Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 11

• 57 798
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
А какво значение имат източниците?

# 661
  • София
Много е дълго и изреченията са отделни пасажи (по-често) За да го запазя, както е - разполагам в "спойлер".
Съжалявам, ако някой някъде вече го е споделил. Мен ме разтресе.
Сър Антъни Хопкинс:
Скрит текст:
Пуснете хора, които не са готови да ви обичат.
Това е най-трудното нещо, което някога ще трябва да направите през живота си и също така ще бъде най-важното нещо.
Спрете да водите трудни разговори с хора, които не искат да се променят.
Спрете да се показвате пред хора, които не се интересуват от вашето присъствие.
Знам, че инстинктът ви е да направите всичко възможно, за да спечелите оценката на хората около вас, но това е импулс, който краде вашето време, енергия, психическо и физическо здраве.
Когато започнеш да се бориш за живот с радост, интерес и ангажираност, не всеки ще е готов да те последва на това място.
Това не означава, че трябва да промениш това, което си, това означава, че трябва да пуснеш хора, които не са готови да бъдат с теб.
Изключени ли сте, обидени, забравени или игнорирани от хората, на които отделяте от времето си, не правите услуга на себе си, като продължавате да им предлагате енергията и живота си.
Истината е, че не си за всички и не всички са за теб.
Ето какво го прави толкова специално, когато намериш хора, с които имаш приятелство или взаимна любов.
Ще разберете колко е ценно, защото сте преживели това, което не е.
На тази планета има милиарди хора и много от тях ще намерите на вашето ниво на интерес и ангажираност.
Може би като спреш да се появяваш, няма да те търсят.
Може би,ако спреш да опитваш, връзката приключва.
Може би,ако спрете да пишете съобщения, телефонът ви ще остане тъмен седмици наред.
Това не означава, че си съсипал връзката, това означава, че единственото, което я поддържа, е енергията, която си дал само, за да я запазиш.
Това не е любов, това е привързаност.
Това е да дадеш шанс на тези, които не го заслужават!
Заслужаваш много повече.
Най-ценното нещо, което имаш в живота си, е времето и енергията ти, тъй като и двете са ограничени.
Хората и нещата, на които отдавате времето и енергията си, ще определят съществуването ви.
Когато осъзнаете това, започвате да разбирате защо сте толкова притеснени, когато прекарвате време с хора, дейности или пространства, които не ви подхождат и не трябва да са близо до вас.
Ще започнете да осъзнавате, че най-важното нещо, което можете да направите за себе си и всички около вас, е да защитавате енергията си по-жестоко от всичко друго
Направете живота си безопасно пристанище, където са позволени само хора "съвместими" с вас.
Вие не сте отговорни за спасяването на никого.
Не сте отговорни да ги убедите да се справят по-добре.
Не е твоя работа да съществуваш за хората и да им даваш живота си!
Заслужавате истински приятелства, истински ангажименти и пълна любов със здрави и проспериращи хора.
Решението да се дистанцирате от токсични хора, ще ви даде любовта, уважението, щастието и защитата, които заслужавате.

# 662
  • София
Живей, когато дъх не ти остава.
Живей, когато искаш да умреш.
Живей, когато шанс не ти се дава
и тичай без да можеш да се спреш.
Живей по-мъдро и достойно
на другото махни с ръка.
Живей, за да оставиш спомен,
и светла диря в паметта.
Когато ти сълзят очите,
живей, за да опиташ пак.
Когато се разминеш със мечтите,
живей, за да пробиеш своя мрак.
И пак "Живей", живей сега,
защото някога ти ще умреш,
вдигни глава и виж света,
и тичай без да можеш да се спреш!
Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез.
Когато от безпътица премазан си
и си зазидан в четири стени,
от всички свои пътища прерязани
нов път си направи и пак тръгни.
Светът когато мръкне пред очите ти
и притъмнява в тези две очи
сам слънце си създай и от лъчите му
с последния до него се качи.
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!

Дамян Дамянов

# 663
  • София
"Доброто не може да бъде прекомерно."

Мигел де Сервантес

Скрит текст:
Ваня77, голям брой от цитатите ти нямат източник.
Не че нещо, но навремето се заяждаше Wink

Изобщо нямах намерение да отговарям, но ако си замълча, ще излезе, че се измъквам. Всички цитати, на които не съм посочила автор, е било просто защото не е имало написан такъв/не съм знаела кой е, но ми е харесал смисълът на текста.
По въпроса за "заяждането", доколкото си спомням pepa57 правеше свободни преводи на разни цитати, някои от които доста несполучливи.
И последно - същата pepa57, за 44 стр. за първи път реши да се включи с по-горния пост. Можеше да си направи труда да напише и нещо по темата.

# 664
Аз пък толкова често съм се чудила на смисъла на някои от цитатите. Няма значение дали автора е правилен или не. На мен ми се струват някакво безсмислено словосъчетание. Примери много , но за удобство взимам последното . Какво точно иска да ми каже автора? Не ми е ясно. Никакъв смисъл не намирам .
Прилича ми просто на текст за късметчетата към кафето в някои заведения .

# 665
За да напиша нещо по темата, чакам да попадна на хубав, смислен цитат. Което е рядкост.
Присъединявам се към мнението на бела чао.

# 666
  • София
"Когато някой храни лоши мисли за друг, тези лоши мисли се връщат при него умножени. Няма значение колко хора мислят лоши неща за някого. Ако този човек е изпълнен с радост, техните мисли не могат да му навредят ни най-малко, защото те се излъчват на различна честота. Вместо това всички негативни мисли ще се умножат и ще се завърнат при хората, които ги излъчват.

Никой друг не може да внесе негативна сила в живота ни чрез своите мисли, освен ако ние не позволим нашите вибрации да понижат честотите си и да се изравнят с негативните честоти на тези хора."

"Тайната за всеки ден" - Ронда Бърн

# 667
А , да , сега се сещам да допълня. В същност тези мисли за мен не са твърдения , ами светоусещане на даден човек и това светоусещане ако ни допада го цитираме за да споделим.
А разни наставления и поучения и разни твърдения без доказателства на разни дубиозни автори ... направо ги пропускам . Затова наистина е хубаво да се дава автора , за да може като погледнеш кой е да пропуснеш да четеш дразнещ текст. Аз така подхождам . Като видя името на някой гуру с книги с мъдри съвети и напътствия незнам от къде изсмукани и не чета текста над името. Мерси че публикувате авторите.

# 668
  • София
И… се слагаш в обувките - чистите
И… се пъхваш в ризата - бялата
И… погалваш с ръце сърцето си - топлото
И… му даваш кураж да върви, да тупти…
То си знае посоката.
Иван Иванов, "Живот"

# 669
А , да , сега се сещам да допълня. В същност тези мисли за мен не са твърдения , ами светоусещане на даден човек и това светоусещане ако ни допада го цитираме за да споделим.
А разни наставления и поучения и разни твърдения без доказателства на разни дубиозни автори ... направо ги пропускам . Затова наистина е хубаво да се дава автора , за да може като погледнеш кой е да пропуснеш да четеш дразнещ текст. Аз така подхождам . Като видя името на някой гуру с книги с мъдри съвети и напътствия незнам от къде изсмукани и не чета текста над името. Мерси че публикувате авторите.
Може на някои да не се съгласят,но 90% от писателите пишат неясно,защото не им достига още мъничко талант.

"..всички са равни,но някои бяха по-равни..." – известната фраза на Оруел.

Какво по-дяволите е искал да каже с нея?! Нито буквално,нито символично,нито сатирично не намирам смисъл в нея...

# 670
Цитираната мисъл по-горе на Оруел винаги съм разбирала, че е валидна за режимите, претендиращи за равенство - претенцията за общо равенство някак не важи и не се отнася за велможите.

# 671
  • Sredets/Burgas
Да, тази мисъл на Оруел е широко известна и често използвана у дома,
именно по повод на тоталитарния социалистически режим...
 fenyx много точно е обяснила значението.
(И аз, след като се омъжих за внук на дипломат, работил в МвНР в онези години, преди 89-та,
разбрах, че тия хора... не са живели баш като народа...)
Та така... уж трябваше всички да сме равни... ама някои там по върховете си бяха по-равни...

# 672
Не хранете трола. Тази фраза няма нужда от обяснения. Кристално ясна е

# 673
  • София
"Това, което трябва да знаеш за жените, е че обичат шоколад.
И че не могат да бъдат опитомени, не и ако не искат.
Също, че си падат по истински мъже, по джентълмени, здраво стъпили на земята.
Също, че могат да направят всичко, от яйца на очи до заживели щастливо до края на дните си... дали с теб или без ( зависи от теб).
Могат да сменят крушки, да отпушват канала, да проверяват маслото, знаят какво е винт, болт, и как да се оправят сами ( и в двата смисъла).
И да, предпочитаме да свършим първи.
Трябва да знаеш, че в 10 от 11 случая се харесват, но те питат, за да ги забележиш.
Че когато качат 2, 3 кг. винаги преувеличават, за да видят реакцията ти.
Че сме наистина щастливи, когато се борите за нас, когато знаете как да ни печелите, нищо, че ще празнувате скоро 5 или 50 год. заедно.
Харесват ни малките жестове, и големите постъпки, едно цвете стига, но го подари днес, защото просто ни има, ако ще предлагаш брак, няма значение какъв е пръстена, ние гледаме в очите, чуваме сърдечния ритъм, когато ще купуваме жилище, не държим да е огромно, само щастието в този дом да е такова, не гледаме заплатата ти, а каква любов ти е по възможностите, колко ти е добро сърцето към просяка, към децата, към мършавото куче, което всички подминават.
Такива големи неща гледаме ние.
Ако си мислиш, че една достойна жена се интересува от материалните ти блага жестоко се бъркаш.
Дори, ако мине подобна мисъл през съзнанието ти, направи си услуга и си спести срама, а на нея разочарованието.
Истинската жена иска всичко друго от теб, но не и парите ти.
Първо разбери каква жена стои срещу теб, дали ще се зарадва на предложение с пръстен от рубин, или на пулса и насълзените ти очи.
Трябва да знаеш, че винаги знаем какво искаме, просто вие не знаете как да ни го дадете.
Че когато се разочароваме, не сме сърдити, просто ни се мълчи, сбогуваме се с представата си за теб, и с илюзиите, и с теб.
Това, което трябва да знаеш за жените, е че понякога искат шоколад, но винаги мъж, който да знае, че искат обич повече от шоколад."

Любомира Димова

# 674
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Не съдете за хората само по техните приятели. Не забравяйте, че приятелите на Юда са били безупречни"
Ърнест Хемингуей

Общи условия

Активация на акаунт