Стани богат - тема 17

• 17 156
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Миризми. Това за турата мислех, че ще изгори, понеже и на мен ми беше известно само като обратната страна на монета

# 286
Ха, и Дянков. Вечер на „задочни“ познати. Simple Smile

ПП Който готви и мие съдовете – знае. Wink

# 287
Хубав въпрос-не му знам отговора.
Повече заслужаваше участникът,подхлъзна го този сапун.

# 288
  • София
Железният сапун за миризми ме уби (втори път тази вечер)!
ПС. Но най-се самоядосах за "тура"та - първосигнално ми е позната като ези/тура. И с толкова тур.думи в отговорите се замислих, че не може да е това. Направо го проверих (както и някои от вас) и ми излезе "куруш"а и тъй реших че е "той" - на картинките с тези техни грошове имаше филигран/плетеница по ръба и плоскостта...

Хубава вечер ми беше (и с радиохората в нея). Здраве и късмет за утре, още един хубав ден ви се задава.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 18:59 от EmBrother

# 289
Ха, сгреших. Предположих, че питаха за телчетата от неръждаема стомана, с които се търкат загорели мазнини.

# 290
Какъв е бил въпроса с куруша, че днес изтървах? И сега турските "стотинки" са куруши.

# 291
  • Русе
Интересно,но Клавдийте са римляни  не гърци.
От латински на български не се превежда,може и аз да бъркам де.

А, превежда се, има и латинско-български речник и в допълнение - най-известните латински фрази. Обратен речник няма. Има хора, които си общуват на латински. Много ми е интересно как става това, като в латинския ги няма много от днешните понятия и съответно няма думи за тях. Но не съм член на това общество, защото не знам латински.

# 292
На гръцки "куц" е нещо като "кутцуз".

# 293
  • Русе
Каквото и да се беше "мислило" за Британия - отпада твърдо врабецът, но за мен - отпада и овцата (това е Шотландия, за кмет - чак не ми се връзва). Но както и да е.

Хубава вечер на всички. Може да отговорите на моя въпрос от началото на вечерта. (Жокер - валидни са вс.отговори)

С машина, разбира се.

# 294
Какъв е бил въпроса с куруша, че днес изтървах? И сега турските "стотинки" са куруши.
Не мога да цитирам точно - нещо като "как се нарича плетеницата с името на султана, която се поставя от едната страна на монетите в Османската империя?".
Тура.

# 295
Какво е това?
Нагледно "качих"въпроса.
Питаха за плетениците на монетите.
Под плетеници аз разбрах изображение нещо ,за това тура.Езито си е цифрата.
Това са круши,но на плетениците се казва тура.По памет едното е цитат от Корана,другото подписът на султана.
]

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 20:32 от Sause baus!

# 296
  • София
Днес е международният ден на Витамин D. По този повод, капнете няколко капки върху бучка захар и с влажните кристалчета потъркайте канта на чаша с избрания от вас коктейл за вечерта. (С резен лимон ще добавите и витамин Ц.)
Може да се отпразнува и навечерието преди Деня на майстора. И поредната ни среща тук пред Стола на знанието.

Това ме утрепа, наистина - мислих го (имплементирането).

Султана

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 18:08 от EmBrother

# 297
"Рада е героиня от едноименния роман на Иван Вазов "Под игото" ". Joy

Тук е бокс.

# 298
Дразни ме нещо тази участничка.

# 299
  • тук, на мястото си
Можеше да се обърка с Вазовата Рада, но добре, че се сети за Султана.
Тук мисля, че е бокс, не се сещам за филма.

Общи условия

Активация на акаунт