Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 712
  • 865
  •   1
Отговори
# 135
Във фирмата, в която работя, бонусът се изплаща на всеки около датата на годишнината му във фирмата. Тоест почнал си септември, догодина септември получаваш бонус. За съжаление изцяло зависи от представянето на фирмата, не от лични резултати и последните две години при мен беше около половин заплата.

# 136
При нас няма точно годишен бонус, а коледен. Не мога да се оплача, щедър е, всички получават еднакъв. Бонусите ни са на месечна база и се изплащат всеки месец при постигнати цели. Отделно имаме бонуси при по-голяма натовареност, за мотивация. Пък в началото на годината е любимото на всички преразглеждане на заплати Grinning

# 137
  • София
Здравейте, колеги съфорумци. Дали някой може да даде някакво инфо за Агенцията по вписвания? Има обяви за работа, но от там бягат като дявол от тамян. Не намирам никъде информация как се формира там заплатата: като в държавния сектор, като в бюджетния сектор или като частния / все пак е ЕАД, нищо, че е агенция с принципал МП/ Имат ли рангове, класове, и дали плащат прослужено време или нещо такова??? Някаква затворена система е. Бивши служители бол, а като ги питаш на тези теми.... извъртат очи. Имат постоянно някакви конкурси. Странно ми е, каква е работата там?

Като юрист ли те интересува? АВ има две направления - Имотен и Търговски регистър. Не успях да навляза съвсем в материята, избягах с 200 след 3-4 месеца, но по-високи позиции и заплащане евентуално ако имаш юридическо образование. За другите - старши специалист, , т.е. не си държавен служител, ниско заплащане и адски много работа, под която слагаш своя подпис и носиш юридическа отговорност, теоретично. Като казвам адски много работа, точно това имам предвид, не преувеличавам, такова чудо в никоя частна фирма не съм виждала. Говоря за имотен регистър, в търговския доколкото разбрах за краткия ми престой е по-спокойно. Нещата дано да са се променили към по-добро, все пак минаха години, поне парите да им оправят на хората.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 00:04 от Maidenly

# 138
Направо припадам с някои обяви... https://www.jobs.bg/job/7152560
Обявата е за ръководител на юридически отдел, а това, което предлагат в замяна:
- Трудов договор на 8-часов работен ден;
- Мотивиращо възнаграждение 2000 лв./месечно; нетно
- Месечни бонуси, съобразно представянето на ръководения екип;
- Пълна прозрачност и коректност в осигуряването и заплащането на позицията;

и тн...МОТИВИРАЩО възнаграждение - 2000 лв.хахахах и защо навсякъде се отбелязва как прозрачността в осигуровките е някакъв мега плюс едва ли не ....когато трябва да е нещо разбираемо.. просто ме е яд като чета подобни обяви

# 139
И мен ме е яд, ама такива са обявите в "джобса". При нас предната седмица спуснаха поредния "парашутист" (приятелче на шефа от предишната фирма, където е работил). Обаче явно така се "издига човек" на ниво и заплата. Трябва да имаш достатъчно и верни връзки.

# 140
Честно казано, аз нямам нищо против връзките, стига сам да си ги изградил и даденият човек да става за нещо. Иначе такива заплати са толкова смешни, че чак ми се плаче.

# 141
Честно казано, аз нямам нищо против връзките, стига сам да си ги изградил и даденият човек да става за нещо. Иначе такива заплати са толкова смешни, че чак ми се плаче.

Аз имам против. Понеже се блъскаш, доказваш, работиш извънредно с някаква цел и ти се казва - ами, съжалявам, но имаме човек за тази позиция, който освен всичко друго, трябва и да въведеш и обучиш.

# 142
Не го обучавай.Като пита нещо, казваш му само най-елементарното, по начин, който няма да разбере. И не се блъскай извънредно за чужда фирма, нито фирмата ще стане твоя, нито някой ще ти каже мерси.

# 143
Абсолютно подкрипям горното мнение. Моят опит и наблюдения са, че биваш повишени хора, които знаят как да говорят, да се държат и да будят доверие. Не винаги това са най-кадърните, но нека не се лъжем - незаменими няма, трябва да си огромен специалст в дадена сфера, че да си важен за фирма, а даже  тогава не е сигурно, че ще получиш признание ако не знаеш как да си го поискаш.

