С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 41 469
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
На 8  и половина е , часовникът му  е и телефон, нямам идея какъв е.
 Скучай  е докато чака да го вземат от училище май  и се е сетил.

# 706
Много мило, че се е сетил Simple Smile

# 707
alex_jp,  отскоро си в темата и не знаеш какво сме чели тук. Все ми е тази как се държите вие със свекървите си, но поне не се оправдавайте за собствената си злоба.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 22:42 от K.A.G.

# 708
Той е малък мъж Боряна 😉нали знаеш , че може да диктуваш и интелекта да пише , после само изпращаш.

# 709
Пак ще кажа,радвайте се които имате дъщери.На майките на синове,господ да им е на помощ.

Айде няма нужда от превземки. Ако се държите човешки, всичко ще е наред. И не, носене на мекици в 7 сутринта не е човешко Simple Smile.

Хаххахаха, ама като дойде с мекиците, да вдигне и щорите! Кво туй спане в 7 часа сутринта 😂 (На една приятелка свекърва й така ходи да им вдига щорите)

# 710
  • волно калдъръмче
С рейса ли се придвижва, или с метрото, за да стигне до тях?

# 711
  • София
КАГ, недей така. Няма никаква злоба към никого.
Аз също не обичам гости. Ама никак. Работя много, много далече съм от перфектна домакиня, търпя си подмятанията за това. Откровено мразя да се занимавам с домакинска работа, особено след командировка или след 12-14 часов работен ден. Понеже работата ми е свързана с много говорене, вечер и уикенда искам просто да се наспя и малко тишина.

Да де, ама гости като трябва да има - аз трябва да се подготвя - да обособя кътче, където да седнат, да ги почерпя с нещо домашно приготвено, защото има специфики при храненето на свекъра и е редно като домакиня да се съобразя с това. И ето - да напазарувам, да изчистя, да подготвя и то единия ден минал... а в другия следва помощ на децата за домашните и все пак и да се видим. И преди да зачекнете съпруга ми - мога да кажа, че е образцов, грижи се за къщата даже повече от мен, общува пълноценно с децата, но и той е преуморен, също работи много. Истината е, че нямаме време, за да си позволим някой да ни гостува. Да, ама свекъра и свекървата и майка ми не обичат да ги водим по заведения и ето - отчуждаваме, ставаме лоши и т.н.

Да де, ама утре като рухна от преумора, нали и на тях няма да мога да помагам? Защото те вече влизат във възраст, в която имат нужда от помощ. Така че не е толкова просто. Деца давам да гостуват колкото им се иска на бабите и дядовците и докато беше жив баща ми се редуваха да ги канят и да правят какво ли не. Изобщо не ме интересува кой какво ял, дали е нарушил хранителния режим... много важно, с баба и дядо е ясно, че ще се глезят на мекички, а не на броколи на пара; ще правят кекс, пица и каквото си решат. Нищо няма да им стане една седмица да им се угажда, па било и не толкова здравословно. И в момента децата ми имат прекрасни отношения с бабите и дядовците. А ние със съпруга ми сме в чудесни отношения с всички.

Приемете, че за снахата свекървата е чужд човек. Сродяват се по неволя, така да се каже. Много често са и абсолютно различни, не си допадат като светоглед и разбирания. Няма виновни тук, просто така се е случило. Е, като дойде да гостува и започне (в 99% от случаите) добронамерено да дава акъл (в голяма част от случаите вероятно е и права)... или да се меси в неща, които не са нейна работа, истинта е, че свекървата дразни. А хората имат различен праг на търпение. Е, питам аз, ако някой ви обяснява, че сте дебели/слаби, че е неподредено/подредено по грешен според нея начин, че детето е навлечено/облечено, че какво казала стрина Кина, дето изобщо не я знаете коя е, се разшета/не се разшета (ако е повикана за помощ) и т.н. ще искате ли този човек отново да дойде? Щото с майките е по-лесно - кажеш си какво те дразни, посдърпате се, пък след 2 дена и на двете ви е минало, а при свекървите не е баш така. С което не казвам, че свекървата не може да гъкне, но е и добре да мисли какво казва и да не настройва младото момиче срещу себе си.

# 712
Всичко изписано,само потвърждава думите ми.Относно умората,аз работя от 18 годишна на пълен работен ден,и пак съм успявала да посрещна свекъри от друг град с преспиване поне 3-4 пъти годишно.
Обсъжданата свекърва от 150км сигурно не идва ден през ден.
За протокола до смъртта им бяхме в добри отношения.
Коментираме конкретен казус.
Сина явно няма право да покани майка си,дори не може да я взима и връща на гарата.
Отношенията с другия брат са нарушени-не си комуникират по повод гостуването на майката.
Майката е права ,да не се обажда,понеже чувства ,че е нежелана и за да не създава неприятности на сина си.
Разбира се ,че има нетърпими свекърви,като тази с мекиците и от тях сте в правото си да се оплаквате.

# 713
В случая свекървата не се натиска да ходи на гости с преспиване, след като не я искат, а недоволството е, че дели внуците си - което изобщо не е така.

# 714
  • София
Синът, ако иска да се види с майка си и децата му.също да се видят с нея, също може да й се обади, да пита кога ще идва и да й предложи да се видят в заведение. Няма сливи в устата.
А и не е за хвалба да се скапваш от умора, но непременно да каниш вкъщи.

# 715
Може и на пейка пред блока да я покани.

# 716
Не знам какво толкова трябва да я прави тая свекърва в къщи. Нито се сервира петстепенно меню, нито се разполага на сто квадрата.  Идва жената, сяда, децата и показват стаята, или там кавото имат, играчките, ако са нарисували нещо, въобще всичко, което ги вълнува, нагушква ги едно хубаво и си заминава. Ако толкова не може да я търпи, снахата излиза, или ги оставя насаме.
В сладкарница толкова и ще се видят.

Но всеки си знае. Въпросът е да не обвинява другия - в случая свекървата, за своите избори, в резултат на които с едните деца има яка връзка, а с другите не.

# 717
  • София
Където иска да я покани, варианти има, със сигурност домът му не е единствената възможност. И аз не каня в нас, но се виждам с когото съм съм решила. Въпросът е дали има желание.

# 718
И да е имал желание, след като дори не му е разрешено да вози майка си, вероятно предпочита мира в къщи.

Скрит текст:
Пак ще кажа,радвайте се които имате дъщери.На майките на синове,господ да им е на помощ.

Айде няма нужда от превземки. Ако се държите човешки, всичко ще е наред. И не, носене на мекици в 7 сутринта не е човешко Simple Smile.
Хаххахаха, ама като дойде с мекиците, да вдигне и щорите! Кво туй спане в 7 часа сутринта 😂 (На една приятелка свекърва й така ходи да им вдига щорите)

Боже... Вдига се рано-рано да иде у тях да им вдигне щорите, наистина ли? Че колко пътува тая жена, тя трябва за тая цел да стане по първи петли.

# 719
  • София
Е, голям мъж, той си решава.

Общи условия

Активация на акаунт