Стани богат - тема 17

• 17 171
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Браво на жокера!Бързо ,,ясно,вярно!

# 271
Лилията и розата ще ги разпознаетв по латинските наименования, даже и да не ги знаете.

Грета Гарбо и Марлене Дитрих няма как да са. Гарбо се пенсионира рано от публичност, а Марлене май умира преди 80.  Според мен е Джесика Танди, че не е толкова известна за произволен грешен отговор.

# 272
  • София
А дали не са "почетни награди" за годишнината им?
(Нямаше да отговоря. Захласнах се по по-легендарните дами и мислех около тях...)

# 273
Е,отказа се!В случая жокерите бяха добри!

# 274
  • София
Стига бе, Косьо Тилев. Радио и т.н. Дано и на мен ми дойде ред някой ден.

# 275
Ако знаеш колко му се зарадвахме с мъжа ми!
За сефте го видяхме, само сме го слушали по радиото.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 18:39 от Как' Сийка

# 276
Днес явно д н на приятели.
Емо и твоят ред ще дойде!
Успех!

# 277
  • София
Како, Беше малко по-слаб (никога слаб-кльощав) и си имаше коса. Легендарен радио-човек (и колега). Но нощния блок май го измисли Румен Ивайлов.
(История: "Хоризонтаджиите" направиха Експрес, "Ботевците" открихме Дарик, хора от техниката на БНР-то - пък 99 (девятките) - и наистина бяха различни. Преди да станат 10, а сетне и 40 само в София...)

Ооо, Како, да - точно така да стане! От твоите уста - в ушите на Продукцията Smile

# 278
EmBrother, от все сърце ти пожелавам редът ти да дойде тогава, когато върнат стария жокер „Помощ от публиката“. Simple Smile

# 279
  • София
Сопрано

п.п. Леброн Джеймс!

# 280
  • София
Хубав въпрос, мн.специфичен. Тук съм пас. (Чак толкова турцизми не съм запомнил от старото соцвреме.)

Проверих, че ме глождеше - куруш е нещо като нашенски "грош". Ееее, това или си го видял някъде, или гориш. Т.е. изгорях тук.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 18:52 от EmBrother

# 281
Не го знам, но Гугъл ми припомни, че куруш е името на парите (грошовете) - това със сигурност съм го срещала някъде из класическата българска литература.
Не мисля, че турцизмите имат нещо общо със социализма.

# 282
Тура,страната на монетата с изображение ,според мен.Езито е с цифрата.Куруш е номинал на монетата с не помня каква стойност
Участникът ми харесва,пу,пу,все така да му върви.

# 283
Брей, какъв интересен продукт - аз обичам да пазарувам такива джунджурии, чудя се как не ми е попадал: https://www.wowgadgets.shop/product/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0% … 0%B7%D0%BC%D0%B8/

Определено бих си взела.

# 284
  • София
pppqqq - нямаше време за повече писане. Просто се употребяваха повече (имаше доста в разговорна употреба). А и имаше живи дядовци, баби - които знаеха още повече (автентични)

Ето го и Пунчев (друга легенда) в жокерите!

Общи условия

Активация на акаунт