Сайтове за Online Shoping

• 34 628
  • 237
  •   1
Отговори
# 195
necha, права си. Абсолютно. Постъпват супер некоректно. Не бих могла да се справя с писмото - още повече на английски, доколкото нямам особен опит с пазаруването в интернет като цяло и в частност с кредитни карти. Но съм готова да застана с името си зад писмото, когато бъде готово
Съмнява ме обаче да има особен ефект...
Единственото, което може би ще направят, е да махнат България от дестинациите, на които доставят. Което поне ще е честно. А не да създават лъжливи представи...
Но нищо не пречи да опитаме.

# 196
  • around the world, where the heart belongs
Така, накратко да обобщя какво стана. След като ми отговориха, че шампоана е опасен продукт според IATA и ми отказват поръчката, им писах имейл че:
1. Според IATA щампоана не е опасен продукт, така че ако обичат да ми обяснят защо не го пращат и
2. Кога ще ми върнат парите

След като явно не знаеха какво друга да кажат отговориха, че FedEx не доставя до България и, че парите са ми върнати ( не са все още).

Аз отново им отговорих, че:
1. Отговорът им е доста странен и некоректен, защото имам познати, които са си получавали доставките от тях ( визирах вас в случая, които сте получавали пратки) ( ако знаех, че има представителство тук и тва щях да им кажа ама язък ) и
2. Ако ми бяха върнали парите, нямаше да ги питам кога ще го направят.

Е отговор все още няма. Necha аз съм за, въпреки, че вече им писах. Не за друго ами защото супер много ме издразниха тея. Поне да не лъжат. те за какви ни смятат, като сме България могат да си казват каквото си искат, ние да не живеем в пещери бе.

# 197
ти как разбра,че не са ти върнали парите? След 5-6 дни пристигат упдейтите по кредитните карти в БГ,..

# 198
Остава само да напишем писмо,в което да споделим нередностите свързани с поръчките и доставката,добре ще е да си напишем имената и номерата на поръчките за да може да ги проверят наново и да си видят грешките,но най-важно ще е да намерим някой,който да ни преведе текста на писмото на анлийски.Аз мога да опитам да замисля някакъв текст и  да го публикувам тук за да го обсъдим и ако трябва да махнем нещо или да добавим newsm78Аз нямам много дар слово,някак си не мога много добре да изразявам това,което мисля в думи и в писмен вид,но ще опитам.Сега чакам малката да се събуди и едва ли ще ми даде да се допра до компютъра но, довечера ще се опитам да замисля примерен текст.Ако имате идеи за писмо,може да ги споделите.Очаквам и Монда да се включи като подкрепление.
Много се радвам,че и други хора мислят като мен и са готови да си търсят правата.Защо да ни правят на маймуни?

# 199
ето  ме и мен- ккво да ви кажа- аз вече свикнах... от 10 дни  водя едни кореспонденции с Германия, с ДХЛ тук и там  за една пратка за 300 евро...много тромава работа..та за тези....на мен лично не ми се занимава. Тия дни като си получа  извлечението на картата, ще съпоставя кога са ми били поръчките и кога са ми върнати парите...ще имам инфо  след 2-3 дни.Ако сте решили да пишете- пишете...ще ви дам номерата на поръчките и датите.

# 200
Според мен в писмото следва да се наблегне на това:

- че отказват да изпращат продукти, които не са забранени с оглед правилата за сигурност - шампоаните със сигурност не са. Не си спомням точно, но мисля, че правилата за сигурност/според указанията на сайта/ забраняват единствено изпращането по въздуха на стъклени опаковки и аерозоли.
-второто е това, че въпреки че България е изрично посочена в списъка на страните, в които доставят, отказват да го направят, без да посочат основателни причини за това.

# 201
Ами може и в мен да е грешката за парите, наистина не е минало толкова време, не знаех, че са нужни 5 дена, ама не е там работата. Все пак аз само 1 шампоан съм поръчала и няма толкоз да обеднея. Въпроса е принципен и защо лъжат. Другите сайтове поне си правят труда да отговарят подробно при възникнал проблем, а не със 3 думи на кръст.

Тони аз тея неща им ги писах вече. Е ако е от името на повече хора, вероятно ще има по-голям ефект... Предлагам да им направим масирана атака като споменем, че 3-4 от нас са юристи (няма само те да лъжат я) Laughing

# 202
Ами може и в мен да е грешката за парите, наистина не е минало толкова време, не знаех, че са нужни 5 дена, ама не е там работата. Все пак аз само 1 шампоан съм поръчала и няма толкоз да обеднея. Въпроса е принципен и защо лъжат. Другите сайтове поне си правят труда да отговарят подробно при възникнал проблем, а не със 3 думи на кръст.

Тони аз тея неща им ги писах вече. Е ако е от името на повече хора, вероятно ще има по-голям ефект... Предлагам да им направим масирана атака като споменем, че 3-4 от нас са юристи (няма само те да лъжат я) Laughing

Дръндрън, някои от нас наистина са юристи .... Joy Но пък, ако мислиш, че те ще се впечатлят от това... съмнявам се.
Аз съм скептична по отношение на ефекта - всъщност, ако може да се установи кой е контролиращият там орган за подвеждаща и заблуждаваща информация в търговията и им намекнем, че копие от писмото ще му бъде изпратено... може пък да раздвижим леко нещата... Grinning

# 203
Може би Federal Trade Commission Bureau of Consumer Protection  - https://rn.ftc.gov/pls/dod/wsolcq$.startup?Z_ORG_CODE=PU01 Друго подобно не открих Simple Smile

# 204
Ето и сайта на Федекс за България-

http://www.flyingcargo-bg.com/fedex/index.html

Как могат да лъжат така тия хора.... newsm78 Sick

Тони,наистина ще бъде най-добре писмото да бъде написано от юрист,може  да им пратим и линка на сайта наФедекс за България,може също да се намекне,че след като не изпращат шампоани уж заради международните изисквания ,защо все пак са изпращали скоро такива продукти?Това означава,че са нарушили закона...Тони,ако си юрист може ли  да напишеш текст за писмото?Ще се справиш по-добре от нас защото познаваш законите?
Аз започвам да търся някой преводач.

# 205
Честно казано, нямам никакво време да се занимавам с това - ето, сега си тръгвам, после едва ли ще успея да влезна преди осем. А и тогава ще е за малко...

# 206
Честно казано, нямам никакво време да се занимавам с това - ето, сега си тръгвам, после едва ли ще успея да влезна преди осем. А и тогава ще е за малко...

Не се притеснявай,аз започнах да пиша писмото и по-късно ще го публикувам за да го коментираме и ако има нужда нещо да се добави или промени.

Дрън- Дрън,страхотен сайт HugТочно това ни трябва

# 207
Защо не се прехвърли този дебат в темата за OPI? Така ще могат и други,които я  четат, да видят че има нередности...или поне да са подготвени.

# 208

Не се притеснявай,аз започнах да пиша писмото и по-късно ще го публикувам за да го коментираме и ако има нужда нещо да се добави или промени.

Насреща съм Grinning

А Монда е права... Неча, ако искаш пусни писмото направо там.

# 209
Съгласна съм Peace

Общи условия

Активация на акаунт