Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 259

• 33 491
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте в новата седмица. Лятото продължава с пълна сила. Благодаря за споделеното.
И на мен ми се е случвало да пиша и да натисна нещо и да ми изчезне или просто да си го затворя, затова започнах като пиша на няколко изречения да маркирам текста  и давам copy за всеки случай.
В седмичната класация Туба пак е отличничка. Още е в първите хиляда - 954-то  място.

Слагам и  статистиката на Netflixpatrol след 11-ят ден, когато вече не е в топ 10. Това е до дата 28.7.2024.
Съвсем малко под чертата, но въпреки това резултата е отличен.
Ден 12: 11-та  позиция , тенденция в 46 държави със  196 точки
Ден 13: 11-та  позиция, тенденция в 44 държави със 193 точки
Ден 14: 12-та  позиция, тенденция в  38 държави със  175 точки
Ден 15: 11-та позиция, тенденция в 36 държави със 171 точки
Ден 16: 13-та позиция, тенденция в 29 държави със 134 точки
Ден 17: 12-та позиция, в тенденция в 30 държави със 123 точки
А в Турция е на първо място през всичките 17 дена.

Хубава седмица.

# 31
Здравейте!

Чакам с нетърпение коментар от Вичи и Злати, а и от всеки, който му се споделя.
Аз пък искам в този пост да ви припомня как Севги мислеше позитивно, слушаше подходяща музика, практикуваше йога, изобщо всичко, препоръчвано за поддържане на духа... Но... психиката не е всичко, ни казват авторите, все пак...

Радвам се, че Туба е първа в IMDb Starmetre. И да отбележа, че всичките ни ГГ са в списъка!
Айтач е 6
Седа - 12
МБ - 20
Бончук - 22
Ръза - 30
Фарат -32
Серкан - 43
https://socipol.com/?c=datalist&beid=imdb&tarih=2024-07-29&p=44#mank

В ТТ върви реклама на Гайн за филма на Туба и Халит - СНУ. Дано го гледат всички, които са го пропуснали. Аз повече го харесвам от ДА, например.
 Така де, да се възползват от успеха на ДА. Правилно. Нетфликс Турция също ще се възползва, като всеки месец пускат дълго отлаганите отдавна снимани  втори сезони на някои сериали. Искат да яхнат вълната. Да видим.

Хубава вечер!

# 32
Добро утро,момичета!

"Човек трябва да вярва, че нищо не е невъзможно в света и никога
не трябва да губи надежда за реализиране на своята мечта."

Благодаря за споделеното!Радвам се,че уба отново е на 1-во място в IMDb Starmetre! Hands Plus1Hands Clap

Линка,аз не съм по дългите коментари по сериалите,които гледам! Simple Smile
''Маслиново дърво'' е интересен сериал.Кара те да се замислиш какви са твоите корени,да се вълнуваш какво ще стане с героите.В първи сезон се връщаха към по-далечните предци, а сега повече към родителите.Надявам се на 3-ти за да се разбере какво ще се случи с Ада,Лейла и Севги след като заминаха и останалите герои,които останаха!

пресата от вчера....

Мехмет Сахинджилероулу, понеделник, 29 юли 2024 г
Това беше най-добрият й дебют за последните 3 години.
Tuba Büyüküstün оглави IMDb Starmeter в продължение на 2 седмици, който класира световни и турски знаменитости въз основа на популярността им за определен период.
Актрисата, която наскоро се появи пред феновете си във втория сезон на сериала "Olive Tree", който се излъчваше по Netflix в Турция, успя да се класира на 86-то място сред повече от 11 милиона души по света миналата седмица (17 юли).
Според данни, публикувани от Socipol, тази класация е призната за най-добрата класация на Starmeter, съставена сред турските актьори от юли 2021 г.
Туба Бююкюстюн е име, което привлича вниманието към всеки проект, в който участва. Не само в Турция. Тя има голяма база от фенове в различни страни. Тя буквално вдъхва живот на всеки герой, който изобразява. Нека пътят й е отворен/открит.

Желая ви приятен ден!

# 33
Здравейте момичета и благодаря за споделеното.
Вчера Туба е била на тема олимпийски игри, имат добри и много състезатели и тя споделя успехите им.
Взимам повод от Лина. Да добавя към статистиката за класирането на артистите и дядото на Севги. Актьорът Кеворк Маликян е на 8 място. Въпреки епизодичната си роля ми хареса. Някак си благ старец, но самия сюжет с появата му и срещата със Севги ми беше малко фантастичен.
Вижте му визитката:
Диарбекир - Истанбул - Лондон. Via Karagözyan - S.H.Tıbrevank - Rose Bruford. Британски актьор. Агент: Морийн Винсънт @UnitedAgents Асистент: Мади Коелю.

Дали мога да сравня СНУ и ДА и кой ми харесва повече?  Разбира се, че ми харесват и двата и всеки по своему е хубав. Но в СНУ са само двама и класата на Халит е друга. Не се разконцентрираш между повече герои , а следиш само Хакан и Манолия. Съвсем скоро го изгледах отново. Ми много, много добър. Жалко, че още не са го пуснали на други платформи, за да изригне навсякъде.
 ДА2 още не съм го гледала повторно, с изключение на първа серия, на линка, който беше сложила Буркина. Ще изчакам още малко.
Вчера рових да намеря нещо и  за Golden Opulence, дали случайно някъде няма някой превод, но нищо не открих.
Сега видях, че са се появили и нови снимки на Туба от плажа със Есра. Журналистите им май живеят по плажовете на Бодрум и дебнат непрекъснато.

Напоследък ми липсва усмивката на Туба.
Имайте хубав ден, при нас днес е доста ветровито.

# 34
Здравейте!

Честит ден на приятелството!

Гече са публикували тези сн. които Снинова е сложила
https://www.gecce.com.tr/haber/tuba-buyukustunun-tatil-keyfi-fit … cekti-320977.html
Ваканционното удоволствие на Tuba Büyüküstün! Той привличаше вниманието с вталената си визия
Туба Бююкюстюн беше видяна на плаж в Бодрум-Ортакент. Той привлече вниманието със стегнатото си телосложение. Той също се наслаждава на царевица на морето с групата си приятели, включително Есра Аккая.

Известната актриса Туба Бююкюстюн беше видяна на плаж в Бодрум-Ортакент

Привличайки вниманието със стегнатото си телосложение, той се наслаждаваше на празника с приятелите си.

Известният актьор, който се наслаждаваше на царевица на морето с групата си приятели, сред които и Есра Аккая, привлече вниманието с ведрото си отношение.

Туба Бююкюстюн, която се наслади максимално на почивката, се превърна в център на вниманието на плажа както с красотата, така и с енергията си.

И още

Хубаво е на морето!
Снинова, изобщо не го знаех Кеворк Маликян, затова съм го пропуснала. Бях пропуснала и Серкан, та се наложи да изтрия поста за да го добавя. Тази идея ми дойде, защото ти каза, че отвреме навреме копираш поста си... 😊
Приятен ден!

# 35
Здравейте
                              МомичетаБлагодаря ви за всичко споделено.

Лека вечер,дами

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 17:24 от Вичона

# 36
Добро утро,момичета!

Настъпи и последния ден на юли!Да го запомним с хубавите моменти, които сме имали и вярваме,
че всичко, което не ни е донесло радост или натъжило, ще остане назад и няма да се повтори.
Да погледнем напред с надежда, че ни предстоят прекрасни дни и щастливи мигове.
Довиждане, юли!

Tубa добави репост от Based İstanbul към Instagram #TubaBüyüküstün
''Вярвам в късмета в този живот и в създаването на собствен късмет, но най-важното е да забележите,
 видите, гледате, гледате и можете да го видите, когато го срещнете.“
 Събуждане с @TubaBüyüküstün

https://vk.com/video/@clubtuba507?z=video-63875573_456246931%2Fclub63875573

#TubaBüyüküstün
Туба за сп. Based İstanbul Heart

Желая ви приятен и ползотворен ден!

# 37
Здравейте с днешна дата и благодаря за споделеното.
Вчера си поисках усмихната Туба и си я получих от Дуйгу и ще я повторя.
Сдобила се е с още една чанта , друг модел Simple Smile))

Сложила е доста сторита от олимпиадата. По-интересно е едно. Египетска фехтовачка бременна в седми месец се състезава.

Днес е сложила и няколко снимки от Бодрум в профила си:
Всеки път, когато посещавам Бодрум@themarmarabodrum винаги е добра идея.
;
;
;

Явно вече си е тръгнала.

Имайте хубав ден.

# 38
Здравейте!

Явно месецът на тате Онур завърши, и Туба си прибира момичетата. Може би дори ще снима 3 сезон в друга страна? 😉 Но това е малка вероятност.
Ето видеото на интервюто на Based Istanbul

Туба въобще е без грим. Много естествено красива жена.

Някой си прави труда да вади интересните моменти на Ада и Даяр, ми красиви са.

И зад кадър

Лека нощ!

# 39
Привет, момичета и от мен след няколко дневно отсъствие!

Благодаря ви за всичко, което сте споделили през изминалите дни - снимки от Бодрум на Туба с приятели, споделеното от Туба в ИГ й, вашите мнения за ДА 2 сезон, снимки и всичко останало
Злати, Снинова, Линка, Вичи, Нези

Освен снимките, които Снинова ни е показала, които Туба днес е споделила, тя е качила още няколко неща в ИГ си  
Поредната картина е на път Yum

На тази снимка предполагам, че е Туба снимана от някоя приятелка Kissing Heart

Красиво стълбище от Бодрум Hands Thumbsup

Сложила е и няколко клипчета. Едното е на Based Istanbul за Tik-Tok, което гифче ви сложих в началото.
Освен това е споделила и кратко видео от хотела как си топи от зехтина и си похапва Stuck Out Tongue
https://vk.com/club143398602?z=video-63875573_456246921%2F81ce8c … _-63875573_225764

А другото е на тези фенери  
https://vk.com/club143398602?z=video-63875573_456246919%2F695fac … _-63875573_225764

Днес е  споделила и клип на Based Istanbul, който е около 5 мин.,  където прави паралел между образа на Ада и нея самата. Разкрива и вътрешните терзания на героинята си относно любовта, както и още много други неща. Предполагах, че руските дружки ще го преведат, но до сега не са Sad. В ТуКи-то де, защото до другата група нямам достъп Disappointed
https://www.instagram.com/p/C-DRiXRogvc/
Няколко гифчета от него Hands V

https://vk.com/club143398602?z=video-143398602_456243816%2F63498 … l_wall_-143398602
Характер Ады был очень похож на мой, а с другой стороны, она совсем не была на меня похожа.
На самом деле, персонаж Ада это Туба, в ее прошлые времена, а не Туба в то время, когда я встретилась с Адой

„Вярвам в това да имаш късмет в този живот и да създаваш късмета си сам,
но най-важното е да забелязваш, виждаш, гледаш, търсиш и да имаш способността да го видиш,
когато попаднеш на него.“ ⁠

Вичи И на мен на няколко пъти ми са изчезвали постовете в момента, когато реша да ги публикувам. И затова като превенция е добре човек да копира текста преди да публикува поста си. Но за съжаление не винаги се сещам да го направя  

Утре ще ви разкажа къде бях през изминалите няколко дни Hands V

Лека и спокойна нощ!

ПП.Линка написала си пост преди малко. Може би се повтаряме, но няма да корегирам

# 40
Добро утро в първия ден на август!

Честит ни нов месец!Нека ни е на късмет и още с първата
 чашка кафе да си пожелаем здраве и сбъднати мечти.

Благодаря ви за всичко споделено!
И Канти се завърнала от почивката! В ТуКи качват и от др.групи инфо,както от тази,в която нямаш достъп,също и от гр.  за Халит и Бергюзар,от гр. на Ирина Котова,на Дизи Медия и др.
пример за каченото и пише от коя група е взето
https://vk.com/club143398602?w=wall-143398602_470584%2Fall

Онур започва да се снима в нов сериал-''Гений'' с Арас Булут Йенемли в гл.роля.Има доста познати актьори,които ще участват.Може би за това Туба ще вземе децата.
Скрит текст:

