🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 3

  • 35 117
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 13 200
Той яде сладко, видях по сторита от Истанбул, но явно рядко и предпочита соленото. Ако е нещо интересно, ще опита.

# 556
  • Мнения: 3 295
Той яде сладко, видях по сторита от Истанбул, но явно рядко и предпочита соленото. Ако е нещо интересно, ще опита.
Не говорим за хора на екскурзия, които опитват всичко на ваканцията си, а за експертно мнение в предаване за готвачи за ястия, които той не харесва. Да, като шеф готвач е длъжен да опита, но критики и суперлативи от негова страна за сладкото приемем само към техника, не и като вкус. Така би било справедливо. Сарафов пък си каза, че ненавижда желирани изделия и подобни кремчета.

# 557
  • Мнения: 8 416
Не виждам проблем с Таралежков и сладкото.
Севда беше веган, но приготвяше ястия с месо, че и спечели Мастър шеф.
Мелят сега по същия начин. А те двете дори не опитват, предполагам.

За Кустев и дегустирането му - Михалчев беше същият. Все с лъжица загребваше, преобръщаше я тази хапка в уста, предъвкваше на предни зъби... и той не опитваше много лицеприятно.

# 558
  • Мнения: 1 058
Не виждам проблем с Таралежков и сладкото.
Севда беше веган, но приготвяше ястия с месо, че и спечели Мастър шеф.
Мелят сега по същия начин. А те двете дори не опитват, предполагам.

За Кустев и дегустирането му - Михалчев беше същият. Все с лъжица загребваше, преобръщаше я тази хапка в уста, предъвкваше на предни зъби... и той не опитваше много лицеприятно.
Да, и двамата си тъпчат устата от двете страни едновременно. Макар, че вкусовите рецептори не са в бузите, а и това пречи да се усещат текстури, послевкусове.. 🙄.

# 559
  • София
  • Мнения: 13 200
Всеки има предпочитания към храни, обича някоя подправка, а друга - не понася. Има виждане, че бобът е по-вкусен с повече моркови, а за друг с повече чушки. Затова са професионалните готвачи, оставят личния вкус настани и коментират грешки. Никакъв проблем не виждам да коментира десерти. Той е ял всякакви и знае как трябва да са, разбира от консистенции, недопичане и тн.

# 560
  • Мнения: 1 636
При Кустев освен диетата има намесена и химия, за да изглежда по този начин. Няма как тези бицепси да се постигнат само с храна.

За Таралежков и сладкото - според мен човек за да е съдия на десерти трябва да е кусурлия и да е опитвал много и различни десерти (не ял, опитвал). Не е задължително да е направил много или да яде редовно. По същия начин съм чувала изказвания като "щом си кльощав, значи не готвиш хубаво, добрият готвач е дебел, защото много готви и много опитва". Въпроса е в качеството според мен, а не в количеството.

# 561
  • Мнения: 10 638
Таралежков пък не обичал сладко, ами защо се чини за експерт на десерти, аджеба?!

няма общо. можеш да разбираш от и/или да правиш супер десерти, но да не ги докосваш, защото не обичаш сладко.
Да, но ако си шеф готвач, можеш ли адекватно да оцениш десерт, който по принцип не консумираш, а предлагаш на клиентите си? От къде са ти качествата на оценяващ по вкус, ако самият ти се обявявяш против сладкото и го избягваш? Ей такива неща...

Естествено, че може.

# 562
  • Мнения: 4 310
Той яде сладко, видях по сторита от Истанбул, но явно рядко и предпочита соленото. Ако е нещо интересно, ще опита.
Не говорим за хора на екскурзия, които опитват всичко на ваканцията си, а за експертно мнение в предаване за готвачи за ястия, които той не харесва. Да, като шеф готвач е длъжен да опита, но критики и суперлативи от негова страна за сладкото приемем само към техника, не и като вкус. Така би било справедливо. Сарафов пък си каза, че ненавижда желирани изделия и подобни кремчета.
  на такива хора които не се тъпчат ежедневно със сладко вярвам повече. Капризни са, избират какво да опитат, не са зависими от захар и десерта трябва наистина да им донесе удоволствие, да уетят вкусове, а не просто захарна утеха.

# 563
  • Мнения: 1 231
Единственото нещо, което наистина не понасям, е анасон и всичките му производни🙈 Посмъртно не мога да се доближа до подобна есенция, камо ли да опитам и да се произнасям за вкусови качества🙃
Веднъж само хора, които не ме познаваха добре, ми подариха бутилка-анасонка с някакъв международен приз. Директно я преподарих без да я доближа дори, факт.

# 564
  • София
  • Мнения: 15 824
Анасона в мастика понасям, въпреки,че не ми харесва, но нали не я пия аз.Но правих тайландска супа с анасон ,освен другите куп подправки, пилешка, ми и кучетата не я ядоха и това е единствената храна, която съм изхвърляла. А гледам китайците и на свинско слагат звездовиден анасон. А аз го изхвърлих.

# 565
  • Мнения: 1 636
Анасон и чесън не понасям аз. А за някои неща съм чела, на различните хора им миришат на различно нещо, примерно кориандъра на някои хора им мирише на цитруси, цветя, а на други на сапун и това е генетично, не въпрос на гледна точка.

# 566
  • София
  • Мнения: 4 948
Нова съм в темата и искам да попитам:Кога е финала?

# 567
  • Мнения: 6 378
Не знаем.

# 568
  • София
  • Мнения: 4 948
А колко епизода са?
Гледах до 4 и изпуснах другите

# 569
  • Мнения: 8 092
Минали са 18 епизода досега( май)  В уикипедия пише, че финалът е на 2 декември. Дали е вярно не знам, че там всеки може да си пише

Общи условия

Активация на акаунт