💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 304
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Другата България
Не знам защо смятате, че Мартин е умен,
Скрит текст:
Просто е нарцис и манипулатор, попадал в подходяща среда. Ако Продукцията не му даваше толкова екранно време и не го оставяше да се вихри, щеше да е просто един застаряващ чичак, опитващ се да бъде вървежен.
Съжалявам, но умните хора имат достойнство и не им е необходимо да се доказват непрекъснато.
Мартин е хитър и нагаждаш се, говори бързо и нападателно, обръщайки нещата в своя полза, но ако беше умен, щеше да постъпи по друг начин и много повече да се хареса на публиката.
Ами и това като онова, че Филип /а и не само той/, бил сексист. Blush
Аудиторията е толкова разнородна и разностранна, с различни разбирания за добро и зло, бяло и черно, умен и глупав, хитър или злобен.....няма как всички да мислят еднакво, и да виждат нещата по еднакъв начин. Освен това за да си манипулатор, няма как да си глупав, глупавите хора са първични, посредствени, те се влияят от чуждото мнение, а не манипулират другите със собственото си. И веднага ще дам пример - именно Мартин и Денислава. Денислава....не блести с капацитет, заслепена от някаква лична негативна реакция срещу Мастагар, се остави да бъде манипулирана от Мартин, който изобщо не го брига същия какъв е, той го иска отстранен заради това, че е силен съперник. Мартин осъзнава, че Мастагарков може да го победи на арената, и затова го иска аут. Докато Дени е пионка. И ако Мартин беше глупав, надали щеше да извърти нещата по този начин. Затова и с Виолета влязоха в епичен двубой, словесен. Те нямаше да мерят сили на арената, а в стратегиите. Защото тя е същата като него. Че продукцията му е подбрала подходящ екип - факт. Но Мартин съвсем не е глупав, напротив.
Друг пример - Мудев. Онзи си беше хем посредствен, хем първичен.
А Мартин, след като някак се справи с Мастагар, ще се насочи към Момчил, и това очаквам. Защото и той е силен, а и далеч по-умен от него.

# 1 186
Дидо, благодаря, че се включи с пояснения, че и на мен ми беше дошло до гуша от мнения за конспирации.

# 1 187
  • софия
Сервирам Ауткаст за обедното меню.

# 1 188
  • Другата България
Скрит текст:
Така е, логиката и математиката показват, че би трябвало да има поне 1 капитанска елиминационна (кога точно само богът на ИВ знае). Още повече, че първата предвидена за такава (6-та седмица), се превърна във извънредна наказателна (май най-вече за да запазят Мартин, че той си летеше тогава). Също така е интересно да се отбележи: че досега в сезона не сме имали двойна елиминация (пак заради многото извънредно отпаднали) и си мисля че могат да прибегнат и до този ход във фаза 2: най-вече за да поразбутат коалициите които вече колят и бесят във всяко от племената.
Другото интересно което предстои да видим е каква точно нова формула са измислили за кастинг битките и секундантите: там май ще стават разместванията в племената и може да не им се наложи да имат крадене на капитани (тук обаче само гадая: нямам никаква конкретна информация по това)
И аз много ти благодаря за включванията, чудех се къде изчезна.
Значи все пак ще има размествания в племената. Аз това очаквам, и го очаквам основно за Мастагарков, отново благодаря на съфорумките за снощното пояснение, че бях в полузаспало състояние и не разбрах за онези два гласа. Но с тях, а и в ново племе, Мастагар става доста силен участник и почти сигурен претендент за ТОП5.
Другото, което се сетих е /не помня снощи дали го коментирахме/, че на миналата битка май имаше грошове за секундантите. На тази нямаше. Ако и това не съм объркала. Та, да питам ли защо? Blush

# 1 189
  • София
И аз искам да пея одата на радостта Simple Smile
Епизодът на Момчил!
Започна и завърши с най-точният анализ на случващото се.Обективен и без да каже лоша дума за никой!
Последва най-красивата игра до този момент,поне за мен.Най-класните играчи на терен.Финал преди финала.
Две грешки за червените.Един нарочен празен ход на Момчил и отвори всичко докрай.Дори Благо стоеше пред последните две карти и не разбираше какво се случва. Simple Smile
Рълев летеше,Благо изпълняваше,а най-сладък ми беше Радо.Папагал яде мида- винаги ще го помня Simple Smile

# 1 190
Ама ние знаехме, че капитанската не е елиминационна сега. От къде това пък дойде. да, мастагара каза, че евентуално, може би, вече може да очакват и такава. НО не е твърдял,ч е ще е елиминационна и дайте Дени да ходи или Дуневия. Доколкото си спомням той каза нещо от типа на-имайте предвид, че от тук нататък се очаква и елиминационна капитанска.

# 1 191
  • Другата България
Аз като ви казвах за Радо.....най-“чистия“ участник, той просто е едно непораснало дете, живеещо в собствен свят.
Вече не вярвам Рълев да го предаде. Имах такива очаквания, и то заради продукцията и техните простотии, но след снощи не мисля, че  е възможно. Иван го уважава искрено, а и Радо му е предан като кученце. Много ще се разочаровам, ако стане нещо подобно. Но по-скоро не го очаквам. Вече.
И за мен снощната битка е най-красивата до момента. Колкото и да не харесвам Рълев и Мастагар, и да харесвам Момчил и Радо, за мен снощи на терен бяха най-силните участници в сериала. Е, и Крум е силен, но снощните 4ма бяха УАУ! Мастагар, стоящ пред последни две плочки и не смеещ да ги отвори - . Радо с “папагал яде мида“ - . Рълев с разочарованието, че загуби /много искаше да се докаже като капитан/, по-добър беше на терен от Мастагар, определено. Но с такъв секундант просто нямаше как.

# 1 192
Относно капитанската елиминационна , аз все си мисля още от началото, че Оряшкова ще излезе така. Не ми се вярва да гласуват срещу нея другите не само защото е респектираща и се раздава на макс по терена , а и защото е много добра душа. Сега някой и друг епизод ще е в стихията си на подходящи за нея игри, като коловете и тазвечерната, а след това капитанство и аут. Поне така си мисля, ама ще се чуе.

А относно Мастагарков, той и при червени да иде и там ще е изяден. Стрина Вили няма да го остави на мира. А и много зависи от коя коалиция ще падне глава тази седмица, защото ако е от тази на Крум , определено моделчето ми в което и да е племе ще е нарочен.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 12:36 от Joy 05

# 1 193
Това все пак е индивидуална игра в която само един ще спечели наградата. И затова няма мишкуване, лицемерие, скатаване и предателства, а има стратегия. Всеки си измисля своята такава и колкото по-дълго изкара, толкова по-успешна е била.

# 1 194
  • София
30 гроша дават май на съюзниците на елиминация, а вчера все пак не беше такава битка.

# 1 195
И на мене ми направи впечатление, че нямаше нищичко за секунданта. Барем един сандвич да му бяха дали на момчето. Ама не. Едната победа стига на лъва да се засити.

# 1 196
  • Другата България
30 гроша дават май на съюзниците на елиминация, а вчера все пак не беше такава битка.
А, ето го “ключа“ от бараката. Благодаря ти.
Нямах предвид в случая лансиране на този или онзи, а за пореден път разминаване в правилата, оффф, в “правилата“. Но си права, да.
Джой, Оряшкова според мен ще си отпадне на елиминация. Мартин и Дени ще я шитнат при първа възможност, при първи съвет, ако го няма Мастагар. Така поне мисля аз.

# 1 197
  • София
Малко по рано зачекнах темата с рейтингите. Значи оказа се почти невъзможна задача (освен ако не си мастита медия) да се намери адекватна и непротиворечива информация.
Имаме само един "официален" източник Гарб.бг, но за тях много отдавна се знае, че правят не статистика, а стъкмистика. Ползват допотопни методи за отчитане: едни устройства(доста малък брой), при които преди да започнеш да гледаш нещо, трябва да въведеш какво ли не (дори и какво си ял), та докато стигнеш до края, то ти се е отщяло да гледаш вече телевизия.
Големите провайдери имат много точни системи (цифровите им системи: където се знае дори и ако гледаш на запис), но на тях не им пука въобще за конкретни рейтинги (изглежда реално няма как да го монетизират това), и респективно не предоставят никъде такава информация.
Преди време имаше и втора фирма, която даваше инфо за рейтинги (Nielssen), обаче в един момент спряха и уж тази година трябваше да се връщат на пазара, но засега ни звук ни стон от тях.
А Гарб.бг не дават обобщени справки освен това което публикуват седмично на фейсбук станицата си. Там все пак може да се измъкне по нещо полезно, но не е достатъчно. Ако си телевизия и си плащаш, тогава получаваш подробни данни (колко са верни е друг въпрос).
Та няколко извода за последните три сезона:
С3 започва силно, но после във фаза 2 падат и "Кошмари в кухнята" ги бият всяка седмица до финала (включително).
С4 започнал малко по-слабо от с3, но пък при тях успяват да задържат висок рейтинг и във фаза 2, като дори рекордната им гледаемост е била битката на Гого и лефтеров с дините (по висок рейтинг и от финала).
С5 започнаха с най-високия рейтинг от всички останали сезони, но в първите седмици основният проблем е бил със задържането на хората до края (особено след 22:30). Аз вече казах по-рано, че този сезон е с по-дълги епизоди (че и повече, ама съботните не ги броим, защото тях така или иначе ги гледат средно само половината от хората), особено в понеделник (тази година териториалните са с по-нисък рейтинг спрямо останалите 4 делнични епизода) просто 3 часа (че понякога и 10-15 мин отгоре) идва прекалено много (той и затова последния сървайвър се провали така, освен разбира се куция каст де). Преместването за по-ранен час засега е дал желания резултат: последните 2 седмици (особено миналата когато бяха мега скучни всичките епизоди) имат стабилизация и дори подобряване на рейтингите. Ще видим до края какво ще се получи и на какъв рейтинг ще завършат, защото това пряко ще влияе на следващия сезон: какъв точно ще бъде. Този път има индикации, че може и да се вслушат в мнението на повече хора, включително бивши участници (всички знаете кои). Разбира се още им стои един голям проблем за решаване: заради наводнението в Царево 5 дни след финала голяма част от инвентара е заминал, и няма да хич евтино да се подмени (но поне можем да очакваме повече нови битки, което за нас би било добре)

П.С Merri_An, не се включвах известно време, просто защото нямаше нищо интересно за което да се говори миналата седмица

# 1 198
А, да, и това. Ама какви са тези мижави пари, едва му дадоха и два гласа отгоре...Вече са на етап, на който трябва да дават и някакви други интересни неща. Наистина това също допринася за хода на играта-кога ще им скимне и на кого какво ще предложат.
Ами и той трябваше да си поиска … досега все жени са мрънкали и са получавали Simple Smile

# 1 199
  • Другата България
Скрит текст:
Малко по рано зачекнах темата с рейтингите. Значи оказа се почти невъзможна задача (освен ако не си мастита медия) да се намери адекватна и непротиворечива информация.
Имаме само един "официален" източник Гарб.бг, но за тях много отдавна се знае, че правят не статистика, а стъкмистика. Ползват допотопни методи за отчитане: едни устройства(доста малък брой), при които преди да започнеш да гледаш нещо, трябва да въведеш какво ли не (дори и какво си ял), та докато стигнеш до края, то ти се е отщяло да гледаш вече телевизия.
Големите провайдери имат много точни системи (цифровите им системи: където се знае дори и ако гледаш на запис), но на тях не им пука въобще за конкретни рейтинги (изглежда реално няма как да го монетизират това), и респективно не предоставят никъде такава информация.
Преди време имаше и втора фирма, която даваше инфо за рейтинги (Nielssen), обаче в един момент спряха и уж тази година трябваше да се връщат на пазара, но засега ни звук ни стон от тях.
А Гарб.бг не дават обобщени справки освен това което публикуват седмично на фейсбук станицата си. Там все пак може да се измъкне по нещо полезно, но не е достатъчно. Ако си телевизия и си плащаш, тогава получаваш подробни данни (колко са верни е друг въпрос).
Та няколко извода за последните три сезона:
С3 започва силно, но после във фаза 2 падат и "Кошмари в кухнята" ги бият всяка седмица до финала (включително).
С4 започнал малко по-слабо от с3, но пък при тях успяват да задържат висок рейтинг и във фаза 2, като дори рекордната им гледаемост е била битката на Гого и лефтеров с дините (по висок рейтинг и от финала).
С5 започнаха с най-високия рейтинг от всички останали сезони, но в първите седмици основният проблем е бил със задържането на хората до края (особено след 22:30). Аз вече казах по-рано, че този сезон е с по-дълги епизоди (че и повече, ама съботните не ги броим, защото тях така или иначе ги гледат средно само половината от хората), особено в понеделник (тази година териториалните са с по-нисък рейтинг спрямо останалите 4 делнични епизода) просто 3 часа (че понякога и 10-15 мин отгоре) идва прекалено много (той и затова последния сървайвър се провали така, освен разбира се куция каст де). Преместването за по-ранен час засега е дал желания резултат: последните 2 седмици (особено миналата когато бяха мега скучни всичките епизоди) имат стабилизация и дори подобряване на рейтингите. Ще видим до края какво ще се получи и на какъв рейтинг ще завършат, защото това пряко ще влияе на следващия сезон: какъв точно ще бъде. Този път има индикации, че може и да се вслушат в мнението на повече хора, включително бивши участници (всички знаете кои). Разбира се още им стои един голям проблем за решаване:
заради наводнението в Царево 5 дни след финала голяма част от инвентара е заминал, и няма да хич евтино да се подмени (но поне можем да очакваме повече нови битки, което за нас би било добре)

П.С Merri_An, не се включвах известно време, просто защото нямаше нищо интересно за което да се говори миналата седмица
Не мога да повярвам, че ще го кажа, но това е вероятно единственото “положително“ нещо от онази стихия, отнела и човешки животи. Но, трябваше ли да се случи нещо такова, да се намеси природата дори, че да се усетят колко остарял им е въпросния “инвентаР“ и колко голяма нужда има от нови, по-безопасни съоръжения. Смотаняци!

Общи условия

Активация на акаунт