Изгубена

• 12 175
  • 206
  •   1
Отговори
# 60
Нимерия, нищо не разбрах.
Дорис, и без пари не се живее.

# 61
  • София
Аз не схващам, че при приети едни условия и при доброволното им изпълнение, сега се налагат анекси и нови условия.

Малко като девойките, дето чакат брак и деца, ама никога не ги дочакват.

Всички води от всички кладенци няма да го подкарат да търси нова работа в нов град, при все, че явно той генерира основния доход.

Какво значи в едни отношение тип семейни '"приети условия"? Ако мома отиде в апартамента на свеки що не са приети условия, а се почва да и се соли на главата да се изнася. Нещо двоен аршина ...

И ако сключи брак какво - рекламация само при производителя и то при осъществяване на покупката?
Такива. Съгласила се е на преместване от нямане какво да прави, ама сега не искала, искала вкъщи.
Това са фундаментални решения в едни отношения тип семейни.

Авторката е пробвала - преместила се е, намерила е работа, опитва, но не се получава. Не и харесва! Не сме дървета, че дето сме се посадили там да растем или да съхнем ако не е нашето място - преместваме се. Въпросът е, колко нейния проблем е важен за партньора и - явно не много. Паричките са по-важни! Еми ...
Да тръгва, да го покани и него, ако я обича! Обаче, защо ли си мисля, че няма да го направи....

# 62
Прекрасная Василиса  Някои автори на теми търсят точно солидарност от мамите,било то да си споделят подтискания гняв в/у гаджета и съпрузи.
Ако толкова го обичаше,щеше да го споделя само с него,не пред един куп чужди хора!
Адски обидно и унизително да те представят като безумен глупак,който само взима,а насреща не дава нищо.
Къде е сега гаджето на авторката,нима той няма мнение?!
Всеки човек сам чертае съдбата си,ако толкова й е проблем да го напуска,не е вързано куче,чакащо команди.

# 63
Скрит текст:
Аз не схващам, че при приети едни условия и при доброволното им изпълнение, сега се налагат анекси и нови условия.
Малко като девойките, дето чакат брак и деца, ама никога не ги дочакват.

Всички води от всички кладенци няма да го подкарат да търси нова работа в нов град, при все, че явно той генерира основния доход.

Какво значи в едни отношение тип семейни '"приети условия"? Ако мома отиде в апартамента на свеки що не са приети условия, а се почва да и се соли на главата да се изнася. Нещо двоен аршина ...

И ако сключи брак какво - рекламация само при производителя и то при осъществяване на покупката?
Такива. Съгласила се е на преместване от нямане какво да прави, ама сега не искала, искала вкъщи.
Това са фундаментални решения в едни отношения тип семейни.

Авторката е пробвала - преместила се е, намерила е работа, опитва, но не се получава. Не и харесва! Не сме дървета, че дето сме се посадили там да растем или да съхнем ако не е нашето място - преместваме се. Въпросът е, колко нейния проблем е важен за партньора и - явно не много. Паричките са по-важни! Еми ...
Да тръгва, да го покани и него, ако я обича! Обаче, защо ли си мисля, че няма да го направи....

Aми това написах по-горе - притеснително е, че партньора и казва, като не и харесвало той и давал пътя ... /цитат - ако не - прав ми път/. Не са ок тези неща. Каже ли ми мъж да си ходя, като не ми харесва и не търси ли решение, удобно за двама ни - ами тръгвам си. И с годините разбрах, че да си тръгнеш, като не си му важна е важно!

# 64
То въпросът не е само самото преместване, а как след това ще бъде организиран животът им там.
Хубаво, той ще си намери работа. Обаче ще се очаква ли от него да прелее в семейството на авторката и какво значи това - ходене на гости през седмицата с братя и сестри, неделни обяди с родителите й. Тя казва, че са много близки и като приятели, но дали той иска да се сприятелява по този начин?

Лично аз не бих била окей на такъв режим със семейството на мъжа ми. Съжалявам, но ще имам усещането, че се задушавам - просто не е за мен. Виждане веднъж - максимум 2 пъти месечно, ок. Но такова през ден-два - абсурд.

# 65
  • Melmak
Авторке, този мъж обичаш ли го?

Никъде не прочетох това. Прочетох колко обичаш родата, ама мъжът не видях да си го описала като любовта на живота су.

Ако ти е мъчно за кака, батко и мама, а този мъж е просто някакъв си, недей се мъчи повече и си събирай багажа. Имаш си апартамент, ходи си живей сама.

Ако го обичаш, помисли с него семейство ли си? На едни години е нормално човек да се отдели от родното си семейство и да направи свое. Хората заминават на хиляди км заради образование, работа или други причини и не спират да обичат роднините си. Скъсай малко тая пъпна връв, защото на баир лозе никой мъж не иска.

Ако ти е такава драма живота в момента - поставяй ултиматум - или отивате заедно в друг град, или сама. Недей продължавай с тая агония, ясно е, че се мъчиш.

