С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 855
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Какво делене на внуци има тук?  Едните я искат- ходи, другите не я  искат - не ходи.   
...
Точно. И синът й е казал същото.

# 631
На мен ми е чудно какви са отношенията с другите родители. Те как виждат децата? Ходят ли на гости или са по кафетата? С удоволствие бих посрещала гости в заведение. Обаче бабите си обичат вкъщи. По-приятно е за тях. За мен е по-удобно, когато дойдат моите родители да ядем навън. Те пък не искат. Компромисен вариант е да дойдат със сготвена вечеря, а след това майка поема изхранването докато ние сме на работа/училище. На кафе ходим по женски - баба, майка и внучка.

# 632
  • София
Нежелана като гост, а като какво е желана??? Че аз наистина не разбирам.

Ами като Мишел от Съпротивата - звъни на сина си и шушне "В града съм! Скрила съм в шлифера два шоколада за децата. Не ме взимай с колата, за да не разбере жена ти. Ще ви пресрещна след половин час в парка. Вземи шоколадите и тръгвай, без да се обръщаш!"

# 633
Деска, уместен въпрос. Нейната майка  с покана ли ходи и по чуждите къщи  или по заведения вижда внуците си?

Няма да има отговор, защото дамата се скри. Нещо не ѝ допаднаха някои коментари.

# 634
Тук изобщо не говорим за натрапваща се баба и нямаща други занимания. Можела е да види внуците, не го е направила. Една баба, ако иска контакт и връзка с внуците, като не ходи на гости може да звънне и да ги покани у тях, нали? Авторката каза, че с мъжа ѝ са заедно 10 години, т.е. децата са поотраснали и до сега по един или друг начин контакт имат, така че не е проблем занапред да ходят сами или само с баща си, изобщо варианти колкото искаш. Бабата обаче, ако припка при всяко подсвирване от братовчедите, а тези деца пренебрегва, съмненията за делене са основателни. И децата в един момент ще се усетят, предполагам не са глупави. А и да са, това е нещо, което се усеща, не разсъждаваш над него.
И да, делене е да си в града и да не поискаш да се срещнете с едните, а другите да гледаш

Като се усетят, да питат майка си, защо не кани баба им. Баща им явно е наясно защо жената не идва, само авторката се чуди

# 635
Не съм се скрила, не виждам смисъл да отговарям на въображаемите ситуации и изводи от тях. Аз си казах моето.
Майка ми вижда децата 2-3 пъти годишно, когато идва по работа в града. На заведение. Друга линия от романа има ли нужда от пояснения, въпреки че се справяте и сами?

# 636
Аз се замислих защо синът е казал на жена си това за поканата. Дали не се опитва да й намекне нещо. Явно бабата се стреми мир да има, но пак е виновна.

# 637
Добре де, ти какво точно искаш? Искаш на не идва- не я каните и не идва, да не я вози мъжа ти-уредено. Сега точно какъв е проблема? Трябва да идва и да ви се моли??? Да спре да ходи при другите??? Много момичета се молят да са в  твоята ситуация, ама не става. Вашето семейство сте го постигнали. Но хем сърби, хем боли. Пак нещо не ви е угодно.

# 638
Защото мако е основен защитник на снахата и враг на свекървата! И е да прекратяване на контактите попринцип, ама сега обърна палачинката в този случай, за да изкараме виновна свекървата.
Иначе дели децата, не се вижда със сина, не го ползва за такси, не се натриса в тях неканена-ама ЧУДЕСНО!!! Нали това е желанието на снахата.
Няма угодия!
Смяташ, че по-добре знаеш от ма ко за какво е? Не мислиш ли, че е малко нагло от мое име, ти да твърдиш за какво съм? Не съм обръщала палачинката никога в тази тема, стига четящия да има капацитета да схване написаното

В случая не е нежелана по принцип, а само като гост. Като всички останали впрочем. За мен не е едно и също. Не знам как по-ясно да го обясня.
Изобщо не е задължително само и единствено в дома на децата да се виждат. Възможности колкото искаш. Стига желание да има
И какви са тези възможности, ако живее на 150 км?
Ами ето удобен момент. Авторката каза, че често викат свекървата другото семейство. Каза също, че и те ходят, когато се уговорят и инициативата обикновено е нейна за това гостуване. Биха били едни съвсем нормални отношения от разстояние и при възможност, ако бабата не делеше семействата. Защото за другото скоква на същите тези 150 км.

За които я канят - скоква, за които не я канят - не се натрапва. Какво го извърташ. По твоите постове би трябвало да е свекърва мечта.

# 639
Абсолютна мечта е. Какво още го дъвчете? Че и емоции се изливат. 😁

# 640
Какъвто живот сте избрали ,такъв е.
 Майка ти може да преглътне заведението ,свекървата ще ги вижда като ги заведете.
 Няма проблем.

# 641
Добре, а тм, когато разбра, че тя си тръгва, предложи ли нещо? Например, да отмените пътуването, да и ангажирате хотел, вечерта да поръчате вечеря, за да види децата? Или и рече: " Е, браво, прав ти път тогава" .

# 642
  • при късмета
За които я канят - скоква, за които не я канят - не се натрапва. Какво го извърташ. По твоите постове би трябвало да е свекърва мечта.
За това, че не идва непоканена, да, свекърва мечта е. Тук четем през една се оплакват от обратното. За това, че не се натрапва даже похвалих свекървата. Но за различното отношение към внуците, няма оправдание. Тогава и по вайбър да не ги чува и вижда, поне да си знаят децата. Защо иначе ги подвежда? Не идват гости у тях, майка им е против и това е положението. Но не е и спряла контактите, така че топката за тях пак е у бабата и желанието ѝ. Ама искрено желание, не за пред хората, по задължение или куртоазия.
Тук няма казус снаха-свекърва, разглеждам казуса баба-внуци, защото така е зададен. И авторката каза,ч е тя лично няма проблем със свекърва си, проблема ѝ е, че пренебрегва децата ѝ.
Но машинално всички разсъждават само по линията авторката-конкретната свекърва.
Добре, а тм, когато разбра, че тя си тръгва, предложи ли нещо? Например, да отмените пътуването, да и ангажирате хотел, вечерта да поръчате вечеря, за да види децата? Или и рече: " Е, браво, прав ти път тогава" .
Да, това е друг вариант. Да се бяха разбрали предварително, ако толкова свекървата не е можела да мръдне от ангажимента с другото семейство, като приключи рандевуто, да се видят децата с баба си. Но и тук пак би следвало свекървата предварително да е определила поне ден, защото иначе в последния момент "абе аз до сега бях тук, ама си тръгвам или скокваш на минутата или чао" и така не става. Може да си имат работа, децата извънкласни занимания, родител да не може да ги изведе (дори да приемаха гости може точно тогава да са ангажирани), всякакви ангажименти може да имат и за да не е в последния момент и от сега, за след малко, пак от бабата е зависело

# 643
За да имат връзка баба и внуци, трябва да прекарват врвме заедно. Толкова е просто...
С виждане в колата, докато закарат бабата - и то вече е забранено - или с гостуване у бабата  за няколко часа без преспиване,  няма как да имат същата връзка, както децата, които редовно гледа и с които прекарва дни наред. Даже и да бяха излезли за половин час на сладкарница и в парка в студа, все тая. Едните деца ги вижда по Вайбър, на другите вероятно им готви, гушка, приспива, гледа, докато техните излизат и въобще е част от живота им.
Няма как да стане, хем да не стъпва у тях, хем да имат същата връзка.

# 644
Мако, аз не бих се обаждала на другия син, че отивам при единия. Като знам, че отивам целево и за два дни, и нямам никаква възможност да проявявам инициатива. Да кажа предварително, че искам да видя внуците, ама от понеделник от два до пет, не е ли пак " налагане". Тя жената няма полезен ход в случая. Освобождават я едните от ангажимент, а другите не искат да поемат такъв. Как да види внуци, като трябва и да пътува 150 км, явно не летят рейсове по маршрута на два часа.

Общи условия

Активация на акаунт