Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 259

• 9 504
  • 208
  •   1
Отговори

[

Туба в Facebook:

Туба в Instaram:

Туба в Twitter:

Туба в You Tube:
Темите досега:

С пожелание за приятни минути в темата!

# 1
Здравейте и честита нова тема! Бързо да я изпишете!

Да, на плейтюб има превод на втория сезон на "Маслиново дърво":
https://playtube.tv/search?keyword=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B … 7%D0%BE%D0%BD%202

Пише, че преводът е автоматичен. Другият превод обаче, за който ви бях донесла информация преди няколко дни и който претендираше, че е "направен от професионални преводачи", поради което събираха някакъв абонамент от втора серия нататък, на мен лично, честно казано, силно ми прилича на този, който се предлага на playtube. Laughing
Просто споделям информацията и личното си мнение, всеки сам ще си прецени...

# 2
Среднощен привет, момичета

Ринка  благодаря ти за поредната красива тема, която си ни приготвила. Да си пожелаем да я изпълним само с хубави новини свързани с Туба и дай Боже информация за нови проекти! Hands Pray

Благодаря ви за всичко, което сте споделили в следобедните часове
Вичи,
Снинова благодаря за информацията за алтернативния вариант на преведедения ДА2

Линка добре си дошла. Благодаря ти за разказа и снимките от пребиваването ти в Румъния. И аз преди няколко години бях там, но тогава екскурзията беше повече сързана с манастирите  им. Стигнахме до град Яш, където се намират светите мощи на Св.Параскева. Тогава посетихме и замъка Пелеш , Синая, и в Букурещ. Много ми харесаха всички тези места    
Буркина благодаря ти за информацията. Добре е да се сравнят и двата превода, защото е важен превода /особено при терапевтичните сеанси/ да е точен Hands V

Появиха се нови снимки на Туба от детски купон. Пишат, че е с Хазал. Може би дъщеричката й има РД    

Появи се и статистика за успеваемостта на ДА сред неанглоезичните сериали на Netflix
1 сезон на ДА е в top10 на 25 страни

2 сезон на ДА (до момента) е в top10 на 52 страни

Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 01:57 от kanti

# 3
Добро утро,момичета!

Никога не знаем какво ще ни донесе утрешният ден, но все пак имаме днешния.

Ринка ,благодаря за красивата нова тема!
Да я изпишем с нови снимки,новини и коментари за Туба, и нейните участия!:heart:Nature Star

Благодаря на всички за споделеното в старата и нова тема! Two Hearts
Линка,добре завърнала се. Heart Видях споделеното в старата тема.Аз съм посетила Румъния отдавна и то градовете по Черноморието.
Вчера изгледах 1 еп. на МД/ДА с бг.субт.Автоматичния превод е много зле според мен.Не знам кой го е правил.Гледала съм и др. сериали с авт.превод,но този е не е за гледане.Другият линк,който даде Буркина от ФБ групата е по-добър.

За РД на който е Туба,пише че снимките са от  инстаграма на Берил Бусе Озкан.

Желая ви приятен ден!

# 4
Здравейте, момичета!
Благодаря за новата тема! Hug
Аз вчера приключих с гледането на втория сезон. Гледах го бавно, защото ми беше малко трудно без превод, но мисля,че успях да разбера по-голямата част от нещата.
Много ми хареса! Повече от първия сезон.
С удоволствие ще  обсъждам с вас, когато сте готови. Wink
Хубав ден ви желая!

# 5
Здравейте

Момичета Благодаря ви за всичко споделено.
                            Линка Nez_9

РинкаБлагодаря за новата тема.

"Целта на живота е да бъдеш щастлив.
                            Не знаем какво ще се случи в бъдеще, но сърцата ни се нуждаят от надежда.
                            Това ни кара да продължаваме."
                              Далай Лама

Приятен следобед,дами

# 6
Здравейте следобедно!

Нези Hug...Вичи Hug

Новото от днес сутринта пуснато във ВК...

От Instagram на Duygu Bengi #TubaBüyüküstün #Basedİstanbul
Някои асоциации носят със себе си безупречни спомени всеки път; добре @tubabustun.official  

Кога ще разбереш, че е лято?

Кога музиката става по-силна? Кога се качвате в колата с приятели и тръгвате на дълго пътуване? Кога започвате да трупате моменти, в които проблемите се смесват със смях на масата на Рака? Или в часовете на преследване под слънцето, което изсушава солената ти коса? Да сте сами или да сте заедно... Кое ви е по-близко?

„Маслиновото дърво“ е пътешествие, което предприемат три различни жени в търсене на изход от преобърнатия им живот. Това е работа, пълна с уравнения, които унищожават всичките им възможности. Всред целия този хаос с нас е Туба Бююкюстюн, една от нашите героини, която опознава себе си и открива своите непознати лица, която приема Ада с цялата й необичайност.
Първата среща на Туба с Ада беше едновременно много позната и толкова нова и вълнуваща. Ние ставаме част от тази история, присъединете се към нас 👋🏻

Събуждане с @TubaBüyüküstün

Туба е добавена към instastory #TubaBüyüküstün
Първият и вторият сезон са в топ 10 на световните рейтинги на Netflix.

Пуснато по обяд...

Туба е добавена към instastory #TubaBüyüküstün

1. Повторна публикация от Нуран:
Моя Туба, ти се превърна във вятъра, който позволява на това семе да излети нагоре и да кацне на правилното място, за да може да покълне. Когато писах, представяйки си теб, открих нови хоризонти за себе си, Ада израсна с теб, аз израснах с Ада.

Моя Седа, ти не само даде живот на Лейла, ти нарисува Лейла с всичките си цветове, ти прегърна нея и всички нас и ни накара да танцуваме.

Вие станахте слънцето, топлината и светлината на семейство Маслина. Бонджук мой, пеперудко моя, ти влезе в най-трудната роля и успя да създадеш от нея този захарен памук. Вляхте се в Севги като вода, станахте капки дъжд, благодарение на които израсна Маслиновото дърво.Гледайки ви, вие ни разчувствахте не само Севги, но и всички, преминали през тези изпитания.
Добре че се запознахме с @nuranevrensit @tubabustun.official
@sedabakan @boncukyilmaz

2.Репост от Кеворк Маликян:
В моята почти 60-годишна кариера, работата ми, която остави най-голямо впечатление у мен... Огромни благодарности на Ердем Тепегьоз (режисьор) Olive Tree 🌹 и екипа на преден и заден план 🙏🤝 Огромни благодарности на Ердем Тепегьоз (режисьор)...Трябва да ни разкажеш повече за това как беше в невероятния сериал “Клуб”... Хората, страната, културата са налични във ВСИЧКИТЕ им колоритни проявления 🙏🏿🖤

3. Повторна публикация от Али Боз:
Първият и вторият сезон са в топ 10 на световните рейтинги на Netflix.

Спокоен следобед!

# 7
Здравейте!

Преди да започнем да коментираме, искам да ви запозная с една статия, която показва мнението на специалисти по семейна терапия за сериала https://www.somosohlala.com/espectaculos/series/mi-otra-yo-el-fu … 2wnpqjjmDsCcc-sxw
Другото ми аз, яростта на Netflix: какво мислят експертите по семейни съзвездия за сериала
Ако вече сте гледали "Моето друго аз", турският сериал, който е на мода в Netflix, вероятно знаете за какво става въпрос за семейни съзвездия. Консултирахме се с Патрисио Рамос, експерт в този инструмент, за да ни даде мнението си, след като изгледахме втория сезон.
от Патрик Рамос 18 юли 2024 г

„Преди броени дни премиерата на новия сезон на "Mi Otra Yo" по Netflix беше сериалът, който в първия си сезон беше хит сред публиката. Това си мислех? Лично на мен  много ми хареса. Защото обичам турските романи. И това, в допълнение, се пресича  от темата за семейните констелации, на която съм се посветил от години.

Мисля, че за да дадем мнение за сериала, първо трябва да го разгледаме като това, което е: роман. Пълен с любовни истории, които са ни познати, с които се идентифицираме. Ние също се идентифицираме с няколко от неговите герои, с това какво се случва с всеки от тях, когато нещата не вървят според очакванията, с това как страдат, когато това се случи, и също така се идентифицираме с търсенето на благополучие, с желанието да се чувстваме добре и как зрителите, ние също искаме те да се справят добре. Големият въпрос може би е: всички ли искаме да се справяме добре? Не, не всички. Само героите, които смятаме за „добри“ или тези, които вярваме, че го заслужават. Това ни се случва във всички филми, романи... и в ежедневието ни. Когато някой ни нарани, първото чувство е да искаме да направи лошо. Това е типично за човешката природа, но и това, върху което сме поканени да работим.

Ролята на Берт Хелингер, създателят на семейни съзвездия

Преди броени дни премиерата на новия сезон на "Mi Otra Yo" по Netflix беше сериалът, който в първия си сезон беше хит сред публиката. Това си мислех? Лично на мен  много ми хареса. Защото обичам турските романи. И това, в допълнение, се пресича  от темата за семейните констелации, на която съм се посветил от години.

Мисля, че за да дадем мнение за сериала, първо трябва да го разгледаме като това, което е: роман. Пълен с любовни истории, които са ни познати, с които се идентифицираме. Ние също се идентифицираме с няколко от неговите герои, с това какво се случва с всеки от тях, когато нещата не вървят според очакванията, с това как страдат, когато това се случи, и също така се идентифицираме с търсенето на благополучие, с желанието да се чувстваме добре и как зрителите, ние също искаме те да се справят добре. Големият въпрос може би е: всички ли искаме да се справяме добре? Не, не всички. Само героите, които смятаме за „добри“ или тези, които вярваме, че го заслужават. Това ни се случва във всички филми, романи... и в ежедневието ни. Когато някой ни нарани, първото чувство е да искаме да направи лошо. Това е типично за човешката природа, но и това, върху което сме поканени да работим.

Ролята на Берт Хелингер, създателят на семейни съзвездия

Понякога си мисля какво би си помислил Берт Хелингер, ако можеше да седне да гледа Netflix и да маратони този сериал. Защото го назовават в някои случаи по време на диалозите на сериала. Ако го назоват, мисля, че няма да му пука. Защото никога не го е интересувало какво говорят за него. Може би трябва да попитате съпругата му Софи или приятелите му. Казват, че бил човек със страхотно чувство за хумор, но ми е трудно да си го представя да седи пред телевизора.

В „Моето друго аз“ Берт Хелингер се споменава в два случая: един път фасилитаторът Заман казва, че го е срещнал след лично търсене на различни философии и култури, докато не пристигнал на семинарите на Хелингер и бил заслепен от съзвездията. Ако питате нас, фасилитаторите, същото се случи с повечето от нас. Това е инструмент, който, ако резонирате с него, ще се влюбите в него. При втория случай те цитират негова фраза по време на сериала. Но ние вече знаем: това не е документален филм за Family Constellations, нито биографичен филм за неговия живот.

Сериалът отдава ли справедливост на семейните констелации или пропускат нещо, когато разказват какъв е процесът? Гледайки сериала, усещам, че нищо не е пропуснато, поради простата причина, че сериалът няма за цел да разкаже на света какво представляват Семейни констелации. Това е какво са избрали да разкажат и как са решили да го покажат, използвайки максимално всички аудиовизуални ресурси, с които разполагат. Това хваща зрителя без съмнение.  И ако никога не сте ходили на работилница Constellations, вероятно искате да знаете за какво става дума. Когато един сериал стане толкова популярен, той предизвиква интерес, страсти, както и критики. Естествено е това да се случи. Това също е характерно за човешките същества.

Вярвам, че „Моето друго Аз“ е позволило на много хора по света да разберат, че има нещо, наречено Семейни констелации, и че то е служило на много хора като инструмент за техните лични процеси. Работата е там, че за тези, които не правят разлика между сериал и реалния живот, това може да ги разочарова. Но това не е грешка на сериала, това е свързано с очакванията, които всеки човек си изгражда, със сериала или без него. Колкото по-големи са очакванията, толкова по-голямо е разочарованието.

Бумът на семейните констелации след "Моето друго аз"

Но има едно нещо, което е сигурно: много хора идват в Семейни съзвездия, след като са гледали сериала.  Това е нещо, за което често говорим с някои колеги. След премиерата на първия сезон много хора се заинтересуваха да научат за инструмента. Някои с по-голяма предразположеност и откритост, а други да търсят експресни решения на проблемите си. Като цяло първите се справят добре, а вторите не толкова. Но това се случва и в други дисциплини. Разочароваме се, когато спазваме диета, която не дава очакваните резултати, или когато медицинското лечение не работи. Проблемът не е толкова в резултата от работата с Constellations, а в процеса.

Въпреки това, има нещо интересно, което поредицата повдига относно науката и духовността, което е дебат, който съществува днес с тези нови дисциплини или инструменти, които се появяват. През цялата история, когато възникне нещо, което оспорва съществуващото статукво , то се възприема като заплаха. След това с течение на времето някои губят сила, а други остават завинаги. Ще видим какво ще стане със Съзвездията. Вярно е, че голямото наследство на Берт Хелингер е свързано с огромното пътуване на експерименти и изследвания през целия му живот, чрез различни инструменти, терапии и философии, които го накараха да заключи, че има определени универсални закони, които управляват човешките взаимоотношения, които той наречени „Поръчки на любовта“. Благодарение на смирението си той каза в автобиографията си, че не е открил съзвездията, че те вече са били там, просто никой не можел да обясни какво се случва в семейните терапии, които посещавал и той решил да разбере.
Като зрители на сериали и филми вярвам, че  всичко може да се пресече със системен поглед. Не мога да видя живота по друг начин, виждам как се пресичат героите и веднага се сещам за родителите им, висящите им проблеми и как са стигнали до там. Понякога това се разказва във филм, а друг път остава в главата ми като хипотеза. Например филмът Goyo, също наскоро пуснат в Netflix и с участието на Нико Фуртадо и Нанси Дуплаа, ми се стори като човешки филм с покана за включване, което е много типично за Family Constellations. Когато го видите, има момент, в който заобикаляте ума си и започвате да го гледате със сърцето си. На всички герои. Възможно е да спрете да съдите и да видите всички с любов. Виждате любов във всичко и във всички. Това е включително и за мен, гледайки със сърцето. И от това място си върша работата, когато някой дойде да съзвездие. Само в тази хармония е възможно да се предложи помощ.“

След като вече знаем теорията и мненията на специалистите, можем да преминем към коментиране.
Знам, че в нашата тема не сме много по коментарите, но все нещо ни е направило впечатление.
Моето мнение за играта на актьорите знаете - като цяло държа на естествените реакции, мразя преиграването, крещенето и сополивенето.
Туба обясни начина си на игра  - Ада е хирург, овладяна и хладнокръвна, не се поддава лесно на емоции, а когато го прави е в самота. Само на приятелките си позволява да надзърнат във вътрешния ѝ свят - там тя е несигурна, често мамена и уплашена...
Определено не ѝ върви с мъжете - всички я мамят по един или друг начин
Започвам с баща ѝ - ясно е, години е лъгал...
Селим- изневери в момент на слабост, но все пак имаше доблестта да си признае и да се опита да оправи нещата
Инфантилния Топрак, който дори не разбира че наранява, гледа всичко от собствената си камбанария и грам не влиза в положението нито на Ада, нито на Ева. Е, обича Ада, в това не се съмнявам, но самият той не може да се овладява и да постави живота си под контрол (не че някой може, де... Confused)
За Даяр, Заман, докторите, управляващи болниците ще напиша друг път, че трябва да тръгвам.
С една дума - мъжете в живота на Ада - лъжци, манипулатори, неверни, самовлюбени и слаби.
Очаквам и вие нещо да прибавите...

Желая ви хубав ден!

# 8
Здравейте и благодаря за споделеното.
     Ще започна с това, че не знам дали искам да има трети сезон. Искам да гледам Туба, но бях писала, че като не снимат сега, това много ще се проточи във времето. Дори да има и да успеят да го снимат до края на годината, пак няма да го видим  по-рано от година. Времето си оказва своето влияние. Ако първи сезон връхлетя като торнадо по целия свят, то този е по-умерен, макар, че по всеобщо мнение повече  се хареса. И сезонът постига отлични резултати. Начинът по който завърши сериала, дава възможност да се снима в друга държава и да се включат съвсем нови герои , а само трите момичета да са същите, но ще трябва да е нещо още по вълнуващо. 
     Защо ми навява тъга сериала? Заради Ада и нейните любови и заради Севги и всичко свързано с нея.. Въпреки, че имаше хубави сцени между момичетата и Ада-Дияр, някак си това чувство ми остана до края.
И затова ще започна и със Севги. Докато в първи сезон, се лекуваше, къде по собствено желание, къде Ада като доктор я натискаше и накрая тръгна в посока на  алтернативно лечение и мечта да има някого в живота си, то в този сезон всичко и идваше в повече и беше на ръба на силите си . С поведението си отблъскваше най-близките си хора. И е разбираемо в такова състояние всичко те изнервя, дълги и тежки процедури и т.н. Но все пак имаше някаква нотка на надежда. Носейки всички тези цветни перуки, йога, медитации показваше, че не я е напуснало желанието да пребори болестта. След излизането на резултатите обаче, нещата коренно се промениха, плаках с нея. Загуби съвсем надежда и се отказа от лечението си. Но в крайна сметка реши, че колкото и живот да и остава ще го изживее като за последно  с близките си. По принцип много трудно е близките на болния  да приемат такова решение. И разбира се трудно и за самия болен, който не вижда повече надежда. Както се казва и в интервюто, кой има право да вземе решение за това дали един човек да се лекува или не. Той или близките му около него. Много е трудно, казвам го от личен опит, но в крайна сметка, колкото и да е трудно, трябва да подкрепим болния, дори неговото решение да не ни е ок. Много запомняща се сцена, когато Ада разбра, че ги е излъгала за резултати и че се е отказала да се лекува. Погледите говореха много.
Относно отношенията  с майка и , мисля че ги изчистиха и постигнаха мир по между си.
Любовта им с Фико , обаче не ми беше много убедителна. Някак си и на двамата им липсваше нещо според мен, въпреки всичките им приказки. Или по-скоро актьорите с играта си в тази част не ме убедиха много.
Относно Лейля: Там въпреки трудностите, които и се наложи да преживее, като че ли най-много и се подредиха нещата. Мъж в затвора, дете, което от стреса, от липсата на баща, започна да се напикава, въпреки възрастта си. И бременна. Измъчи се доста, но въпреки това с помощта на тези около нея успя да се справи. Много важна роля изигра, сдобряването с майка и , разбира се. Изключително важна е майчината подкрепа в трудни моменти. Не преставаше да се бори за мечтата си за таверна. С помощта на Фико и Селим и не само, успя да я реализира. Вярно, че накрая не постигнаха желания резултат, но не  се отказваше от мечтата си. Сцената с показването на фреската  ми бешe малко в повече. Въпреки всички трудности, които  преживя, заради Ердем, го обичаше много и му прости, макар и да го поизмъчи.
Селим, въпреки съвсем малката му роля в този сезон, му се беше сбъднала мечтата за дете. Но дали това му беше достатъчно – според мен не. Продължаваше да има чуства към  Ада, поне аз с такова впечатление останах.
Дияр, на пръв поглед млад симпатичен човек, доста настъпателен обаче по отношение на Ада,   явно я хареса още от първата им среща в болничната стая.  Не знам обаче кое надделява в мен, Ада по-скоро започна това , за да забрави Топрак , или защото наистина я заинтригува и хареса дързостта му. И кое я възпря да продължи, това че разбра,  че е син на Заман, разликата във възрастта или това, че му липсваше близък човек, защото  е израснал без майка и баща. Когато  и каза и ти ли ще ме изоставиш, като майка ми и баща ми, тя му каза, няма да ти бъда нито майка, нито баща. Просто беше разумна. 
Малко хаотично, за сега толкова.
Хубав ден.

# 9

Снинова, благодаря, че се включи!
Май няма други желаещи, ще продължа.
Ще си довърша мисълта за мъжете в живота на Ада.
Човекът, на когото тя реши да вярва след много колебание, изрече лъжа - ако не успокоиш своите демони, как ще помогнеш на другите, с ясното съзнание, че не е така. Защо го направи? Не знам, просто го каза, но го хванаха и загубиха доверие в него...
Що се отнася до Даяр, нормално е млад мъж да се влюби в красива жена бързо и внезапно, и понеже е красив, харесван от жените и със самочувствие в тази област, да бъде напорист. Колкото повече Ада се дърпа, толкова повече разпалва мераците на младия мъж. На това му викат страст... Тя беше объркана, разбита и бързо се предаде, той я забавляваше, а и неговата влюбеност ѝ беше приятна... Но тя не е майка му, нито баща му, нито може да ги замени. Той е млад, скоро ще се влюби в друга, ще се успокои като оправи отношенията с баща си. Младият актьор се справи прилично с ролята, вярвах му.

Лекарите в клиниката, особено мъжете - консервативни и непреклонни. Така науката не върви напред.
Личи си, че сериала е писан от жена, нямаше един свестен мъж. Joy
Ердем, с тежко детство, създал се сам, макар и по нечестен начин, го направиха шута на сериала. Но Умут е добър актьор, въпреки предпоставките на образа, държеше златната среда и само малко преиграваше.

Истинско разочарование за мен беше Фико. Самият герой - несигурен и уплашен, как да е, разбирам го. но Ръза не можа да бъде така органичен, както в първи сезон. Все едно гледах герой от предишните му сериали, не му вярвах, прекалено добър, прекалено безличен, дори с влюбеност не се обяснява такова поведение.
А Севги ми хареса. Харесвам тази актриса - не прекалява, за разлика от майка си Муко - старата школа на Фюсюн си личи - много мимика, много нещо, повече от нужното, но нейсе, преглътнах я.
Фърат Танеш го следях много внимателно, защото много го харесах в първи сезон и много ме изненада като преиграваше явно и грозно във „Фарах“. Заради него гледах само първи епизод, ми беше смешен, чак...
Но сега ми хареса. Умерен, чудесна игра, как само трепна,  като Ада му повтори думите, които ѝ беше казал - смени се погледа му, почуства се гузен, вярвах му.
За Седа няма да говоря. Че Лейля е безумна и весела, ясно, ама много се гърчим бе, във всяка сцена правим муцки, дори когато е сама и не пред огледалото. Натоварва ме.
Мурат Боз го харесах в първи сезон, беше нов, неочакван и малко скован - така си представях Топрак. Ама сега не му вярвах. Особено като се разделяха с Ада - ни в клин, ни в ръкав , сълзи пусна, при това въобще не разбра къде греши,  инфантилен е героя, трябва да порасне, а Мурат да се научи малко на по-незабележими мимики, каквито са в живота, щото да кривиш устни и да пускаш сълзи не е най-добрия начин да играеш.
Въпреки всички забележки, сериала ми хареса. Гледах го 2 пъти с руски и един път с автоматични субове. Е, наистина не е най-добрия превод, но като няма риба и ракът е риба.
Благодаря за вниманието.
Ако съм ви дошла в повече, не ме четете.
Искам ли 3-ти сезон? Да, искам. Ада не реши проблемите си, а сериалът е посветен на нея.
Предлагам Лейля да си върти кръчмата и семейството в Айвалък, страхувам се, че Севги няма шанс - ако оздравее от билките на дядо си ще линчуват екипа! Но както реши СЦ. А Ада да отиде далеч от всички и да започне отначало - да намери сестра си и истинската си любов, или поне да срещне един истински мъж. Stuck Out Tongue Winking Eye

Лека нощ!

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 22:18 от Lina_4

# 10
Среднощен привет, момичета

Линка, Снинова благодаря ви за впечатленията от 2 сезон на ДА , които сте споделили, както и за мнението на специалиста по семейни констелации относно ДА

Злати, Вичи, Нези благодаря ви за превода на написаното от Нуран, снимки, вдъхновяващи мисли.

Ще напиша нещо кратко относно впечатленията ми от 2 сезон на ДА, че утре заминавам за няколко дни до яз.Доспат    

На мен ми хареса  2 сезон. По-емоционален е. Има плавен преход между епизодите. Емоционалното състояние на Севги свързано с напредването на болестта Бончук ги предаде много истински и органично. В такъв момент голяма част от болните се отчайват и отказват да се лекуват, защото не виждат смисъл в това. Обикновено и близките им са преки свидетели на този емоционален срив. В случая Седа успя да заблуди за известно време приятелките си и близките си, като скри истината от тях. Но използва по прекрасен начин времето за да  оправи отношенията с майка си и Фико, да освободи от затвора Ердем, защото приятелката Лейля се нуждаеше от него.  И започна да работи върху вътрешното си "аз" Но истината рано или късно излиза наяве и  те разбраха истината. И като истински приятелки я подкрепиха за пътуването й до родното село на баща й. Интересна връзка направиха с появата на дядо й, който пък се оказа билкар Yum Както го показаха, че изготвя билковите извлеци малко ми заприлича на алхимик Yum
Проблемите на Ада с мъжете разбрахме, че имат връзка с миналото на баща й - скриването на истината за другото му семейство в Грузия. И докато не разреши това "наследство" от него не би могла да създаде здраво и истинско семейство. А в този сезон поне разбра, че иска това, както и дете. Hands V
Така, че има доста голяма отворена вратичка за 3 сезон.  Но за да стане това Нуран трябва да напише СЦ. След което да го обсъдят и заснемат. Нищо, че може след 2 години да го излъчат Снинова Тогава хората ще се върнат да изгледат отново 1 и 2 сезон и така ще се увеличи още гледаемостта на сериала в Netflix
Има и още какво да кажа за Лейля и другите, но става късно, а утре трябва да ставам раничко  Така, че като се прибера ще напиша още нещо    

Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 08:54 от kanti

# 11
Добро утро,момичета!

Благодаря на Линка,Снинова и Канти,за споделените коментари по 2-ри сезон на МД/ДА! Two Hearts
Аз няма да се включа поради липса на време.Ще допълня,че 1-ви сезон беше връзката с по-далечни роднини,а 2-ри с родителите на героите.Относно играта на Седа и Ръза,донякъде зависи и от режисьора.Той дава наставленията.Знаем,че Бурджу беше режисьор на първите 3 еп.,а останалите 5 еп. беше Тепегьоз.Гледала съм ги и двамата актьори и в др. сериали и ми харесват как играят.Особено Ръза.Който го е гледал в ''Езел'',Кузей/Гюней'',''Карадайъ'',''Вътре'',''Ямата''  ще ме разбере.Това са сериали излъчвани по телевизията,докато МД/ДА е на платформа.Може би и това има значение актьорът да не се разгърне както трябва,тъй като ролите са кратки.
Скрит текст:
В Б-с съм за 10 дни и водя ММ на контролни прегледи.Диабетът му се покачи и сега прави различни изследвания.Ако се наложи ще сменят лекарствата.Подготвяме и внучката за екскурзия в Италия с танцовия състав,в който играе.Всяко дете ще бъде с придружител.

При нас днес е облачно и по-хладно.Дано завали дъжд,че преди няколко дни имаше силен вятър,изпочупи клоните на дърветата,но дъжда беше за кратко.

Желая ви прохладен ден!

# 12
Здравейте, момичета!
Благодаря на всички, което са споделили своите мисли и чувства! Беше ми много интересно да ги  прочета  и да установя,че в голяма степен  се припокриват с моите усещания.
Втория сезон беше много по-емоционален!
Много ми харесаха всички препратки към миналото.
Интересно ми беше да наблюдавам как децата отиват много далече в носенето на чужди емоции, болка, страдание.
Някои от проблемите на родителите  може да продължат към поколенията и е хубаво да успеем да  се върнем към себе си, да отворим сърцата си, за да преживеем свързаността с нашите предци, които са повлияли на живота ни и които влияят и до днес.
Много ми харесаха  взаимоотношенията между трите най-добри приятелки: Ада, Севги и Лейля. Изключително силната им връзка, която  им помата да се справят с личните си  проблеми,с препятствията им в кариерата.
Този сезон навлиза по-дълбоко в живота им, показвайки колко силно е приятелството им, като същевременно изследва техните предизвикателства.
Не знам, толкова са органични трите заедно, приятелството им изглежда искрено и дълбоко вкоренено от момента, в който за първи път се появяват заедно на екрана и имаш чувството, че са приятелки и в живота.
Така че, освен всичко друго, което сте споделили това е нещото, което мен много ме докосна- тези лични срещи с по-големите теми като приятелство, издръжливост и търсене на себеприемане.  Способността на жените да си помагат една на друга чрез техните индивидуални борби показва силата на общността и връзката в лечебния процес. Интимния разказ на всяка една от тях  позволява на героините им да се развиват естествено, като същевременно запазват усещането за приемственост.
Аз лично искам да има трети сезон.
Най-вече заради Ада.
Изследването на травмите от  нейното минало и тяхното въздействие върху настоящето, върху връзките и, върху решенията и, мисля,че има още какво да се покаже.
Сериала е  едновременно трогателен и провокиращ размисъл.
Няма как да не  започтеш да размишляваш върху собствения си живот и взаимоотношения.  

# 13
Здравейте дами и благодаря за мненията и хубавите коментари.
Навихте ме за трети сезон по сценария на Линка.

Нощес Туба е сложила отново стори за защита на бездомните животни и е  препубликувани снимка от Алптекин

Хубава вечер.

# 14
Здравейте!

Красив гръб, нали Снинова! Много красива жена от всяка гледна точка. Както каза Бирсен (представяте ли си!) на хейтърете - не се старайте,  тя е естествено красива, умна и талантлива, Господ така я е създал, нищо не можете да направите, примирете се! Joy

Канти, Нези, благодаря за мненията. Дори да не съвпадаме в някои аспекти, няма значение. Не можем и не бива да виждаме нещата еднакво.
Нези, всъщност основното послание на филма е именно да се замислим за собствените си корени, за родовите ни скелети в гардероба. Все пак всеки от нас е изпадал в подобно или близко, дори да е временно, състояние на героите от сериала - да се чувстваш в безисходица от много работа и задължения - като робинята Изаура, или изоставен и пренебрегнат, излъган, предаден, извършил нещо с най-добри намерения, а излязло по-зле, с болни или загубени близки Disappointed Relieved, уплашен, стреснат от препятствията, с проблеми в работата, или без работа, с промени, които не оправдават очакванията и т.н.
Ако семейните корелации и ровенето в родовата памет ти помагат да осъзнаеш състоянието си и да намериш пътя за излизане от дупката, значи са си свършили работата.
Сериалът е направен хората да се замислят и няма значение харесваш или не актьорите, фабулата или СЦ, целта е съвсем друга и като прочета , че някой не харесва сериала, се чудя - а себе си харесва ли, собствения си живот анализира ли, стреми ли се да подобри състоянието си или да помогне на близък за това... Явно, не. Гледал е повръхностно и сериалът за него е това, което написах в първия си анализ.
Но задълбаеш ли, започваш да проверяваш в ума си приятелите си, спомняш си родовите легенди, разказите на роднини, опитваш се да свържеш нещата, да си обясниш това, което ти се случва уж случайно и които си обясняваме, с мисълта „Бог има план за мен...“
Надявам се  всички, които гледат филма да им е от полза и да им даде надежда...
А за Севги имам една  история на приятел, ще я  сложа в скрити
Скрит текст:
Мой приятел, лекар, се оказва с голям тумор, залепен за гръбначния му стълб.
При операцията, направена от професор, му казват, че трябва да прекъснат грабначния му стълб, ако иска да изчистят всичко, иначе ще остане огнище. Пред алтернативата да остане на количка на 40 год. той се отказва, решава да живее колкото може. Отива при най-голямото европейско светило в тази област, подготвен с много евро, за втора операция. Но светилото казва, че трябва да прекъсне гръбначния стълб. Приятелят ми отказва, и въпреки че е лекар, неволята го кара да тръгне по лечители. Лечител му дава рецепта, той решава да опита. Пие отварата 1 година и отива на проверка в Париж, където светилото с изненада установява, че раковите клетки са изчезнали... Лично ми го разказа потърпевшия и няма да ви казвам колко десетилетия минаха от тогава. Още е жив , е здрав не чак толкова, но жив и с дух! Така че, чудеса се случват! Имаме надежда и за Севги!

Останете си със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт