Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 526
  • 865
  •   1
Отговори
# 630
Живот със съквартиранти в повечето случаи си е голяма прецаквация. Още помня как идвайки в София преди 15 години млада и зелена, заживях с момче и момиче, всеки в самостоятелна стая. Момичето събираше пари от нас и плащаше всички сметки. Докато един ден през декември се оказахме без ток понеже не го платила. И до ден днешен не знам причината , получаваше още в ония години около 2000 лв заплата, не е да е закъсала за тия 100-150 за ток. Но резултата поне за мен беше че се спасих скоропостижно от тази квартира и иначе биещата се в гърдите съквартирантка колко държи на точността и коректността. После живях с други момичета, там едната не беше плащала Топлофикация повече от година, и е харчела парите ни за собствени нужди. На финала имаше над 1000 лв натрупани задължения, проблеми с хазяите и тн. Та като цяло сам та как си знам дето има една приказка. Да, по - скъпо е, но не се ядосва човек за на всеки простотиите и липсата на отговорност към базови неща.

# 631
Стига с тоя закон.Щом всички в помещението пушат и на никой не му пречи какъв е проблема? Тия дето са писали закона, питали ли са ме, че да се съобразявам със закона им? Тя забраната важи и за заведенията, ама няма ресторант или кафене в което не се пуши. И при фризьорката ми се пуши, и при маникюристката.

Това сериозно ли го пишеш?
Била съм в колектив и се пушеше ел. цигари айкос и бях против, не ми беше приятно.
Бяхме 14 на двама. Не им дремеше. Не говорим за офис в държавна институция, а частна фирма.
И в университетите се пуши сигурно все още.

# 632
И аз бях в частна фирма, 4 жени пушачки в стаята, на никой не пречеше, даже и на собствениците. Нито пушенето, нито яденето, даже и телевизор работеше.

# 633
  • Бургас
Буболина, ти за коя се помисли, че чак и законодателят да идва лично да те пита дали ти харесва закона? Това, че някакви нередни и ненормални неща се случват някъде си, поради липсата на контрол и ....акъл, не значи, че е редно, та чак и да го одобряваш.
Ама какво се учудвам, типичната ни черта - те ще ми кажат на мене..... Заради такова мислене ще си останем в блатото вовеки като нация. Все още е твърде разпространено, за жалост....

# 634
Това с пушенето е ужасно, не мога да повярвам, че още се практикува в някои работни места, а и хич не е законно.
Аз пътувах по час, час и нещо, като ученичка и студентка. От София съм си, но живеех в единия край и учех в другия. За късмет работните ми места винаги са били на приемливо разстояние, макс 40 мин. в една посока. С годините късите разстояния ми стават все по-голям приоритет. Най-добре пълен хоум офис.

# 635
  • Melmak
Всякакво пушене е забранено в офиса.

Не вярвах, че някой може да иска да пуши в самолет, но се оказа, че един човек опита да пуши айкос. Стюардите направиха забележка и казаха, че ако не ги послуша ще има арест. Кечър, в оупън спейс как пушат? Няма ли проблем с противопожарната система?

Аз също съм от София и за това някои предложения за работа съм отказвала - като кажат, че офиса е на другия край на света. Няма как да си сменям дома. Но то зависи и човек в какъв етап на живота си е и какво иска. Аз лично съм държала на хоум офиса и преди ковид.

# 636
Стига с тоя закон.Щом всички в помещението пушат и на никой не му пречи какъв е проблема? Тия дето са писали закона, питали ли са ме, че да се съобразявам със закона им? Тя забраната важи и за заведенията, ама няма ресторант или кафене в което не се пуши. И при фризьорката ми се пуши, и при маникюристката.
За втори път упорито същият коментар. Аз съм безмълвна... Елементарна култура отделно и законът казват, че на закрито /обществени сгради, фирми, заведения/ не може да се пуши! Толкова. Като непушач, а и не само, имам пълно право да изисквам това да се спазва - да НЕ ми е задимено, миризливо, после да се проветря и да ми е студено. Всяка фирма с ниво над квартална гаражна клетка не би го допуснала, а определят разрешено място - тераса, пред сградата, според условията.

# 637
Аз като пушач също няма да съм съгласна да работя във вмирисано помещение, където се пуши. Нито вкъщи пуша, нито в колата. Като си спомня за задимените заведения преди двайсетина години ми се гади, не знам как сме седели вътре с часове. Зимата, прозорци затворени....ужас.

# 638
  • София
Аз също съм пушач, но за мен е неприемливо да се пуши в офиса (каквито и да било цигари). Дали си пуша в колата или в дома ми е друг въпрос, но в офиса нито бих си го позволила, нито бих била съгласна някой да пуши до мен. На първата ми работа имаше колеги, които пушеха в кабинета си - ами, смрад си беше. Трябваше в някакъв момент с колежка да делим офис с пушачите, но когато се "нанесохме" при тях, те се съобразиха с нас (и двете с колежката също пушехме) и си излизаха навън. Случваше се да запалят по цигара след 18 часа, ако оставаха, но това не беше голяма драма. Сега съм в оупън спейс и е съвсем немислим някой да пуши. 

# 639

Прието е със закон забрана на тютюнопушенето не защото на някого не му харесва миризмата на дима, а защото е доказано, че тютюнопушеното влияние отрицателно върху здравето. За пушенето е прието, че е вид зависимост с всички произтичащи от това проблеми. В белите държави за пушачите има определени рестрикции.
Някак България все не може да се ориентира към правовите държави, нито по манталитет, нито по стандарт.

# 640
Манталитет бре хора. Цигански, нагъл.
Има пушачи не им дреме не само за тях си, но и за останалите.
Аз  като съм пушила съм се съобразявала, няма да отида на гости в непушачи и да им запаля цигара.
Имах една шефка, уж умна, образована, ама не съвсем. Не ходи на гости на непушачи. Така подпали на тая тема, че буквално крещеше как така няма право в чужд дом на непушачи да не и дават да запали. Опитах се да обясня, че тя като се трови, на непушачите не им харесва, но тъпа, не разбра и продължи да си врещи монолога.

# 641
  • Melmak
Представям си маникюристката с цигарата. Направо с пепелника на работния плот. 😂

# 642
  • София
Не съм виждала фризьорски или козметичен салон, в който се пуши.

# 643
  • Melmak
И аз, но бубулина е виждала. 😉

# 644
И аз не съм виждала, ама ако попадна на такъв да се пуши вътре си излизам завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт