Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 11

• 57 257
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
"Ние сме това, което претендираме, че сме, затова трябва да внимаваме какво претендираме, че сме."
Кърт Вонегът

# 736
  • София
„Грешките са почти винаги нещо хубаво, свещено. Никога не се опитвай да ги поправиш. Точно обратното - осмисли ги, разбери ги добре. Чак след това ще можеш да ги оцениш.”

Салвадор Дали

# 737
Днес детето ме попита:
- Сърцето на едно и също място ли си стои или се мести?
Аз отговорих:
- Не, сърцето си стои на едно място, в ляво...
И в същото време си мислех... После, един ден, ще пораснеш и тогава ще осъзнаеш, че сърцето живее на хиляди различни места, без да остава винаги на едно и също място. Качва се в гърлото ти, когато изпитваш емоция или пада в стомаха, когато те е страх или те боли нещо. Понякога бие по-силно, понякога сменя мястото си с мозъка. Пораснеш ли, ще изпиташ нужда да поставяш сърцето си в нечии други ръце и повечето пъти ще ти го връщат наранено... Ще има дни, когато ще си мислиш, че вече нямаш сърце и ще го търсиш из спомени, парфюми, погледи... После ще има и ден, в който ще разбереш, че не всички имат сърце...

Марио де Андраде

# 738
"Глупаво е това,което глупавият прави" – Форест Гъмп. Laughing

# 739
”Мъдрост е да признаеш необходимостта, когато си обмислил всички възможни пътища, колкото и безумна да изглежда за ония, що се вкопчват във фалшивата надежда."
     Дж. Р. Р. Толкин

# 740
  • София
"Тревогите ти днес не премахват утрешните пречки. Те просто премахват настоящето ти щастие."

# 741
Всяко предателство започва с доверие.
Павел Вежинов

# 742
  • София
Казват, че всеки от нас носи закърпено  сърце.
С по няколко шева, за да не забравяме, че някога е било цяло!

Откъс от " Приличаш ми на щастие "
©️Irina Gabrovska

# 743

Общи условия

Активация на акаунт