Стани богат - тема 17

• 17 149
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Черна станция Пропуснах малко от участника, но порових още. След вечеря - още (и може да съобщя тук). Стана ми интересно. Вероятно е да съм запомнил именно патакламата, че ще се строи и т.н. И да "си знам", че има метро.
Интересно е, че повечето статии (и препратките в руското Уики) са все от периода 2008/2011 - вкл. когато французи уж подписват да го строят. Може би си права (като се вкл. и обстановката там изобщо). "Знае се", че има метро, ама е на хартия. Ако не изникне нещо, ще чета по-късно.
(А по въпроса и отговорите - не знаех нищо за Б.Айрес и Алжир.)
ПС. Хубаво, че англ.Уики е актуално (статията) - приемам; т.е. че го почват едва сега. Макар последната ред.на руското да е от м.09.2022 г. И като помисля - по-логично е да не са успели да го строят в тамошните неразбории.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 19:06 от EmBrother

# 331
Аз си мислех за спагетите. Това е траен продукт, лесен за приготвяне, евтин, може да замества хляба, но не става корав след ден и евентуално ще има пазар.

# 332
  • София
Абе, от бивш военен, превръщащ се в бизнесмен (нищо лично към никого) - очаквам да произвежда сухари. Еле, пък в ония времена. То и сега (май) се продават сухари в магазините...

Дружина, допийте си коктейлите с бучката захар с капките витамин D и бъдете здрави. Утре пак!

# 333
Продават се сухари (във всички големи магазини) - аз си купувам често. Simple Smile

# 334
  • Велико Търново
Не е по темата, но понеже беше жокер оня ден - EmBrother, сега в Последния печели - Алеко Дянков.

# 335
Продават се сухари (във всички големи магазини) - аз си купувам често. Simple Smile

Разбира се, аз ги слагам в кИфтетата вместо хляб.

# 336
  • Русе
Какво е това?
Нагледно "качих"въпроса.
Питаха за плетениците на монетите.
Под плетеници аз разбрах изображение нещо ,за това тура.Езито си е цифрата.
Това са круши,но на плетениците се казва тура.По памет едното е цитат от Корана,другото подписът на султана.
]

Знаех за турата, защото в статиите за султаните в Укипедия  под портретите им представят и тяхната тура (в английските tughra), т. е. подписа им. Винаги са ме впечатлявали със своята сложност и красота - нищо общо с моя грозен подпис. Вероятно обаче е имало калиграфи, които да изработват тези знаци.

# 337
  • Русе
Тя има знания, но не е уверена просто.

Не, момичето е изключително борбено и амбициозно.

Изключих спагетите. Мисля, че различните видове паста се появиха у нас след промените, преди това имаше само макарони, юфка и фиде. А, и кус-кус, нещо не съм го виждала напоследък.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 21:30 от евпетра

# 338
Какво гледахме тази вечер? Защо така се присмиваха на участничката? Тя че е колеблива, колеблива, но защо я сразиха така напълно? Кофти привкус оставя. Накрая разплака ли се? То и тя не може да губи, но мисля, че подигравките на публиката я довършиха за емоционалната реакция накрая.
Участничката беше пристигнала с нагласата, че такива неща като ефирно време, тайминг и тем подобни неща са без значение и може да си разсъждава колкото й скимне, без да се съобразява с никого. От предаването/в случая главно преценката на водещия/ решиха да я накажат за тази й дързост и я изхвърлиха от формата като мръсно коте. Подобно нещо може да се проследи и в други телевизионни програми, а етични комисии и тем подобни органи спят сладки сънища. Според мен Билалов дължи персонално извинение към момичето. Продуцентите са си опекли юридически работата и връзват участниците с хитри договори, но има и човешка страна и подобни другарски съдилища нямат място в телевизионния ефир.

# 339
  • Враца
Какво гледахме тази вечер? Защо така се присмиваха на участничката? Тя че е колеблива, колеблива, но защо я сразиха така напълно? Кофти привкус оставя. Накрая разплака ли се? То и тя не може да губи, но мисля, че подигравките на публиката я довършиха за емоционалната реакция накрая.
Участничката беше пристигнала с нагласата, че такива неща като ефирно време, тайминг и тем подобни неща са без значение и може да си разсъждава колкото й скимне, без да се съобразява с никого. От предаването/в случая главно преценката на водещия/ решиха да я накажат за тази й дързост и я изхвърлиха от формата като мръсно коте. Подобно нещо може да се проследи и в други телевизионни програми, а етични комисии и тем подобни органи спят сладки сънища. Според мен Билалов дължи персонално извинение към момичето. Продуцентите са си опекли юридически работата и връзват участниците с хитри договори, но има и човешка страна и подобни другарски съдилища нямат място в телевизионния ефир.

Върнах да гледам какво предизвика поведението на Билалов.
Той всъщност й подсказа няколко пъти и натърти на бокса. И за други участници си го е позволявал на малките суми. Освен това явно беше нервен заради това, че филмът е много, много известен, оскаров филм, на Клинт Ийстууд, от обща култура е редно да се знае. И аз не съм го гледала, признавам, но това си е обикновена, елементарна обща култура, не е кой-знае какво знание.
На следващия въпрос пак й подсказа, побутна я сериозно, а тя беше колеблива, плюс че нямаше елеменрани познания- за населението на земята е също общоизвестен факт, колко му е... той я попита 8 или 10, кое избира, на колко от участниците е давал "собствен" жокер 50 на 50?
Не беше редно, обаче, да я притиска и да й се присмива, защото не е там заради това да прави панаири.

# 340
Да, известен е филмът, но е от 15+ години май, участничката е ходела права под масата, като са получавали хората Оскари за него. На мен филми от 70-80-те години на ХХ век са ми голяма мъгла, колкото и да са награждавани. Аз не съм кой знае какъв киноман, за да гледам стари филми, освен ако не са ги излъчвали по телевизията и да се е случило да съм ги гледала.

# 341
Въпросният филм и аз не съм го гледала, макар и да не съм била малка по това време съвсем. Но някак си знаех, че е бокс и даже не мога да се сетя откъде го знам. Вероятно преди време като се е коментирало нещо съм запомнила или някой трейлър да ми е минал пред очите. Макар в момента абсолютно нищо да не ми изплува друго за този филм. Странно е човешкото съзнание понякога.

# 342
То и тя по пътя на логиката се сети, че е бокс. Но въпросът за метрото беше много гаден, особено пък за такава сравнително невисока сума като 3000. Много специфична информация, която едва ли много хора знаят, с тия почвания и спирания на строежа на метрото, за 30 секунди е невъзможна акуратна проверка, а на практика са доста по-малко секундите, докато прочете въпроса и даде отговорите, и като капак на всичко 50:50 ѝ остави най-съмнителните опции като варианти. Не примерно Буенос Айрес и верния отговор. Като са решили от предаването да закопаят някого, успяват. Но не трябваше такъв натиск, при положение, че е и от хората, които са склонни да заплачат при подобно развитие и след такъв натиск и осмиване.

# 343
  • София
Голяма гавра на Билалов и Тупарев (той е продуцента) с горкото момиче.
Много грозна гледка.
Срам и позор!
Султана, браво на момичето! Тя е на Талев.
Бокс, директно стрелях. Велик филм.
8 млрд. можеше и без жокер. Но супер се сети за 50 на 50, помогна и много.
Багдад, там е най-зле положението по принцип. Ама тази логика не винаги е правилната (логичната). Без жокер трудно ще минеш, освен ако не си много рисков играч. Ето тук щеше да и дойде добра помощ 50 на 50, но и самият въпрос е много гаден.

Мъжът има доста знания и много ме е яд как изгърмя 2 жокера на въпрос който знаеше. Можеше да стигне далеч.
Парк на свободата / Борисовата - ясно
Битие, ясно
Джон Ленън разбира се. Хем се сеща, хем го знае, хем гърми 2 жокера, ехх ядец.
За Велизар Пеев само съм чувал, но не знаех за тези неща - браво за вкараната логика за шоколада!

# 344
От любопитство гледах малко американския Кой иска да стане милионер? (стари предавания, защото вече не се излъчва). Ми да ви кажа, нашите са шампиони по сложност на въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт