагам утрогестан, доктора каза, че е от прогестерона и да свиквам, ще става по-зле 🤦‍♀️

# 554
Здравейте, момичета 🤗
Не си, и аз съм така....
Болки чак нямам, но също съм надута много. Слагам утрогестан, доктора каза, че е от прогестерона и да свиквам, ще става по-зле 🤦‍♀️
Аз също слагам Утрогестан още от началото, но нямам подуване. С предишната бременност слагах от началото до края и пак не съм имала, явно при всеки е различно!

Общи условия

Активация на акаунт