💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 784
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 2 340
  • София
За да избира Крум,първо трябва да победи Рълев и то като че на пъзел ми се мерна.
Добре,побеждава някак,само той ли ще залага? Предполагам -с победителя от елиминацията.
И дори някак да се случи само от него да зависи,аз го виждам как си дръпва Викито.
За какво му са Мартин,Мишо,Дунев,Момчил,Денка.Мастагарков също не му трябва-той си мисли,че след капитанската са го заринали с грошове,брадви,гердани.
За мен той ще избере между Оряшкова и Вики.

# 2 341
  • София
За да избира Крум,първо трябва да победи Рълев и то като че на пъзел ми се мерна.
Добре,побеждава някак,само той ли ще залага? Предполагам -с победителя от елиминацията.
И дори някак да се случи само от него да зависи,аз го виждам как си дръпва Викито.
За какво му са Мартин,Мишо,Дунев,Момчил,Денка.Мастагарков също не му трябва-той си мисли,че след капитанската са го заринали с грошове,брадви,гердани.
За мен той ще избере между Оряшкова и Вики.
Имаме пъзел и гума (същата битка като на Фифо с Виктория от миналия сезон)

# 2 342
Ами нахална си е Виолета – сравнява се с Круела Девил, която има изтънчени маниери и е олицетворение на злото в най-фин вид, докато тя самата се държи като обитателка на Сливенския затвор.

Ако изпратеха Виолета срещу Дени, първата със сигурност щеше да пусне на дъщеря си и после да я възхваляваме за майчината ѝ жертвоготовност.

Аз лично мисля, че Виолета ще падне, не защото е по-слаба, а заради договора с продукцията. Няма да позволят да си тръгне като героиня. Ще я унижат като я накарат да падне точно от Цвети. Това, разбира се, се прави с назидателна цел.

# 2 343
Може и това да го точат на части, както Ива го отнесе на втора фаза за телефона, вместо още със Ситнилска и да се приключи с темата. Може Денислава в друг епизод нещо да ѝ измислят като наказание за обмена на инфо, та да разбутат малко и около Мартин коалицията, пък и Дунев да разбере, че са го планирали него и да вземе да им се разсърди.

И ако това беше наистина НАКАЗАНИЕ, то след като Виолета публично оповести, че и Дени е направила СЪЩОТО, следваше да има наказание и за нея. А ще има ли? Неее, няма.

Би било идеално,че много удобно й стана на Дени в племето в ролята на последна инстанция по всички въпроси 😬

# 2 344
Много рядко пиша тук, но пък си чета редовно, защото интелектуалното ниво тук е несравнимо по-високо с това във ФБ. И все пак не мога да повярвам, че има хора, които заемат позицията на Ралица (ала продукцията) в тази ситуация. Първо, в едно нормално риалити с конкретни правила, продукцията никога няма да си позволи така открито и евтино да разкрива картите на отделните играчи и на съответните коалиции. В случая визирам от по-рано тази седмица, когато Ралица накара с въпросите си да разкрие пред всички какъв е плана на Марто за Благо и избора му за капитан и много такива имаше по-рано през сезона, но това с обвиняването, че е саботирала беше връх. Тотален автогол си вкарват от продукцията и за в бъдеще ще виждаме много, много по-малко играчи тип стратези-разказвачи. Виолета има много трески за дялане. Груба е, злобна,агресивна, влезе по-грубо на Цвети (тук не мога да разбера пък каква е драмата на зрителите за това какво е казал Рълев на Цвети след като се държа несравнимо по-адекватно и възпитано, без да повиши тон или да обижда за разлика от Слипа миналия сезон, който крещеше на Мани и Фейгин от 1вия етаж на резиденцията да идват веднага при него). Цвети е слабо звено и в много случаи племето се чуди къде да я сложи и къде да я сложат в игрите за да ги бави най-малко. Много ниско паднаха от продукцията така пред всички да нападат индивидуално даден играч, че е саботирал след като дори не ни показаха кадър където Виолета в отделен разговор с коалицията си или с Рълев, че си признава, че ще саботира за разлика от Мани и Фейгин миналия сезон където си кроиха и камерите го показваха. В случая ние зрителите трябва да вярваме на думите на Ралица (ала продукцията), че Виолета наистина е саботиралата играта. Тоест Виолета е саботирала играта, играта, която преди да започне тя самата съзнателно нарушава правилата за да може да информира дъщеря си,че Цвети е на пангара за да може евентуално, ако сините загубят тя да отиде на елиминация и да и вземе грошовете ? Или пък саботира с цената на това да си навлече цялата народна любов и на останалите участници с цел да направи по-богат Рълев ? За първи път за 5 сезона да видя участник така да скочи на Ралица и беше готино и имаше право да е бясна. Хубва, че е слушалката в ухото на Ралица иначе щеше да си остане безмълвна. За втори път от продукцията пряко се бъркат в сметките на коалицията на Рълев, за втори път ! Много долно и грозно отношение спрямо Виолета. А, това с говоренето между играчите от племената всички знаем, че е забранено, но се случва всеки сезон като предишни сезони е имало къде, къде по-видни и креативни начини на комуникация между отделните играчи и не са го правили на въпрос. Просто явно Виолета е направила нещо зад кадър , което не се е харесало изобщо на продукцията.

