С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 41 622
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Какво точно означава болни амбиции за момиче??? Донася подаръците, казваш мерси и точка. Ако прецениш ги ползваш, ако не ги забравяш на дъното на гардероба, даваш ги на някоя приятелка или ги изхвърляш.
За носенето-казвате не, но твърдо и без да е нужен скандал. Ако почне да крещи ти си взимаш детето и го изнасяш в друга стая, а мъжа ти го оставяш да се разбира с майка си.
Мисля че ясно написах, че съм казвала не милион пъти и разбиране от отсрещната страна няма!

# 106
  • София
Aма защо искаш разбиране?
Просто си взимаш бебето и не го доближава, след като не разбира какъв е проблемът. Стига, да не го е гушнала за 2 минути да му се порадва и вие да сте опищяли орталъка

# 107
  • София
Не ти трябва нечие разбиране. Когато някой вреди на детето ти, си взимаш детето. А този някой ако иска да си застане на ушите.

# 108
По въпроса с племенницата и езика - разбирам желанието да се предаде някакво знание, но насила хубост не става. Човек може да предложи, но решението е в другата страна. И настояване, подхвърляне, намекване е тотално не окей.

Аз не одобрявам много от начините, по които хората отглеждат децата си включително на мои близки. Но изобщо не е моя работа да се бъркам. Всеки родител избира най-доброто за детето според собственото си мерило за добро.

# 109
marina, нали имате навършени  18 години? Щом сте пълнолетни вие отговоряте за това дете. Вие сте родители и трябва да му осигурите добри условия, а също и да го пазите от опасности. Щом бабата е толкова луда просто не и давайте детето. От вас зависи. И не чакайте да я промените и да ви разбере.

# 110
  • Melmak
Здравейте, аз съм бъдещата булка, която преди време ви писа, че много се притеснява от намеси на свекърва си (която мечтае да има сватбена агенция).

След като получих пръстена официално, тя е във възторг. Аз за сватба пред нея не споменавам почти нищо. Като цяло сме в добри отношения, но аз не изпитвам нужда да споделям. Казали сме, че събитието е догодина и толкова.

Онзи ден се виждаме и ме хвана (докато мм не гледа) и ми каза, че искат да ходят до Турция да ни купят халки (без нас). Хората си бяха организирали от тези екскурзии за пазар в Одрин. Аз изпаднах в шок. Тоест искат да отидат в Одрин и да ни купят хапки, които те са избрали и да ни ги подарят.

Казах й, че това ни лишава от избор, че няма да носим пръстени до края на живота си, които не сме избрали ние. Също така, че в Турция има и 9 каратово злато, което може да им продадат за 14 и тн и тн. Тя започна да ми вади вода от 10 кладенеца как в София също лъжели и подобни твърдения. Някога бабата на мм е дала злато, с което те да си изберат и поръчат халки. А не са им купени на готово. Според свекърва ми нямало лошо човек и 30 халки да има и да си ги сменя… 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

В крайна сметка казах това на мм, той ми предложи да ходим да си поръчаме халките и това направихме вчера. Общо взето според него майка му повече говори, отколкото действа, но аз му казах, че халки от свекърва си не приемам. Ако искат да ни направят подарък има как да стане, но не е това начина.

# 111
Сватбените агенти по принцип не избират халките на младоженците Joy
Хубаво сте направили като сте си поръчали сами.

Нашите халки са подарък от свекърите, но си ги избрахме сами. Те само платиха.

# 112
Здравейте, аз съм бъдещата булка, която преди време ви писа, че много се притеснява от намеси на свекърва си (която мечтае да има сватбена агенция).

След като получих пръстена официално, тя е във възторг. Аз за сватба пред нея не споменавам почти нищо. Като цяло сме в добри отношения, но аз не изпитвам нужда да споделям. Казали сме, че събитието е догодина и толкова.

Онзи ден се виждаме и ме хвана (докато мм не гледа) и ми каза, че искат да ходят до Турция да ни купят халки (без нас). Хората си бяха организирали от тези екскурзии за пазар в Одрин. Аз изпаднах в шок. Тоест искат да отидат в Одрин и да ни купят хапки, които те са избрали и да ни ги подарят.

Казах й, че това ни лишава от избор, че няма да носим пръстени до края на живота си, които не сме избрали ние. Също така, че в Турция има и 9 каратово злато, което може да им продадат за 14 и тн и тн. Тя започна да ми вади вода от 10 кладенеца как в София също лъжели и подобни твърдения. Някога бабата на мм е дала злато, с което те да си изберат и поръчат халки. А не са им купени на готово. Според свекърва ми нямало лошо човек и 30 халки да има и да си ги сменя… 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

В крайна сметка казах това на мм, той ми предложи да ходим да си поръчаме халките и това направихме вчера. Общо взето според него майка му повече говори, отколкото действа, но аз му казах, че халки от свекърва си не приемам. Ако искат да ни направят подарък има как да стане, но не е това начина.
Нищо не е, моята направо ми предложи да взема нейната сватбена рокля 😃

# 113
Като те чета направо ми става мъчно за вас. Хич няма да е лесно организирането на тържеството. Въоръжи се с много търпение.

# 114
  • Melmak

Нищо не е, моята направо ми предложи да взема нейната сватбена рокля 😃

🤣🤣🤣🤣 аз не се класирам, свекърва ми е висока и слаба фиданка, аз съм с извивки!

# 115
Като иска  да ви вземе халки, да плати тези, които сте поръчали. Много странна логика е вкарала. И абсолютно неуместно-тя да ги избира. Или ако иска да купува злато, да ви купи по една златна гривна, като подарък за сватбата.

# 116
  • Melmak
Ами точно де, да беше казала, щом се жените, искаме да ви подарим халките. Да кажат каква сума са определили, ние ще доплатим ако сме харесали нещо над бюджета им. Или ако са решили да дадат злато, което да претопим, да кажат. Въобще ако нещо са решили, че искат да направят да го кажат. Бяха на гости в нас, три часа бяхме заедно и дума не продумаха. Накрая, когато си тръгваха и мм нещо се беше заговорил с баща си, тя дойде при мен и ми каза. Не обичам такива шушу-мушу неща. Като си решила да подариш нещо, казваш какво е и оставяш решението и избора на нас… а не да ми казва само на мен буквално тръгвайки си на вратата, докато мм не участва в разговора. Много тъпо… такива “изненади” най много ги обичам.

Според мм тя говори много, ама не върши нищо. Общо взето е имала и други фейлове с разни емоционални подаръци, които са били лош избор.

# 117
Аз пак да кажа, че няма да я промениш, а я приеми каквато е.
Единия вариант е да се изпокараш с нея.
Другия е да не обръщаш внимание на тъпотиите, които сътворява.
Напр. в случая с халките можеш директно да се развикаш, а можеш да я пуснеш по пързалката, като кажеш,е много съжаляваш, но вече сте си ги поръчали. Ако иска да ви ги плати, ако иска да купува и да си ги носят те със свекъра. Или ги заменяш за обеци примерно

# 118
Не разбирам. Казала е, че иска да подари халки, вие сте казали не, поръчали сте за своя сметка. Комуникирано е, изяснено е. Губи ми се къде е проблемът.

# 119
  • София
И аз не разбирам къде е проблемът.
Казали сте, че искате сами  да си купувате халки. Точка. Тя, ако иска и 200 хапки да ви купи, взимате ги, претопявате ги, продавате ги, купувате си, каквото искате, отивате във Факултета и ги дарявате на циганите, правите каквото си щете. Казали сте нещо, пък отсреща човекът да прави, каквото иска.
Какъв е проблемът?

Общи условия

Активация на акаунт