Докато пишех поста и излезе руския превод на интервюто за Based instambul

Превод на интервюто за сп. Based instambul

„Когато за първи път срещнах героя на Ада, се почувствах едновременно познат и напълно нов. Искам да кажа, че от една страна, характерът на Ада беше много подобен на мен, но от друга страна, тя не приличаше на мен. По същество, характерът на Ада всъщност беше за място в миналото на Туба, в нейното минало като начин на мислене, а не в момента, в който срещнах героя на Ада. И тя имаше дестинация, към която наистина исках да отида тази страна на историята, къде исках да отида, къде започнах да пътувам, къде започнах да правя стъпки.Имах чувството, че ме следва, сякаш ме следва, сякаш я води. Разбира се, хората се трансформират в живота, ние сме в постоянно движение.
Но нещо вътре в нас остава по същество същото. Тоест, когато срещнеш човек отново след много години, дори и да срещнеш първо своите променени състояния, когато си паднал, ти си в тази дълбочина. Отново срещате човека, който сте били преди много години, и тогава човекът, който сте били преди много години, се появява от някъде, което не познавате.Ако нещо остане недовършено, ако нещо е във въздуха, то се връща, за да бъде довършено. Защото мисля, че всичко в този живот е на път да бъде завършено и ако имаме късмет, можем наистина да го завършим. В живота си събираме всичко заедно. Като парчета от пъзел, а частите, които не можем да сглобим, някак си се връщат при нас по-късно.
Това ни дава шанс да го поставим обратно, ако можем да го видим, ако можем да намерим мястото му, ние сме късметлии. Ако не, получаваме това парче отново след известно време. След известно време хората, които приемаме в живота си, ни показват парчета, показват ни липсващите части, но без непременно да ни казват за това. Ако можем да видим през какво преминават в живота си, ако можем да го погледнем, само човечеството ни показва. Мисля, че хората, които привличаме в живота си, ни предлагат материалите, които търсим в собственото си пътуване. Така че понякога историите са много сходни, дори ако темите са различни.
Вярвам в късмета и в създаването на своя късмет в този живот, но най-важното е да го забелязвате, виждате, гледате, търсите и можете да го видите, когато го срещнете. Моментът, който ме развълнува или остава в съзнанието ми в сериала, е новото любовно пътуване на Ада, нейното пътуване за среща и в този първи момент има такова състояние на самозащита. Това не е просто сцена, това е нещо, което се състои от поредица от сцени. Това затваряне, тази защита, защото тя изпитва толкова много болка и е толкова несигурна, че това няма да й се случи отново.Всъщност това е, което повечето от нас изпитват, когато тя стои на много меко място вътре, тя разлива изреченията си много силно, той ги разлива и тогава тя казва: „Страх ме е, че не мога, аз страхувам се.. ", тоест тя казва, че ако направя това, ще се разпадна."

Желая ви приятен ден и щастлив месец август!

# 41
Здравейте
                          Момичета Благодаря ви за всичко споделено.
                          Злати За новия превод.

Приятен следобед,дами

# 42
Здравейте!

Нашата красавица днес не се инициализира...
Но пък открих поредната статия за ДА
https://www.gazeteduvar.com.tr/zeytin-agaci-golgesinde-kurtun-ka … eri-haber-1707902
В нея не се говори за играта и актьорите, а за препратките, които аз, а може и вие като не знаем езика и сме слаби по турската история, да сме пропуснали.

Ето някои откъси
Съдбата на кюрдите под сянката на маслиновото дърво
„Наследството“, което те смятат за достойно за кюрдската добродетел в „Маслиновото дърво“, е далеч от реалността и трябва да се знае, че има не само измама, затвор и смърт по имиграционните маршрути в „семейното съзвездие“ на един кюрд!

Скрит текст:
ПОКАЗВАНЕ НА СЕРИАЛИ ОТ ПЛАТФОРМИ ДО СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
Особено с нарастването и популярността на платформите, броят на анализите, написани за телевизионни сериали, се увеличи значително. С отражението на 22-годишната политическа атмосфера, която Турция изостави, и съпътстващата я поляризация на популярната култура, тези дискусии стигнаха и до политическа почва. „Ентусиазмът“, изпитан в „Това е друг“, беше най-важният индикатор за това. Впоследствие „Red Buds“ и „Cranberry Sherbet“ още повече активизираха дискусиите.

Докато темите на примерите, които споменахме, се занимават с разделението в обществото, „Маслиновото дърво“ стои в по-отличителна точка. Той се занимава с раздялата, която се появява чрез „семейната констелация“, която стана популярна особено сред светската и горната средна класа. Тъй като въпросният въпрос е предмет на научен дебат, се консултирахме с коментарите на психолози. Те също така критикуват сериала, че е далеч от научността. Основната причина за това е, че „семейната констелация“ все повече се разпространява в обществото и се разглежда като отправна точка в пътуването на себеразбирането.

Това е Турция... Страната на онези, които превръщат кризата във възможност! Ако даден проблем стане популярен, злоупотребата идва с него. Отново, когато погледнем новините, отразени в обществото, виждаме въпроса „Кой съм аз, защо ги преживявам, какво ми е оставил като наследство произходът ми?“ Виждаме, че задаващите въпроса попадат в капана на измамниците! Тези, които нямат деца, тези с генетични заболявания, тези, които не са срещали семействата си от години... Опитват се да намерят лека в „семейната плеяда“!

ОТ КУЛТОВЕ НЕ МОЖЕ ДА БЯГНЕШ!
Разказаното в сериала обаче не се изчерпва само с тях. Светските хора, които следват мечтите си и се опитват да намерят решение на проблемите си, се срещат с популярните днес секти и се надяват на помощ от техните лидери. Тук има забележителна разлика: Никой не целува ръце или поли!

СЪДБАТА НА КЮРДИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ВСИЧКИ ОСВЕН КЮРДИТЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЕМЕЙНИЯ СЪСТАВ!
По всичко личи, че сектите ще получат повече място в индустрията на турските сериали. Да оставим дискусиите тук и да се съсредоточим върху съдбата на кюрдите в сериала.

Миналото на всички герои в "Маслиновото дърво" се основава на лоша "съдба", с други думи, "семейно съзвездие". Историята (семейната констелация) на персонажа Ердем в сериала обаче стои пред нас като ос, която обръща гръб на кюрдите.

Ердем играе герой, който е израснал без баща, живял е в бедност и чийто чичо е бил крадец.

Един ден Ердем печели пари и става богат човек! Според това, което се предава на публиката в сериала, убиецът се жени за Лейла, дъщеря на войник, и двамата имат две деца. Нещо обаче се обърква и драмата, с която сме свикнали, започва. Родителите на Лейла искат дъщеря им да бъде „спасена“ от Ердем. Лейла пък твърди, че не е редно да се развежда след две деца и се защитава по този начин.

ДОБРОДЕТЕЛА НЕ Е КЮРД! ПОЗВОЛЕТЕ МИ ДА КАЖА О, БОЖЕ МОЙ!
Не ме разбирайте погрешно, причината за всичко това не е защото Ердем е кюрд... Не Ердем; Наследството, което носи, е виновно! Не ние, а семейната констелация казва това! Както виждате, географията не е съдба, а семейно съзвездие...

Тогава нашият въпрос е: Какво би искал да гледа един кюрд в история, в която той е обект? Нека да разгледаме по-отблизо...

Забележителна е историята на Елени, прабабата на Лейла, веселата героиня от сериала, която мигрира по време на размяната на населението. Елени, баба, живееща в Крит, е убита в морето от турчин, докато се опитва да отиде в Турция с лодка, за да бъде с децата си. Разбира се, болката не може да се сравнява, но защо кюрдите са изкривени, когато виждат историята на Елени като чиста реалност? Има ли приемливи сираци и неприемливи сираци в регистрите на държавата? Що се отнася до кюрдите, фактите попадат ли в "договора за турско присъствие"?

Нека го разгледаме още малко... Възможно е да видим следите на кюрдите в турското кино. "Бандит", "Даваро", "Кибар Фейзо"... В тези филми критиките към властната система и традиционния начин на живот в кюрдските региони са индиректно отразени на екрана. Разбира се, споменатите филми са добри произведения, но отново, разказвачът не е кюрд!

С наближаването на настоящето нещата се променят малко.

Филмът от 2016 г. „Рауф“, режисиран от Сонер Джан и Баръш Кая, пренесе най-кървящата рана от кюрдския въпрос на големия екран с пример за чиста любов. Но познайте какво? Реалистичните сцени във филма и безстрашният начин на разказване на събитията бяха възприети като „пропаганда“, а видяното от кюрдите отново беше счетено за „лошо“. Защото само те могат да пожънат наследството на кюрдите!

МОЖЕ ДА СТЕ ИЗМАМНИК, НО НИКОГА ХУДОЖНИК...
Разбира се, всички тези примери отварят вратата за по-широки дискусии... Нека кажем последната дума въз основа на нашата отправна точка, „Маслиново дърво“: Защо Ердем не може да бъде художник, когато може да бъде измамник в поредицата? Докато Ердем може да е контрабандист на исторически артефакти, защо да не може да бъде адвокат?

Докато Ердем може да рискува смъртта си по пътя на миграцията със семейството си, защо не може да преподава кюрдски на децата си, които са лишени от майчиния си език?

Защо Ердем тайно пее „Лори” на кюрдски на детето си в люлката, когато може да говори на истанбулски турски без акцент и само „по желание”?

„Наследството“, което те смятат за достойно за кюрдската добродетел в „Маслиновото дърво“, е далеч от реалността и трябва да се знае, че има не само измама, затвор и смърт по имиграционните маршрути в „семейното съзвездие“ на един кюрд!

Статията не е особено ласкателна за филма, но все пак показва, че този сериал освен всичко друго - глобално за цялото човечество- засяга и болезнени проблеми за турското общество.
Предполагах, че арменската общност ще се обади заради обезлюдените арменски села, но за кюрдите не съм  се сетила. Не разбрах, че Ердем е кюрд. Ето защо не  го обичаха  родителите на Лейля, макар че баща си имаше неговите скелети в гардероба - убивал е мирни деца и жени, при него уж неволно...
За разрушените жилищни блокове по време на земетресение се говореше в първи сезон - фобията на Селим да не спи в сгради, които не е построил лично той...
Не исках да мисля, макар да ми се мярна мисълта, че бандитите, изнасили пралелята на Ада  и понеже е било във военно време на този размирен полуостров, да е имало и бълг. участие, прости ми Господи! Cry Слава Богу не правят дори намек за чуждестранни войници.
А сериалът е твърде обширен и засяга  много аспекти от живота на хората, а в частност и на самите турци.
Ако някой още се чуди дали да го гледа, а чете темата - препоръчвам го! Hands Plus1
Не мога да правя сравнение с други сериали, не ги познавам, дали засягат така всеобхватно  всичко около нас, но се съмнявам.
Накрая малко красота

и с надежда за театрална постановка или изложба на Туба, докато не започне да снима 3-ти сезон или друг филмов проект

ви пожелавам лека нощ!

# 43

Привет, момичета и от мен на първо число на  месец Август!  

Да си пожелаем новият месец да е изпълнен с радост, спокойствие, хармония и хубави новини от и за Туба! Hands Pray

Злати благодаря ти за превода на казаното от Туба във видеото, както и за ихформацията за новия сериал на Онур

Вичи прекрасни снимки на Туба си сложила

Линка прочетох статията за ДА и съм силно впечатлена. И аз не знаех, че Ердем е кюрд. Може би в първи сезон е споменато някакси под сурдинка за този факт. Но понеже все  пак гледаме с превод, може и да не са разбрали момичетата за това, ако е казано не много ясно. В сериала се засягат много и различни теми, повдигат се различни въпроси, които са свързани с миналото на страната и народа й. Но тук на Балканския полуостров историята е много богата на различни войни и конфликти, от които обикновено (както винаги) страдат обикновените хора. Вследствие на което има много и различни преливания на хора от една страна в друга вследствие на войните и последиците от политическите решения. Hands V

Сега да ви разкажа за престоя си в гр.Сърница на брега на яз.Доспат. И по-специално за уникалното изживяване, което имахме.
Скрит текст:
Предварително бяхме се уговорили за разходката. Стигнахме с колите до с.Гьоврен, от където тръгнахме на offroad разходка с джиповете. Стигнахме до местността Вълчи камък- най-високата панорамна площадка на Балканския полустров, от където има възможност да се видят всички върхове на Родопите, някои от Рила и Пирин, дори и части от Родопите в Гърция. Ако искате да прочетете повече Hands V
https://patepisanici.com/2022/08/01/родопски-офроуд-до-панорамна-площадк/

След което продължихме разходката и стигнахме до друго място- Мечата поляна, от където се виждаха  от друг ракурс върховете на планините Hug Като стигнахме там от джиповете се носеше ропопска музика и понеже българското знаме се вееше там , ние му друснахме едно хорце Smile

Снимка по време на движение на джипа    

После стигнахме до едно изоставено село високо горе в планината, което до 1989 г е имало около 150 души жители. Тъжна картинка да гледаш изоставените къщи, училището, обора. Там видяхме и стадо диви коне    

След което се отправихме към следващата интересно място от нашата разходка - Чаирските езера Hands Plus1
Малко информация от Уикито  
Чаирските езера са група от седем езера в Западните Родопи, разположена на 1400 м надморска височина в защитената живописна местност „Чаирите“ („Чаирски езера“) покрай Чаирска река, на 27 км източно от село Триград. Те са естествени свлачищни езера, запазени от епохата на кватернера. Образувани са благодарение на свлачищни процеси над десния бряг на река Чаирска. Най-известното езеро е Синьото езеро (Синия гьол, Сини вир) заобиколен от стара вековна гора. Падналите в него дървета и островите от сфагнум му придават романтичност и тайнственост, сякаш това е езерото на нимфите и русалките. Едно от езерата е наречено Магическото езеро. Обвито в мъгла и изпарения, заобиколено от дървета с причудливи форми, то изглежда като илюстрация на вълшебна приказка. Според поверието Магическото езеро е било обитавано от самодиви, които омагьосвали овчарите, подмамени от песните и танците им. Други от езерата са наречени Голямото езеро (Големия гьол), Кадирев гьол, Средното езеро и Горното езеро. В непосредствена близост е защитената местност „Пияната гора“. Езерата са изумително красиви, с кристална родопска вода и планинска пъстърва. Обградени са от над 2000 дка безбрежни ливади с красиви цветя напролет, с висока трева през юни, окосени през лятото или меланхолично жълти през есента и изобилстващи от множество тракийски светилища и могили, които свидетелстват, че това е земята на траките. Редица редки растителни видове са запазени на торфените острови в езерата. Недалеч от Чаирските езера има и туристическа база. Името идва от думата „чаир“, което на турски означава ливада.

Около едно от езерата се намира "пияната гора". Наречена е така, защото стволовете на дърветата растат извити, което се дължи на активната тектонична дейност на земните пластове. Водачът ни каза, че поради това езерото може да изчезне в един миг

След което се отправихме обратно към мястото, от където тръгнахме сутринта. Но пътят ни мина през преккрасното Чаирско ждрело. На такава природна красота отдавна не се бях любувала.
Чаирско ждрело
Чаирското ждрело е съкровищница на природни чудеса. В Чаирско ждрело се
крият не по-малко красоти, отколкото известните на всички Триградско и
Буйновско ждрело. Минавайки през Чаирско, човек ще бъде поразен от
огромните скали надвиснали над пътя, тайнствената Чаирска река и най-вече
от Шабаница - вековна иглолистна гора със запазен животински свят. Тук се
намират и някои изключителни природни феномени.
В самото начало е Превалетия камък, представляващ естествена каменна
арка, висока над 10 метра. По нагоре пътят ни отвежда до Чаирски езера,
които са от свлачищен произход. Те се намират сред обширни ливади, от
които се открива прекрасна панорама към цялата планина.
Над ждрелото се извисява връх Бойдалъка, от който се открива прекрасна
гледка към голяма част от Родопите.

Това е Превалетния камък, за който се споменава в текста

Водачът ни каза, че някога на това място е минавала река, която е издълбала арката в камъка.

Прибрахме се изморени (защото през повечето време стояхме прави в джипа по съвет на водача ни) , но пък силно удоволетворени от прекрасното преживяване

Докато си пиша поста се е появила нова снимка на Туба качена от Beymen, която и Туба е качила в ИГ сторито си Hands V. Доколкото разбрах е онлайн магазин за мъже. Майката на Туба го следва

Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 01:47 от kanti

# 44
Добро утро,момичета!

Благодаря ви за новите снимки,преводи и коментари!
Линка,благодаря за преведената статия.Май всички сега разбрахме,че Ердем е кюрд. Hands V
Канти,беше ми интересно да прочета разказаното за тези забележителни места у нас. Heart

Повтарям новата снимка на нашата красавица за да допълня още инфо ...

Tубa добави репост от Beymen към своята инстастория #TubaBüyüküstün
Актрисата Туба Бююкюстюн присъства на покана за Средиземноморска лятна нощ, облечена като Брунело Кучинели.
Ние сме в Mandarin Oriental Bodrum по покана на един от пионерите на италианската мода, Brunello Cucinelli, за да отпразнуваме лятната колекция Mediterranea2024

кратко видео от партито
https://vk.com/video/@clubtuba507?z=video-63875573_456246937%2Fclub63875573

Желая ви приятен летен ден!

Общи условия

Активация на акаунт