Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 39 210
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Не се шегувам хора ,повярвайте ми давам една камара пари да ходя на две седмици на Сф ,първа бременост ми е не знам какво се прави как се прави …Отделно съм с прекарвн перитонит ,тук в моят град като съм ходила за течения или нещо никой не ми е обяснявал за цитонамазки и такива неща веднъж ми е взимано ..Плюс това сега пак се обадих и то много притеснена ,др Ковачева каза “Ники първо ще взема влагалищен секрет и микробиология после ще ти обясня за цитонамазка кога и как ,не се притеснявай “И аз казах че много години не ми е взимано и тя каза “Няма страшно ще видим всичко което е нъжно ,не се плаши излишно “ …

# 361
Аз наскоро попаднах на едно клипче в Инстаграм, което беше за вагинален ехограф и заглавието беше нещо от сорта на "Когато си гледал ехограф по филмите, но забременееш и на първия преглед те чака това". Та от него и от коментарите разбрах, че масово на запад, особено американките, никога не са били гледани с ехограф преди да забременеят. И изобщо не знаеха какво е това.
Та ние в България сме си цвете Simple Smile

# 362
Влагалищен секрет и микробиология както ти казахме е едно и също. Тук повечето, които сме с първо дете също не знаем доста неща. Но ето питаме, споделяме опит и така. Без това да ни кара да се паникьосваме или притесняваме.

“ти обясня за цитонамазка кога и как ,не се притеснявай” и “цитонамазка не се взима по време на бременност” са много различни неща.

# 363
Имайте едно на ум за взимане на цитонамазка по време на бременност. Доколкото знам се взима евентуално в началото и то ако няма скорошна направена по преценка на доктора. На мен предния път ми взеха цитонамазка в 34г.с, на следващия ден водите ми изтекоха. Докторката я уволниха два дни по-късно. След това всички доктори, с които обсъждах ситуацията, казаха, че не е трябвало в никакъв случай да ми се взима цитонамазка.
Аз обикновено я правя на 6-9 месеца и сега съм забранила със закон да ми я правят.

# 364
Ники, няма причина да се паникьосваш, както казах това е рутинно изследване и най-вероятно всичко е ок. Просто настоявай да ти бъде направена в някакъв момент, защото наистина тези неща не са за пренебрегване. И моят съвет е да започнеш от сега да си изграждаш някаква рутина на профилактични прегледи и изследвания, за да можеш след това да научиш и детето си и да му създадеш навик да се грижи за здравето си.

# 365
След коментара на the happy ми стана по -ясно , и сега разбрах защо Др Ковачева каза ,че няма да ми вземе и ще ми обясни защо и как ,ще се вземе  след края на бремеността.Така аз започнах да се следя при нея в втория месец ,защото разбрах че съм бремена в чужбина и малко след това се прибрах .Отидох в по-голям близък град където установиха бременноста и бях влезнала в втори месец.След това веднага отидох в Оскър при нея миже би съм изпуснала срока за тази процедура щом се прави ,точно в началото когато се установява бременноста

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 14:06 от Ники2121

# 366
След коментара на the happy ми стана по -ясно , и сега разбрах защо Др Ковачева каза ,че няма да ми вземе и ще ми обясни защо и как ,ще се вземе  след края на бремеността.Така аз започнах да се следя при нея в втория месец ,защото разбрах че съм бремена в чужбина и малко след това се прибрах .Отидох в по-голям близък град където установиха бременноста и бях влезнала в втори месец.След това веднага отидох в Оскър при нея миже би съм изпуснала срока за тази процедура щом се прави ,точно в началото когато се установява бременноста

Ники, под началото имам предвид до 12-13гс. Докторката ти ще прецени най-добре, все пак ти досега не си правила цитонамазка.

