💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 339
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 675
Каквото и да е направил Мастагарков, няма как действията на Мартин да бъдат оправдани. Рълев е перфектен пример. Дори когато Радо прави глупости, той пак си го пази. Дори Туджаров, който е от най-изявените защитници на играчи тип "стратези" смята, че Мартин не е прав. Хубаво, играй стратегически, но остани верен на твоите хора.

А, това как Мастагарков едва ли не играл за пред камерите, както се твърди тук, ми сори, но не мога да се съглася. Ако Мастагарков играеше за камерата щеше да се бие повече в гърдите и да изявява по-ясна позиция и щеше да отвръща на нападките повече. Той е подвил опашка и се опитва да се оправи с хора, които изобщо не го харесват. Как това го прави за пред камерите? Къде е логиката? Единственото, което това прави е да кара хората да го мислят за "безхарактерен".

Но, нищо де. Мартин е този, който губи един верен другар заради Денислава, която е ясно, че няма да му пази гърба така както Мастагарков.

# 676
Това, че Денислава и Мартин са нарочили Мастагарков се дължи само на 10% на характера му. Основният им мотив на двамата хитреци е, че Мастагарков е според тях най-силният играч в племето им - някой, който трябва да разкарат, за да не им е конкуренция. Какъв по-добър момент от този, в който е отслабен от контузия? Всичко друго са празни приказки за пред публиката и другите играчи защо го номинират. Преди повече внимаваха докато станат две племена, защото Мастагарков им беше нужен и го пращаха само като трябваше лично да отърват кожата. Сега си имат и Момчил и Мишо и могат да го жертват при първа възможност. Като изгонят Мастагара, следващ е Момчил, а после и всеобщият любимец Мишо, който сега като Гретел го захранват преди да го изядат. А той пък си е спокоен, че Дени му е голяма приятелка и го пази. Дунев минава между капките, защото не е от най-силните, освен това е и известна личност и те не искат да обират хейта. Както с Оряшкова. А Викито пък съвсем я нямат за конкурекция, а тя не им е и дразнител и удобно се сниши, понеже честно казано няма и друга опция.
Мастагарков се държа така гадно с Моника, защото страдаше за големия си приятел Мартин, когато замина на чистилището. Реално той наивно си поддържаше Елвиса и му вярваше, че ще играят заедно до края.

# 677
Мастагарков "падна за дуспа", но не прецени, че тук съдиите са му конкуренти. Не мога да си обясня мъж два метра, силен като кон, да се жалва като госпожица. Кажи си, изморих се, бих се вече за вас, правя каквото мога, но малко ме оставете на мира. Горе-долу приемливото поведение на Момчил. Благо не смее да тръгне и напряко на Дунев- кажи му, че се скатава. Ама не- преди това бяха измислените мускетарски действия в стил, "аз ще ида да пазя Николчето на камъните." Вечно търси одобрение и съчуствие. Момичето кове пирони на кастинг битката- и неговите пръсти липсвали. Абе кой се интересува от теб. Мълчи си там. Този човек може да е само "втори", "трети", никога "първи". Докато си мислеше, че е редом със "силния" Мартин мачкаше Виолета. Накрая разбра, че е сам, както и всички там. Може би ще бъде страхотен съпруг на някоя оправна девойка да го ръководи. Но най-вероятно и там ще и е втори или петдесети.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 20:02 от victoria vassileva

# 678
Скрит текст:
Това, че Денислава и Мартин са нарочили Мастагарков се дължи само на 10% на характера му. Основният им мотив на двамата хитреци е, че Мастагарков е според тях най-силният играч в племето им - някой, който трябва да разкарат, за да не им е конкуренция. Какъв по-добър момент от този, в който е отслабен от контузия? Всичко друго са празни приказки за пред публиката и другите играчи защо го номинират. Преди повече внимаваха докато станат две племена, защото Мастагарков им беше нужен и го пращаха само като трябваше лично да отърват кожата. Сега си имат и Момчил и Мишо и могат да го жертват при първа възможност. Като изгонят Мастагара, следващ е Момчил, а после и всеобщият любимец Мишо, който сега като Гретел го захранват преди да го изядат. А той пък си е спокоен, че Дени му е голяма приятелка и го пази. Дунев минава между капките, защото не е от най-силните, освен това е и известна личност и те не искат да обират хейта. Както с Оряшкова. А Викито пък съвсем я нямат за конкурекция, а тя не им е и дразнител и удобно се сниши, понеже честно казано няма и друга опция.
Мастагарков се държа така гадно с Моника, защото страдаше за големия си приятел Мартин, когато замина на чистилището. Реално той наивно си поддържаше Елвиса и му вярваше, че ще играят заедно до края.
Подкрепям изцяло мнението ти. Мисля, че това е плана. Явно или неявно Денислава и Мартин сключиха пакт за ненападение, който премина в пакт за защита. Интересно е, че Денислава крои и задни планове паралелно, за някакви женски коалиции, които не виждам как би ги реализирала. Жени в предаването останаха: Денислава, Виктория, Оряшкова, Виолета, Теодора, Цвети.

# 679
Мастагарков "падна за дуспа", но не прецени, че тук съдийте тук са му конкуренти. Не мога да си обясня мъж два метра, силен като кон, да се жалва като госпожица.
Скрит текст:
Кажи си, изморих се, бих се вече за вас, правя каквото мога, но малко ме оставете на мира. Горе-долу приемливото поведение на Момчил. Благо не смее да тръгне и напряко на Дунев- кажи му, че се скатава. Ама не- преди това бяха измислените мускетарски действия в стил, "аз ще ида да пазя Николчето на камъните." Вечно търси одобрение и съчуствие. Момичето кове пирони на кастинг битката- и неговите пръсти липсвали. Абе кой се интересува от теб. Мълчи си там. Този човек може да е само "втори", "трети", никога "първи". Докато си мислеше, че е редом със "силния" Мартин мачкаше Виолета. Накрая разбра, че е сам, както и всички там. Може би ще бъде страхотен съпруг на някоя оправна девойка да го ръководи. Но най-вероятно и там ще и е втори или петдесети.
Мастагарков не е 2 метра обаче. И май не е силен като кон, след като допусна Рълев да го победи на игрите с ринговете.

# 680
Сега ще се върна да чета, но първо минавам да изкажа възмущението си от Виолета, по-точно от нейното отношение към Цвети. Как не се спря тази жена, бе? Захапала я е като булдог и не пуска, какво толкова й направи това момиче /освен, че не пожела да играе с нея/? Дали сега като се гледа се чувства много велика, че мачка по този грозен начин психиката на едно /спрямо нейните години/ дете? Евала, Виолета, думи нямам.

Съгласна съм с теб! Симпатична ми е Виолета, и се видя повече като човек, когато бяха седнали около огъня. Тя ми напомня точно на самотна майка която е успяла да постигне нещо в чужда държава, много типична. Но това не и харесвам как тъпчи хората. Има разлика м/у силна социална игра и bullying. Нарече Цвети "плужек" или нещо подобно, отвратителни епитети.

Цвети ми е симпатична, младо талантиливо дете (кончето беше нейно). Аз не миля, че на Цвети психиката е до там силна като се има в предив през какво е минала, отгледана от баба и пр. И въпреки това успява да достигне до върха на световен шампион в нейната сфера абсолютно самостоятелно, за което аз и правя чест. Една силни жена, както Вили се нарича сама, ако наистина беше толкова заинтересована от жените и женската игра, също щеше да го оцени. Цвети е по-малка от дъщеря и, израснала без майка и баща-  не и прави чест така да се държи дори и да е в името на една игра.

