💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 339
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 645
Жалко, че Благо не се защитава ИЗОБЩО. Аз ако бях на негово място, нямаше да си мръдна пръста на игрите и даже щях да им кажа, че саботирам. Ще ги наклада яко. 😂 Ама той няма характер.. Жалко, че така грозно го нападнаха и разкъсаха, щото това дружно ритане на слабия винаги ми е било много отвратително. Оттук натам го съветвам саботаж до дупка. Евала на Момчил, че не пя в обшия хор. И Дунев, и Оряшкова, та и Виктория са едни долни мишки и заслужават да спят на реката. Няма да си мръдна малкият пръст в игрите и щях да им вгорча живота - така и така ще
ме номинират до дупка, поне да им го направя интересно. 😂

Мастагарков е много добър на терен, ама в другата игра хич го няма. И характер няма. Не е лош човек изобщо, симпатизирам му, ама малко да тропне, бе. Да каже "Зле съм, не мога да изкарам капитанството, сори, изберете друг". Как другите могат да отказват, той - не. Сам се поставя в ролята на жертвата.
Малко по-мъжки трябва да се заявява, не да ходи да хленчи.
Виктория и Мишо тъкмо тръгнах да ги харесвам и се отказах като ги видях снощи. И те подритват падналия, много грозно.

Виолета ако ще и на Луната да ги отведе Гладиаторите, по-хубава няма да ми стане. Тя ми е най-противния участник, заедно с Дунев. В моите очи нищо не може да ги реабилитира. На дъното са и там ще си останат.

Пак по линия на Виолета, си оттеглям симпатиите към Рълев. Въобще, всеки, попаднал под влияние на Вила, изпада от моята лична класация на харесвани персонажи.

# 646
Донякъде съжалявам, че Вили беше дълго на плажа, вместо да я гледам в игрите. От друга страна езикът й ме изнервя. Да се хвали как “приспала” Цвети много грозно ми беше.
Рълев не ми пада в очите заради прикрепянето към нея, нека повече се покаже как ще се държи като е вече в силна позиция. Тогава ще го мисля. Само се надявам да не прецака Радо заради Вили, това би ми повлияло негативно.

# 647
Димо ли я пусна тази глупост за "руля" която бе подхваната от участници и форумци.
Руля се намира под водата в задния край на лодката!
Това което сглобяваха беше щурвал!
Някои лодки нямат рул. Други имат рул но нямат щурвал. Но ако има щурвал, задължително има рул.
Нивото е ниско по всички показатели.

За това че първата половина на епизода беше пълнеж и скука сте писали. За гаврата с Благо сте писали.

# 648
  • SF
Мастагарков е много добър на терен, ама в другата игра хич го няма. И характер няма. Не е лош човек изобщо, симпатизирам му, ама малко да тропне, бе. Да каже "Зле съм, не мога да изкарам капитанството, сори, изберете друг". Как другите могат да отказват, той - не. Сам се поставя в ролята на жертвата.
Малко по-мъжки трябва да се заявява, не да ходи да хленчи.

"Усещам" аз една рибешка енергия. Добряк е, но в тази игра бие и на глупак.
Мастагарков снове насам-натам, защото си търси и съмишленици. Осиротя откъм приятели, след като Мартин си намери Дени, и сега ми се струва, че повече иска да се намери на приказка, не толкова да им се оплаква. Той е чувствителен и очаква и другите да проявяват емпатия, когато им сподели, че го боли рамо, че е надран и така чрез чувства и емоции да си намери нов най-добър приятел. Ако имаше с какво да им се хвали, щеше да им се хвали, но в неговото положение, с какво да се похвали. И пак щеше да ги драни.
Отива при Краси с мир, с комплименти, при Деница с цвете, при Мартин с Добро утро, какво ще правим днес, защото знае, че Мартин обича да нареди програмата за днес. Въобще старае се, но на добрякът не му минава през главата, че трябва да извади сопата. Но и той не е възпитан така. Друго си е Денислава, Виолета да лавнат срещу някого. Мастагарков и да се скара, пак ще е мрън-мрън, много съм разочарован, аз ти казвам, че ме боли рамото, ти пак ме номинираш, щото съм бил мощен.

# 649
Мастагарков се притеснява да не би стане капитан? Така ли?
Що хънка и мънка глупости, вместо да им заяви "Пичове, сори, не мога, боли ме рамото и друг избирайте."

Нали ?
Момчил и той прескърца през зъби,че не му е наред крака и никой не го оспори, камо ли да му говорят зад гърба и да го обвиняват,че лъже само и само, за да не стане капитан и да отиде на (предполагаема ) елиминационна Капитанска битка.😡😡

Че Благо малко прекали с тези разговори и натъртване за рамото, е факт (ама и монтажа си беше направен с тази цел), ама тези двойни стандарти ме дразнят.

Момчил също жадува да е капитан и все повтаря "Аз", ама бързо се сниши като се (само)контузи от напъни да се прави на екшън герой.

Аз не го харесвам от началото, не отричам всичките му качества,умения,победи и прочие, но в него има един маниер на назидаване, който просто ме отблъсква.

# 650
  • София
Защо Сините обсъждат смяна на капитана, това откога е позволено?

Аааа, вярно, Жени и Мирелка, ама там не беше ли по лекарска препоръка?
Имало дори смяна на номиниран, в трети сезон Красима си контузи крака в кухнята на Резиденцията и Елена от нейното племе предложи да заеме мястото ѝ, ако правилно се сещам.

# 651
Малко цитати:
Рълев:
-- Имам си 2 обеци на ухото за Виолета.

Виолета:
-- Мен или ме обичаш от първия момент или ме мразиш.
Аз:
-- Отвратителна си ми от първия момент.

Ма щяла да повръща, ма лицемери, ма ох как ѝ се повръща, буквално пет пъти го повтаря това повръщане.
Токсична, отвратителна, мутреса, простакеса.

Пак тя:
-- Нямам сила в тялото си!
Ми къде да имаш в аурата си ли?

Димо:
-- Оряшкова дига оборотите.

Аз пък мисля че Оряшкова носи голяма отговорност за загубата. Първо ваденето на коловете беше неоптимално, бързо грохна и двойно по-леката леля се раздаваше много повече. После в лодката каква ти е задачата - да гледаш как потъва и да се държиш за бордовете, докато торбичките отиват на майната си. Кой друг трябваше да отговаря за торбичките ако не тя???
И накрая при реденето на щурвала беше прекалено релаксирана. Вили си личеше че бърза. Оряшкова дигна оборотите доста след като Димо каза че ги била вдигнала и когато вече се виждаше че губи. И който каза че били оставали секунди (за да я успокои) въобще не беше секунди, минимум минута ако не и две беше назад.

# 652
  • Другата България
Като казах да сте подробни, нямах предвид чак толкова...Joy
А сега сериозно. Благодаря за обстойните коментари, все едно съм  гледала епизода. От прочетеното си правя два извода - или ще има плен на капитан, или неделното ми предположение за Оряшкова ще излезе вярно, още повече ако се е контузила и трябва да я извадят от играта.
Много пъти съм си писала мнението за Мастагарков, напълно съвпада с това на Слабе. Човекът се интересува само от личен имидж, другото не го брига. Тъй че изобщо не ми е жал за него. Фактът, че не поддържа връзка с никой и не е казал добра дума за никой за мен е показателен. И съм сигурна, че дори това, че единствено Момчил го е защитил няма да му попречи ако ще има лична полза да излезе герой, да се обърне и срещу него.
Епизодът потвърждава още една моя теория. За Виолета. Много пъти съм казвала, че това е най-подготвената жена в сериала. И тази, която ще стигне най-далеч в предаването.
Противно на всички продължавам да харесвам и Мартин. Той също ще отвее доста хора именно защото знае как да ги манипулира. А в този сериал това е от първостепенна важност. Мартин е перфектния сървайвър, стига да не беше такова мрънкало.
Радвам се за Радо, явно с подходящия човек другия близнак се проявява и нещата вървят. Дано само стрина не го прецака в последващ момент.
За Дуньо всичко сте казали.
С всичко съм съгласна.

# 653
  • Пловдив
Че Благо малко прекали с тези разговори и натъртване за рамото, е факт (ама и монтажа си беше направен с тази цел), ама тези двойни стандарти ме дразнят.
Ей това е ключа от бараката.

И Ралица го каза, Мастагарков не е избран за капитан, той е номиниран дружно.

А Мартин на всеослушание го потвърди и очевидно много се гордееше от постъпката си.

# 654
Мастагарков се появи на лайф с Денислава, Крум и Марто. Държаха се приятелски. Все пак той живее в Пловдив, едва ли му е до непрекъснатите сбирки на някои от участниците, за които ми се струва, че не са кой знае колко професионално ангажирани, а и си живеят поне в момента в София.
Ами мрънкало си е господинът, ама мрънкало е и народният любимец Гатьо. Мрънкалото Мастагарков за никого не се е изказало негативно, отишло е на няколко битки и ги е спечелило. Мрънкалото Гатьо обиждаше наред, не спечели нито една битка и сега точи зъби за олстарса.
Такива работи.

# 655
Това печатче дето го правих таман пасва на ситуацията
с потъналите торбички и чудодейното им намиране ей там вляво.

# 656
  • София
Любим момент на епизода - Дунев и кумарити Simple Smile Веднага да се номинират тези гадуви, те не знаят ли, че Дуньо е свещена крава и не трябва да му се нарушава комфорта?

# 657
  • София
Виолета, заедно с Гатьо, изнася сезона, буквално. Всичко се върти около нея и ако не е тя ще гледме брутална скука. А това, че героите са винаги положителни герои няма да го коментирам Grinning Grinning всъщност е точно обратното....ако сте гледала Американския СЪРВАЙВЪР ще ме разберете. Там най-обичани и коментирани вече 20 години са най-големите злодеи. Но в България хората имат свъвсем друга представа за тези риалита и ви разбирам. Аз още в момента, в който хората масово оплюваха Йо и Бо, се отчаях и вдигнах ръце Grinning Grinning
Сравнително късно си се отчаяла, това беше само преди година - две. Българските зрители, дори тези, които са привърженици на стратегически елементи, в края на деня ще изберат да гледат битка на арената между трима равностойни противници и винаги ще критикуват някого, който се опитва да избегне конкретна битка/номинация. Дори Момчил и Рълев бяха критикувани, че в дадени ситуации не са отишли на битка. Колкото и да се говори за стратегии, зрителят винаги ще избере да гледа как някой се доказва. Майка ми никога не е гледала риалити формати със спортен елемент, тази година от липса може би на ТВ съдържание, за първи път започна да гледа ИВ. Намирам майка си за изключително интелигентен човек (и не само защото ми е майка), та това няма общо, но тя също е повлияна от монтажа на формата. Харесва добрите герои, търси "геройски профили", любимец ѝ е Момчил, защото освен силен и умен, е и добър, и защото продукцията се заяжда открито с него, което кара майка ми да го защитава. Иска да гледа финална битка между него, Рълев и Мастагарков, защото от видяното досега, те са най-силни и най-много заслужават. Всеки път, когато стигнем до този аргумент за това кой заслужава, я питам как мисли, че ако аз участвам в това предаване, бих се справила срещу някого от тях, и дали няма да е по-добре за мен, ако предположим, че целта ми е да вървя напред, тях някой да ги отстрани, или да се изправят един срещу друг по-рано в играта. Та, така, зрителите, разсъждават от гледната точка на зрители, а не на участници, защото ако се замислим, че всеки одобрен след кастинг участник, има право да играе така, сякаш иска да спечели, то може би, няма да се гневим толкова на стратегии, "скатаване" от номинации и пр.

# 658
  • Другата България
За мен разликата е, че докато Гатьо е натюр, Мастагарков е позьор за пред камера. Не съм сигурна, но ако няма камери не мисля, че ще се държи по този начин. Овчедушието и това да си удобен за всички никога не е било моето. Харесвам хора с позиция, дори да е напълно противоположна на моята.

# 659
  • SF
Тези събирания около маси, събуждания сутрин, се правят, когато се появят  камерата и микрофоните. Мастагарков не се усеща и започва пред камерата да пее песента за рамото, за да знаят и зрителите за това рамо. Реално не е точно така, както се излъчва -  едва ли не сутрин отваря очи и  започва да говори веднага след добро утро за капитанство и рамо. Когато дойдат екипите, участниците са подканени да заснемат обсъждане на капитанството и леко наивно Мастагарков почва: Кажи сега, кого ще правим капитан. Ти на какво мнение си?

Общи условия

Активация на акаунт