# 2 345
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Всъщност той искаше. Даже два пъти подаде ръка на Крум. Преди обединението и щом дойде Виолета. Крум обаче и двата пъти го пресече. Първият път каза, че си играят по старому и след обединението, а вторият беше уклончив, когато Рълев попита какво става след като разкарат жените.  Докато първият път го разбирам Крум, второто му пресичане му подпечата билета.
Да, така е. Имам предвид, че не иска към дадения момент, след като опитите му бяха отхвърлени вече. Аз също не бих се бутала повече там, къдете вече са ме отсвирили и то неколкократно. Крум действително не си изигра никак добре картите. Както се казва - като не искаш мира, нА ти секира.

Telesilla, последен елемент на играта ще е онова с трите топчета, които трябва да се ударят последователно в срещуположни кръгли плоскости и да паднат в заграждение на пясъка. Като в капитанската игра, която спечели Ситнилска.

# 2 346
Не, че защитавам Крум, ама той се е усетил. Има неизлъчен разговор между него и Рълев с предложение да се присъедини към тях и да предаде Радо. Рълев е отказал. Това е преди разпадането на амазонки. Дори Рълев го обясни това в синхрон, ако не се лъжа. Ако Рълев се беше съгласил можеше и Крум да си върне Мишо и двамата братя да го играят бушони докато издържат.Така, че Крум се е пробвал да се подсили и не му е първи опит излъченото. Крум е мислещ играч и ако не бяха отвратителните му изказвания на моменти и нечестното връщане в игра, че и отново с капитанство, сигурно щях да го харесвам. Но за мен той отдавна изгуби играта, още с подценяването на другата коалиция. И ако не бяха продукцията да му върне капитанството, Мишо все още щеше да е червен, а  Цвети може би отдавна извън предаването. Една намеса от продукция и цялата игра се завъртя на 180 градуса.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 18:42 от Joy 05

# 2 347
  • Другата България
Скрит текст:
А довечера следва най-логичното според новия сценарий - Крум да спечели предимство за Цвети, и Цвети да отпадне, въпреки него. После в събота същия Крум да си вземе син играч, тоест Мастагар. Това снощи го получих като прозрение, след като разбрах за секундантите и това какво ще зависи от тях.
А защо го мисля - ами именно защото НЯМА никаква логика при все, че досега спечелил отбор залагаше, сега това да е член на загубил такъв, при това два пъти. Blush Просто трябва да направят поредния карамбол, да завъртят интригата - този път при сините, с което ще докарат Момчил на прицел /вероятно/, а и да подсилят коалицията на Крум. И накрая, но не на последно място - да намерят нов обект за хулене на стрина, след като Цвети вече няма да я има.

А, защо си сигурна, че ще е точно Благо? Има логика Крум и Мартин да избере и за него знае, че не се понасят с Виолета, а той според мен все пак ще цели преди всичко да дръпне човек, който ще играе с него и чак след това да подсили племето. Та колкото е Благо, толкова и Мартин според мен е вероятен избор.
Още по време на епизода в понеделник така предположих, само заради едита на Благо - на мъченик. Според мен образа му при Старейшини се изчерпа. Мартин има още “работа“ там.

# 2 348
  • При семейството си
За Крум съм сигурна, че ще падне “жертва“ на Вила, кога не знам, но ще се случи.
Ако досега не е бил предвиждан за отпадане, то вече играта има нов фокус, върху нов победител, а Крум му се явява пречка. Blush Това отново след снощните събития ми се “яви“.
Каква пречка е Крум в момента? Крум беше много по-сериозна пречка преди седмица-две, преди появата на Виолета.
Очевидно ти се “явява” и че Виолета побеждава Цвети и остава в играта, а обратен вариант?

# 2 349
Снощи писах за поредния “бисер“ на Димо.
“Вижте Рълев колко е ....услужлив“ Joy Ето го нагледно.

Ееее, Мери. На това му се вика съчетаване на полезното с приятното

Само за кого е приятното? Че има един лаф - " Като се почешеш по ухото на кое му става приятно - на ухото или на пръста? " Wink

# 2 350
Първият кадър е доста двусмислен 😃

# 2 351
hao10 , ще ти отговоря само от мое име- като един от хората, които визираш - одобряващ позициите на Ралица и продукция (въпреки, че така отпадна мой фаворит). Просто , за разлика от Сървайвър - тук концепцията е друга. Ако в Сървайвър идеята е ( и публиката очаква именно това) -  да победи хитър , мислещ участник . Там не се залага толкова на биташкия сеир във взаимоотношенията - а на по скоро сухи сметки и схеми . Има ясни правила според които да си направиш сметката , изненадващите обрати са малко и са предвидими, само трябва да познаеш къде са и в кого са , за да мислиш бързо и да си направиш нова сметка . Малко като игра с карти плюс  спорт  за създаване на напрежение , но той не е основното
  . Игри на волята , има по друга аудитория- тук се ценят най-вече спортните качества . И публиката ще се чувства прецакана , ако отпадне много добър и физически комплексен играч, за сметка да речем на такъв като ,  Цвети (визирам просто един от по слабите физически участници)Тук се набляга  на игрите - за това и участниците са подбрани доста по -силни и издръжливи физически и битките са по-тежки . А за да не се скучни - само спорт има вкаран и Бигбрадърски елемент , който отразява по-скоро сеирджийски отношения, отколкото да се търсят разни сложни схеми. То ако вкарат отбор схемаджии - те ще изхвърлят силните участници още първите дни и ще гледаме игри тип - дайте ни 2 часа наказателно време и ще се срещнем на пъзелЯ )))Т.е най- хитрите участници, няма да могат да изкарат едно трасе )) Просто приеми , че е друг тип предаване и се настрой за друг тип развръзка . Такава, в която ще победи силен в игрите участник. Ако е и умен и симпатичен е бонус )))

# 2 352
  • софия
Черпя по едно малко. Кой каквото душа му иска.
 Да видим сега кое ще е по силно. Злобата и ината на Вили или врътките на богинята на игрите.

# 2 353
hao10 , ще ти отговоря само от мое име- като един от хората, които визираш - одобряващ позициите на Ралица и продукция (въпреки, че така отпадна мой фаворит). Просто , за разлика от Сървайвър - тук концепцията е друга. Ако в Сървайвър идеята е ( и публиката очаква именно това) -  да победи хитър , мислещ участник . Там не се залага толкова на биташкия сеир във взаимоотношенията - а на по скоро сухи сметки и схеми . Има ясни правила според които да си направиш сметката , изненадващите обрати са малко и са предвидими, само трябва да познаеш къде са и в кого са , за да мислиш бързо и да си направиш нова сметка . Малко като игра с карти плюс  спорт  за създаване на напрежение , но той не е основното
  . Игри на волята , има по друга аудитория- тук се ценят най-вече спортните качества . И публиката ще се чувства прецакана , ако отпадне много добър и физически комплексен играч, за сметка да речем на такъв като ,  Цвети (визирам просто един от по слабите физически участници)Тук се набляга  на игрите - за това и участниците са подбрани доста по -силни и издръжливи физически и битките са по-тежки . А за да не се скучни - само спорт има вкаран и Бигбрадърски елемент , който отразява по-скоро сеирджийски отношения, отколкото да се търсят разни сложни схеми. То ако вкарат отбор схемаджии - те ще изхвърлят силните участници още първите дни и ще гледаме игри тип - дайте ни 2 часа наказателно време и ще се срещнем на пъзелЯ )))Т.е най- хитрите участници, няма да могат да изкарат едно трасе )) Просто приеми , че е друг тип предаване и се настрой за друг тип развръзка . Такава, в която ще победи силен в игрите участник. Ако е и умен и симпатичен е бонус )))

Играча какъвто и да е стратег или схемаджия, няма как да спечели предаването, ако на трасе е кота 0. В ИВ за да отпаднеш от предаването, трябва да загубиш елиминационен двубой (в 98-99% от случаите). В Сървайвър не е така, там един съвет и си чао. Тоест в ИВ няма как да се случи такъв филм като например котвтите на сезона да се съберат и да стигнат до топ8/топ6 и т.н. Просто, защото ще дойде момент, в който тези стратези ще се наложи да се изправят срещу силните на трасе. Не съм гледал и епизод на оригиналното Десафио, но в БГ варианта намесването на продукцията в динамиката на отделните коалиции е покрътително. Супер много портят стратегиите. А, това което пишеш, че в ИВ се ценят най-много спортните качества е много грешно. Това не е било и никога няма да бъде, защото, ако това предаване беше само спортно ориентирано, без стратегии и коалиций рейтинга ще падне на половина. Точно с тези си правила сезони наред във Фермата където стратегийте и коалициите бяха тема табу от страна на продукцията ги докараха до моментното им положение с ТВ рейтинга, който се подобрява значително този сезон за тях след тоталната смяна на концепцията.

# 2 354
Наздраве СлаБе.😁 Хайде и аз се нареждам на " сеира". Дано поне хубава и оспорвана битка да видим.🤞

Общи условия

Активация на акаунт