Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 36 967
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм така, хем ми се иска, хем си викам раничко е още…. А и не съм готова с рисърча 😀
Мамите с по-голямо детенце- препоръчайте кошари next to me, че май такава ще си взимаме.
Здравейте, момичета,
аз лекичко започнах да пазарувам някои дребни неща, че този месец покрай черния петък намаленията са доста добри. В огромна чуденка съм за кошара и количка, защото с намаленията ми излизат с около 400лв. по-изгодно, отколкото им е редовната цена (общо кошара+матрак+количка). Обаче е прекалено рано за тези покупки и не мога да взема решение как да постъпя. Евентуално ще ги съхраняваме в апартамента на моите родители, където има достатъчно място, но не знам... вие мислите ли да се възползвате от намаленията сега?

# 616
  • София
Ние взехме некст ту ми на Чиполино. Бяха на промоция на черен петък тогава и сравнително евтини. Според мен няма значение марката, еднаква работа вършат. Единствено би имало значение ако често се мести от стая в стая. Тогава имат значение колелцата какви са. Ние я ползвахме само в спалнята обаче, така че бе ме е интересувало изобщо.

# 617
Тези next to me не се ли ползват доста кратко време? И аз се бях замислила за такава, но в крайна сметка май легло ще е.

# 618
Ние ще направим стаята за гости на детска стая и ми се иска там да си е легло. Но в началото предполагам, че ще си спи в нашата спалня, която е малка и няма много място, та си мислех за едно от тези сгъваемите, които дават по хотелите. Че не ми се иска да пренасям от стая в стая, пък сме в голям апартамент и двете стаи са в двата края на апартамента, трябва да бутам кошара през дълъг коридор, че има и 2/3 стъпала. Ще измерим с какво пространство разполагаме в спалнята и ще преценим.

# 619
И аз бях се спряла на next to me, но впоследствие си промених решението и вече съм си харесала легло.
Next to me се ползват около 6 месеца мисля и наистина са доста удобни, най-вече за кърмещи жени, но аз лично реших да си взема отделно легло с чекмеджета долу и скрин. Малко съм старомодна, може би, но винаги съм си представяла бебчето ми в голямо бебешко легло Grinning

Иначе аз целия research си го направих още като разбрах, че съм бременна, имам си списък с всичко необходмо за бебето, за раждането, за мен и за първите месеци. Списъкът е разделен по категории с линкове, цени, магазини и всякакви други подробности и единственото, което остава е само да се купят нещата Laughing

# 620
И аз не мисля да правим покупки за бебето все още,струва ми се много рано.В интерес на истината много се изкушавам да взема нещо малко,макар и едни чорапки да са,ама ще изчакам поне до Нова година мисля.Иначе ходя по детските магазини,разглеждам по разни сайтове,да видя горе долу какво ме очаква.А и като гледам тия списъци за новородено,направо ми става лошо.

# 621
Аз първоначално имах големи планове за детската стая, но като гледам повечето бебенца си спят в спалнята на родителите доста време и ми се струва излишно. Детето ще порасне и тази стая се обезмисля, нито ще разбира, нито ще й се радва. Ще трябва пак да я ремонтираме, за да е по-подходяща и не толкова бебешка. Та сме решили един розов мокет, розови пердета и лампа и съответно легло със скрин. В нашата стая за гости тапетите са с розови мотиви, та бяхме решили само ако е момче да ги сменим. 😅 А ето такова нещо виждали ли сте някъде, много ми е сладко и искам да закача рокли на него.
Скрит текст:

# 622
  • Пловдив
От опита ми с първото дете - голямата кошара стоя паметник близо година.Изобщо отказваше да спи в нея, не знам прекалено широко ли му беше, какъв му беше проблема. И така си свикна да спи до мен залепен. Кърмено бебе беше, с доста усилия след това привикна да спи в кошарата малко след годинката, работихме с консултант, променяхме асоциации и т.н., към 1,3 г. вече спеше непробудно в неговата си стая.
Та сега обмислям да пробвам и с некст ту ми, да видя дали ще ни бъде удобно или просто такива бебета раждам.

От днешната си позиция бих купила най-елементарна кошара от Икеа с хубав матрак разбира се, без чекмеджета и т.н., максимално прибрана да е. Тогава купих на Арбор с колелца и чекмедже, ами неоправдано беше - хубава е, но може и с по-малко да се мине.

По повод стаята - в началото беше гостна/офис за мен. Когато вече беше готов да се отдели - бюрото ми отиде в спалнята, кошарата във втората спалня, така известно време имах диван, където да спя докато свикне сам. Там си му беше и гардероба, взехме и шкаф за играчки. Като попорасна още малко, сменихме вече с голямо легло, додекорирах и си се превърна в детската стая, която е днес. Така че и моите виждания са, че в началото определено няма нужда от отделна стая.

