💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 744
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 2 310
Проблем със стратегията на Рълев нямам, нито с играта му с Виолета. Даже и стратегията на Виолета в Гладиаторите смятам, че е правилна.

Това, което не одобрявам е поведението към Цвети от страна на Виолета в последната седмица. Не одобрявам и начинът, по който продукцията се намеси в плановете и на Рълев, евентуално и на Цвети и Крум, награди Виолета за "нарушение", не остави нещата на естествения им ход, а се меси в стратегии и планове без да има право.

# 2 311
Аа за поведението и изобщо за стрина всичко сме на едно мнение.

# 2 312
Гледам на запис епизода от вторник и две неща ми правят впечатление.
Момчил за Благо - моята контузия е много по-тежка от неговата. Замислям се дали няма предвид... проблема, който е разрешил преди известно време... 🤔

Виолета - на реката вече джанки няма, днес изядохме последните. Същия ден, но... вечерта...  Мастагарков хрупа... джанки на реката. 🤣

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 15:40 от Bilyana14.

# 2 313
А какви ходове имаше Рълев, когато натресоха Виолета в племето? Изобщо, какви ходове имаше преди това? В началото на играта? След като върнаха Крум? Защото на всички ни е ясно, че с неговите умения участва за победа, а не просто за тръпката и предизвикателството.
Чета ви от снощи и точно това искам да кажа.Какви бяха вариантите на Рълев?Той реално нямаше никакъв друг шанс.Сега се разгърна ,просто защото видя единствена възможност в игра с Вили.Когато бяха само Тедитата беше ясно за мен ,че ще ги дръпнат Крум.Първо че имат познт човек в лицето на Цвети, второ ако се беше наложило и той да говори с тях лично щеше да ги убеди.Той е в пъти по-добър оратор от Рълев ,а за Радо няма какво да говорим.Аз не съдя Рълев.Половин игра на него не му се даде шанс да играе ,да се изяви.Само ги притискаха в ъгъла ,а момчето знае какво може.Крум от друга страна ми е изключително неприятен ,въпреки че показва хъс и умения за което адмирации ,но не ме кефят похватите му. Като държеше власта беше меко казано нагъл и безпардонен. Спомням си как караше Цвети да лъже ,да се прави на троянски кон. Използва всякакви възможности ,не пропускаше да натисне в негова полза нещата и грам не е мислил за достойнство ,както се опита да го изкара ,че те видиш ли играели стратегически ,но достойно.Дори отказа от огърлицата беше с цел ,не че не искаше.
Та в този ред на мисли аз съм тази вечер за Виолета.Крайно неприятна ,но ми писна да прецакват Р&Р.То не беше връщане на Крум ,че и на капитанството му.Реално откакто се обърнаха нещата освен едно взето капитанство не вижам играта да се е отприщила за тях.Мудева замина , Цвети забогатя.Та стискам палци за Вили само заради коалицията.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 16:24 от Geri_Boo

# 2 314
Изобщо не защитавам Дени, но в случая тя не е издала информация, а едно бъдещо въображаемо събитие. Номинацията на Дунев не се е състояла и можеше изобщо да не се случи, защото Денислава изобщо няма представа какво им е в главата на Момчи и Мастагара. За Оряшкова не знам коя страна щеше да избере, ама Дунев не е тъп и ако един глас полети към него веднага ще гласува с Момчи и моделчето ми. На син съвет гласовете можеха и да са на кантар между Дунев и Мартин. Така ,че не е много за наказание Дени. То все едно да кажеш утре ще е слънчево, а то да се окаже че ще вали. За какво да я наказват за прогноза ли ?

Абсолютно, едното е факт, другото вероятност

# 2 315
Миналата година имаше ли наказание за саботажа, не помня?

# 2 316
  • София
Миналата година имаше ли наказание за саботажа, не помня?
Освен че ги изтропаха пред строя и им прецакаха стретигиите и на двете, друго официално наказание нямаше.
Макар че и това което направиха продукцията, стигаше да им провали играта нататък.
Разбира се, чисто юридически, НЯМА правило което да ти забранява да саботираш игра, просто продукцията се кефи когато това пасва на нейния narrative, и беснее (и наказва) когато не

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 16:17 от dido2k

# 2 317
  • софия
Едно нещо искам да похваля и все забравям. Музикалния редактор. Всеки път се смея с чудните му хрумки. Винаги в точното време и на точното място. Сега се присетих покрай поста за Калоян и моделстването му.

