КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 41 398
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Добро утро, мили приятелки!

ДНЕС 06.12. ПОЧИТАМЕ
СВЕТИ НИКОЛАЙ МИРЛИКИЙСКИ ЧУДОТВОРЕЦ –и кафето е празнично:
Свети Николай Чудотворец или свети Никола е източноримски духовник, архиепископ на град Мира в областта Ликия, Мала Азия. Известен като противник на езичеството и арианството. В иконографията на Източноправославната църква често се изобразява редом с Исус Христос и Дева Мария. През целия си живот Никола помага на страдащите, защитава невинните и укрепва слабите със словото на истината и вярата. След смъртта си е почитан като светец и покровител на бедните, децата, моряците, рибарите, пътешествениците, търговците, банкерите и лихварите, затворниците, покаялите се крадци, пивоварите, бъчварите, фармацевтите (в по-стари времена – билкарите, знахарите и изцелителите), погрешно обвинените (особено ако са застрашени от тежко наказание), и на стрелците с лък. Свети Никола е единственият светец, комуто се приписва, че притежава силата да възкресява (посредством молитвата си).
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички и специален поздрав и благословение за Нинка /с конспиративно име Пипи/ съпруга на Фло и нейния внук, моят съпруг и всички от темата, техните деца, внуци, роднини и близки. Днешния ден е и мой празник.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 07:58 от Nina NN

# 601
Добро утро, момичета!
Честит празник, честит Никулден!

Да е честита нашата Пипилотка, да носи с гордост хубавото си име, честит имен ден и на имениците на Фло - съпруг и внук!
Скрит текст:
Преди време в тази тема имаше още хора, които поздравявахме, но близките им отдавна не пишат, но пък могат да прочет, затова ще кажа - да е честит и съпруга на Дидимити, и зетя на Луси .
.
Нека всички св. Николай зи закриля и пази!

Да е честит и вчерашния именик Сава на Ениска, а всички празнували предишни дни.

Учудващо тази година много се радвам на предстоящите празнични дни!
Радвам се на шумотевицата по коледните базари, на  украсите на места и бляскавите светлинки.
Радвам ви се и на вас за кулинарните приготовления и споделяния, макар, че за мен храната никак не е значима. И шаран няма да имам, и никаква риба няма да купувам, защото не обичам ( замествам с омега 3 Simple Smile) .
И на Коледа, а и на Нова година сигурно ще съм си със всекидневното ми ядене, но пък в душата ми е светло и радостно.

Другата седмица ще пътувам извън София, предполагам за ден. Имам да свърша нещо много важно и дано да го свърша, да не останат лоши неща за новата година ....
За срещата не коментирам, че не знам да не се закучи нещо, но много, много искам да ви видя. Дано мога да бъда с вас поне за малко.

Хубав ден ви желая!
Да са ви вкусни гозбите и да ви е топло и уютно в празничния ден!

# 602
  • София
Добро утро на този хубав празник!
Да са честити Нина и съпруг, Съпругът на Фло и внукът й, Пипилота и моят внук! Да ги закриля светецът, да са здрави и успешни!
Ениса - жива елха! Не помня от колко години не сме имали жива елха. Хубаво е да ти замирише на елха, но игличките после са навсякъде!
Tanitatania - както сте почнали с украсата няма ли да извадите и елхата в крайна сметка?
Айше, хубаво е, че операцията е минала успешно. Щом е гладен ТМ значи всичко е наред.
Фло, нямаш спирка. Учудва ме, че момчетата са разговорливите в класа на внучка ти. Обикновено са момичетата. Аз бях такава навремето.
Боряна, този шаран няма фурна, която да го побере. Ще трябва да се готви на части.
Аз съм на имен ден на внука довечера. Не зная каква риба ще ядем. Каквото сготви щерката.
Хубав ден от мен и да наготвите вкусни риби!

# 603
...Да допълня списъка с днешните ни именици  моля за извинение, че в предишния пост съм пропуснала.

Да ни е честита Нинка НН и внучето на Мериан!
Да са здрави, да са щастливи и късмета да ги съпровожда навсякъде .

# 604
Честит празник!
Честит имен ден на всички,
носещи името на светецът и
производните му!
Бъдете здрави и усмихнати и
да почерпите!
Желая на всички хубав празник!

# 605
Честит Никулден!
Честит  празник на именниците,моряци,рибари, банкери,търговци! Здрави и благословени бъдете!
С малко закъснение - Честит да е и синът на Ениса и всички празнували предишни дни - здраве и късмет!

# 606
Поздрав за празнуващите с нещо старо, живи  и здрави, с късмет!
Един шаран към двата килограма,
тъй пълен и изпечен отзарана
за празника на мрачните банкери,
моряци и  Николовци намери
прекрасен пристан днес на мойта маса.
Добре дошъл е който е сколасал.
Покрай шарана чашите със вино,
салати, салтанати и любими
приятели, роднини и познати
разказват смело вицове брадати.
Тук празникът какъвто да се пада
 на маса свършва като за награда.
Наздраве вдигам днеска
със прическа,
на пълна маса,
 с всеки що давтаса!

# 607
И от мен честит имен ден на всички наши именици! Да са здрави Нина- Пипи,  двамата Никола на Фло, Нина НН и съпругът ѝ, внучето  на Мериан, моята внучка!
 Така също  мъжът на Дидимити и зетят на Луси
!

Скрит текст:
От мен черпя  един рибник- топъл, топъл.   Днес ще празнувам с внучката, а дали семейството вкупом  ще празнуваме,нямам идея. Не са ми поръчали нищо за приготвяне. Напоследък много  поводи за   трапези  имаше , та може и да прескочим този път.

Айша, бързо възстановяване на  твоя мъж!

На всички приятен празник, където и да е и с който и да е!!

# 608
  • София
Ето ме и мен - работна булка на светъл празник!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПИПИ и НИНКА,НА ПОЛОВИНКИТЕ НА НИНКА и ФЛО, ВНУЧЕТАТА НА КАГ и ФЛО. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЩЕРКИТЕ НА ГЪБКАТА, НА ЗЕТЯ МОРЯК НА ТАНИТА. НА ВСИЧКИ ДА СА ЗДРАВИ, ДА ГИ ЗАКРИЛЯ СВ.НИКОЛА, ДА ИМАТ ПОПЪТЕН ВЯТЪР В МОРЕТО НА ЖИВОТА! НАЗДРАВЕ!
Довечера, като се съберем, ще прочета поетичния поздрав на БОРЯНА, с прическата. Simple Smile
Поприготвих някои неща, другите след като се върнем със щерката от мамоложката. Нямаше друга възможност, та и този профилактичен да отметнем днес.
На всички хубав ден. Хайде, до после!:hugs:

# 609
  • Кубрат/ Пишурка
Честит имен ден на всички именици! Много са - няма да изброявам. Св Никола да ги закриля!
Борянке, чудно си го написала! Точно в десетката!

# 610
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПИПИ и НИНКА,НА ПОЛОВИНКИТЕ НА НИНКА и ФЛО,СИНА НА ЕНИСА, ВНУЧЕТАТА НА КАГ,МЕРИАН и ФЛО. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЩЕРКИТЕ НА ГЪБКАТА, НА ЗЕТЯ МОРЯК НА ТАНИТА.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ! НА ВСИЧКИ- ДА СА ЗДРАВИ, ДА ГИ ЗАКРИЛЯ СВ.НИКОЛА, ДА ИМАТ ПОПЪТЕН ВЯТЪР В МОРЕТО НА ЖИВОТА! НАЗДРАВЕ!

# 611
Честит празник на Пипи,Нинка и половинката и,на половинката и внука на Фло,внуците на КАГ и Мериан!
Честит празник и попътен вятър на зетко на Танчето!
Здрави и щастливи да са!
Свети Никола да ги закриля!🍀🍀

Ако има пропуснати празнуващи - поздравявам ги🍀🍀

Благодаря за поздравите към щерките,но само голямата е банкер.
Малката се вихри на друго поприще.
Поздравите никога и за никого не са излишни!🌸🌸
Благодаря!
Наздраве на празнуващите и околните им! 🥃🥃

Борянчице,довечера ще прочета творението ти като седнем на масата.
Само прическата ще ме затрудни😀😉

КАГ, изглежда ми вкуснооо😋😋
Ще го пробвам някой пэт.

След малко тръгвам към кухнята да приготвям шарана.
Първо да смеля орехите,да приготвя плънката и да го мятам във фурната.

# 612
Здрави, честити и късметлии да са всички именици!

# 613
  • Финландия
Честит Никyлден, момичета от мен и снежна Финландия.

Тук е празника на независимостта. Почиваме. Правим коледни бисквитки, пием традиционното глöги и гледаме приема и танците от президенството. И разбира се днес трябва и тук да има риба. Направих една супа от сьомга, че бързо са прави, а и бързо свършва.

Тази гoдина (за последен път) направихме с децата коледен календар (темата е коледно селце и е съвместна работа с родителите). Осъзнах, че това ми е последната Коледа с децата преди пенсиониране....започва да ми липсва вече учителския живот.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 16:30 от Viiviia

# 614
Ама как ще четете стихове без прическа, накъде отива този свят?
Вивиан ,здравей, ами  всичко дето правим за последен път е  скъпо на сърцето. 
Ще си заета пак, тук ще ти разкажат нещо по темата.

Общи условия

Активация на акаунт