КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 41 415
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Добър ден!
Енисса, честит имен ден на твоето момче!  Да  е жив и здрав,  и хубав празник на  семейството ви в негова чест!
Пипи, у нас баклавата е на почит. Може ли твоята рецепта?  
За разлика от  Мериан и внуците, аз нямам навик да правя сладки . а това е много хубава традиция,която оставя хубави коледни спомени .   Внучката също не проявява  кулинарен интерес.  Почти е на 10  ,  а може да прави само  таратор и спагетини. Въпреки това,  ѝ  купих детска готварска гнижка с лесни рецепти. ще  ѝ я подаря за Коледа.   Дано да я провокира.  
Гъбка,  радвам се на ентусиазма ти за коледно пазаруване.  Моя милост още нищо не е купила. Не знам какво да избера за внуците и две племенничета- близнаци на 2 г.  Тази  седмица трябва да свърша тази работа.
Украсата също още не е извадена.    Як мързел ли е, не знам, ама трябва да се мобилизирам.

Айша,  днес или утре, да мине леко!

За сега толкова.Отивам в най- близкия магазин  до нас за скумрия  за рибника утре, защото снощи беше свършила.  Уж днес до обяд да докарат.
Хубав ден на всички!

PS  Купих  рибата. Едра хубава скумрия 2 броя.  Ще направя рибник с кисело зеле и ориз на фурна. 
По нашенски: 
Скрит текст:
запържвам  леко  малко праз, добаям нарязаното кисело зеле, задушавам , ръсвам червен пипер,черен пипер,кимион и обърквам добре.  Добавям чашка ориз и 3 чашки топла вода. Пак бъркам. Просвам отгоре рибите и запичам във фурната.Рибата може да е и на шайби за по-лесно сервиране.

Днес гювеч. Да е здрав Кукърчо , стана за  20 мин.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 11:34 от K.A.G.

# 586
  • София
Радвам се да ви чета. Къде вече Коледното настроение ви е обхванало, къде пък все още сме в режим на изчакване. Ние се стягаме за утре - нали имаме двама именика - деди и внук. Преди да заминат за Варна все заедно празнувахме. Нека са здрави. И така може.
Купих рибата. Купих и две топлопушени скумрии. Обезкостяваме ги, накъсваме на дребно и объркваме с майонеза. Украсявам с маслини. Ще направя и картофена салата за гарнитура. Десертът все още не е измислен. Ще бъде май щрудел. Като се прибера довечера от тръстиката, ще го направя.
Ох, след тръстиката съм на родителска среща на малката внучка, та след това ще е.
Мама е заета, чете яко, че след седмица са докторантските изпити. Наситена програма.
Сега нахраних големите момичета, следва нашата възрастова група. Simple Smile
Хубав ден ви желая!

# 587
Ениса, честит имен ден на сина ти!

# 588
Фло, гостенчето няма ли да си ходи по коледните празници ,нали е ваканция.
 Честито на Сава, синът на Ениса, жив и здрав, другото се постига.
 Аз не знам какво да правя днес, за пръв път свестен шаран от рибарник лежи замръзнал, реших навреме да го купя,  и днес карат, но нямаше да мръдна за една риба. Та ще го напълня, само да се размрази.
 Нощес гледах любимия си Епифанцев, не обичам бой, но обичам него,  някак имах късмет да намеря с руски субтитри и то много добри. Почти няма пропуснато и неразбрано.
 И третата поредица на Дейвид Балдачи, нещо не потръгна ,но знам ,че нататък ще ме увлече.
Имам боб, който не иска да си готви.

# 589
Добър ден момичета!

Ениса, честит имен ден на момчето ти! Да е здрав и мнооого щастлив! Flowers Four Leaf Clover

Момичета, на два пъти ви четох, но успях Simple Smile  Толкова се зареждам като вляза тук при вас. Напоследък не успявам да съм редовна, но задачи ме  притискат и в къщи и на работа. Абе с една дума - декември е Simple Smile
Танита и аз от сърце се смях на историята ти с крушката. Разказвай като се сетиш, интересно е.
Мамси, вълшебница си ти, с тези вълшебни неща които твориш. Много е хубав подаръка за мама. Да тие жива и здрава още много години!
Айша, може да не съм писала, но палци стискам за Пл. Дано всичко е наред!
За коледни сладки си говорите. Правех всяка година, но напоследък все повече намалявам бройката. Ще видим тази година каква ще ми е музата. Май само едни малки еклерчета може да направя и меденки. Умувам още. То декември при нас като започнат едни празници та чак до пролетта Simple Smile 
На утрешния ден правим курбан за момчетата. В тинейджърска възраст какво ли не им се случи, то чупене на ръце, на крак, падане от мотор и накрая решихме да си харесаме един празник и така от години. Та утре ще се съберем със семейството на брат ми и ще почетем Св.Никола, ще благодарим и ще помолим за здраве и мир. Купили сме два шарана, по желание на домочадието ще са пържени. Зелена витаминозна салата с цвекло, семена, бейби спанак и подобни. Ще разбия хайвер и ще направя  домашни францелки с маслинки и семена. Това ще е, само десерт не съм измислила. Помагайте.
Хайде останете си всички със здраве, до после и дано ми дадете някоя идея за по лесен и бърз десерт.

# 590
  • София
Обаждам се пак, че на Ениса сина е именник! Ениса, да е жив и здрав, да успява във всичко и да има много късмет!
Пипилота, много празници, готви се!
Фло, хубаво меню си намислила, най-много ми харесват пушените риби, обичам много!
И аз утре съм канена на имен ден на внука. Довечера трябва да опаковам подаръците. Има и за каката, да не се сърди.
Боряна - пожелавам ти да ти стане много вкусен шарана!
Kasss- да имате хубав празник утре. И аз си мислех да си правя курбан след операцията от перитонит, но нали се коли животно, пък в София няма откъде и как, та инициативата ми спихна. Предлагам за десерт да направиш крем карамел.
Хубав следобед от мен!

# 591
Добър ден !

Ениса,
Честит да е именика ви!
Здрав и щастлив да е!
Свети Сава да го закриля!
Да си носи с гордост името!🍀🍀🥃🥃

Каси-адашче, сезонът на тиквите е.
Направи тиквеник,ако го обичате.
Или тиква с крем-карамел.

Завчера го правих.

Борянчице,днес хапваме едно и също ястие - фасоль😀
Моя увря бързо и не е с дебела люспа .Бях купувала от магазин насипен,хареса ми и докупих още два кг.Аз съхранявам във фризер.
На днешния бобец му сложих едни  поизостанали свински бузи .
Ами вкусно си е.

Фло,пак си с кънките🤦

КАГ,на кое казвате рибник?
Любопитна съм.
Току що си отговарих на въпроса.
Видях ,че си дала рецептата .
Благодаря ти .🌸

Айша,представям си малката Мрънличка с раницата на гърба 🥰🥰
Дано днес мине при Пл.,че да не го мисли🍀🍀

Ениса ,колко кахъри има пиЯтеля,относно дядо Коледа😉😀

Пипи,аз пък на теб се радвам на ентусиазма за украса .
И правилно си решила с готови ястия за празника.

У дома аз украсявам в къщи,а ММ навън.Като си дойдат щерките добавят техни си неща,но не пипат моите,защото знаят, че не обичам да ми се бъркат.🤦😉😀
От вчера съм поръчала на ММ да ми напомни днес да извадя големия шаран от фризера,за да се размрази до утре.
Ей сега като допиша фермана и заминавам,че ще забравя .

Мериан,сблъскахме се на входа 😍

# 592
  • Вила Великула
Ениса, да е живо и здраво момчето ти. Св.Сава да го закриля. А за пИателя-нямам думи. От къде му идват на акъла всичките тези бисери.....Записвай ги, че се забравят.
Рецепта за баклава:
Скрит текст:
Купувам от най-тънките кори за баклава, обикновено турски.
Редяв намазана с олио тавичка: една кора, посипвам с кафена лъжичка грис, втора кора, пак грис, трета кора и начупени орехи. Продължавам в същата последователност, като накрая завършвам с три кори, между всяка пак грис. Нарязвам на ромбове и заливам с 250 гр. разтопено масло. Пека Пече се на 180с без вентилатор или 160-170с с вентилатор за около час. Следя като стане златиста. През това време съм си направила захарния сироп от 600гр.вода и 600гр.захар, 2 ванилии и сока от една мандарина или портокал. Може и лимон, но с мандарините ми е по-вкусно. След като заври, оставяме на тих огън около 10 минути. Правилото за заливането на баклавата е топъл сироп и студена баклава или обратното. След 24 часа може да се консумира и издържа, ако не се изяде около седмица.

# 593
Пак тук, да се отчета. Врътнах един телефон и елхата вече е вкъщи. Като всяка година, голяма, над 2 метра, но сега при снега от миналата седмица това дърво се е счупило и  не се наложи да се разправям с разсадника в Брезник. Всяка година взимам от там, но не и бял смърч. Разкошен е, жалко за хубавото дърво. Та пИятелят има вече един дерт по- малко. Ще изчистя в събота и ще украсявам, само не знам как ще е с играчките, че всичките са стъклени. Помощникът много обича да ги върти в ръцете и сам да ги кичи, та...
Здраве да е, важното е, че вече има къде да се слагат подаръците!
Благодаря за поздравите към таткото на пИятеля, бъдете здрави!

# 594
  • Варна
Ениса, да ти е жив и здрав именика! Много късмет и сбъднати мечти!  Flowers Four Leaf Clover

Айша, стискам палци за Пламен!  Flowers Four Leaf Clover
Ще мине, ДС има две такива операции, втората е с платно.

Много обичам празниците! Спазвам ги, особено какво се хапва на този ден и... че на празник нищо не се работи!  Nerd
Дребни сладки не съм правила, но баклава и тиквеник задължително. Майка ми, Бог да я прости, докато можеше, правеше.
Реших тази година да не слагам елхата, внуците като са далече.....
Вчера казах на ДС да извади лампичките-гирлянди и светещите звездички, едно борче, една камбанка.....
Тази сутрин ставам към 9 часа и украсата сложена и ми мига-мига празнично!   Nature Star2  Nature Sparkles  Nature Star

По желание на кассс: Не бях слаба ученичка, но много мразех история и химия. Но учителя по история в 8-ми клас беше такъв хубавец, млад, костюм, ръб на панталона, вратовръзка, мъж-мечта! И така увлекателно си преподаваше предмета, че направо си бях влюбена в него. Гледах го в устата и нищо не ми влизаше в главата.
Отивам в гимназията и хоп- по история ми преподава отново др.Александров- кеф, мой човек!
Изпитва ме след време, нищо не съм чела, нали го гледах все в устата, нищо не помня от урока, човека държи учителското тефтерче в ръка, върти химикала и тихо си мърмори: Ох, ох.. как да ти пиша поне три?!
И аз с цялото си нахалство се изцепвам: Ами, тогава пишете ми ЧЕТИРИ!  Последва- Сядай си на мястото, другия път ще те изпитам на този материял! Та, ща-не ща научих стария урок! Отървах двойката, но не ме изпита, нали беше мой човек!  Money
Чух, че починал, Бог да го прости!  Hands Pray

Утре сме на паламуд, ДС иска на скара, аз искам пържен..... ще видим!   Animal Tropical Fish

Animal Tropical Fish

# 595
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник в семейството на Ениса! Да е здрав и късметлия именикът!
За утре - ще мина и без риба. Иначе в миналото беше задължително да е пълнен шаран в тесто.
За салатата с пушена риба - аз слагам и макарони, от ония на спирали. Става чудна! А, и малко лютеница.
Айша и аз стискам палци за Пламен!
Сладки никога не съм правила, освен тиквеник.
Грети , при нас рибникът е нещо като пататник. Рибата се слага по средата на мноого картофено пюре ( малко варена, или пържена, накъсана на парчета) и после се запича за 10 минути.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 17:29 от Янче-то

# 596
Честит празник на момчето на Ениса! Здрав и щастлив!

За празнични ястия и сладкиши
си говорите,  колко хубаво и
вкусно.
Сладки не правя, а тиквеникът
ми е от Лидл. Синът ми е на
режим, дори хляб не се купува.
Еуфорията беше преди.
Подаръците са ми кеш.За 8дек.
пътува за Португалия и получи
евро за всички празници до
края на годината.Голямия син
ще дойде за два дни, и за него,
но в лева! Приключих със суровакането.За внучките -
пак кеш,  не обичам излишни неща, прахосъбирачки и т.н.
Айша, всичко да е ок за Пламен.
Фло, да почва веселбата!

# 597
  • София
Ениса, да е жив и здрав именяка!
Каквото си пожеле . да стане, казах.
Благодаря за пожеланията към Пл.
След като почти умря от глад и жажда му спряха и цигарите. Драма... По обяд са го резнали, сега се възстановява - системи и каквото се полага. Но пак няма манджа и е гладен.
Ние с Мрънличка се гледахме днес. Не папкахме добре, но спинкахме. Мамка и закъсня с прегледа и се наложи двете да отидем да вземем батко от у-ще. Страх ме беше, че ще търчи напред и как ще го удържа, бутайки и количка. Но детето беше много послушно и кротко. Прибрахме се лесно. Поиграхме, хапна тиквеник/от Никай, одобри се/ и като се прибраха мама и Дядо Бос се метнах на рейса.

# 598
  • София
Ей, голяма родителска среща беше. Минаха всички преподаватели и всички започваха с това, че в класа има 5 момчета, които много говорят. Казаха, че децата са много умнички и много бъбриви. От момичетата нямат оплаквания. Учителката по немски каза, че моята внучка искала всеки час да правят контролно. Всички се смяха.
ЕНИСА, ЧЕСТИТ ДА Е СИНЪТ ВИ, БЛАГОСЛОВЕН ДА Е! ДА УСПЯВА ВЪВ ВСИЧКО, ДА СЕ РАДВА НА СЕМЕЙСТВОТО СИ, ДА ИМА МНОГО ОБИЧ И РАЗБИРАТЕЛСТВО.
За празниците правя Линцери. Харесват се. Тази година ще направя и сладките Балеринки, по рецепта на МЕРИАН. Намерих и друга подобна рецепта, получават се около 80 сладки. Може тях да пробвам. Малката внучка е голяма помощничка. Включва се с желание.
АЙША, пускам палците. Сега бързо да се възстанови момчето ти. Като се прибере, ще си го глезиш.
Няма да ви коментирам, но затова пък всичко изчетох и всичко знам.
Лека и спокойна нощ!

# 599

Ако някой не е успял да купи шаран, това момиче предлага един, само печката да го побере.

Общи условия

Активация на акаунт