# 66
  • На изток от Ада
А тя цял живот ли ще стой при мама?
Майка ми е такъв пример. Търсила мъж за да живее при нейните родители. Имала 2 брака. С баща ми нямат брак . Не са живяли заедно. Живяхме с баба и дядо в село. Дядо умря , после баба... Майкъмк остана на Село имаше още няколко приятеля, които живееха в нас.
Сега е сама , на село Къщата се руши....
Братовчедка ми е друг пример. Живя с един мъж няколко години. Семейството на мъжа , купи ап , на братовчедка ми родителите обзаведоха....
Ожениха се . Обаче братовчедка ми ходи всеки ден при майка си. Тя не работи. Мъжа работи. И дете не иска братовчедка ми май и туй .
Имат възможност не за 1 дете ....

# 67
Ми тя ако мрънка, истерясва и вдига скандали всеки ден, че не й харесва градът, и аз да бях, и аз щях да й дам пътя. Хем всяка седмица е у майкини й.. През седмицата след като ходи на работа, има домакински задължения, домашарка е, има мъж, има и една приятелка, колко пък толкова й липсва родата и приятелите?
Ами ако има деца? То живота не е само на лафче, на маса, на кафенца. Ми ако беше в чужбина, тогава как щеше да реве???

# 68
Аз мисля, че й идва просто в повече семейният живот. И в нейния град да бяха, хората имат деца, семейства, работа, не виждам как постоянно ще излиза с приятелите си, пък дори и да са й братя. Мъжът й също може да не иска всеки ден да се събира с хора. Но според мен тя е в криза и може би не си е представяла живота така - от работа - вкъщи. Приятелят ти има ли компания, авторке? Излизате ли някъде двамата? Дори да няма нищо за правене в този град, навсякъде в България в радиус от 50 км има нещо за посещаване - я парк, я язовир, я кръчма. Не можеш да очакваш, че само тези роднини и приятели ще ти създават емоции и чувство за принадлежност, та цял живот да се въртиш около тях, защото ще се разочароваш. Те си остават твои близки, но трябва да намериш мъж, който също да ти е близък, за да ти е приятно с него, защото ще прекарваш много-мнооого време с него. Ако този не е такъв, по-добре го смени.

# 69
Авторката пише, че апартаментът е неин. То и аз имам етаж от къща в моя град, а мъжът ми апартамент в неговия, ама реално не са баш наши.

# 70
  • София
А защо не пробвате да отидете в 3ти независим град? Голям - София, Пловдив, Бургас, Варна. Даже заплатите в тези градове са по-високи. И се радвайте на времето заедно, когато откриете радостта от това няма и да се сещате за майки, баща, стринки, учинайки, братовчедки

# 71
Авторката да влезе и да каже какво работи мъжа ѝ. Защото не винаги това, че някой се е преместил в по-голям град означава, че ще може да си намери работа за повече пари. Аз съм от малък град и наистина няма работа, всички, които останаха, имат частен бизнес. Единия ми съученик има хранителен магазин, а другия кръчма. Те какво, да се преместят в София и да бачкат като касиер и сервитьор ли?!

Смятам, че поведението на авторката е манипулативно. Уж са го обсъдили, взели са решение, но вместо да се радват един на друг, поведението ѝ крещи "виж колко ми е зле, искам при мама".

# 72
Мъжът ми преди 3 години е взимал в провинцията повече, отколкото аз взимам в момента в София. Интелектуална и отговорна работа, не е въртял геврек или носил поръчки от зооплюс.
За какви възнаграждения става дума и за кои градове? Поне приблизително и брой население...

# 73
Неколкократното и упорито повтаряне на авторката колко е близка с роднините си (за разлика от всички други хора, които не са Simple Smile) и как знае, че няма да бъде разбрана за това, защото е толкова необичайно Simple Smile ме навява на мисълта, че и тази близост може да е чак толкова близост, както и голямата любов и саможертва спрямо мъжа не са чак толкова голяма любов и саможертва.
Има нещо гнило и недоизказано в историята, което на мен лично ми пречи да съчувствам.
Ако авторката не се чувства добре, да си тръгне. За друга рецепта не се сещам.
По отношение на заплащането - има локални производства, които просто ги няма другаде. Добър стругар в оръжейно производство примерно, няма кой знае колко опции в София. Едно, че трябва да се преквалифицира, второ, че няма да получава същите пари. Е защо да го прави.

# 74
Такааа, до това как съм щяла да рева в чужбина - ами за това не съм в чужбина.
Апартамента мина през баба ми, чинки, стринки и т.н. Не, бе! Мой си е. Никой не ми го е дарил, подарил и обзавел. Аз си го изплащам.
Колкото до това, че съм изкарвала него грешния - също не. Къде казах, че е виновен за нещо? Напротив! И двамата се чувстваме добре в компанията си, искаме семейство. Реално погледнато ние нямаме за какво да се караме, мислим еднакво по 99% от темите. Единственото напрежение е около това, че на мен не ми харесва тук. Не е като да не се напъвам. Не съм седнала да плача за мама и тати, просто явно съм човек на рутината и ми е трудно да си изляза от зоната на комфорт.

Общи условия

Активация на акаунт