💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 232
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 695
И аз не си спомням Радо да се е държал чак толкова кофти с Цвети. Просто в един разговор, който беше повече от спокоен, той й каза, че не одобрява в нея и в поведението й еди-какво си и това беше. След това започна да си я номинира, да, има това право. Но без да я обижда, без да й държи тон, без да я нагрубява, просто я игнорираше, което наистина не е приятно, но няма как да харесваш и да играеш с всички. В битките й помагаше с каквото може, както и Рълев. Нищо кой знае колко драматично не виждам тук.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 13:13 от Мила Атова

# 1 696
Психоанализите, които правим тук на поведението на Цвети заради обстоятелствата, покрай които е останала без родители, са само на база какво са ни показали от Продукцията. Самата нея не съм я чула веднъж да говори за това и да се жалва от съдбата си.

Цвети е по-мъж от мъжете, защото има куража да се опъне на стрина. Мъжете мълчат на намилането на Вили  и не смеят дума да й кажат.
Браво момиче, така се прави!

И за мен това снишаване прокрай Вила ме дразни ужасно. Реално инкой не смее гък да ѝ каже лице в лице, само в синхроните се възмущават от нея.

Не знаех, че Дени "има минало" и в друго риалити, не съм го гледала. В кой сезон се е подвизавала?
Не очаквах, че бръмчи ан местно ниво, все си я представях да го прави отвъд Голямата вода. Grinning

# 1 697
Чета и ми става хубаво. Хубаво ми е, че толкова много хора явно не са се сблъсквали със зашеметяваща наглост като Виолетината и смело намират кусури на всеки, който не ѝ е отговори както ѝ се полага. Ами трудно е, в първият момент човек не вярва, че се случва. А и когато тази наглост се проявява от човек на възръстта на родителите ти, е още по-трудно.
Наглост е да твърдиш, че ще играеш с жените, а цялата ти злоба да се изсипва срещу Моника, Вики1 и сега Цвети.
Наглост е, ти самият да сменяш съюзници като носни кърпички, а да хулиш други, че "били ходили насам-натам"
Наглост е, ти да се напъхаш в чужд разговор и после да хокаш участник в него, че не чакал да му се даде думата. Ама кой си ти, че да даваш или вземаш дума или да определяш кой за какво да говори.
Да, много ми е хубаво, че толкова много хора или не са се сблъсквали с това или са реагирали адекватно във всеки един от случаите на подобни прояви сорямо тях или техни близки и винаги са поставяли неглеца на мястото му.
Аз не съм имала тоя късмет, без да ми се е случило нещо трагично ни в детството, ни по насам. Понаучила съм се на едно-друго с годините, но наглеци не мога да харесам и не мога да хокам шашнати от наглостта им хора, че не са реагирали навреме.

# 1 698
Сега си обяснявам песимизма на Цвети на Дивата река. И как не им даваше да помечтаят за по-хубаво, за да не се огорчат, като не се случи.
Душичка, тя не смее да мечтае, от страх да не се разочарова.Innocent
Тъжно, но това е ефект на травмата от детството.
Много си личи един човек какво детство е имал.
Ето Радо и Мишо е ясно, че са израснали в добро семейство, отгледани с много любов и внимание, че са имали щастливо и безгрижно детство. Затова са добри деца със самочувствие, без страх и комплекси, вярващи в способностите си и не се прокрадва дори сянка на съмнение в собствените им възможности.
Родителите са им дали крила и те летят без страх.
Впечатляващо е колко различно приеха Рълев и Радо загубата на капитанската битка.
С какво спокойствие Радо го прие, като нещо нормално, нещо което не трябва да напряга и изнервя, а като само етап по пътя. Това е точно, заради вярата в качествата и липса на страх от неуспеха.
Научен е, че неуспехът не е загуба, а необходим урок.
А Рълев се поболя от тази дребна загуба, която по никакъв начин не се отразява на представянето му във формата и не е важна.
Ами изтерясването на Мартин на арената при всяка загуба?! Търсене на виновника, който да бъде заклеймен, дълбаене по темата часове, дни наред.
Всичко това се корени в детството. Характер, поведение, ценностна система....

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 11:55 от sineva 1

# 1 699
Последно, Рълеви, Виолета и Дени пътували ли са заедно към морето или не? Вчера мярнах тук друго мнение.
Не, не са. Туджаров каза, че Чакалов си го е измислил. Били са на кастинг битки заедно. Вили с Рълев, а Дени с малкото Рълевче. На кастингите разделяли роднините, за да не се разбере, че има такива. Когато се засекли на бензиностанция по пътя и пили кафе, се смеели, че всъщност са две двойки - майка и дъщеря и двама братя. Рълев твърдял, че бил заподозрял още преди това Виолета, че не е сама, пък сега бил сигурен.
Аха. Но пък вече мухата е пусната и се повъртя достатъчно из мрежите, за да бъде прочетена, повторена и приета като истина от повече фенове.

Виолета си избира жертвите за вербален тормоз. Не мисля, че всеки, примерно Крум, би ѝ се дал.

# 1 700
Вчера Рълев като подкани Цвети да го гледа в очите като му говори,все едно чувах Виолета-гледай ме в очите като ти говорА.Grinning
В началото и аз се дразнех,че Цвети помрънква повечко,но определено беше доста по-нахъсана за битките.След като я пратиха в друго племе,после чистилище,после само за бушон,гледам ,че малко ѝ се е посмалил ентусиазма.Нарави ми впечатление след битката с Мудева колко беше екзалтирана,отново повярвала си,но леля това и чакаше,пак да я свали на земята.
Откакто е Цвети в коалиция с Крум и Калата не съм я чула да мрънка,да се оплаква толкова,въпреки,че Крум нееднократно е изригвал срещу нея на терена,явно,че усеща подкрепа някаква,знае си мястото в коалицията,знае си и съдбата на съветите,приема го.
Соре,но роботизираният Радо с индивидуалните си решения неведнъж сечено прави на стратегията на Рълев,съвсем разбираемо Цветка да не се чувства спокойна в тяхната коалиция,то и Рълев не е спокоен какво ще изпляска Радо на съвет.
Виолета лъже без да ѝ мигне окото,межд.Мартин е същият- лъже,внушава,един дол дренки са.Марто се сдуши с Дени,захвърли старите си коал.партньори и се насочва към по-угодните му за момента,затова се мазни вече на леля.

# 1 701
  • София
Браво на бясното ми бушменче! Simple Smile
Поредно единоборство, което печели Крум. Има вече две победи над Момчил един на един (първо при въртенето и бутането и втората в снощната класическа сървайвър игра). Има победа над Михаил при пренасянето на ринговете и блестеше ярко в играта с тегленето, където само Цецо бе по-добър от него.

Битката беше с предизвестен край предвид Оряшкова. Две нейни победи нямаше как да бъдат компенсирани така или иначе.
Виолета според мен пусна на дъщеря си. Дени пък с каква агресия влезе срещу майка си. Ужас направо...
Радо също щадеше по-малко си братче, а най-голямото разочарование беше как Рълев беше отнесен от дядо Дунев. Но да кажем, че просто не е неговата игра.

Виолета беше прекалено агресивна срещу Цвети и много ме напрегна. На страната на Цвети съм и стискам палци да се върне и да натрие носовете на Вили.
Дано днес да загубят Старейшините, за да може Цвети да отстрани някой син и да захлеби още повече с грошове и тя самата и нейната коалиция.

Виолета съсипва психически Цвети и то съвсем целенасочено. Целта е ясна, да я срине, това да и повлияе в битката и да бъде елиминирана.

Това ми е краткия коментар, нямам време за повече.

# 1 702
  • София
Днес залагам на Виктория аз.

# 1 703
Браво на бясното ми бушменче! Simple Smile
Поредно единоборство, което печели Крум. Има вече две победи над Момчил един на един (първо при въртенето и бутането и втората в снощната класическа сървайвър игра).
Скрит текст:
Има победа над Михаил при пренасянето на ринговете и блестеше ярко в играта с тегленето, където само Цецо бе по-добър от него.

Битката беше с предизвестен край предвид Оряшкова. Две нейни победи нямаше как да бъдат компенсирани така или иначе.
Виолета според мен пусна на дъщеря си. Дени пък с каква агресия влезе срещу майка си. Ужас направо...
Радо също щадеше по-малко си братче, а най-голямото разочарование беше как Рълев беше отнесен от дядо Дунев. Но да кажем, че просто не е неговата игра.

Виолета беше прекалено агресивна срещу Цвети и много ме напрегна. На страната на Цвети съм и стискам палци да се върне и да натрие носовете на Вили.
Дано днес да загубят Старейшините, за да може Цвети да отстрани някой син и да захлеби още повече с грошове и тя самата и нейната коалиция.

Виолета съсипва психически Цвети и то съвсем целенасочено. Целта е ясна, да я срине, това да и повлияе в битката и да бъде елиминирана.

Това ми е краткия коментар, нямам време за повече.

Мда, голяма победа над човек с травма в коляното.

Я ми припомнете, кой нарочно натискаше травмирания крак на Момчи в една от битките?

# 1 704
Скрит текст:
Сега си обяснявам песимизма на Цвети на Дивата река. И как не им даваше да помечтаят за по-хубаво, за да не се огорчат, като не се случи.
Душичка, тя не смее да мечтае, от страх да не се разочарова.Innocent
Тъжно, но това е ефект на травмата от детството.
Много си личи един човек какво детство е имал.
Ето Радо и Мишо е ясно, че са израснали в добро семейство, отгледани с много любов и внимание, че са имали щастливо и безгрижно детство. Затова са добри деца, със самочувствие, без страх и комплекси, вярващи в способностите си и не се прокрадва дори сянка на съмнение в собствените им възможности.
Родителите им са им дали крила и те летят без страх.
Впечатляващо е и с какво спокойствие примерно Радо прие загубата от капитанската битка, като нещо нормално, нещо което не трябва да напряга и изнервя, а като само етап по пътя. Това е точно, заради вярата в качествата и липса на страх от неуспеха.
Научен е, че неуспехът не е загуба, а необходим урок.
А Рълев се поболя от тази дребна загуба, която по никакъв начин не се отразява на представянето му във формата и не е важна.
Ами изтерясването на Мартин на арената при всяка загуба?! Търсене на виновника, който да бъде заклеймен, дълбаене по темата часове, дни наред.
Всичко това се корени в детството. Характер, поведение, ценностна система....
Съгласна съм с всичко, но от друга страна всеки влиза в играта са нагласа и очаквания за себе си - било то да победи, било то да се предизвика максимално и да се опознае повече, не толкова да е психоаналитик на другите. Искрено се надявам Цвети, гледайки се отстрани, да си види и разбере грешките и възможностите.

# 1 705
  • София
Илиян и Атанас Колев (спрягахме го за този сезон) в новия ЧакалКаст

# 1 706
Агънцето Радо натискаше болното коляно на Момчил

# 1 707
  • София
Diavolo, то и аз пожелавам на Цвети да отстрани някой син, ама кой ще да е той? Ако имат късмет М&М, може да изпързалят Мартин; ако нямат, пак ще е Мадагаскара. И двамата ми се струва по-вероятно да я отстранят нея...

# 1 708
Агънцето Радо натискаше болното коляно на Момчил
А, Радо може и да не е разбрал, че коляното на Момчил е болно.

# 1 709
Последно, Рълеви, Виолета и Дени пътували ли са заедно към морето или не? Вчера мярнах тук друго мнение.
Не, не са. Туджаров каза, че Чакалов си го е измислил. Били са на кастинг битки заедно. Вили с Рълев, а Дени с малкото Рълевче. На кастингите разделяли роднините, за да не се разбере, че има такива. Когато се засекли на бензиностанция по пътя и пили кафе, се смеели, че всъщност са две двойки - майка и дъщеря и двама братя. Рълев твърдял, че бил заподозрял още преди това Виолета, че не е сама, пък сега бил сигурен.
Рълев ме разсмя с това "засекли на бензиностанция" Satisfied
Абе то е ясно, че не само те, а и други са се запознали на кастингите и съвсем нормално са задълбочили контакта, защото така си осигуряват сигурни съюзници. А каквито са хитри лисугери и стрина, и Рълев, не са пропуснали възможността.
Заварката е станала далеч преди пътуването към морето, а пиенето на кафе е било за последни доуточнявания по плана.
Що се правят всички на луди за връзване не мога да разбера?! Rolling Eyes
Естествено, че ако имаш възможност да си направиш участието по-леко със съюзници от преди старта всеки ще се възползва. Тези обяснения и оправдания са нелепи и смешни.
Никой не ги обвинява. Дали са им възможност, възползвали са се.
Трябва да си глупав да не го направиш, а като знаем за кого иде реч, това е невъзможно.
Виновни са не тези, които са навързали съюзи, а продукцията, която пести пари и така дава възможност те де се случват далеч преди старта и далеч от очите на зрителя. Trollface
Участниците не бива да се засичат преди старта!

Общи условия

Активация на акаунт