💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 551
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 275
Ау, на стоп кадъра и двамата са Heart Eyes

# 1 276
  • София
Какви работи? Rolling Eyes

Ако със сигурност знаеш нещо, а не предполагаш просто, защо не се прехвърлиш направо в темата за спойлери?
Спойлери нямам (поне такива които вече не са дъвкани и предъвкани в тази цитирана тема). То на този сезон спойелри вече не му трябват. Доколкото съм слушал отвсякъде, на болшинството от хората (включително и мен) им е вече все едно кой ще спечели, кой ще стигне до финал, топ 5, 8, 10, 12, 15 и т.н. Те 90% от хората нямаха даже любимо племе, сега просто всички вкупом хейтим сините (на мен лично това ми е за първи път) защото си го заслужиха категорично.
Под "други работи" имах предвид рейтинга на първо място, просто се опитвам да "погледна в бъдещето" и да прогнозирам (и стискам палци) за един заслужен провал на една вече компроментирана продукция: най-вече със надеждата, че колкото по-звучен е този провал, толкова повече ще се вслушват във бъдеще във многото конструктивни предложения които получават отвсякъде, и (може и за последно) да се изкефим на поне един истински готин all-stars сезон (нещо за което към този момент аз за жалост съм все още песимистично настроен)

# 1 277
Не знам защо смятате, че Мартин е умен,
Скрит текст:
Просто е нарцис и манипулатор, попадал в подходяща среда. Ако Продукцията не му даваше толкова екранно време и не го оставяше да се вихри, щеше да е просто един застаряващ чичак, опитващ се да бъде вървежен.
Съжалявам, но умните хора имат достойнство и не им е необходимо да се доказват непрекъснато.
Мартин е хитър и нагаждаш се, говори бързо и нападателно, обръщайки нещата в своя полза, но ако беше умен, щеше да постъпи по друг начин и много повече да се хареса на публиката.
Ами и това като онова, че Филип /а и не само той/, бил сексист. Blush
Аудиторията е толкова разнородна и разностранна, с различни разбирания за добро и зло, бяло и черно, умен и глупав, хитър или злобен.....няма как всички да мислят еднакво, и да виждат нещата по еднакъв начин. Освен това за да си манипулатор, няма как да си глупав, глупавите хора са първични, посредствени, те се влияят от чуждото мнение, а не манипулират другите със собственото си. И веднага ще дам пример - именно Мартин и Денислава. Денислава....не блести с капацитет, заслепена от някаква лична негативна реакция срещу Мастагар, се остави да бъде манипулирана от Мартин, който изобщо не го брига същия какъв е, той го иска отстранен заради това, че е силен съперник. Мартин осъзнава, че Мастагарков може да го победи на арената, и затова го иска аут. Докато Дени е пионка. И ако Мартин беше глупав, надали щеше да извърти нещата по този начин. Затова и с Виолета влязоха в епичен двубой, словесен. Те нямаше да мерят сили на арената, а в стратегиите. Защото тя е същата като него. Че продукцията му е подбрала подходящ екип - факт. Но Мартин съвсем не е глупав, напротив.
Друг пример - Мудев. Онзи си беше хем посредствен, хем първичен.
А Мартин, след като някак се справи с Мастагар, ще се насочи към Момчил, и това очаквам. Защото и той е силен, а и далеч по-умен от него.

Как виждаш Дени пионка на Мартин? Напротив, Дени за мен е сивия кардинал в това племе. Тя държи женската коалиция (Оряшкова и Вики), държи Дунев по линия на майка си, държи Мишо по линия на изгнаниците. Дени знае как да играе социалната игра, тя е печена била е в други формати. В момента за нея е напълно ОК Мартин да се изявява лидер, но реално именно Дени му разби коалицията с Благо и сега ако иска може във всеки един момент да стреля по Мартин, естествена засега я устройства Марто да е на предна линия.
Какво става в другото племе - ами там е майка и (без коментар), там е Радо, който докато Мишо е в играта няма да се обърне против Дени именно заради брат си, там е и Рълев за който знаем че са си много близки (може би двойка). Теодора също има симпатии към Дени от всичко написано и казано от нея.
Мартин ако загуби Дени, губи контрол. Дени имаше нужда от Мартин когато майка и излезе от племето и се възползва с умна игра и без конфронтация, но сега тя в по силната позиция.
Виждаш, че Дунев който също в един момент "предаде" Мартин още не е на мушката на злопаметния иначе Мартин, най-вероятно защото осъзнава, че така ще се конфронтира с Дени.
В момента и двамата имат нужда един от друг, но със сигурност Дени не е пионка на Мартин, тя е в силна позиция и без него, той вече не съвсем.

# 1 278
А участници като Рълев, Момчил, Радо, Мастагарков с какво са заслужили провален сезон?

# 1 279
Аз си харесвам сезона, даже ми е crème de la crème Stuck Out Tongue

# 1 280
Не съм гледала рейтинги, но за мен сезонът си е успешен. Времената са такива. Турболентни. Не е като преди пет години, когато живеехме сравнително безметежно без пандемия и войни наоколо. Оценявайки сезона като успешен отчитам две неща: 1. Непрекъснатите размествания и промени не ме оставят да се успокоя в някаква предвидимост, но идеята , че това е само шоу ме разтоварва от дневните напрежения и благодаря на участниците, че ми предоставят този лукс. 2. България е много малка, и като капитал, и като творчески потенциал. За тукашните мащаби това е огромна продукция. Без да познавам средата- единствените други, които биха се заели да продуцират подобен продукт са Халваджиян. Едниствената ми надежда е да обезопасят съоръженията и да вкарват нови игри. А най-доволна съм от възможността тук да обсъждаме. Надеждата ми- в ол старс Гого да се върне. Хубава вечер- харесвам играта с бутането във водата!

# 1 281
Какво става.. изкоментирахме ли приятелката на Момчи Simple Smile
https://www.instagram.com/p/CxnSEU2sBZV/?utm_source=ig_embed&ig_ … eaeb9&img_index=1

# 1 282
Какво става.. изкоментирахме ли приятелката на Момчи Simple Smile
Ти я изкоментирай първи като мъж Grinning

Аз засега ще се въздържа, за да не ти повлияя на мнението Smirk

# 1 283
  • Другата България
Скрит текст:
Не знам защо смятате, че Мартин е умен,
Скрит текст:
Просто е нарцис и манипулатор, попадал в подходяща среда. Ако Продукцията не му даваше толкова екранно време и не го оставяше да се вихри, щеше да е просто един застаряващ чичак, опитващ се да бъде вървежен.
Съжалявам, но умните хора имат достойнство и не им е необходимо да се доказват непрекъснато.
Мартин е хитър и нагаждаш се, говори бързо и нападателно, обръщайки нещата в своя полза, но ако беше умен, щеше да постъпи по друг начин и много повече да се хареса на публиката.
Ами и това като онова, че Филип /а и не само той/, бил сексист. Blush
Аудиторията е толкова разнородна и разностранна, с различни разбирания за добро и зло, бяло и черно, умен и глупав, хитър или злобен.....няма как всички да мислят еднакво, и да виждат нещата по еднакъв начин. Освен това за да си манипулатор, няма как да си глупав, глупавите хора са първични, посредствени, те се влияят от чуждото мнение, а не манипулират другите със собственото си. И веднага ще дам пример - именно Мартин и Денислава. Денислава....не блести с капацитет, заслепена от някаква лична негативна реакция срещу Мастагар, се остави да бъде манипулирана от Мартин, който изобщо не го брига същия какъв е, той го иска отстранен заради това, че е силен съперник. Мартин осъзнава, че Мастагарков може да го победи на арената, и затова го иска аут. Докато Дени е пионка. И ако Мартин беше глупав, надали щеше да извърти нещата по този начин. Затова и с Виолета влязоха в епичен двубой, словесен. Те нямаше да мерят сили на арената, а в стратегиите. Защото тя е същата като него. Че продукцията му е подбрала подходящ екип - факт. Но Мартин съвсем не е глупав, напротив.
Друг пример - Мудев. Онзи си беше хем посредствен, хем първичен.
А Мартин, след като някак се справи с Мастагар, ще се насочи към Момчил, и това очаквам. Защото и той е силен, а и далеч по-умен от него.

Как виждаш Дени пионка на Мартин?
Скрит текст:
Напротив, Дени за мен е сивия кардинал в това племе. Тя държи женската коалиция (Оряшкова и Вики), държи Дунев по линия на майка си, държи Мишо по линия на изгнаниците. Дени знае как да играе социалната игра, тя е печена била е в други формати. В момента за нея е напълно ОК Мартин да се изявява лидер, но реално именно Дени му разби коалицията с Благо и сега ако иска може във всеки един момент да стреля по Мартин, естествена засега я устройства Марто да е на предна линия.
Какво става в другото племе - ами там е майка и (без коментар), там е Радо, който докато Мишо е в играта няма да се обърне против Дени именно заради брат си, там е и Рълев за който знаем че са си много близки (може би двойка). Теодора също има симпатии към Дени от всичко написано и казано от нея.
Мартин ако загуби Дени, губи контрол. Дени имаше нужда от Мартин когато майка и излезе от племето и се възползва с умна игра и без конфронтация, но сега тя в по силната позиция.
Виждаш, че Дунев който също в един момент "предаде" Мартин още не е на мушката на злопаметния иначе Мартин, най-вероятно защото осъзнава, че така ще се конфронтира с Дени.
В момента и двамата имат нужда един от друг, но със сигурност Дени не е пионка на Мартин, тя е в силна позиция и без него, той вече не съвсем.
Точно така, както съм я описала.
И времето ще покаже дали съм права. За мен тя ще отпадне много преди него.
Денислава е едно посредствено момиче, което е силно надценено като мисловна дейност и е далеч от какъвто и да е кардинал.
Мнението ми е лично, разбира се. Не държа да си съгласен с него. Blush

# 1 284
  • София
А участници като Рълев, Момчил, Радо, Мастагарков с какво са заслужили провален сезон?
Принципно никой участник не заслужава провален сезон. Само, че на практика нищо не зависи от тях. Участниците са си едни пионки във ръцете на армия от сценаристи, редактори, психолози, кастинг директори и прочие. И тази армада ако не си свърши работата и натресе на зрителя образи като Дунев и особено най-големят герой и пример за подражание: щерка му, която на всичкото отгоре в exit интервюто си казва, че искала да се върне пак в ИГ и този път (моля ви се) щяла да спечели !?!?!?! Нямам нищо против момичето, симпатична ми е, обаче просто не и е мястото в такъв формат.
Та наистина е жалко за наистина добрите играчи, които губят от подобно развитие, но пък какво да кажем за играчи като Цецо и половината от младежите на плажа на изгубените дето напуснаха със линейки: само тези "грехове" на продукцията бият останалото

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 17:41 от dido2k

# 1 285
  • София
На приятелката няма какво да ѝ коментирам, нормално момиче, изглеждат хубава двойка, дано са щастливи още много.
Обаче на тая снимка кракът на Момчил ми привлече вниманието... ех, заради едната щуротия явно сериозно се е контузил... Confused

# 1 286
Не ми допада какво дадоха на Мастагарков за победата... ако тази седмица са сини срещу червени, червените ще пратят Цветка и Мастагарков нищо няма да постигне с гласовете си- и към Мартин да стреля, и към Дени- все ще бият Цвети. Няма да има интрига, но затова пък хейтът върху Мастагарков ще удари тавана. Единствен съспенс би било две загуби за сините ама пак- той ще се спаси от първи съвет, на втори няма вече гласове в плюс, пак ще окапе. Не знам, не го изигра добре продукцията. Трябваше да му дадат два гласа в избран от него момент

# 1 287
  • София
Малко за българската пийпълметрия.
(Не претендирам за актуалност: опит от иконом.редакция - хартия и онлайн - в която работехме с Нилсен. По едно време синът ми работеше при тях - макар в "броене" на друг бранш/сегмент. В радиостанциите, през които съм минал, имаше вземане-даване с рейтинг-броячите.)
Да, платена търг.дейност си е. Да, за да научиш повече - трябва да си платиш повече. Напр. през 2015 БНТ плаща годишно 360 хил.лв.; по-късно бТВ работят с Нилсен, Нова - с ГАРБ. В Нилсен преобладаваха млади хора, работеха професионално и тогава им вярвахме. Търг.вериги все ни цитираха техните таблици. В радиостанциите имаше спец.софтуер, който отчиташе муз.излъчвания - заради Музикаутор и Профон, с тяхно съдействие (или нарочно поръчвани) общи рейтинги за медията идваха периодично.
През 2020 Нилсен подозряха завера срещу тях, обжалваха конкурс/поръчка и се отказаха от медийното "броене". А ГАРБ пък развиха по-тесни връзки с Нова - когато бе "телевизията на Домусчиеви". (Още по-рано бяха Нилсен и Гемиус - които събираха даже "Нац.Топ 20" на Профон, не само сайтове.) Бегло ровене в технологичните изходни данни (базата) за период 2010-2017 г. показва "подбор на определен брой домакинства, които отговарят на критерии, приети от Европейския съюз през 2010 година. У нас този брой е около 1000 домакинства, които включват близо 2 800 отделни индивида."
През 2020 г. "по дефолт" в нормативите за системи за измерване на аудиторията (AMS) в "размер на панела" се залагат: Вариант 1: При единно крос-медийно измерване: 3,000 домакинства / ~7,200 индивида. Вариант 2: Нетна извадка от 1,000 домакинства за телевизия / 2,400 индивида; Нетна извадка от 2,500 домакинства за дигитални медии/ 6,000 индивида
Изобщо не вярвам за още 3 г. да са увеличили "кутийките" по домовете дори с 300. Върху тази база лежи родната пийпълметрия. А кутийката (нямам такива познати; впечатления от др.форуми) не работи "сам-самичка" като автомат-шпионин, а иска "попълване" на входящи данни.
Скрит текст:
От форум на "хардуер.бг": "Преди доста години вкъщи имахме устройство, с което отчитаха какво гледаме. Беше свързано към телевизора. Всеки член на семейството беше номериран (от 1 до 4) и трябваше да се маркира на устройството, когато започне да гледа нещо."
От същия форум - вярно, бая отдавна, когато у нас пионери в "броенето" бяха Кънчо Стойчев и Андрей Райчев: "...който плаща, той поръчва музиката. Дори един път си спомням (докато бях админ в Галъп), че ефирното излъчване на БТВ беше спряло за около 6-7 часа, а точно в този ден БТВ имаха по-висок рейтинг от Нова..."

Отделно: През 2020 избухна и първото брожение около данните, които отчита и предоставя ГАРБ - тогава покрай "Скандалът с Хелпкарма" на Цънцърова. И предизвика дори сдружението на големите търговци (рекламодатели в е-медиите) да излезе с позиция, че при само един "преброител" трябва да има прозрачност и доверие в работата му. Намесиха се и американците (нещо от търг.им камара у нас беше).
Май имаше второ предложение системата за измерване на зрителските предпочитания да бъде подложена на търг (идея на бТВ), но другите играчи бяха против и си останаха ГАРБ.
На 50-60 км югоизточно от Сф, в 5-хилядното градче на тъща ми, познавам хората, доставящи ТВ и интернет по къщите. Не съм чул от тях някой да има кутийка в дома си. И обобщено, няма как да приема, че през 3000 кутийки и 3-4К "начални интервюта" в норматива на AMS, рейтингите са това, което са.
ПС. При рейтингов провал на ИВ дали Богът от телевизора ще се вземе поука. Може би, дано! Но 3-те "щоурънърски екипа", които делят постния ТВ-мегдан у нас (и не тъй постни договори) по-често доказват - дали само от инат? - че може екипи да променят, но нрава си не. Драгият телЕзрител не им плаща пряко заплатите.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 19:07 от EmBrother

# 1 288
  • София
Не ми допада какво дадоха на Мастагарков за победата... ако тази седмица са сини срещу червени, червените ще пратят Цветка и Мастагарков нищо няма да постигне с гласовете си- и към Мартин да стреля, и към Дени- все ще бият Цвети. Няма да има интрига, но затова пък хейтът върху Мастагарков ще удари тавана. Единствен съспенс би било две загуби за сините ама пак- той ще се спаси от първи съвет, на втори няма вече гласове в плюс, пак ще окапе. Не знам, не го изигра добре продукцията. Трябваше да му дадат два гласа в избран от него момент
Вече няма никаква логика да се стреля по Цвети от страна на Вили. Тя в момента играе съвсем друга игра: жена (но не коя да е) победител. Цвети е лесна за побеждаване и ще си я пазят за десерт. В момента имат други по-големи риби за отстрелване. А на Мастагарков гласовете пак няма да му стигат (4 + 1 от Момчил, ще му трябва поне един от останалите 6 да се "обърка")

# 1 289
  • Другата България
Скрит текст:
Вече няма никаква логика да се стреля по Цвети от страна на Вили. Тя в момента играе съвсем друга игра: жена (но не коя да е) победител. Цвети е лесна за побеждаване и ще си я пазят за десерт. В момента имат други по-големи риби за отстрелване. А на Мастагарков гласовете пак няма да му стигат (4 + 1 от Момчил, ще му трябва поне един от останалите 6 да се "обърка")
Именно. Виолета играе за Денислава много повече отколкото самата Денислава играе сама за себе си. Ама щото при Виолета има мисъл, докато щерката го играе на его и лични пристрастия кой къде и какво казал и рекъл, и глупости от рода на “ти мен уважаваш ли ме?“.

Общи условия

Активация на акаунт