Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 37 017
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Zoya, страхотни имена!

И ние предпочитаме да не кръщаваме на някой. Мисля, че вече май сме харесали име, но ще пообмислим още малко. Момичешките имена са ми по-трудни.
Не знам дали си внушавам тия дни, ама усещам едни бълбукания ниско долу дето преди ги нямаше. Особено вечер ако хапна нещо сладичко и полегна. Blush

# 436
Моят мъж не иска да мислим за имена, докато не разберем пола. Било двойна работа 😂 Аз за момичета имам няколко, но за момче нищо не ми харесва...

# 437
Zoya, страхотни имена!

И ние предпочитаме да не кръщаваме на някой. Мисля, че вече май сме харесали име, но ще пообмислим още малко. Момичешките имена са ми по-трудни.
Не знам дали си внушавам тия дни, ама усещам едни бълбукания ниско долу дето преди ги нямаше. Особено вечер ако хапна нещо сладичко и полегна. Blush

Аз усещам - като пукане на балончета. Мислех че си въобразявам, но и докторката потвърди, че това е бебето.

# 438
Това си е мое предположение,докторката каза ,че е много рано да се види.
Ще се радвам да чуя какво мислите и вие.

Аз не разбирам особено, но ми се струва, че това до крачетата е пъпната връв. 😊

# 439
Излязоха ми резултатите от Пренатеста, всичко е наред и ще е със сигурност пак момче 😆.

# 440
Разликата във възрастта въобще да не ви притеснява, тъй като няма гаранция, че дори и с малка такава децата ще са си близки. Аз и брат ми сме с година и половина разлика, но не сме много близки. А мъжа ми и неговия брат имат седем години разлика и много добре си се разбират.

# 441
Ехаааа, сериозна мъжка банда се сформира 😀

# 442
Мислете два варианта защото като влизах за секцио ме питаха за имена и за двата пола

# 443
Мен за име ме питаха, когато излязох от упойката.
После и таткото ме пита как съм го кръстила 😂😂😂

# 444
Момичета бебо е добре ,но на мен ми откриха освен Candida и Escherichia-Coli  .Искат да ми назначават антибиотици ,и хем от бактерият ме е страх ,хем от антибиотиците да не стане нещо на бебока Confused

# 445
  • Пловдив
Момичета бебо е добре ,но на мен ми откриха освен Candida и Escherichia-Coli  .Искат да ми назначават антибиотици ,и хем от бактерият ме е страх ,хем от антибиотиците да не стане нещо на бебока Confused

Не се притеснявай, има подходящи антибиотици за бременни, важно е да се изчистят бактериите (надявам се да имаш антибиограма, за да не се стреля насляпо). Предполагам са ти казали, но е важно да взимаш и пробиотик. За Candida-та би трябвало и противогъбично да ти изпишат.

# 446
Mims, това на микробиология ли се видя?
На мен когато ми правиха цитонамазка и микробиология ми излезе стрептококи, съответно кандида отрицателно. Доктора ми предложи да пуснем фемофлор към Геника, скъпичко е, към 180 лв., но там се вижда в числа колко са тези бактерии и имат ли нужда от лечение. Та на това изследване ми излезе стрептококи отрицателни 😅, пък кандида в червено. Но АГ ми каза, че имам съответно някакви бактерии, все пак това не е стерилна среда, но нямат нужда от лечение. Та аз от тук на сетне бих си пускала такова изследване, въпреки цената, защото иначе май се получава лечение на сляпо. Миналата година ме лекуваха 4/5 месеца от стрептококи с антибиотици, нямах никакви лактобацили, отне ми още около 3/4 месеца да си ги възстановя, цената даже няма да коментирам.. Та накрая една мила съфорумка ми каза да отида при една дерматоложка венероложка, която прави посявки за гъбички, гледа лактобацилите под микроскоп, даже работи с талони. Та тази жена беше категорична, че не съм имала стрептококи, които са изисквали такова лечение и ми каза за същото изследване в Геника. Да кажа, че и тогава и сега нямах оплаквания.

# 447
Имам приятелка, която почти през цялата бременност се бореше с Ешерихия и пиеше антибиотици. Нищо му няма на детето, бактерията е по-опасна, защото ако се качи към бъбреците става страшно.

# 448
А тази въпросна бактерия май причинява и цистит, което пък е едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на жена, да не говорим пък бременна.

# 449
Mims, това на микробиология ли се видя?
На мен когато ми правиха цитонамазка и микробиология ми излезе стрептококи, съответно кандида отрицателно. Доктора ми предложи да пуснем фемофлор към Геника, скъпичко е, към 180 лв., но там се вижда в числа колко са тези бактерии и имат ли нужда от лечение. Та на това изследване ми излезе стрептококи отрицателни 😅, пък кандида в червено. Но АГ ми каза, че имам съответно някакви бактерии, все пак това не е стерилна среда, но нямат нужда от лечение. Та аз от тук на сетне бих си пускала такова изследване, въпреки цената, защото иначе май се получава лечение на сляпо. Миналата година ме лекуваха 4/5 месеца от стрептококи с антибиотици, нямах никакви лактобацили, отне ми още около 3/4 месеца да си ги възстановя, цената даже няма да коментирам.. Та накрая една мила съфорумка ми каза да отида при една дерматоложка венероложка, която прави посявки за гъбички, гледа лактобацилите под микроскоп, даже работи с талони. Та тази жена беше категорична, че не съм имала стрептококи, които са изисквали такова лечение и ми каза за същото изследване в Геника. Да кажа, че и тогава и сега нямах оплаквания.
Да мила на микробиологията излезна ,но тук не знам дали правят това изследване (аз съм в сръбския Димитровград омъжена,но се следя и живот и здраве ще родя в Пирот )ще питам днес като отида за рецептата ,те ми го изстреляха по телефона .Иначе съм от Пловдив ,но ми забраниха да пътувам сега ,че съм и на утрогестан заради спазми ,които имах долу в матката и повечко полежавам .Тук нямам документи още сръбски(подала съм и чакам ) ,и само един преглед ми е 100 евро ,бая се оръсихме ,но съм казала ,че за бебето няма да жаля ,в крайна сметка важното е да е живо и здраво,пък ще се оправим някак .Иначе аз дадох проба (микробиология)по повод много обилен жълт секрет и казват ,че е задължително лечението .Има антибиограма ,и сигурно днес ще започна с антибиотиците.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 12:40 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт