Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 39 451
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Аз и преди си бях като 4-ти постоянен, а сега, макар и доста рано, се чувствам доста подута и дънките ми стягат в колана. Със сигурност не ми е порастнал корема от бобчето, но просто съм все едно като в постоянен ПМС.

# 286
В 13+6 доста ми личи корема вече. Уж втора бременност по-рано проличава.

Вие изследвали ли сте се колко протеин имате и дали не трябва да приемате допълнително? Аз днес пуснах изследвания, не съм сигурна точно кое е за протеина, но гинеколожката каза, че съм на долната граница и ако не успея да го вдигна с храна, ще ми включи такъв на прах.

# 287
  • София
Ели, стискам палците на всички крайници всичко да е наред при теб скоро.

Хепи, какво е това изследване за протеин? Нито с предната бременност съм правила, нито сега. А мисля че няма да е зле, защото след бременност, кърмене и директна втора бременност се чувствам каро парцал и със сигурност имам някакви дефицити.

# 288
Ехо мамитаа ❤ Тези който са с готови прена тест на fetal fraction какви проценти вии пише ?Simple Smile)

# 289
Определено не си внушавам и днес си обух един панталон с висока талия, и май ще ми е за последно 😬 А съм качила само 2 кг., как стана тоя номер...

# 290
Ехо мамитаа ❤ Тези който са с готови прена тест на fetal fraction какви проценти вии пише ?Simple Smile)
4%, аз го направих съвсем в началото на 10г.с.
Явно е достатъчно 😊

# 291
Ellie, пази се, мила. Стискам палци всичко да е ок! Пращам ти позитивни мисли и сила, кървене не значи най-лошото. Дано лекарите ти обърнат нужното внимание.

Честити хубави резултати на пренатестовете и сини гащи! Blue HeartBlue HeartBlue Heart

Тези суеверия за пола са глупости, при мен не познаха - нито с предната бременност, нито с тази. Моят корем яко си личи, ама все още никой не ми прави път на опашката в магазина, нито ми отстъпват място в градския.  Grinning Онзи ден тръгвам да си закопчавам ципа на якето, ама нещо не става. В първия момент си помислих - леле колко съм надебеляла, и после се усетих. Бременният мозък не прощава на никой!

# 292
  • Варна
Аз също съм с втора бременност и в неделя на детски рожден ден всички майки директно си ме разпознаха и ми чистотата 😁😄 Много ми стърчи корема с определени дрехи, но на работа се прикривам още успешно с любимите ми клинчета и широки туники и ризки. То сега е модерно да ти са широки дрехите и без това 😁
Тръгнах от 52, сега съм 56. Месо дори и не помирисвам въобще, но слако ,,,,, 🍨🎂🍰🍭🍬

# 293
Ellie, стискам палци всичко да е наред. 🙏🙏🙏
На мен вече леко ми личи без дрехи, но като ми се подуе корема си застава точно като бременен 😆. Явно предната бременност го е оформила. Никой още не ме е питал или разбрал май. Към 12 седмица вече бебето не се събира зад пубисната кост и е нормално да си проличават първите наченки на коренчета. Не съм качила нищо още.

the happy, Eleyn това е изследването за общ белтък, на мен предната бременност винаги ми го пускаха. Моят по принцип си е нисък и съответно падна и през бременността леко и си пих протеин.последният триместър. По принцип при нисък протеин бебето наддава по-малко или обиколката на коремчето му не отговаря на седмицата(тук изоставаше моето, но с малко). Реално не беше напълно нужно да пия протеин, но се презастраховах, защото реално няма как да навреди. Иначе ако може да ядете млечни скир и извара са високопротеинови.
Някой да е забелязал, че получава мускулна треска от нищото. Буквално получавам на бедрата всеки път като пускам прахосмукачка 😂

# 294
Ellie, стискам палци всичко да е наред. 🙏🙏🙏
На мен вече леко ми личи без дрехи, но като ми се подуе корема си застава точно като бременен 😆. Явно предната бременност го е оформила. Никой още не ме е питал или разбрал май. Към 12 седмица вече бебето не се събира зад пубисната кост и е нормално да си проличават първите наченки на коренчета. Не съм качила нищо още.

the happy, Eleyn това е изследването за общ белтък, на мен предната бременност винаги ми го пускаха. Моят по принцип си е нисък и съответно падна и през бременността леко и си пих протеин.последният триместър. По принцип при нисък протеин бебето наддава по-малко или обиколката на коремчето му не отговаря на седмицата(тук изоставаше моето, но с малко). Реално не беше напълно нужно да пия протеин, но се презастраховах, защото реално няма как да навреди. Иначе ако може да ядете млечни скир и извара са високопротеинови.
Някой да е забелязал, че получава мускулна треска от нищото. Буквално получавам на бедрата всеки път като пускам прахосмукачка 😂

Mad_hatter, благодаря ти за обяснението. Мисля че докторката каза Общ белтък, албумин и креатинин. Но протеинът е важен и за развитието на бебето, освен за нашия организъм. Каза ми да ям телешко, сирене, извара и по 2 яйца на ден. Сега ме подсети, че мога и скир да си взема.

# 295
Ellie, стискам палци всичко да е наред! Дано намериш компетентни лекари, които да обърнат нужното внимание!

Аз съм доста подута и ми личи вече. Почти никои панталони и дънки не ми стават Grin
Но иначе нямам почти никакви симптоми, освен че лицето ми кара втори пубертет и постоянно усещам опъване в корема и растежа на матката.

# 296
  • Пловдив
Ооо, при мен с втора бременност си личи определено изглеждам си бременна, предстои да се върна на работа за кратко и очаквам скоро да ме заподозрат. С малкия ми сладурко почна да личи чак 5  месец, да не кажа че в 6-ти трудно ми подозираха ако не се загледат. В 14 +4 съм, вече не ми се гади толкова слава богу. Хубавото е, че и акне нямам, кожата и косата са ми супер, това е хубавото на бременността при мен, после след раждането обаче...

# 297
Явно е достатъчно 😊
Даа кажете какво е това моето е 9%....
Вчера пуснах кръвни от аг и урина дано вс е ок.

Аз има чувството, че много повече ми личи от първата б и то още от началото ....само се крия и се чудя какво да обличам

# 298
Явно е достатъчно 😊
Даа кажете какво е това моето е 9%....
Вчера пуснах кръвни от аг и урина дано вс е ок.

Аз има чувството, че много повече ми личи от първата б и то още от началото ....само се крия и се чудя какво да обличам
Долкото разбирам fetal fraction-а е наличието на бебешка ДНК в кръвта. Колкото повече расте плода, толкова повече се увеличава процента.

При кръвните и урината всичко ми е супер, даже са ми по-добри изследванията отпреди да забременея Grinning

# 299
Здравейте, включвам се и аз със закъснение. Първа бременност ми е и съм в 12 г.с., а терминът според приложенията излиза на 13.05. Вече имаме на 80% сигурно предположение за пол - момиче. Flowers Hibiscus Направих си и пренатален тест в Синево и тези дни чакам резултата. Сега ми предстои ФМ и имам час в Щерев. Има ли някоя, която е минала там ФМ? За други клиники прочетох, че БХС и ФМ вървят заедно, но аз бих искала да пропусна БХС и се чудих дали е възможно да го откажа или трябва задължително да го направя?

Общи условия

Активация на акаунт