Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 11

• 57 267
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
...а накрая се сблъскваме със суровата реалност, че оцеляването често означава да се преструваш, че си добре, когато не си.
Може би това е едно от най-трудните неща в живота – не само да оцелееш, но да го правиш тихо, без да разкриваш колко ти тежи.

А в същност кое или кой ни кара да се преструваме? Никой отвен ние самите.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 00:30 от bella-ciao

# 691
”Всъщност вие сте смесица от това, което избирате да пуснете в живота си.”
                  Остин Клиън

# 692
Скрит текст:
„Ако забележиш, че яздиш мъртъв кон - слез.“ - какво според вас е прякото значение на този цитат? Аз имам идея, но ми е интересно и вашето виждане.
да се махаш от връзки, ситуации и хора, които са вече неработещи (мъртви, но не физически)

# 693
  • София
Няма да се върне лицето, което нямаше дори една бръчица. Дните няма отново да се превърнат в низ от безгрижие. Съвсем отдавна беше, когато разполагах с времето си от сутрин до вечер. И почти не помня как някога се събуждах без аларма, а вечер лягах, когато градът отдавна спеше. Всяко нещо с времето си, казват бабите. И всяко време носи хубавото в себе си. Сега ме будят детски ръце, които ме гъделичкат в 7 сутринта. Време за себе си имам, когато всички спят. Бръчиците се рисуват една след друга. Мечтите обаче също се сбъдват една след друга. Любовта стои до мен, хванала ме здраво за ръка. Времето минава, но не е празно, а изпълвам го с обич, успехи, уютни моменти.

Душата ми всъщност не остарява, тя само расте. За да побере всичко, което предстои. ❤️

- Яж, чети, обичай и пътувай

# 694
Когато си тръгна, аз ще остана
скрита на части във всяка от твоите вещи
и ще се чудиш дали съм още тук
и тръгвала ли съм отнякъде изобщо.

В безсънните нощи ще ми се молиш
да бъда по-тиха и да престана
да вдигам шум. Защо се плашиш
от моите стъпки по тавана?

Мене ме няма. Мене ме няма.
Просто те лъжат сетивата човешки,
на шепот прилича всяко мълчание.
Страхувай се! В живота стават грешки.

~ Божидара Павлова

# 695
  • София
"Никога няма да си щастлив, ако не спреш да търсиш от какво се състои щастието. Никога няма да живееш, ако само търсиш значението на живота."

Албер Камю

# 696
”Креативността изисква кураж.”
             Анри Матис

# 697
”Правилна дозировка на афоризми: минимум думи, максимум смисъл.”
                Марк Твен

# 698
  • София
"Пиша бързо - да пиша бавно, не ми стига ум."

Жорж Сименон

# 699
”Пазете се от лъжливото знание; то е по-опасно от невежеството.”
             Джордж Бърнард Шоу

# 700
...а накрая се сблъскваме със суровата реалност, че оцеляването често означава да се преструваш, че си добре, когато не си.
Може би това е едно от най-трудните неща в живота – не само да оцелееш, но да го правиш тихо, без да разкриваш колко ти тежи.

А в същност кое или кой ни кара да се преструваме? Никой отвен ние самите.
Преструваш се, защото живееш сред хора и не можеш да ходиш с болката на лице, освен ако не харесваш ролята на вечния страдалец. Повечето от нас не я харесват. И всъщност, тежкото все някога свършва и тогава разбираш, че преструването също е било добро, то също е помогнало да изплуваш.

# 701
В този ред на мисли, ето какво е казал и Никола Анастасов:

Човек трябва да го помнят с усмивка, с весело настроение, никому не е нужно да знае скърбите му и драмите му и да става съпричастен.”

# 702
„Ние трябва да вземем от миналото огъня, а не пепелта.“ - Жан Жорес

# 703
  • София
"Вселената има неограничени възможности да изпълни твоята мечта и аз мога да те уверя, че когато сътвориш желаното вътре в  себе си, то ще се появи и в  действителност, при това по начин, който никога не си си представял.

Просто се заеми с вътрешната си работа и остави останалото на Вселената."

"Тайната за всеки ден" - Ронда Бърн

# 704
"От всички животни на творението човекът е единственият, който пие, без да е жаден, яде, без да е гладен, и говори, без да има какво да каже."
Дж. Стайнбек

Общи условия

Активация на акаунт