Precious, в Petite Joys съм виждала. От там съм взимала на баткото една въртяща библиотечка, хубави са им нещата Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 14:17 от Karina*

# 623
Подкрепям Каrina за икейската, в нашата кошара е спал броени пъти, ние още си спим заедно и намаме планове скоро да се промени 😆. Мисля и аз да взема некс то ми на майските намаления, поне да не заема много място празно. Аз имам проблеми с кръста и задължителна покупка за мен е повивалник, като преди ползвах такъв за върху леглото, но сега мисля да взема масата от ИКЕА.

# 624
  • Пловдив
Подкрепям Каrina за икейската, в нашата кошара е спал броени пъти, ние още си спим заедно и намаме планове скоро да се промени 😆. Мисля и аз да взема некс то ми на майските намаления, поне да не заема много място празно. Аз имам проблеми с кръста и задължителна покупка за мен е повивалник, като преди ползвах такъв за върху леглото, но сега мисля да взема масата от ИКЕА.

Да, повивалникът е удобно нещо (до към 6тия месец, след това стана прекалено подвижен и опасен Grinning), имаме от ИКЕА. Сега ще видим дали пак ще го ползваме, не съм сигурна какви точно размествания ще направя в спалнята. Но ако ли не - мисля поне да ползвам горната част върху скрина в спалнята, пак е сравнително по-високо и няма да се навеждам прекалено много.

# 625
  • София
Некст ту ми се оказа една от най-добрите ми покупки. Нямаше нужда да се разхождам посред нощ до голямата кошара, бебето е до мен, но обезопасено. А колко пъти ставах първия месец просто да я видя дали диша...

Инак се ползва кратко, да. Но аз съм мързелива майка. Не искам да ставам излишно нощем. Затова и кърменето се оказа тамън за мързеливи. Бебето си суче, не се занимавам да правя АМ, да мия шишета, да стерилизирам, да следя часовник.

Повивалника също е задължителен за мен. Много удобно е като не се навеждаш.

# 626
А каква е разликата м/у next to me и кошара? Не е ли само че в единия случай едната страна я няма и е допряна до леглото на родителите?
Аз нещо такова си представям да вземем
Скрит текст:

# 627
  • София
Разликата е в размера основно. Освен това некст ту ми има между 5 и 7 нива на височина, кошарите обикновено имат две нива (ако изобщо имат). За кошарата винаги трябва да си прав за да вземеш детето, при некст ту ми може да си седнал на леглото.

# 628
Здравейте, мами. Имам питане за болнични,някоя от Вас беше мед. сестра. Та, 180 дни ми се падат за цялата бременност, тези 45 дни преди термина влизат ли в тези 180 дни или са отделно?Казаха ми, че уж нямало да ми стигнат и да си смятам.Нещо се запъвам със сметките, а прегледа ми е чак на 5.12.Но май с комисия можеше повече от 180 дни? Аз съм в болничен от 16.10 поради кървене, тромбофилия и работата ми е  супер стресираща с  болни, хремави,ковид и т. н.
Бебето в 12гс+2 дни беше 66 гр, феталната ми беше на 04.11,доцентката не беше на кеф и преуморена, а и часовете закъсняваха с 2ч.Освен, че влязох изнервена ами излязох и разочарована, понеже нищо не обясняваше. Но, ще го преглътна, защото е компетентна  и най-важното е, че всичко е наред пу пу.
Eleyn - с каката лежах няколко пъти с кървене в Майчин дом. Имаше жена с 50% отлепване(30-35 год) , на която хич не ѝ пукаше, даже си пушеше редовно и щъкаше напред, назад вместо да лежи. Всичко се оправи при нея. Общо взето, който е в болница и взима мерки(лежане и само до тоалетна) износва.Докато се изчисти напълно хематома, може да имаш пак зацапване от него, поне аз имах. Питай лекарите.Аз също лежах до края на бременноста. Горе главата!
Пренатален съм правила в cellGenetics, писала съм вече, най-пълния пакет. Хората дават повече пари за глупости, телефони и др. За мен си заслужава, няма значение на каква възраст си и на 20год да бях пак щях да го направя. Залагам на по-сигурното и на спокойствието ми. Всеки сам си преценява.
Витамини пих Елевит, после доцентката ми ги смени с Прегнакеър, от които получих балони, пъпки, отоци и страшен сърбеж. За сега съм само на фолиева и един спрей на Better you мултивитамини(основни не са за бременни), но ми понасят.
Колички, дрехи, столчета и всичко необходимо си имам от каката. Кошарата е дървена с чекмеджета и функция люлка. То първото си спеше с мен на спалнята основно 😂😂, ще видим това дали ще е същата лигла. Но обмислям и някоя сгъваема да взема, но по-натам като се роди 😊. Понеже много си удрят главите в дървените, а обиколниците имат свои рискове.

# 629
  • София
buf, доколкото знам тия 45 дни болничен са си отделно и не влизат в 180-те.

Общи условия

Активация на акаунт