Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 39 425
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Току що ми се обадиха от оскър, за да потвърдят че ще отида и да кажат, че не може придружител. Ами жалко, малката много искаше да види бебето, но явно ще е на снимки, ако дадат...

# 301
Най-накрая си запазих и аз час за ФМ за след 2 седмици, когато ще съм в края на 13г.с., но няма да съм в града по-рано. За тези, които питаха - може и без БХС, поне при лекарката, при която аз ще правя (Бургас).
Обясних, че съм правила пренатест и не искам да давам кръв за биохимичен, съгласи се да направим само фетална 😊

# 302
И аз съм в края на 13 и ранната фетална ми е днес, преди това не бях в България и нямаше как, а кръв за БХС дадох предната седмица. Надявам се да не е проблем и да не е късно.

Следващата, дето си се води същинска фетална,  ми е в Оскар Клиник в края на Ноември.

# 303
Ние очакваме момченце на около 6 май 💙

# 304
Честито, Mims1900!

mokka, имай предвид, че за БХС по принцип трябват няколко замервания, които се взимат по време на ФМ.

EllieFromTheValley, стискам палци да се нормализират нещата при теб и бебчо да си е добре.

При мен всичко е наред с резултатите от скрининга. Свободното ЧХГ ми казаха, че е малко под долната граница, но не било проблем като цяло. Генетика, с който разговарях ми сподели, че понякога при момченцата е по-ниско, но да не му се хващам за думите относно пола. Laughing

# 305
mokka, имай предвид, че за БХС по принцип трябват няколко замервания, които се взимат по време на ФМ.

Не знам защо при мен беше наобратно, тези замервания, за които говориш, ако са нухалната и т.н. ми ги направи следящата докторка. Кръв за БХС ми взеха в деня на прегледа при нея и тя ми каза след няколко дни на феталната. А БХС резултатите ми излязоха още в понеделник.
По принцип съм при шефката на АГ отделението във Вита Grinning

# 306
За същите, да. Докторите знаят най-добре, но за всеки случай исках да го вметна. Smiley

# 307
  • Пловдив
Честито, Mims1900!

EllieFromTheValley, стискам палци да се нормализират нещата при теб и бебчо да си е добре.

При мен всичко е наред с резултатите от скрининга. Свободното ЧХГ ми казаха, че е малко под долната граница, но не било проблем като цяло. Генетика, с който разговарях ми сподели, че понякога при момченцата е по-ниско, но да не му се хващам за думите относно пола. Laughing

Зоя, и аз съм така. С баткото беше същото (то като цяло стойностите ми от двата БХС са сходни). Тогава с баткото познаха, сега ще видим Grinning

# 308
Здравейте, момичета. ♥ Пожелавам на всички лека бременност и живи и здрави бебчета!
Аз съм в 12 седмица, другата седмица имам час за ФМ в клиника “Оскар”. Гледам, че някой мами вече сте писали за пола, на преглед при АГ ли ви казаха предположение или на феталната морфология?

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 20:40 от Precious girl

# 309
  • Варна
Минавам да се похваля с добри новини от пренаталния тест , много съм щастлива 🥰

# 310
Здравейте, момичета. ♥ Пожелавам на всички лека бременност и живи и здрави бебчета!
Аз съм в 12 седмица, другата седмица имам час за ФМ в клиника “Оскари”. Гледам, че някой мами вече сте писали за пола, на преглед при АГ ли ви казаха предположение или на феталната морфология?
На мен ми казаха на феталната
Успех и на теб също лека бременност и здрав бебок 🌹

# 311
Гледам, че някой мами вече сте писали за пола, на преглед при АГ ли ви казаха предположение или на феталната морфология?
или от пренаталните тестове Grinning

nikolaja честито! Разбрахте ли пола?

# 312
Изчетох почти цялата тема и разбрах за тези пренатални тестове. Аз не бързам толкова да разбирам, просто видях, че много мами вече знаете и ми стана интересно. Благодаря ви за отговорите!
Темата е много полезна, ще ми бъде приятно да споделяме тези прекрасни моменти!

# 313
Ехо мамита ,днес бях в оскър клиник на преглед при дрКовачева .Много е доволна каза ,че съм отличничка и вс ми е супер .Там само ,че дори и да имаш направен прена тест както по-горе сме писали ФМ ,върви с БХС .Много интересно нещо каза което не знаех и мислих ,че е точно обратно на БХС ,не се гледа първоналаният риск ,а изчисленият на мен -първоначалните са ми
Тризомия 21- 1 на 1062
Тризомия18 -1 на 2678
Тризомия 13 - 1 на 8377
 Ето ми го и изчисленият.  (този който се гледа в крайна сметка )
1 на 20000
1 на 20000
1 на 20000

# 314
Мина ми феталната и на мен, не разбрахме пол, бебето беше решило, че ще бъде с гръб и свити по турски крака.

Ще бъде на следващата 🤣

Общи условия

Активация на акаунт