# 2 318
Наказанието сега не е за саботаж, а за предаване на информация.

# 2 319
  • София
Наказанието сега не е за саботаж, а за предаване на информация.
Те и предната седмица си предадоха че Мудева е номинирана, ама тогава беше ОК, сега "колко са лоши"

# 2 320
  • Другата България
Той саботажа сега не е наказан, наказано е /уж/ другото - размяната на инфо между играчи от различни племена. Което отново /уж/ било против правилата. Опс, “правилата“. Наистина тъжен смях....такова поредно вмешателство на продукцията, просто безобразно. Поизчетох ви, и още повече се ядосах, като разбрах за Оряшкова. Значи и там две минути наказание - спестени на зрителя. И защо? Да изключим числената неравнопоставеност. Сега и това. Значи всячески идеята е била “синя“ победа, а аз патката заспала вярвах, че ще идат на съвет....те гонели грошове за Виолета и щерка. И ни замазват очите с някакви измислени наказания и т.н.
Аз продължавам да вярвам, че към момента на заснемане на сегашните събития все още наистина идеята за Денислава победител не е била отхвърлена докрай. Вероятно СЛЕД тях вече вниманието се е насочило към спрягания такъв /виждам, че и тук вече се пише името му без спойлер/. Подозренията ми се потвърждават /лично за мен/ и заради това, че от няколко епизода въпреки едита му до скоро, този човек го омазаха доста, и то заради Виолета. И покрай нея. Докато Денка си я коткат и къткат като писано яйце, въпреки Мартин. В тяхната двойка той отнася негативите, уж завиждал на Мастагар, уж заради това, че е силен съперник искал да го отстрани....то и аз мислЕХ така, и все още го мисля, но той е силен не само за Мартин, а и за Денислава, нали....
Според мен ако наистина преместят Мастагар /аз все още вярвам в това/ при червените, това ще е момента, в който Денислава е изпаднала от класацията на продукцията. И то вероятно именно заради Виолета и снощния епизод, не знам, това са хипотези, но самия факт, че не направиха най-логичното - мама и щерка на елиминация, поне за мен означава едно - едната от двете е трябвало да остане. И това вече не е Дени. А Вили така, както работеше за Дени, реципрочно /ще/ го прави за Ване. Blush
Изключвам това дали са се познавали преди сериала, коментирам само случващото се в него. Просто играта на Виолета /и Мартин/ им е дошла дюшеш. На продуцентите.

# 2 321
Joy 05 , e много права, но не намерих мнението да го цитирам . Няма за какво да наказват Денислава, предвид, че нищо не е издала , което да се е случило. Най-вероятно обаче , ще я изтипосат, че поддържа връзки със другото племе и е склонна да издава плановете. Там вече съотборниците и ще решат , как да я накажат, но за "административно " наказание не може да се говори, тъй като нямаме "опит за издаване на тайна"
Най-висшата ценност за продукцията е да знаят, че всеки играч , дава всичко от себе си в дадена игра. Дето се казва си оставя костите по терена. За това и мразят всякакви саботажи, въпреки, че са разрешени по правилник. Игачът , след това бива най-сериозно наказван индиректно . Мани и Фейгин ги издадоха пред мразещата ги по-силна коалиция и ги оставиха тя да ги разкости. Бях плътно на тяхна страна , и Мани ми е любимка вовеки. Мисля си , че ако не бяха предприели този ход, продукцията, щяха да намерят начин да ги подпрат някак и да им ударят рамо, не те извършиха, "най-големия грях" на терена в очите на продукцията. За който обаче, не могат да отнесат официално наказание. Така и Виолета , ако не беше саботирала, вероятно щяха да си направят оглушка за издаването на информация- което е официалната причина за наказанието  , предвид , че всички си подсказват . Абе и участниците си правят , каквото им хрумне, но някой като прекали и стъпи накриво по други линии , веднага му вадят старите фишове ))

# 2 322
Моето еретично мнение е, че Виолета дължи наказанието си на Рълев и плана му той да отнесе Цвети. Голиат смазва Давид - е нема такъв филм и хоп - хем ще свият перките на Злобила, хем битката ще е по-равностойна.

# 2 323
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Дефилирането на Калата. Nerd
Верно е, като манекен и фигура, и стойка, и походка. Това съвсем сериозно. Simple Smile
Калоян съвсем сериозно си е модел. И явно като видя "котешката пътека", подсъзнателно включи моделското поведение. Grinning Наистина беше забавно.

По отношение на Рълев - на мен не ми пречи, че се съюзи с Виолета, той нямаше голям избор и това беше логичен ход. Естествено е да не иска да се коалира с хората, които го мачкаха, пренебрегваха и пращаха на елиминации цял сезон. И аз да бях, щях да постъпя така. Не харесвам обаче поведението му в някои моменти. Откакто станаха по-силната коалиция, започна да се държи по същия начин, по който преди това се отнасяха с него и не му харесваше. В определени моменти прозира една надменност, която ме дразни.

# 2 324
  • София
Аз продължавам да вярвам, че към момента на заснемане на сегашните събития все още наистина идеята за Денислава победител не е била отхвърлена докрай.
Тази идея чисто математически отиде в канала още със първия съвет и номинацията на Цвети. Аз товага писах че боговете на ИВ няма да позволят битка на Цвети срещу мъж и познах.
Инак предвид оставащото време и броят жени които ще останат следващата седмица (5) вече няма как да изправят силен мъж срещу друг силен такъв докрая (поне не и без да стане очевадно изкуствено). Предполагам, че  това е основната причина да са толкова строги към маман: просто им е прекала narrative-a.

Общи условия

Активация на акаунт