Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 36 962
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, спите ли по корем? 😀

Отдавна вече не, а ми е толкова удобно. По принцип мисля, че на лявата е най-добре. Аз даже си слагам вече и възглавница между краката, защото тазобедрените стави започнаха от рано да ме болят този път.

# 646
По принцип не спя по корем аз, никога не ми е удобно. Само настрани и по гръб. Не се препоръчва по гръб да се спи, защото има вероятност бебето да притисне аортата и долна куха вена, което да ограничи кръвотока към бебето. Но това няма как да се случи без самите ние да усетим, така че няма нужда да се паникьосваме, че сме направили нещо на бебето ако случайно сме се събудили някоя сутрин по гръб.

# 647
Никога не съм спала по корем, само настрани. Но ако се обърна по гръб, вече усещам лек задух.

# 648
Аз също спя настрани.По корем от одавна не спя.Иначе имаше един такъв период.Винаги заспивам на дясната страна.

# 649
Здравейте, момичета 😊
Исках да ви попитам за насоки за следене на бременността по здравна каса (в допълнение към следенето на частно). Дали бихте могли да препоръчате конкретен лекар или здравно заведение в София?

# 650
Aз си спя както ми е удобно и по корем и по гръб.

# 651
  • Пловдив
Включвам се да се отчета. Изписаха ме днес, кървенето спря, бебето е добре. Сега лежа в нас и се тъпча с хапчета (утрогестан, но шпа, магнезий). В сряда съм пак на преглед при АГ и май ще искам тоя месец да се виждаме всяка седмица, че ми е притеснено иначе.
Радвам се, че всичко е наред с теб и бебче! Сега почивка и пазене, всичко ще е наред.
Да, истината е по средата, съгласна съм и за това, че често лекарите предписват това, за което им плащат, като има изключения, но все по-рядко. Дано по- рядко ни се налага да ползваме добавки пожелавам аз, но не знам дали в нашето ежедневие е така лесно. Simple Smile

# 652
Трудно ще стане без добавки. Въпроса е кои са по-добрите? Вкъщи сме на NOW главно. Имам и Аквасорс, но с тях съм с противоречиво мнение. Защото не харесвам мрежовия маркетинг, но пък много мои приятелки са доволни. За вас кои добавки са добри?

# 653
Трудно ще стане без добавки. Въпроса е кои са по-добрите? Вкъщи сме на NOW главно. Имам и Аквасорс, но с тях съм с противоречиво мнение. Защото не харесвам мрежовия маркетинг, но пък много мои приятелки са доволни. За вас кои добавки са добри?

Garden of Life - изключително пречистени са, след тях Better you. Solgar също не са лоши.

# 654
Аз от край време се доверявам на Solgar и съм доволна.

# 655
Pauly, wow, изглежда си страшна машина…А дали би споделила списъка? Надявам се не е много нахално от моя страна 😬

Иначе аз целия research си го направих още като разбрах, че съм бременна, имам си списък с всичко необходмо за бебето, за раждането, за мен и за първите месеци. Списъкът е разделен по категории с линкове, цени, магазини и всякакви други подробности и единственото, което остава е само да се купят нещата Laughing

# 656
Pauly, wow, изглежда си страшна машина…А дали би споделила списъка? Надявам се не е много нахално от моя страна 😬

Иначе аз целия research си го направих още като разбрах, че съм бременна, имам си списък с всичко необходмо за бебето, за раждането, за мен и за първите месеци. Списъкът е разделен по категории с линкове, цени, магазини и всякакви други подробности и единственото, което остава е само да се купят нещата Laughing

Няма проблем, ще ти го пратя на лично като седна на лаптопа Simple Smile

# 657
  • Пловдив
За спането - обожавам по корем и сега ми е много трудно да не спя така, все още не ни е съвсем неудобно.
Най-добре е наляво, но въртя се на двете страни. По гръб никога не ми е било удобно.

За добавките - и аз съм голям почитател на Garden of Life и BetterYou, и за мен, и за детето ги ползвам.

# 658

Няма проблем, ще ти го пратя на лично като седна на лаптопа Simple Smile

Pauly, и на мен, и на мен, ако е удобно! Много ми е трудно да се съсредоточа и да следвам някаква логика 😁 просто започвам да кликам всичко и да си повтарям колко е сладко и как искам всичко… не знам как ще се ограничавам с покупките.. казала съм си, че няма да купувам абсолютно нищо преди 20 седмица и за сега самоконтрола е изключителен, чак съм изумена от себе си..

Относно спането, за сега и аз си спинкам както си искам и не съм усетила нищо, ако лежа по гръб. В 13г.с съм.. може и да ми е рано още.

# 659
  • Пловдив

Solgar, Swanson, ползвала съм Natural factors, но не са ми "уау". Better you витамин Д за впръскване съм ползвала и съм доволна на този етап. Авкасорс не съм пробвала, агресивно ги предлагат във фейсбук в доста от групите, които следя, което не ми харесва, в смисъл че под всеки трети пост за проблеми със здравето има поне по 2-3 коментара колко са уникални и само те помагат. Но това не пречи да са добри, естествено, просто възпира мен да ги пробвам.

Тия дни имам чувството, че съм бременна не в 4-ти, а в 7-ми месец, много ми е щръкнал корема. Първата бременност изобщо не ми личеше, не ми харесва така, но какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт