💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 "Друг човек" и след "Ако обичаш силно" /Тема 27/

• 28 530
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Добра вечер!

В очакване на Hollywood Türk Film Festival!

Незабравимите герои на Керем!  1. Йигит Gift Heart 2. Серкан  Cupid 3. Атеш Sparkling Heart 4. Али Смит Revolving Hearts

Поздрави от колежката Хафсанур!

Малко спомени от Мелис и Ясемин! /клюката в 2019 г донасяше флирт на Керем с Мелиса Шенолсун/

Спокойна нощ!

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 22:06 от didi54

# 511
Ooo, Линде, ще чакаме снимки на елегантен Керем предполагам? Звучи fancy Heart Eyes

Копирам нещо от общата група относно двата(от многото) нови сериала по фокс
Скрит текст:
Нас явно тотално са ни отписали. Както и да ги мисля сметките, дните са само 7, а рейтингите на останалите(с изключение на Фара) са прилични, вкл. този, който излезе снощи има рейтинг 5.
Язък… Sob

Зейнеб едричка ще излезе Grinning доколкото виждам, са я подложили на операция на нос

Хаха 2 сериала се карат за понеделника, ние сме бита крата явно. Joy Или пък ще излезе "двама се карат - третият печели". Stuck Out Tongue Winking Eye Според мен ще ни преместят в събота, когато финализират Фара, което може и да е преди обещаните 26 серии. Всичко очаквам вече от тях.

Работим усилено по 8ма серия. Страхотен епизод, дано задържат нивото и за следващите серии.

Зейнеп определено не е Лейля. 169см , 70кг, не се връзва. Grinning

# 512
За лека и схокойна нощ и аз ще ви зарадвам с ездно красиво музикално клирче
с нашия любим Керем! Gift Heart

https://www.instagram.com/p/Cy9FuVKoq_5/?hl=bg

И последна, загадъчна снимка за тази вечер.

Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 513
Здравейте, мили момичета, Flowers Hibiscus

Чудесна дискусия се е заформила в нашата тема, беше удоволствие за мен да я прочета и осмисля!

Харесаха ми доводите на защитничките на "за" и "против" отмъщението!

Споменавала съм го няколко пъти, ще го напиша пак. Християнството е една идея по-висша религия от исляма, защото въвежда прошката.

Когато простиш дори непростимото, необходимостта от отмъщение изчезва.

Казват, че е божествено да умееш да прощаваш!

"Прошката е мост към Бога, към любовта и щастието, която ни позволява да се сбогуваме с вината, обвинението и срама. Тя ни учи, че любовта е освобождаване от страха.

Прошката пречиства въздуха, сърцето и душата. Свързва ни с всичко свято. Чрез прошката ние осъществяваме връзка с това, което е по-велико от нас, с това, което надхвърля въображението ни. Тя ни позволява да бъдем в мир с тайнството на живота. Дава ни възможност да правим това, за което сме дошли на света.

Да простиш, е рецепта за щастие.

Да не простиш, е рецепта за страдание.

Възможно ли е цялата болка, независимо от причинителя, да съдържа в себе си компонента на прошката?

Да се вкопчиш в отмъстителните мисли, да се отдръпнеш от любовта и състраданието със сигурност се отразява на нашето здраве и на имунната ни система.

Да се вкопчиш в това, което наричаме оправдан гняв, ти пречи да усетиш Божия покой.

Да простиш, не означава да се съгласиш с постъпката. Не означава да извиниш възмутителното поведение.

Прошката означава да не бъркаме повече в раните, за да не продължават да кървят.

Прошката означава да живеем и обичаме изцяло в настоящето. Без сенките на миналото.

Прошката означава освобождаване от гнева и нападателните мисли.

Прошката означава освобождаване от всички надежди за по-добро минало.

Прошката означава да не изключваме никого от любовта си.

Прошката означава изцеляване на раната в сърцето, причинена от непрощаващи мисли.

Прошката означава да видиш Божията светлина у всеки, без значение какво е поведението му.

Прошката не е само за другия - но и за теб, за грешките, които си направил, за вината и срама, които все още изпитваш.

Прошката, в най-дълбоката си същност, е прощаване на самите себе си, задето сме се отдалечили от любящия Бог.

Прошката означава да простим на Бога и на нашите възможни погрешни представи за Него, защото сме били изоставени и самотни.

Да простиш на мига, означава да не бъдеш повече крал или кралица в Клуба на отлагащите.

Прошката отваря вратата на нашето чувство за единство с Духа, за единение с всички и на всички с Бога.

Никога не е твърде рано да простиш. Никога не е твърде късно да простиш.

Колко бреме отнема да простиш? Зависи от убежденията ни.

Ако смяташ, че това никога няма да се случи, то никога няма да се случи.

Ако смяташ, че това отнема шест месеца, ще отнеме шест месеца.

Ако смяташ, че ще отнеме по-малко от секунда, значи ще отнеме точно толкова.

Вярвам с цялото си сърце, че мирът ще завладее света, когато всеки от нас поеме отговорността да прости на всички, включително и на себе си, изцяло."

Откъс от книгата "Прошката - най-великият лечител" от Джералд Джамполски

В исляма на празниците Рамазан байрам и Курбан байрам децата поздравяват своите родители и роднини и искат прошка от тях.

При нас християните: "В църковния календар прошката се свързва с т.нар. „Неделя сиропустна“ – последния ден преди началото на Великия пост. Идеята е, че преди началото на този най-важен за християнството пост, човек трябва да е простил и да е получил прошка от ближните си. Всъщност традицията, свързана със Сиропустната неделя е преди всичко знак – опрощението трябва да е неотменима част от духовния живот на християнина във всеки един момент."

Алекс, Flowers Hibiscus - "Слабите не могат никога да простят. Прошката е качество на силните. Принципът “Око за око” може само да доведе до пълното ослепяване на целия свят" - Махтма Ганди

"Да грешиш е човешко, да прощаваш - божествено" - Александър Поуп

"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава" - Йохан фон Гьоте

Ако не бяха затворили Доан в клетката на собствената му душа и съзнание, ако бяха разговаряли с нараненото дете и бяха уталожили справедливия му гняв, ако го бяха заменили с прошка и изцеление на тъгата с желанието да твори добри дела, нямаше сега, да треперят от неговия гняв.

Помните ли как Омир започва своята "Илиада" - "О, музо, възпей гибелний гняв на Ахила Пелеев"!

След което Омир разказва за отмъщението на гърците към троянците, продължило десет години.

Когато простиш няма да промениш миналото, но със сигурност ще промениш бъдещето.

За несъвършенствата на съдебната ни система и отчаянието на всички засегнати от несправидливости дори не искам да започвам да коментирам, защото ще напиша труд по обем като "Война и мир" и ще надмина Лев Толстой.

За разведряване и аз като Джу, Flowers Hibiscus ще ви почерпя с едно прекрасно изпълнение на Yasmin Levy и нейната Una Noche Mas:

Ясмин Леви - Още една нощ

# 514
  • София
Попаднах на нещо много любопитно. Младежката любов на Керем от университета в САЩ. Голяма сладурана...

# 515
Цитат

Да не простиш, е рецепта за страдание
.

Всичко това като красиви фрази звучи чудесно... Та за прошката... Различни са казусите, различно е тълкуването им според степента на извършеното... Всички знаем, че е човешко да се греши, божествено да се прощава... Ама пък ние не сме всички богове, нали?!.. И не притежаваме тази привилегия изначално..  Абстрахирам се от сериала... Поставете се за момент на мястото на майка, която загубва дъщеря си, умишлено убита и натикана в куфар... Като прости, дали ще е щастлива?!... Като не прости, дали ще спре да страда?!... Едва ли цял живот ще й стигне да прости на някого, отнел детето й... Не може да се облегне на своите диви инстинкти "Око за око, зъб за зъб..." Трябва да търси цивилизовано, правно решение, ако то изобщо съществува, макар че видях, че в сериала, и не само в него, липсва такова... Единственото, което би я удовлетворило до някаква степен, това е адекватно решение и преценка на съда... Този съд, тук, на земята..  Поне засега.. Докато не дойде време за оня, другия съд, пред когото казват, че всеки се изправя рано или късно...

# 516
Филма е страхотен!! Следя всички изказвания и чакам новият епизод!! Бурак и Ханде са страхотни !! Жалко за Екрем ,беше ми любим герой като баща на Лейля!!

# 517
  • София
Въпреки че организацията, която ще бъде ръководена от Фадик Севин Атасой, ще бъде посветена на три важни имена от света на киното и телевизионните сериали като Енгин Алтан Дюзятан, Мерием Узерли, Керем Бурсин, ще има и имена като Мехмет Окур и Йелиз Окур които живеят в чужбина.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 23:34 от БлагаВест

# 518
Цитат
Трябва да търси цивилизовано, правно решение, ако то изобщо съществува, макар че видях, че в сериала, и не само в него, липсва такова...
Дааа, липсва. И аз така мисля. И в тази връзка искам да споделя, че когато гледах сцената на Доган, изговарящ прословутите думи - "Аз съм самата болест", направо се стреснах. Думите бяха съпроводени с една ужасна, зловеща усмивка (има снимки и тук в темата). Рекох си: "Бурак преигра". Връщах я тази сцена няколко пъти, контекстът на фразата и разкривената усмивка е разговорът с Идрис за отмъщението и неговата болест. И ми стана страшно, защото болестта всъщност е отмъщението. То не е по-малко зловещо от изгорените деца и убития вестникар. И не е преиграл Бурак...

# 519
Цитат

Да не простиш, е рецепта за страдание
.

Всичко това като красиви фрази звучи чудесно... Та за прошката... Различни са казусите, различно е тълкуването им според степента на извършеното... Всички знаем, че е човешко да се греши, божествено да се прощава... Ама пък ние не сме всички богове, нали?!.. И не притежаваме тази привилегия изначално..  Абстрахирам се от сериала... Поставете се за момент на мястото на майка, която загубва дъщеря си, умишлено убита и натикана в куфар... Като прости, дали ще е щастлива?!... Като не прости, дали ще спре да страда?!... Едва ли цял живот ще й стигне да прости на някого, отнел детето й... Не може да се облегне на своите диви инстинкти "Око за око, зъб за зъб..." Трябва да търси цивилизовано, правно решение, ако то изобщо съществува, макар че видях, че в сериала, и не само в него, липсва такова... Единственото, което би я удовлетворило до някаква степен, това е адекватно решение и преценка на съда... Този съд, тук, на земята..  Поне засега.. Докато не дойде време за оня, другия съд, пред когото казват, че всеки се изправя рано или късно...

mury9, Flowers Hibiscus всеки от нас е загубил близък. Когато е внезапно, жестоко и по вина на друг човек е още по-страшно. Защото освен мъката от загубата, в душата кипи жаждата за справедливо наказание на убиеца.

Идеята за прошката е да спрем да се тровим с лоши мисли към причинилия ни болката човек, да потушим желанието за отмъщение, защото Бог и кармата ще имат тази грижа, ако съдът не си свърши работата. Защото тъгата и гнева разболяват и убиват.

Цитат
Дааа, липсва. И аз така мисля. И в тази връзка искам да споделя, че когато гледах сцената на Доган, изговарящ прословутите думи - "Аз съм самата болест", направо се стреснах. Думите бяха съпроводени с една ужасна, зловеща усмивка (има снимки и тук в темата). Рекох си: "Бурак преигра". Връщах я тази сцена няколко пъти, контекстът на фразата и разкривената усмивка е разговорът с Идрис за отмъщението и неговата болест. И ми стана страшно, защото болестта всъщност е отмъщението. То не е по-малко зловещо от изгорените деца и убития вестникар. И не е преиграл Бурак...

Кате, Flowers Hibiscus наистина беше зловещо да се види как желанието за отмъщение те превръща в луд, болен човек! Бурак Дениз го изигра превъзходно!

Интересно ще бъде как ще представят чувствата на Лейля от загубата на най-обичания и най-скъпия ѝ човек.

Какво ще бъде горивото на двигателя за търсенето на убиеца?

# 520
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един успешен ден, изпълнен с добро настроение и много положителни емоции Wink

Purple Heart

Sparkling Heart

Gift Heart

# 521
Здравейте,🌞
направени са от малки фенове на Керем чрез новата AI технология. Испанците от Оливърс трябва да се учат от децата,
че на малките колажите  са класа над техните, а дори не са професионалисти...
Хубав ден на всички!

# 522
и една Leyla Gediz с новите технологии Sunglasses

Gift Heart

# 523
Няма лошо да защитаваме различни тези удобно седнали на дивана или на бюрото пред компютъра. Принципно си говорим, нали? Нали на всички ни е ясно, че си говорим теоретично и се кръстим да не попадаме в реална ситуация, защото тогава може да се окаже, че даже и да не предприемем реални действия, изведнъж се оказва, че всичките ни теории рухват и реакцията ни е неочаквана и за самите нас.

Скрит текст:
Сега си предствете, че имате 2 деца, близнаци, на 3 години. Отивате на гости на баба, която живее в малък, но много добре уреден град. Имат си хубави улици, даже кръстовища и светофари, а даже и пешеходни пътеки. Сега си прествете, че пресичате на зелено с количката и ви помита надрусаният син на местен големец (няма да навлизам в подробности, ясно е защо)
Имате шанса или проклятието да оцелеете, но не и децата. Едното на място, другото в болнцата. На въпростния шофьор му е взимана книжката 2 пъти, баща му го е оправял.
Ако историята свършва до тук, може и да има шанс някак съзнанието да оцелее. Но когато вие излизате от болницата се оказва, че сте виновна за произшествието, защото сте пресичали неправилно. Свидетелите рязко не си спомнят, какво се е случило. Камерите не работят. И само вие знаете, че това е лъжа.
Да, по закон шофьорът винаги носи отговорност, някаква, но не и когато е син на някого.
Сега идете и си прегърнете децата и се молете да не сте от другата страна.
Доверете ми се.
Няма да ви разказвам в подробности, на какво беше подложено семейството. Няма да ви разказвам, как синът си замина в колежа в Швейцария. Това няма значение. Да, съгласна съм, че трябава да се борим да получават наказания. Да, никой от нас не е тръгнал да ги избива. Но ако някой Доан отиде и ги погребе, дали ще страдам? Май не. А този дали ще спре? Дали утре нечие друго семейство няма да е почернено? Дай Боже, да не се случва.
Но ще ви кажа и нещо още по-страшно. Думите на майката на шофьора. "Синът ми не е убиец, баща му е."
Говорим си принципно, но понякога в реалния живот има хора, които се срещат с такива изпитания и да, за съжаление тези хора не вярват в системата. Радвам се, че има и такива, които ги осъждат, за това, че одобряват отмъщението.
Мирка е права за едно-Бог да ги съди.
Приключвам по темата.

Сложих си писанията в скрит текст. Така или иначе не са по темата.

Обаче виждайки снимките на Миси се сетих, колко пъти превъртях сериала, за да намеря сцената с жълтата рокля на Еда Grinning А то се оказа, че е само за трейлъра.
Много хубав сериал беше. Някой гледал ли го е скоро? Аз някои сцени си заглеждам, когато ми излязат в Тик Ток.
Коко!! Да знаеш, че следващия епизод ти ще го превеждаш! Joy С този Рефик вече не мога да гледам без да се сетя за ЛейРе? РеЛей?
Ако го бяха избрали някой по-младичък и фитнат, щеше да е забавно Кенан да поревнува.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 11:38 от Бл@гуна

# 524
Здравейте! Blue Heart

Новото от инстаграм днес, свързано с Керем. Първо - клипче.

https://www.instagram.com/p/CyjJ2Tjotfu/?hl=bg

... и още...

Общи условия

Активация на акаунт