Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 39 249
  • 742
  •   2
Отговори
# 345
Това коя АГ ти го каза? В Оскар клиник ли? Защото цитонамазка се взима по време на бременност, мисля, че е задържително.

# 346
Няма как да се прави докато си бременна??? Това е някакъв нов вид следене на бременност.....

# 347
Това коя АГ ти го каза? В Оскар клиник ли? Защото цитонамазка се взима по време на бременност, мисля, че е задържително.
Да в оскър клиник ,каза че не се прави по време на бременост .Да не би да бъркате нещо с влагалищен секрет (може и да има значение и годините ,защото под23 г въздраст организма се възстановявал сам )Това ми казаха

# 348
Не, определено не бъркаме. Цитонамазката е сред задължителните изследвания по време на бременност, влагалищен секрет (микробиология) също. И тези две изследвания така да се каже вървят винаги ръка за ръка. Може да се вземе само микробиология ако сте лекували нещо, за да се види дали е излекувано. Това пък за годините да ме прощават, но ми звучи абсолютна глупост! Кое по точно си възстановява организма и каква връзка има това с цитонамазката? 😳

# 349
Ники2121 не бъркаме и за съжаление това, което ти е казала звучи доста нелепо... цитонамазката  задължителна по време на бременност, а това за годините наистина не знам от кой учебник точно го е прочетла, но дори и за най-незаинтересованите звучи просто смешно...
Лично аз, след такова безумно твърдение бих потърсила второ мнение и алтернатива за следящ ме доктор. Това е несериозно...

# 350
Не, определено не бъркаме. Цитонамазката е сред задължителните изследвания по време на бременност, влагалищен секрет (микробиология) също. И тези две изследвания така да се каже вървят винаги ръка за ръка. Може да се вземе само микробиология ако сте лекували нещо, за да се види дали е излекувано. Това пък за годините да ме прощават, но ми звучи абсолютна глупост!
Казаха че се прави само микробиология дрКовачева ми обясни ,че не се прави по време на бременост цинонамазка …Живот и здраве след като родя .Това за годините не го е казала тя др АГ (близка на майка ми ) След вашите коментари се свързах с др Ковачева от оскър и тя ми каза сега на следващия ,преглед влагалищен секрет и микробиология

# 351
Да ти кажа, ако някога ти бяха взимали проба за цитонамазка щеше да знаеш, че няма как да го сбъркаш с друго Grinning Не е особено приятно.

# 352
Цитонамазката е задължителна в периода 12-14г.с. Ти си знаеш.

# 353
Ами не знам какво да ти кажа, ето тук всички момичета ще потвърдят, че им е взимана цитонамазка. Може да прочетеш и в интернет, за щастие в момента има информация колкото искаш. Да не говорим, че щом твърдиш, че толкова години не ти е взимана, според мен е още по-задължително. Не знам, ти си прецени сама.
Аз чак се притесних, че ще ходя в тази клиника за ФМ, ако са толкова некомпетентни..

Mokka, на мен никога не ми е била неприятна цитонамазката. Може би зависи и от лекаря, но и биопсия ми взима, болка нулева. А като се сетя колко бях уплашена..

# 354
Цитонамазката е задължителна в периода 12-14г.с. Ти си знаеш.
Много се обърках вече направо не знам , знам иначе че не е приятно взимате преди 3,4години някъде както бях писала по горе ми ,взимаха с еднс метална като пръчка и беше много неприятно

# 355
Ами направо настоявай да ти направи цитонамазка, не виждам кое е толкова объркващо. Пък тази познатата на майка ти ѝ прати много здраве, защото и под 32 години има момичета с рак на маточната шийка, сигурно и те е трябвало да се възстановят сами.

# 356
Аз до колкото съм гледала, се взима с нещо като четка на спирала. 😂 Малко странно го описах, но не ми е изглеждало като метална пръчка. Може би имаш в предвид един уред, с който се разширява влагалището, той наистина не е приятен, но самата цитонамазка не е нищо особено като усещане.

# 357
По-склонна съм да вярвам, че Ники се опитва да се шегува с нас, от колкото това, че някой лекар е казал такава глупост.

# 358
Това мисля че ще бъде полезно

https://sheynovo-ag.eu/za-pacienti/bremennost

# 359
На мен предната бременност не ни взимаха, само защото имах скорошна цитонамазка, но тази сигурно ще си направя. Обикновено се прави при завеждане на бременност.
От години ходя за цитонамазка при един и същи лекар и усещането от нея зависи от деня на цикъла ми, понякога нищо не усещам, но понякога си е доста неприятно.
Аз също се присъединявам към клуба с нередовна профилактика преди 23-4 годишна възраст, майка ми и до ден днешен не ходи 🙄, та наистина си е и от семейството.
Междудругото в някои държави наистина има различни препоръки за времето между цитонамазки в зависимост от възрастта, но в България се полага всяка година. Аз ходя на колкото време ми пише в цитонамазката.

Общи условия

Активация на акаунт