Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 11

• 57 277
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
”Хората станаха по-материални, отколкото заслужава един кратък човешки живот. Забравят, че всичко е тленно.”
               Катя Паскалева

# 676
  • София
"Мъдър е този, който знае не много, а нужното."

Есхил

# 677
За нищо не казвай - мое е,
само кажи - при мен е...
Защото нито златото,
нито пръстта,
нито любимия,
нито живота,
нито смъртта,
нито спокойствието,
нито тъгата ще бъдат с теб вечно...

Мевляна Руми

# 678
  • София
Какви времена само:
Жени без нежност
Мъже без смелост
Хора без истина
Животи без цели
Красота без душа
Любов без сърце...
Да пази Бог!

Петко Вацев

# 679
  • София
„Не познавам човек, който се радва на любовта на другите, а не се чувства преуспял. И не мога да си представя хора, които не са обичани, а се чувстват преуспели.“

Уорън Бъфет

# 680
”Какво са книгите ли? Те са една уникална преносима магия!"
                Стивън Кинг

# 681
Ще си позволя да измамя малко и да публикувам повече.
 Странни създания са хората.Изпълнени са с противоречия и като че ли имат нужда да мразят и отблъскват точно толкова,колкото имат нужда от обич и прегръдки.Сърцата им се заключват,отключват и пак,и пак подобно на нерешително свит юмрук“
Елиф Шафак

Докато религиите са в стълкновение коя ще вземе превес и национализмът учи на чувство на крайна обособеност и превъзходство,то суеверията от двете страни на границата съществуват в рядка хармония.
Елиф Шафак

Мисля,че любовта се състои в това:да покажеш своята слабост на някого и да откриеш ,че няма да се послужи с нея,за да заяви своята сила,даже обратното,ще се покаже също толкова слаб.Съединението на двете слабости е начин да станем силни.
Алесандро Давения

Да станем зрели,значи да престанем да бягаме ,да започнем да търсим и после да останем,да се владеем добре,без да бягаме пред лицето на действителността.Животът е съпротива.
Алесандро Давения

Стигнах до извода,че осезанието е по-честно от зрението,защото  освободено от предразсъдъците,присъщи на очите ни.Парадоксално е,но ние не виждаме нещата пред очите си,защото съвсем не искаме да ги погледнем истински,а по-скоро да получим потвърждение,за онова което вече мислим,че знаем и да останем слепи за нещата,които не ни изнася да узнаем.

Но човекът,ако го оставиш дълго да се върти в кръг,става въртоглав и може никога да не се завърне.
Йорданка Белева

We love imperfect people .We can love them,and not condone theire actions and beliefs.
Angeline Boulley

Inaction is a powerful choice.
Angeline Boulley

Love honors your spirit .Not just the other persons ,but your own spirit too.
Angeline Boulley

It wasnt just the generational trauma that got stored in our blood and passed along,but our resilience and language too.
Angelie Boulley

Am reminded that our  Elders are our greatest resource,embodying culture,and community.Their stories connect us to our language,medicines,lands,Clans,songs and traditions.They are bridge  between the Before and  the Now,guiding those of us who will carry on in the Future.
Angeline Boulley

Преди да дадеш живо,трябва да обичаш живота и да накараш и другия да го обича.
Мелиса да Коста

Казва,че да приемеш е акт на щедрост.Като се съгласиш да приемеш ,ти позволяваш на другия да те направи щастлив...и ти на свой ред го правиш щастлив.
Мелиса да Коста

Той е различен.Но аз никога не съм смятала различието за недъг.
Мелиса да Коста

# 682
  • София
"За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо." – Лао Дзъ

# 683
“Не си въобразявайте, че като смените съпруга или съпругата си, апартамента, приятелите, бизнеса, държавата, религията или нещо друго, ще намерите спокойствие. Мирът не зависи от тези промени. Малко спокойствие и временно облекчение - да. Но скоро след това ще ви налегнат други грижи, защото не сте разбрали, че мирът зависи само от промяна във вашия вътрешен живот.”

🌹 Брат Михаил - Омраам

# 684
"Беше жена в такива количества, които едва можеш да вместиш, без да получиш накрая две жени."
Тери Пратчет

# 685
  • София
"Ако не можеш да обичаш Себе Си, не можеш да обичаш другиго. Много хора правят грешката да търсят обичта към Себе Си чрез обичта към друг. Естествено те не разбират, че го правят - то не е съзнателно усилие. То е онова, което става в главата им. Дълбоко в главата. В мястото, което наричате подсъзнание.
 Те си мислят: "Само да мога да обичам другите, и те ще ме обичат мен. Тогава ще съм способен да бъда обичан и ще мога и аз да обичам себе си"."