Аз мисля, че заради тази нейна психика Цвети си търси хора които да се "грижат" за нея и да са мили към нея, а Калата и Крум точно това и предоставя. За това с Радо не им се получи, той няма никаква емоционална интелигентност. Имам и теория, че Цвети стана симпатична на Радо и той типично като един човек с ниска емоционална интелигентност не знаеше как да реагира на тези му емоции и просто реши да я отблъсне от него Sweat Smile

# 681
  • SF
Мастагарков "падна за дуспа", но не прецени, че тук съдийте тук са му конкуренти. Не мога да си обясня мъж два метра, силен като кон, да се жалва като госпожица. Кажи си, изморих се, бих се вече за вас, правя каквото мога, но малко ме оставете на мира.

Той го казва, но гласът му не е достатъчно изнесен, а и той вече ги дразни с всичко, което прави, казва, киха, кашля, дразни ги и ако не прави нищо. Сигурно му броят колко пъти е отишъл до тоалетната и не пропускат да се похилят и на тази тема. И "оставете ме на мира" може да звучи като заявяване на позиция, но може да се тълкува и като скатавка. Зависи кой го казва - нашият човек или врагът.
Освен това никой от "приятелите" му не се чувства по-уверен отколкото е и самият Мастагарков и им е добре да стоят на сянка. Пуснаха мухата, че ще е елиминационен двубой и всеки си помисли дано да не съм аз.
Аааааа, Мастагарков ли??? Хахаха-хихихи-хохохо, да, нека да е той! Ама боли го рамото - хахаха-хихихи, абе боли го друг път!
 Краси не е глупак да се застъпи за рамото на Мастагарков. Току-виж огледали се, огледали се, па взели, че него го предложили за капитан.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 12:09 от Esmee

# 682
Аз мисля, че заради тази нейна психика Цвети си търси хора които да се "грижат" за нея и да са мили към нея, а Калата и Крум точно това и предоставя. За това с Радо не им се получи, той няма никаква емоционална интелигентност. Имам и теория, че Цвети стана симпатична на Радо и той типично като един човек с ниска емоционална интелигентност не знаеше как да реагира на тези му емоции и просто реши да я отблъсне от него Sweat Smile  Много ми стана смешно!
И аз си го мислех това. Даже във вчерашната битка обърнете внимание как тръгвайки да тичат към морето, Цвети е спряла под арката да си слага жилетката, а Радо идва зад нея и вместо да я заобиколи от по-широката част, я хвана за кръста и леко я избута, за да мине между нея и стената на арката. Laughing

Скрит текст:

На Виолета не й прави чест това държание към момичето, защото това момиче е изстрадало много, а тя е майка. Много по-голяма и по-зряла жена. Дори и само заради това.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 12:01 от Гарганела

# 683
  • София
Извинявайте, ама Масатараков си заслужи всичко, дето му се случва. От ден едно е неориентиран, не знае какво да прави, не знае как, мрънкоти постоянно, не знае как да се държи, няма никаква собствена мисъл. Него ако питаш  на елиминационни битки, трябва да ходят само жени, на капитански с отпадене само жени и т.н. Ако реши да вземе някое решение, не го отстоява, а веднага се отмята и почва да пее пак общата песен. Ми бъди мъж веднъж бе, кажи си, а не хър-мър, хър-мър, Марти, Денка. Нормално е, че когато става въпрос за игра и виждаш срещу себе си такъв човек, ще мачкаш. И не само Денислава и Мартин ще минат през него, аз смятам, че и Момчил (който много харесвам) и  Мишо също ще минат през Мастагарков ако се наложи.  Да не говорим, че последната една седмица не спря да мрънка и да се оплаква и да пита за капитанството и да досажда. Имаше къде  по-добри начини. Да беше казал след битката с Гатьо или след територалната с торбите на съотборниците си: Ей хора, контузен съм, съжалявам, няма да съм на 100% през следващите няколко дни. Щяха да го разберат. Не са чак такива хиени, за каквито ги набеждавате, защото Момчил е в същата ситуация, с контузия, но не ходи да дудне на всички - коляното ми, коляното ми, напротив, изчака всички да се съберат и тогава отиде и им  каза, че е контузен и се приключи.

# 684
Мартинчо изобщо има ли коалиция, че нещо съм изпуснал момента. Доста арогантно е да кажеш на арената, че ти си номинирал Благо при положение, че един глас не стига за нищо. Слаб ход като цяло. Веднъж Денислава каза, че играе с него и това беше. Маминка, ако дойде, планът се изменя. Рълев и той да внимава, щото той не и влиза в плановете за последната фаза на играта. Мартин пък е удобен - слаб физически, хилав, слаб стратегически, ,лесно и на трасе биха го били повече от жените, които са вътре.

# 685
Абе, какъвто и да е Мастагарков, не мога да се съглася с ехидните подхвърляния и злобни коментари на Мартин и Денислава. Подобни хора са ми мега противни и ме карат да му симпатизирам. Може в реалността да не са такива, но в този филм са лошите герои.

# 686
Тенденциозното и подигравателно отношение към Мастагарков наистина вече стана много грозно. Той, че е хън-мън и че не може да се заяви категорично, е вярно, но тази наказателна акция към него е прекалена. Като цяло ситуацията около него и мускетарският девиз на сините ми напомнят на този виц (дълъг е, затова го слагам в скрит текст):
Скрит текст:
Едно вежливо таралежче (да го наречем Благо) тръгнало по своят вежлив път и среща тримата мускетари на конете си и решавада ги позддрави по своят вежлив начин:
— Здравей Атос!
— Здравей вежливо таралежче.
— Здравей Портос!
— Здравей Арамис!
— Здравей кон на Атос!
— Здравей кон на Портос!
— Здравей кон на Арамис!
Поговорили и станало време мускетарите и конете им да тръгват и вежливото таралежче ги изпратило по своят вежлив начин:
— Довиждане Атос!
— Довиждане вежливо таралежче.
— Довиждане Портос!
— Довиждане Арамис!
— Довиждане кон на Атос!
— Довиждане кон на Портос!
— Довиждане кон на Арамис!
Повървяло малко и кой да види… Али Баба и четиридесетте разбойници на своите камили…
Та и Благо малко така. Трябва да ограничи обясненията и умилкванията ми се струва...

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 12:57 от Мила Атова

# 687
# 688
  • SF
Виолета как се кефи на разпадналата се братска двойка Мартин-Мастагарков!!! Потрива ръчички и вече има план за след обединението. А и знае, че Денислава играе с единия, а Рълев я харесва и така нататък интересни истории. Simple Smile
И Момчил е казал, че го боли нещо и не може да ходи на битка, но неговото е казване, а на Мастагарков е оплакване/мрънкане.
Самият Мастагарков така разпространява информацията - той и Момчи КАЗА, че го боли и също не е на 100%.

# 689
Мастагарков не играе за "чест" пред камерите. Всички пред камерата са хора на честта. Но хитраците(някои ги наричат умни) , могат от сто кладенеца вода да донесат , да измислят хиляда и една причина, и с богат речник и арсенал от аргументи, да оправдаят измъкването си . По-праволинейните и глупавички, с какво могат да се оправдаят - типичното още от училище, "болен съм" . На което по принцип никой не вярва, освен ако не ти се показва черво.  Та Мартин , определя кой ще се яви на елиминации винаги. Пазенето на Денев , заради дъщерята , уж и веднага след това изтъкването, ще е уж закрилян, добре работи и настройва и зрителите срещу Денев. Те вече не са му конкуренция, достатъчно ги изложи социално, и сега с лекота ще им резне главите. Момчил и Мишо обаче не са малка хапка, знае, че срещу тях не може да скача, за това ще се опита вероятно да се увие около тях. В началото скочи срещу Виолета- напълно наясно, че публиката мрази стари и изнервени жени и всички ще се радват навън, като и мачка канчето.

Общи условия

Активация на акаунт