Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 36 981
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Next to me са много удобни ние бяхме взели дървено такова захванато за спалнята и го използвахме около година , след като му умаля  използвахме страните за обикаляне на спалнята за да не пада детето но ни утесня спалнята и имахме голямо бебешко креватче подарено, не сложихме едната страница и го направихме тип next to me , така че за дълга употреба е доста удобно да си вземете голямо дървено креватче и да го прикрепите за спалнята мога да пусна снимки при интерес как изглежда за мен е супер удобно тъй като още кърмя и детето е близо и следващото мисля да спи там а баткото между нас  Simple Smile

# 631
Ако не влизат ще ми стигнат, че хич не ми се връща при болните. Сега ще отида за 2 дни само края на месеца.Ако нещо мислих и до 15.12 да бутам ама не ми се рискува. После януари, февруари студ и сняг, а март ще се тръкалям вече😂😂😂.

buf, доколкото знам тия 45 дни болничен са си отделно и не влизат в 180-те.

# 632
  • Пловдив
buf, няма как да не ти стигнат. 45 дневния не се включва, отделно са 180 дни за календарна година, ние хващаме 2 години. Ограничението е 360 дни за 2 години.

# 633
  • София
Ама все пак между 180 от едната година и 180 от другата трябва да има поне един ден разлика (отпуска примерно). Поне така знам.

# 634
Здравейте на всички, реших че е добре да се включа най-накрая и аз ☺ чакаме бебенце и съм термин 18 май. А пък си гледам и още едно бебенце, което навърши годинка миналият месец. Така че се очертава 2 деца под 2 години, ама такъв ни е късмета ☺☺☺ бях на фетална и за момента всичко си изглежда нормално. Обаче покрай ежедневието ми с малкият въобще не разбирам тази бременност, лошо ли ми е… спи ли ми се… така че си има плюсове.

Да споделя малко опит, защото ми е много прясно още - кошара “next to me” използвах, обаче в момента в който си го преместих в дървена (пак си стоеше до спалнята) осъзнах колко е по-стабилна и удобно, така че сега мисля направо да си го сложа в дървена кошара. Имаме повивалника на ИКЕА, който и до днес си ползвам, това е единственото място, на което стои спокоен без да се премята навсякъде.

# 635
Мамите с опит, информацията, която споделяте е страшно полезна за нас първолачетата. Heart

Eleyn, всичко ще бъде наред! Един куп мами тук ти изпращаме всичката позитивна енергия.

shine123, добре дошла сред нас!

Аз днес си сложих противогрипна ваксина и се надявам болестите да ме подминат поне тая зима. Innocent Покрай мен вече няколко човека изкараха ковид, даже и мъжа ми.. милия се беше барикадирал на долния етаж цяла седмица и не ми даваше да слизам при него, за да не ме зарази. Добре, че съм малко антисоциална, та не се виждам често с други хора. Joy

# 636
  • Пловдив
Мисля, че на предната страница го коментирахме. За мен витамини се пият с конкретни липси. Фолиевата си е задължителна.
Аз и с първата пих витамини, и сега пия, не ги считам за ненужни. Но нека всяка дама се допита до АГ според мен и да прецени. Моята  ги сменя на определен период от време. Изследвания за конкретни дефицити няма правя, това ми се струват излишни пари и време, но всеки решава.

Сменя ги, защото зависи кога е дошъл нов медицински представител, за да й предложи облаги в замяна на това да изписва неговите витамини. Работила съм в този сектор и това не са измислици. На докторите им се дава, за да изписват конкретни добавки. Същото е и с фармацевтите. За това преди да купя нещо, правя свое проучване. Тук не говорим, когато става въпрос за лечение на конкретен проблем.
Другото, което знам е, че не е хубаво да приемаш добавка за витамин, от който нямаш нужда или ти е в повече. Примерно Вит Д, желязо не са ок да са ти над нормата. За това моят съвет е да се взима, каквото е нужно. Аз конкретни изследвания сега не съм си правила, но познавайки здравословното си състояние, знам къде са ми минусите и приемам точно определени витамини.
Разбира се всеки сам си преценя, както се казва.
Фолиева, магнезий няма да са излишни, но нека фолиевата да е мета, а магнезия цитрат, а не оксид.
Амии, различни са ни вижданията, не се заяждам, но например референтните стойности на витамин Д в лабораториите са занижени т.е. посоченото като горна граница никак не е горна граница, това ендокринолог ми го е казвал, надявам се не ме е заблудил с тази информация. Отделно ако бъдещата майка е като мен с Хашимото несериозен е съвета да разбера или усетя сама кога имам недостиг на витамин Д. За да не изпадаме в полемика не бих премахнала витамините с лека ръка, но след съвет с гинеколога естествено, защото ние тук спорим, но все пак те са специалистите. Аз не съм против лошата фармацевтична индустрия, приемам добавки, защото за съжаление не мога да съм сигурна в качеството на храната която консумирам, за да набавям от там всичко необходимо. А преди да забременея доста се убедих от ползите на някои добавки, поне при мен, но естествено с умерено ползване и почивка. Пиша горното с най -добри чувства, надявам се да не обидя някой

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 13:53 от alice_ in_ wonderland1

# 637
Аз също не съм против добавките. Против съм да ми се изписва препарат, за който на доктора му е платено, а не ми препоръчва продукт, от който е доволен, проучил и получил обратна връзка от пациентите си. За това остава сама да проучвам кой Вит Д (примерно) е по-добър.
Аз също съм с Хашимото и въпреки, че Вит Д ми е на средата, аз продължавам да го приемам, защото е важен за състоянието ми. То точно това исках да кажа, че всеки трябва да познава състоянието си и да приема нужните му витамини. Комбинираните витамини за мен са безсмислени. Естествено това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Просто, аз, имайки липси, ако приемам такива витамини, те в никакъв случай не биха ми помогнали и само ще се лъжа, че приемам нещо. Може би са подходящи за жени, нямащи никакви липси и просто като поддържаща терапия. Всеки медицинско грамотен човек (защото понякога ни се налага да четем малко повече) във времето е правил разни изследвания и би трябвало да е наясно къде са му слабите страни и при бременност следва да провери как са нещата в момента. И вече, ако старите липси са на лице, нека да наблегне към конкретни добавки. Аз имам страхотна липса на желязо. В Прегнакеър е 14 мг, а аз приемам Сорбифер два пъти на ден по 320 мг. Разликата е огромна и незнаейки за тази моя липса, аз ще си мисля, че всичко е наред и взимам някакви си витамини.
Не съм дала съвет никъде, че човек трябва сам да усети липсата на Вит Д. И аз всичко го пиша с най-добри чувства и приемам други мнение. Някъде там измежду всички е истината Simple Smile

# 638
Основният проблем на комбинираните витамини е, че за да твърдят, че в тях има конкретен витамин или минерал, било то цинк, витамин Ц или друго, е нужно да имат някакво определено количество от него в състава.

Което не значи, че това количество е препоръчаната дневна доза, нито пък гарантира качеството на съставката. Нито, че тази дневна доза е достатъчна за теб, ако имаш липси.

# 639
  • София
Включвам се да се отчета. Изписаха ме днес, кървенето спря, бебето е добре. Сега лежа в нас и се тъпча с хапчета (утрогестан, но шпа, магнезий). В сряда съм пак на преглед при АГ и май ще искам тоя месец да се виждаме всяка седмица, че ми е притеснено иначе.

# 640
Много хубава новина! Браво! Вкъщи ще ти е по-комфортно, зареди се с нещо за четене и почивай.

# 641
Днес казахме на нашите,занесохме торта в розово,бяло и лилаво 😁всичко мина супер

# 642
Момичета, спите ли по корем? 😀

# 643
Аз да. 😅 По гръб ми е най-некомфортно, колкото и странно да звучи.

# 644
Аз по принцип спя настрани, никога по гръб и по корем. Преди малко видях едно клипче, че не трябва по гръб да се спи след трети месец, нямах представа.

Иначе вече ми е трудно да правя упражненията на пилатеса по корем, като легна и ми е гадно 😂

Общи условия

Активация на акаунт