"Разговори с Бога" - Нийл Доналд Уолш

# 686
  • София
Аз ще бъда тук.
Когато имаш нужда от мен.
Аз ще бъда тук.
Когато не ти е до мен.
Аз ще бъда тук.
За да посрещна с теб разочарованията.
Аз ще бъда тук.
За да изживея с теб мечтите ти.
Аз ще бъда тук.
За да попивам сълзите ти.
Аз ще бъда тук.
За да се грижа за усмивката ти.
Аз ще бъда тук.
За да поддържам ръката ти топла.
Аз ще бъда тук.
За да подредя хаоса в ума ти.
Аз ще бъда тук.
За да те пазя от болката.
Аз ще бъда тук.
За да те лекувам след нея.
Аз ще бъда тук.
За да премахна слабостта ти.
Аз ще бъда тук.
За да изградя твоята сила.
Аз ще бъда тук.
За да ти нося от вярата си.
Аз ще бъда тук.
За да ти давам надежда.
Аз ще бъда тук.
Дори когато вече ме няма.
Аз ще бъда тук.
За да те обичам, както никой друг няма да може.
С обич,
Мама. ❤️
Искра Дичева

# 687
„Това, което стадото мрази най-много, е този, който мисли различно. Проблемът не е в самото мислене, а в дързостта, че индивидът иска да мисли самостоятелно. А това е нещото, което мнозинството не притежава.“ - Шопенхауер

# 688
ИНДИАНСКИ МЪДРОСТИ ЗА ЖИВОТА 🪶

1. Добрият човек вижда добри знаци.
2. За да чуете себе си, е необходимо да мълчите с дни.
3. Ако забележиш, че яздиш мъртъв кон - слез.
4. Този, който мълчи, знае два пъти повече от бърборещия.
5. Погледни следите от твоите обувки, преди да съдиш постъпките на другите.
6. Родината е там, където се чувстваш добре.
7. Ако имаш какво да кажеш, повдигни се, за да те видят.
8. Не винаги врагът е враг, а приятелят приятел.
9. Не съдете някого преди да сте извървели две луни в неговите обувки.
10. Всичко на този свят има своя песен.
11. Детето е гост в дома ти - нахрани го, поучи го и го пусни.
12. Добре казаната дума е по-добра от добре хвърлената томахавка.
13. Дори мъртвата риба може да плува по течението.
14. Животът тече отвътре навън. Следвайки тази мисъл, ти сам ще станеш истина.
15. В живота няма да има дъга, ако в очите не е имало сълзи.
16. Смърт няма. Съществува само преход между два свята.
17. Разговаряй с децата си, когато се хранят и това, което си казал ще остане дори когато те няма.
18. Когато видиш, че гърмящата змия се кани да нападне, удари я пръв.
19. Човек е длъжен сам да прави стрелите си.
20. Белият човек има твърде много началници.
21. Всичко на земята има своя цел. Всяка болест има лекарство, всеки човек - предназначение.
22. Жабата не пие от езерото, в което живее.
23. Разкажи ми и аз ще забравя, покажи ми и няма да запомня, накарай ме да участвам и аз ще разбера.

Скрит текст:
„Ако забележиш, че яздиш мъртъв кон - слез.“ - какво според вас е прякото значение на този цитат? Аз имам идея, но ми е интересно и вашето виждане.

# 689
  • София
Най-трудният урок, с който се сблъскваш като възрастен, е непрестанната нужда да оцелееш, независимо колко разбит се чувстваш отвътре.
Няма значение дали сърцето ти се къса или скърбиш за загубата на някого. Няма значение дали си твърде уморен, за да станеш от леглото.
Животът няма да чака да си поемеш дъх или да стъпиш здраво на краката си.
Той продължава напред, напълно безразличен към болката ти. И в този момент осъзнаваш, че просто нямаш друг избор – трябва да продължиш напред, дори когато всяка част от теб крещи за миг почивка.
Ала още по-трудно е да разбереш, че никой не те подготвя за този тежък урок. Растем със сляпата вяра, че щастливите завършеци съществуват, а накрая се сблъскваме със суровата реалност, че оцеляването често означава да се преструваш, че си добре, когато не си.
Може би това е едно от най-трудните неща в живота – не само да оцелееш, но да го правиш тихо, без да разкриваш колко ти тежи.
Обсиана

Общи условия

Активация на акаунт