# 367

Ники, под началото имам предвид до 12-13гс. Докторката ти ще прецени най-добре, все пак ти досега не си правила цитонамазка.
Аз съм вече почти 15г.с може би затова отказва да направи …правено ми е много отдавна 2019мисля

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 14:25 от Ники2121

# 368
Мина феталната морфология. Чаках над час да вляза и още почти 30 Мин да дойде докторката. Всичко е наред с бебчо, развива се по учебник. Даде 80 процента шанс за момче. Така че и аз ще се включа в отбора на сините. Подскачаше мърдаше бебчо, най-важното е че всичко е наред, много съм щастлива

# 369
Мина феталната морфология. Чаках над час да вляза и още почти 30 Мин да дойде докторката. Всичко е наред с бебчо, развива се по учебник. Даде 80 процента шанс за момче. Така че и аз ще се включа в отбора на сините. Подскачаше мърдаше бебчо, най-важното е че всичко е наред, много съм щастлива
Много готино! 💙💙💙 Къде прави ФМ?

# 370
  • София
Смътен спомен имам от предната бременност, че в документите, които искаха за прием за раждане (в частна болница), пишеше скорошна микробиология от последните месец-два и цитонамазка, правена до 6 месеца преди раждането. Може и да бъркам, разбира се. Със сигурност ми правиха цитонамазка при регистрацията на бременност. Тази бременност още не са, защото забравих да занеса последната, а АГ е против да се взима твърде често. Аз не помня кога съм я правила, защото от предното раждане просто ми се сливат месеците и не знам кое кога се е случвало.

И все пак, ще ми е странно ако реши да не ти вземе (може и да има разумно обяснение). По-странно ми е как е казала че ще вземе И влагалищен секрет, И микробиология. При положение, че са две еднакви неща. Та, дръж ни в течение, може да научим нещо, което не знаем. Simple Smile

И не се шашкай. Винаги можеш да потърсиш второ мнение. Достатъчно си млада така че статистиката да е на твоя страна. През годините се лутах много между различни АГ именно заради цитонамазките, защото имах раничка, а различните лекари лекуват това нещо различно. Веднъж я горих, тя се появи отново. Забременях, родих, горих я пак, и сега няма. Това е мноооого съкратена версия на всичко де, много повече изследвания правих, но все пак... За мен цитонамазката е задължителна.

# 371

Някоя мама пила ли е утрогестан през устата ?Чувствам се ужасно замаяна и с главоболие ,едвам ставам до тоалетната ,а трябва да го пия ,защото съм с контракции ,освен това ми откриха и инфекция и лекувам и нея . И никой лекар не ми казва от какво става в началото болките бяха съвсем леки и минаваха за секунди но от 3 дни се засилиха и са почти през цялото денонощие .

# 372
  • Пловдив
Да, микробиологията е с валидност 1 месец; сифилис, васерман, спин - 6 месеца; за цитонамазката, честно казано не съм сигурна.
Моята например е от март, в понеделник при завеждане на ЖК (13 г.с.) АГ каза, че е достатъчно скорошна и би предпочела да не ми закача шийката на този етап.

С баткото ми беше аналогична ситуацията - цитонамазка около половин година преди завеждането на ЖК, АГ тогава не ми взе и честно казано нямам спомен да са ми взимали нова при раждането.

# 373

Някоя мама пила ли е утрогестан през устата ?Чувствам се ужасно замаяна и с главоболие ,едвам ставам до тоалетната ,а трябва да го пия ,защото съм с контракции ,освен това ми откриха и инфекция и лекувам и нея . И никой лекар не ми казва от какво става в началото болките бяха съвсем леки и минаваха за секунди но от 3 дни се засилиха и са почти през цялото денонощие .
Аз също се чувствам зле като го пия през устата. Във оскър правих ФМ

# 374
  • София
Mims1900, защо не питаш АГ дали можеш да слагаш утрогестан вагинално. Уж тогава страничните ефекти са по-слаби.

Карина, май си права и аз се бъркам. Цитонамазката знам обаче че със сигурност се полага и по ЗК по време на бременност, но наистина е в началото на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт