АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 654
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Момичета , вие имате ли вагинални секрети . Не е бяло течение , няма мирис , не е разтегливо , но понякога ми е едно влажно . Имам чиста микробиология , но ме шашнаха като четох за изтичане на околоплодни води . Количеството не е голямо , но се шашнах , а на лекар ще мога да ида чак на 28. Слагам и все още Кронон гел вечер от там вадя бели топчета 😀

Мнооого секрети. Направо като подмокряне. Пусни микробиология на следващия преглед за всеки случай. Но на мен ми обясниха, че сега може много да се увеличат секретите - нещо като засилено самопочистване. Важното е да не сърби, боли, пари, да не мирише и цвета да не е необичаен. С предната бременност бях също така, но не чак толкова

# 601
Момичета , вие имате ли вагинални секрети . Не е бяло течение , няма мирис , не е разтегливо , но понякога ми е едно влажно . Имам чиста микробиология , но ме шашнаха като четох за изтичане на околоплодни води . Количеството не е голямо , но се шашнах , а на лекар ще мога да ида чак на 28. Слагам и все още Кронон гел вечер от там вадя бели топчета 😀

Мнооого секрети. Направо като подмокряне. Пусни микробиология на следващия преглед за всеки случай. Но на мен ми обясниха, че сега може много да се увеличат секретите - нещо като засилено самопочистване. Важното е да не сърби, боли, пари, да не мирише и цвета да не е необичаен. С предната бременност бях също така, но не чак толкова

Нищо не сърби , боли или мирише , наистина все е дни е вода . Благодаря за успокоението . На 30 съм на преглед .

# 602
Как се справяте с хремата и запушения нос? Мен ме хвана вируса с хремата и гърлото, но не мога да дишам цяла вечер не спя.

# 603
Как се справяте с хремата и запушения нос? Мен ме хвана вируса с хремата и гърлото, но не мога да дишам цяла вечер не спя.

С гърлото се справих за един ден , но хремата вече 7 дена ме тормози , а днес ми излезе и херпес на носа . На мен АГ ми разреши капки , то иначе немога да дишам . Вече в буркан да се затворя нз . Много ми помогна вит Ц в носа и капкк тобракулин и отровин . Всичко ми е разрешено от АГ

# 604
Назик кидс, по 1 впръскване само вечер, за да мога да спя. Така съм 5 дни вече. Аз или дишам през носа или не спя, явно като при теб. Понеже си го знам това и с АГ още в самото начало коментирах тази тема та каза, че в наложащи ситуации може минимално ползване. Ще се пробвам довечера да видя ако мога без, но няма д се мъча ако не мога.

# 605
И мен винаги когато настина ме удря в носа и от много години не ползвам никакви капки с ксилометазолин, тъй като бях пристрастена към тях и имах един период, в който ги ползвах целогодишно.

При мен решението е да търпя. Две-три вечери почти не спя и дишам през устата (което много мразя), но след това лигавицата се успокоява и започвам да дишам нормално. Ужасно е, но в годините установих, че друго решение няма, освен ако не искам да се върна към ксилометазолина. Евентуално някакъв спрей тип Стеримар за овлажняване на лигавицата или капки Виброцил ако секретът има цвят (включително при бременност съм слагала Виброцил), но иначе никакви капки и нищо отпушващо. Sad Голям зор е няколко дни, но минава.

# 606
  • Варна
И мен винаги когато настина ме удря в носа и от много години не ползвам никакви капки с ксилометазолин, тъй като бях пристрастена към тях и имах един период, в който ги ползвах целогодишно.

При мен решението е да търпя. Две-три вечери почти не спя и дишам през устата (което много мразя), но след това лигавицата се успокоява и започвам да дишам нормално. Ужасно е, но в годините установих, че друго решение няма, освен ако не искам да се върна към ксилометазолина. Евентуално някакъв спрей тип Стеримар за овлажняване на лигавицата или капки Виброцил ако секретът има цвят (включително при бременност съм слагала Виброцил), но иначе никакви капки и нищо отпушващо. Sad Голям зор е няколко дни, но минава.
Абсолютно по същия начин се оправих и аз с ксилометазолина преди години. Нищо не помага докато не се успокои тая лигавица.
Но в момента моята е набъбнала и без настинка. Имам някаква задна хрема, която като легна и ме дави 😒
На 29ти съм при АГ и ще я питам дали мога да правя промивки с назопюр, помагали са ми преди време, но хич не са приятни.
Тя ми беше казала ринолекс маз /помага за 1-2 часа/ или някакъв спрей с разтвор на морска сол. Всъщност така спя вечер - пръскам на всяко ставане до тоалетната разтвор на морска сол. Иначе не става.

# 607

Абсолютно по същия начин се оправих и аз с ксилометазолина преди години. Нищо не помага докато не се успокои тая лигавица.
Но в момента моята е набъбнала и без настинка. Имам някаква задна хрема, която като легна и ме дави 😒
На 29ти съм при АГ и ще я питам дали мога да правя промивки с назопюр, помагали са ми преди време, но хич не са приятни.
Тя ми беше казала ринолекс маз /помага за 1-2 часа/ или някакъв спрей с разтвор на морска сол. Всъщност така спя вечер - пръскам на всяко ставане до тоалетната разтвор на морска сол. Иначе не става.
Ох, познато. Понеже АГ ми беше казала най напред Виброцил, но се получаваше същото - отпушва за 2-3 часа и като стана нощем трябва всеки път да пръскам и за това реших, че по 1 впръсква е наик кидс е по добре. И това ставане нощем ме убива нправо. Така съм от преди да видя 2те черички.

# 608
  • София
Аз от години не ползвам капки за нос, само промивам с физиологичен разтвор/Стеримар. За мен установих, че така минава доста по-бързо успокояването на лигавицата и ми помага много повече от капки с ксилометазолин. Преди ми изсъхваше много лигавицата и имаше жестоки сърбежи и кихане, от както спрях капки нямам такъв проблем.

# 609
Някой знае ли дали може да се ползват на colief лепенките които са слагат на дрехата с някакви масла са?

# 610
  • София
Не би трябвало да е проблем да се ползват. Съдържат само етерични масла.

ЧНГ между другото ✨️

От утре съм на работа след две седмици отсъствие. За първи път от много време насам съм офф толкова дълго и започвам да се замислям за болничен. От една страна ми е кофти да натоваря колегите с моите задачи, от друга обаче съм все по-уморена и стресирана от темпото. Имам адски много работа, всеки ден започвам по-рано за да не правя овъртайм после. Като свърша бързам да взема детето от градина, после пазаруване, готвене.

С предишната бременност беше по-лежерно. Работих до 45-дневния болничен. Пак бях само хоум офис, но в обедната можех да дремна, изчистя, да си взема душ. Сега го нямам този лукс. Обядвам пред лаптопа. Нямам време за нищо. Еми оплаках се 😁

Как изкарахте по празниците?

# 611

Честита Нова Година бъдещи мамчета Hug Бъдете много здрави и нека на ''дървените ни дракончета'' им върви по вода Gift Heart Тази година по китайския хороскоп четох, че е на дървения дракон, за това го казвам, да поясня, че не всеки го интересуват подобни неща Simple Smile https://www.edna.bg/astrologia/godinata-na-drakona-idva-kakvo-tr … m-za-2024-4673851
Моя мъник е много активен, поне знае кога е нощем де, надявам се да си спомня и като излезе на бял свят Sweat Smile
Иначе с количката вече се оборудвахме и ми е една идея по спокойно, само към края на Февруари ще вземем креватчето и всичко друго вече са дреболийки. С батковците бяхме с кошара, била съм доволна, но чисто практично ще вземем дървено легло от тези трансформиращите се, защото пространството ми позволява най практично такава мебел.
xSmurfettex след като ти си усещаш, че изнемогваш не му мисли. Трябва да се вслушваме в тялото си. Ако се измаряш по-бързо или дори да е чисто на психическо ниво натоварването не се мъчи. Организирай си нещата и се подготвяй за предстоящото събитие. Аз с всяка бременност различно съм излизала болничен - по-рано, на време а пък сега се чудя дали да не поостана малко след датата за 45 дневния, но ще бъде както го усещам като наближи времето. Всички знаем, че трябва да почиваме, защото тепърва ще има дни на изтощение малко или много. Прекрасен ден ви желая и година заредена с положителни емоции Heartbeat Nature Low Brightness People Baby

# 612
Честита Нова Година на всички.
И аз все още работя, 27ма седмица съм вече. И аз мисля в края на януари да изляза болничен, защото не мога да ходя. Само вируси, болести, даже ми се чудят как до сега не съм излязла в болничен, докато съм там се чувствам добре, но после съм доста изморена. Домакинската работа ми изостава. Особено ако имах и друго детенце, най-вероятно щях да съм вече болничен. Относно колегите ти, ако са готини ще те разберат, ако не, техен проблем

# 613
Честита нова 2024 година! Много здрави бебета ви пожелавам и леко раждане.
Аз пък на 30 сутринта изкървих и бях в болницата по НГ.
Сега вече трябва мн да внимавам, че съм с много ниска плацента превия тоталис и ме сложиха основно да лежа следващите 2 месеца.

# 614
  • София
Честита ви нова година! Да е изпълнена само с радости и щастие!

И аз след 2 дни почвам последния триместър. С енергията съм добре, засега я има. По цял ден съм по задачки, че се насъбраха 2 ремонта освен подготовка за малката. Вчера взех от племенницата доста чаршафчета и калъфки за възглавнички, та си реших проблема с комплектите за количката и още резервни за кошарата.

Спрях тази седмица желязото за малко и тези дни ще пусна изследвания. Другата седмица съм на преглед в 28гс и вече нямам търпение. Искам да видя колко е пораснала и вече да се разбираме за третата ФМ и за тоновете.

Общи условия

Активация на акаунт