Никой не ме е потупал по рамото за извънреден труд, едва ли някой и ще го направи. Не го очаквам, решението да го правя е мое. Ако съм искала повишение, говоря с човешки ресурси, при наличие на активна обява изпращам отново CV и минаван подбор, въпреки че работя в същата фирма. Нямам очаквания, че някой кой знае колко ме наблюдава, за фирмата е важно нещата да вървят.

# 144
Ако съм искала повишение, говоря с човешки ресурси, при наличие на активна обява изпращам отново CV и минаван подбор, въпреки че работя в същата фирма. Нямам очаквания, че някой кой знае колко ме наблюдава, за фирмата е важно нещата да вървят.

Когато повишенията във фирмата имат определен процес и подбор става, ама, когато ти се съобщава, че от утре идва еди кой си, как точно може да противодействаш, освен да напуснеш?

Да, незаменими хора няма, никой не го отрича. Ама и фирмите не са свършили.

# 145
  • София
Това, че в дадена фирма има официален процес по кандидатстване, не значи, че шефът не е определил предварително кой ще е. При нас няма повишение, което да не се е знаело кой ще е.
Отрязаха едно момиче от друг отдел с много опит и се хванаха за нещо съвсем дребно, за да може свинчо да си сложи парцалесата, която си мъкне от предните фирми и бута бута. А тя само седи, отнася се зле с колегите, никога не им отговаря, плаща й се допълнително за обучение, а после имат наглостта да идват при такива като мен и да им насаждат чувство за вина, да били помагали на екипа, да им вършат работа.

# 146
Не го обучавай.Като пита нещо, казваш му само най-елементарното, по начин, който няма да разбере. И не се блъскай извънредно за чужда фирма, нито фирмата ще стане твоя, нито някой ще ти каже мерси.

Чудя се и аз колко и какво да му предам, при положение, че ще е над моето ниво, т.е. предполага се по-знаещ и можещ. Обаче, като с повечето парашутисти, той не е за тази позиция, поне по първо впечатление.....дано да греша и поне да поеме някаква работа.
При това шефът (който не е собственик) има грозния маниер да посочва изхода, когато му кажеш нещо, което не му се хареса. Та, отлаганото известно време търсене на "нови предизвикателства" май ще се наложи да стартира, колкото и да ми е криво, понеже си харесвам работата и колегите (доколкото е възможно). При разговора ни му казах, че - хубаво, довел е някакъв, не ме интересува каква ще ми е позицията, но ме интересува заплатата. Не можело повишение, да съм ходела другаде, като не ми изнася..... Е, натам отиват нещата.

# 147
Виж къде е вратата и му затвори устата. Тия дето показват изхода си мислят, че това е най-великата фирма и друга по-добра не можеш да намериш.
Аз винаги при смяна на мястото съм попадала на по-добро и по-добро от преди. То това си е за теб дали да търпиш или можеш да получиш по-добри възможности. Много му пука на шефа ти. Гледай себе си и действай! Ще съжаляваш после, че не си го направила по-рано.

# 148
  • Melmak
Онзи ден разбирам, че част от фирмата ще има коледно парти. Единият етаж е поканен, ние не. Питам мениджъра защо.. ние сме щели да имаме друго парти, ще се обяви скоро. Днес получаваме мейл- self funded. Някаква зала са наели, да си платим наема и да си носим храна и напитки. Whaaaaat????

Партито на другия етаж е в заведение, не се плаща от служителите, разбира се! Направо щях да падна. Естествено, от моя екип всички бяхме шокирани от невероятното предложение да си плащаме сами и никой няма да ходи. Голяма фирма, международна, всеизвестна. Пропие ли ганьовския мениджмънт и става страшно.

# 149
Виж къде е вратата и му затвори устата. Тия дето показват изхода си мислят, че това е най-великата фирма и друга по-добра не можеш да намериш.
Аз винаги при смяна на мястото съм попадала на по-добро и по-добро от преди. То това си е за теб дали да търпиш или можеш да получиш по-добри възможности. Много му пука на шефа ти. Гледай себе си и действай! Ще съжаляваш после, че не си го направила по-рано.

Много си права, даже вече съжалявам. Обаче живеех с някакви надежди за коректен процес по кандидатстване за позицията, но уви....
Ще почна да се оглеждам за нещо подходящо, само малко да ми мине афекта, че да не взема някое прибързано решение, т.е. да приема някое предложение, което не е съвсем ок.

Общи условия

Активация на акаунт