Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 523
  • 865
  •   1
Отговори
# 645
Аз също не съм виждала. Имат си масички и столчета и си пушат отвън. Но бях при една фризьорка, която ръцете й много миришеха на цигари. Беше ми неприятно и повече не я посетих.

# 646
Възлагат ли ви задачи тези дни?
Въпросът ми е напълно сериозен. Ние до миналата седмица приключвахме текущата работа и бяхме планували да я довършим тази седмица, защото двата дни по празниците сме отпуска цялата фирма.
Да, ама не - от понеделник ни възлагат задачи 'спешно до края на годината'. Много ясно, че не очаквам и не искам да кръстосвам крака през декември, но изцяло нови задачи, описани като тотален приоритет, заради които да хвърляме текущата работа ми си вижда абсурдно.

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 12:08 от Нарцùса

# 647
CEO-то на предишното ми работно място пушеше в кабинета си, въпреки че имаше на разположение огромна тераса с директен достъп от кабинета си. Ставаше ми лошо всеки път, като ми се наложи да вляза при него, въпреки че съм страстен пушач. Отвратителна история.

Никъде другаде не съм виждала никой да пуши в офис пространство и така трябва да е. Стоим в затворено помещение по 8 часа на ден и не само не е здравословно да е задимено, ами и вероятно ще пречи на повечето хора + че ще им намали продуктивността.

Редно е пушачите да се съобразяваме, предвид че ние с пушенето си внасяме негативна промяна в средата посредством дима. Даже чакайки градски транспорт се дърпам по-далеч от останалите чакащи, ако реша да пуша. Има хора с белодробни проблеми, хора, на които силни миризми им пречат или просто им е неприятно да бъдат одимявани от пушачи. Няма как да знаеш кой ще попадне на пейката/бюрото до теб и какъв ще му е случаят, така че малко по-встрани.

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 20:52 от innasn

# 648
  • София
Аз съм виждала фризьорски салони, в които се пушат iqos и електронни наргилета. Включително, моята фризьорка се случва да изпуши една цигара (iqos/ glo, нещо такова), докато ми чака боята 30 минути. Рядко се случва, защото обикновено има други клиенти и е заета, но се е случвало. Аз самата не бих я заменила само заради това, защото съм много доволна от работата и. До офиса има фризьорски салон и там винаги момчиетата пушат (всякакви цигари) отвън.

А по повод задачите - нашата работа и продължава с нормално към силно натоварено темпо и преди празниците. Компанията не затваря, всички гледат да изчистят максимално много преди празниците, а и работим с други офиси, които не празнуват Коледа. Почиваме на официалните почивни дни, доста колеги ще слеят празниците. Нови проекти поне аз нямам, но изскачат някакви неща, които колеги от други офиси държат да се свършат - приоритизираме каквото можем, каквото не - след нова година. Ако искат да ескалират, това е положението.

# 649
  • Mars Hotel
Има много неща, които трябва да се приключат преди края на годината, разбира се, но чак нови задачи от днес за утре няма. Направени са планове кое как се разпределя и кой го върши, за да сме сигурни, че нищо важно няма да увисне накрая. Няма шанс сега да се наместват нови задачи.

Не съм виждала да се пуши в салони никога. Това само в чудния свят на Буболина се случва.

# 650
  • Melmak
Нови задачи, не мисля. Нови обучения -да. Е, не са за края на годината, но реално няма иначе кога.

От миналия месец са ми асайнали трейнинги с дедлайн 31 януари, но януари време за тях няма да имам. Ще ги мъча тия дни и в двата работни между празниците. Не съм сляла нарочно, защото знам, че работа няма да има.

Повечето ни стейкхолдъри ще почиват, пожелали сме си весели празници.

Нова работа не са ни давали, нови задачи, но при нас няма какво толкова спешно да стане. Поне в моя отдел, другите постоянно имат спешности.

Екипът ми е разделен в две държави, в нашата имаме повече почивни дни. Колегите от другата държава ще си работят освен на 25.12.

# 651
  • София
Айкос пушат двама, не се е включвало нищо. Не са и на прозореца. И по време на срещи също. Голяма селяния.

# 652
Не съм работила във фирма, където някой да си е позволявал да пуши в помещението, където работим. Интересно е, че в екипите, в които съм попадала, масово хората не пушат, което мен лично много ме радва.  От по-големите мениджъри съм виждала да пушат електронна цигара в кабинетите си, но все пак са си техни собствени.
Бих сменила салона ако вътре се пуши. Независимо колко съм доволна от фризьорката - не мога да търпя цигарен дим.

В София в ресторантите вече рядко се пуши - позволяват си в отвратителните аквариуми на Витошка - защото те не се водят вътре и буквата на закона реално позволява.

# 653
За ресторантите в София забелязвам точно обратната тенденция-само за декември попаднахме на 3 такива-в повечето изобщо не е пригодено за пушене, няма необходимата вентилация и мирише отвратително.От миналата седмица в Хепи-те имат място за пушачи, ние сядаме в помещението за непушащи, но там си пушат най-спокойно електронни цигари...отделно пак проблем с вентилацията и от терасата или както се води това за пушачи ,миризмата си влизаше-тя вратата между двете е постоянно отворена

# 654
  • София
За мен е най-абсурдното това омешване на пушачи и непушачи (и го казвам като пушач). Във Варна заведенията са дори още по-зле - масите за пушачи са буквално в същото помещение като тези за непушачи. В офиса е още по-абсурдно да се пуши каквото и да е. В личен кабинет как да е, особено ако човека е сам в него - въпреки, че пак не го одобрявам, де. Но в отворено помещение е абсолючно неприемливо. Повечето офиси имат условия за пушачите - било то тераси или пред сградата. Ще загубиш 2-3 минути докато излезеш, но в крайна сметка си там за да работиш, ако пушиш често, ще си правиш сметката.

# 655
  • Melmak
Здравейте!

Да разбутам темата предпразнично. Предполагам повечето сте на вълна почивка вече. Simple Smile

Наскоро се свърза с мен една дама от ЧР, мисля, че писах. Не търся активно работа, но си казах, че защо да не пробвам. Лоши неща четох за компанията в бг работодател, но там май хвалби няма.

Днес беше интервюто. Такова странно интервю не съм имала. Държаха се доста приятелски. Не ми зададоха нито един технически въпрос, нито едно конкретно нещо за естеството на моята работа. Нито технологии, които използвам.

Направи ми впечатление, че днес следобяд още са в офиса. Фирмата е работи на хибриден модел - хоум/офис. Дори им показах, че съм изненадана, че са в офиса днес. Много било хубаво, всички много обичали да ходят в офиса. Това като го чуя и ми става зле.
Като ги попитах какви са следващите стъпки в подбора и не знаеха какво да ми кажат. Явно мениджъра и чр не го бяха обсъдили. 🙄
Не си търся работа в момента и дори да продължат с мен, най-вероятно ще откажа. Обаче такива неясноти и липса на конкретика + невероятната любов по офиса ме отказват!

# 656
Толкова им е хибриден моделът явно, днес точно да са в офиса наистина е много показателно. И аз бих си направила същите заключения. Все пак попитай и на другите интервюта, може в екипите да има различа политика. При нас е така - някои мениджъри много държат хората им да са в офиса.

# 657
Аз и в момента още съм в офиса и какво? По-малко човек ли съм? Даже тъкмо приключих виртуално интервю с кандидат за един от другите ни офиси. Бизнесът не спира защото ти си на вълна почивка.
Не става ясно с кого ти е било интерюто с ЧР или с мениджър. Ако интервюто е било с ЧР е нормално да не са ти задавали технически въпроси - те няма как да ги разберат освен ако не кандидатстваш за ЧР. Даже е по-добре, че не са се опитали да се преструват.
Ако е било с мениджър, то явно тоя мениджър не е много заинтересован да си разшири екипа. Ако е техническо лице станало мениджър по принуда, без съответното обучение е разбираемо. Лош индикатор е за фирмата, но в България е масово явление, поне в ИТ сектора.

# 658
Разказаното ми звучи като корпоративно промит мозък, също и неприятно неориентирано.
Аз днес също бях на работа и съм писала много пъти, че хоум офисът не е за мен лично, но абсолютно подкрепям да го има. Хибриден модел, при който си в офиса в дни, когато половината държава е направо отпуск...ей сега.

# 659
И аз като Бойко не разбирам какво е това учудване, че в работен ден хората си били в офиса? Явно много са се променили нещата с новото време. Имам чувството, че младите стават все по-глезени и претенциозни, а според информацията от хора на ръководни позиции, с които контактувам, ставало все по-трудно да намериш някой, който да има желание да изпипва нещата в детайли, да се развива и сам да търси да се усъвършенства...  Да видим къде ще му излезе краят.

Общи условия

Активация на акаунт