КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 41 385
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да са живи и здрави малките и големи Никита и Нинки!
Честит празник на моряците, на банкерите и на Бургас.
Светеца да ги закриля  и пази.
Вивила, добре завърнала се!
Пенсионирането не е страшно, не боли. А и винаги може да продължиш да работиш ако ти липсва работата. Поне при нас е така. Предполагам, че и при вас ще може да поработваш.
Аз днес почивам, мотах се малко навън. След обяд ходих при оперирания, че свършил цигарите. Полуумрял е от глад, разрешили са му плодово мляко, солети и ябълков сок. Занесох му от всичко, да се подкрепя. По съвет на д-ра си поръчал някакъв  поддържащ колан, утре ще го доставят. В отделението го гледат като феномен - не го боли, не му се гади, не иска обезболяващи. Иска пържоли, ама нямаааааааа.

# 616
Честито на Нинка, Пипи под прикритие, Николаевците на Фло и всички, които са именници на този хубав ден! Да са здрави и с гордост да си носят името!

# 617
  • Финландия
Aisha!  Да и тук може да се работи след пенсиониране. Още отсега искат да реша, защото имам ценз за предучолишно обучение (а тук е доста проблемно с такива учители, защото са крайно недостатъчни).

Ноооо, данъците тук са жестоки. Само на пенсията ми е 24%. Заплата се облага отделно. Още го мисля.

# 618
  • София
И в Бг. заплатата на пенсионера се облага с данъци. Освен ако не работиш нещо подмасово - чистачка, миячка и подобни по  заведенията. Но пък ако не му се седи в къщи на пенсионера - да работи. Като мине 1 година работа и пенсията се преизчислява с % от изработеното.
На самата пенсия данък няма, води се соц. плащане. Поне това спестяват - малко, но от сърце.

# 619
  • Вила Великула
Честит празник и от мен на всички парзнуващи днес и специално на Нинка, другите няма да ги изброявам, че са много. Живи и здрави да са.
Посрещнахме си гостенката днес/комшийката/, похапнахме, пийнахме по чаша вино. Много добро е виното на ММ тази година. Надминал е себе си.
Незнам защо но вече се чувствам празнично, Коледно. Има още много време до тогава, но такива са ми усещанията. Украсила съм, сигурно и това допринася. Утре ще снимам и ще пусна снимки от това което направих.
Чета за това колко са неграмотни децата в БГ. болно е, но това е в резултат от неглижирани пробеми години наред. Жалко, много жалко. Сринаха образованието в БГ. За съжаление малко са такива учители като КАГ, които все още горят в работата си, жалко, жалко.....накъде отива нацията ни. Срам ме е.

# 620
Среднощен привет!   
Яли, пили и се веселили!  Надявам се за всички ви да е било така! 
Моят рибник    остана за днес ( вече е  7-ми).На обяд аз хапнах  от него и парченце от рибата изяде  внучката.    Вечерта бях поканена на сьомга у  младите в чест на внучката. Честно казано, аз  скумрията повече  си я харесвам от тази модерна риба.  Но хапнах и от нея, пих  и чаша  леко  вино. Отбелязахме и този празник.
Сега малко почивка до Бъдни вечер. 
Сега ви пожелавам добро утро  изпреварващо, защото едва ли ще стана  по-рано от 10.   
До скоро,  приятелки!  .

# 621
  • София
Добро утро мили приятелки!
Да пием заедно първото кафе за деня:
Сърдечно ви благодаря за поздравите и пожеланията за имения ми ден.
Всички пожелания да ви се връщат многократно:
Днес е роден през 1909 година големия наш поет Никола Вапцаров. Да си спомним за него :

Хубав ден   желая на всички ви и най-важното бързо да преминават болежките.  Пламен на Айша в най-скоро време да се нахрани в къщи с любими си гозби и забрави за болничния глад. Мерианче, ще се радвам и ти за забравиш бързо за  здравословните  си  проблеми. Най-важното е когато дойдат здравословни проблеми - бързо да отминава.  

# 622
  • София
Привет от още една празнуваща!
Изкарахме много весело. Изпекохме "модерната" риба във фурната. Картофената салата беше вкусна, а бърканицата от пушена скумрийка с майонеза също много се хареса. Вчера след училище деди и внучка са отишли на сладкарница и донесоха торта с много ягоди и маскарпоне - по съвет на внучката. За пиени - кой винце, кой биричка, а за децата сок от бъз. Най-важното беше, че много се смяхме. Синът разказваше разни истории, които и ние знаем, но пак беше интересно. Мислехме да им посвиря на акордеона, но в шумотевицата забравихме, а и мина 22.00. Обещах, че в друга вечер ще стане. На гостенчето всичко му беше интересно - двете внучки превеждаха, та не я оставихме да скучае. Каза, че празнуваме много весело!
Днес заведох внучката и като се върнах - всички спят. Легнах и аз, та до преди малко. Сега пия сутрешното кафе и после към тръстиката.
ВИВИАН, хубаво е, че ни помниш и макар и рядко, но мислиш за нашата група и ни посещаваш. За предстоящите празници желая на теб и семейството ти най-вече здраве, успехи, късмет, обич и добро настроение също да имате в изобилие.
Време ми е да се правя на красива и да поемам.
Хубав ден ви желая и до скоро. Hug

# 623
Добър ден!
Само Нина НН днес е по-ранобудна от мен.  Браво, Нина,  на теб   и на мен!

Станах, изртрих си джамовете, изпрах си пердето в дневната, избързах си мебелите,  изчистих с препарат фурната, сушоара за чинии и около мивката.  СтраОтна въртокъщница съм! Няма да готвя и имам   час и половина  за мен.  Сега ще си оправя малко"прическата', после ще  видя как ще  се глезя  до 13 ч.
Хубав ден!

# 624
  • Вила Великула
КАГ и аз съм от ранобудните. Станала съм в 7,00 часа, но чак сега успявам да влеза в темата.
Вчера изкарахме добре в следки приказки и вкусна вечеря. Днес както обикновено на тръстиката.

# 625
  • София
Добър ден!
Оставих ви без събитията няколко дни.Сега ще продължа.
Скрит текст:
1732 г. – Кралската опера в Лондон отваря врати.
1787 г. – Делауър става първият американски щат, ратифицирал Конституция на САЩ
1815 г. – Френският маршал Мишел Ней е разстрелян, след като е обвинен в държавна измяна от реставрационното правителство на Бурбоните на Луи XVIII за подкрепата, която оказва на Наполеон Бонапарт по време на неговите Сто дни.
1920 г. – Започва строителството на японския самолетоносач „Акаги“.
1941 г. – Втората световна война: Японският имперски флот провежда нападение над Пърл Харбър, в резултат на което САЩ обявява война на Япония.
1949 г. – Китайска гражданска война: Правителството на Република Китай се премества от Нанкин в Тайпе.
1958 г. – Официално е открита първата отсечка на Автомагистрала А1 в Италия, която свързва Милано с Парма.
1965 г. – Папа Павел VI и Патриарх Атинагор едновременно отменят взаимните анатеми, наложени от 1054 г.
1972 г. – Изстреляна е последната лунна пилотирана мисия на Аполо – Аполо 17; докато напуска Земята, екипажът прави снимка, известна като Синьото топче.
1975 г. – Индонезия напада Източен Тимор.
1982 г. – Извършена е първата екзекуция в САЩ чрез смъртоносна инжекция в Тексас.
1988 г. – Арменското земетресение с магнитуд 6,8 по Скалата на Рихтер убива близо 25 000 души; ранените са 15 000, а 400 000 души остават без дом.
1988 г. – Ясер Арафат признава правото на Израел да съществува като държава.
1989 г. – В третата и последена част от знаменитата боксова трилогия Шугър Рей Ленърд и Роберто Дуран се бият в Лас Вегас; Ленърд запазва световната си титла в супер средна категория на Световния боксов съвет (WBC) след 12-ия рунд.
1989 г. – България: основаване на коалицията Съюз на демократичните сили.
1989 г. – Полският Сейм приема амнистия за политическите затворници.
1995 г. – Космическият апарат Галилео влиза в орбита около Юпитер, шест месеца след като е изстрелян от космическата совалка Атлантис.
2004 г. – Хамид Карзай полага клетва като президент на Афганистан.
2004 г. – Джон Куфур е преизбран за президент на Гана.
2006 г. – 18 души загиват и 12 са ранени при една от най-големите пътни катастрофи в България – между градски автобус и ТИР край Бяла.
Скрит текст:
Да се обадя,че вече ме е срам.Мина ми големия зор/за сега/Но не се знае кога пак ще се съберат няколко работи едновременно. Не,че не мога да отделя няколко минути да пиша тук,но друга е пречката.От много информация изпушвам и не мога да мисля.Сега започвам пак земеделските производители и ще е голямо издирване,кандърдисване,приказване,записване...Ама дано се занимавам само с тях,ако се натрупа и друго...Добре,че поне не ходя в БАН,накараха ме да си ползвам отпуската за тази година.

# 626
  • Кубрат/ Пишурка
Привет от снежен Кубрат!
Днес ходих до центъра. Обадиха се от Йетел, че дошло времето да подновявам договори и аз ща не ща... Използвах да си взема и лекарствата, а от " обедвалня" на центъра набързо наготвих - зеле с бутче. Готвят много вкусно и дават за в къщи. Прибрах се с такси към 13 ч. Вече беше започнало да вали сняг и до сега е понатрупало. Ще видим до кога ще се задържи.

# 627
Добър вечер по късна доба и от мен!

Не успях вчера да пиша, затова сега най-напред на патерица, но от сърце искам да поздравя всички именници от нашата къщичка! Бъдете здрави, щастливи и благословени! ❤️

Ние снощи също се събрахме, хапнахме, пийнахме, отбелязахме празника.
Айша, бързо възстановяване на Пл и дано скоро може да похапне сладко, сладко!
Янче, при нас ту ситен дъжд, те лек снежец, но е далеч от побеляване. Плашат ни с поледици и сняг, та да видим какво ще е.
Сега ви казвам лека и мека 😘

# 628
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием кафенце и да си спомним за студентските /младежки години/.

Празникът възниква през 1902 г. като патронен празник на Софийския университет. През годините във връзка със смяна на Григорианския и Юлианския календар, денят на Св.Климент Охридски се е променял, но последно е останал за 8-ми декември.
Датата 8 декември е избрана през 1916г. за празник и на всички български студенти. Повече от 100 години празнуваме на тази дата!

Хубав ден желая на всички.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 07:48 от Nina NN

# 629
Честит празник!

Наскоро сънувах студентската си квартира в София. Много се чудих после, от къде се е пръкнал в съня ми този спомен. Странна и неразгадана е паметта човешка.

Един мъж бил спрян на улицата от някаква жена:
- Пешо, не ме ли позна? Аз съм Мими, от студентските години!
Оня казал:
- Извинявай, аз съм малко разсеян! Коя Мими по-точно?
Жената се възмутила:
- Е, как коя? Голямата ти любов! Само по мен въздишаше навремето! Дори ми предложи да се оженим!
Мъжът се смутил:
- Извинявай, малко съм разсеян! И какво стана - оженихме ли се?

По време на изпит преподавател пита видимо притеснения студент:
- Защо така се вълнувате, колега, нима ви е страх от моите въпроси?
- Не, г-н професоре, страх ме е от моите отговори!

Две студентки разговарят:
- Вашите пишат ли ти?
- Нито лев - въздъхва другата.

На изпит професор пита неподготвен студент:
- Какво е това изпит?
- Това е беседа между двама умни хора.
- А ако единият от тях е идиот?
- Тогава вторият няма да получи стипендия.

Студент по физика се прехвърля богословие и на една от лекциите заспива. Към него се приближава свещеникът, бута го по рамото и пита:
- Какво е това божествена сила, синко?
- Божествена маса по божествено ускорение - сънено отговаря студентът.

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт