Майчинството счетоводно - 97

• 47 390
  • 825
  •   1
Отговори
# 390
От 20.12 до 30.01 ми е последният болничен от болницата, вече се води майчинство. Кога ще бъде изплатен

От началото на 45 дневния се водите майчинство.  А работодателя има срок до 10.01 да подаде болничния в НОИ и след това до 10тина дни ще имате превод за дните от Декември.  За дните от Януари ще имате като изтече болничния.
Еднократната помощ за раждане от общината е подадена декември, януари ли ще бъде преведена? За сега няма превод

# 391
До 3 м.
От 20.12 до 30.01 ми е последният болничен от болницата, вече се води майчинство. Кога ще бъде изплатен

От началото на 45 дневния се водите майчинство.  А работодателя има срок до 10.01 да подаде болничния в НОИ и след това до 10тина дни ще имате превод за дните от Декември.  За дните от Януари ще имате като изтече болничния.
Еднократната помощ за раждане от общината е подадена декември, януари ли ще бъде преведена? За сега няма превод

# 392
а тази еднократна помощ - автоматично ли се получава или трябва някакви бумаги да се попълват?

# 393
а тази еднократна помощ - автоматично ли се получава или трябва някакви бумаги да се попълват?
Попълва се декларация в социалните

# 394
На мен ми я изплатиха до 15-то число на следващия месец.

# 395
Може и онлайн да се подават документите !!!

# 396
  • София
До 3 м.

Как 3 месеца......изплаща се следващия месец след който е подадена. До 15-то число.
Т.е. на жената ще и бъде изплатена до 15.01

# 397
Здравейте, по време на майчинство мога ли да започна работа на граждански договор и има ли някакви условия и подробности и лимит на изплащано възнаграждение?

# 398
Може, да. Подават се където е регистриран настоящия адрес на майката, не по лична карта. Разбрах го по трудния начин защото се оказа, че настоящия ми адрес и този по лична карта са различни. Пък дори никога не съм живяла на онзи адрес та и това си е мистерия как съм се оказала регистрирана там. За малко да откажат помощтта и да се занимавам с бумаги.

И до 15то число следващ месеца на подаване обикновено се изплаща помощта.

Може и онлайн да се подават документите !!!

# 399
Зависи от коя Община. Ние подадохме юли документи и получихме чак октомври. От социалните е друга помощ, тя се изплаща по-бързо.

# 400
Здравейте,
С термин 01.05. съм. Планирам да изляза в болничен от началото на февруари. През тези три месеца до термин, какви осигуровки се получават, т.е. като се вземат предвид за изчисление на майчинството, сумата от болничния ли се взема или сумата на заплата, въз основа на която ви се изплаща болничния?

# 401
Брутна заплата !
Здравейте,
С термин 01.05. съм. Планирам да изляза в болничен от началото на февруари. През тези три месеца до термин, какви осигуровки се получават, т.е. като се вземат предвид за изчисление на майчинството, сумата от болничния ли се взема или сумата на заплата, въз основа на която ви се изплаща болничния?

# 402
Чл.26 от НМЕР си пише, че болничният за 48 дни се издава от лекаря, при който е регистрирано детето или от ЛЛ на родилката, когато детето почине, дадено е за осиновяване или настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка преди изтичането на 42 дни от раждането му.
Прочети пак наредбата!

# 403
  • ново
Iren11, това е цитат от Наредбата. Какво имаш предвид, кой член?

# 404
Здравейте, някой наясно ли е с тези срокове? 😊

Привет, въпросът ми е свързан със застъпено майчинство. Терминът ми с бебе 2 е на 24.03, а бебе 1 прави 2 години на 20.04.
Доколкото се ориентирам трябва да подам Приложение N 7 (II - промяна в обстоятелствата) за прекратяване на майчинството + Приложение N 8 (за изплащане на 50% от обезщетението) + 45-дневен болничен. Не разбирам какви са сроковете обаче - и трите документа ли трябва да подам заедно при началото на болничния?
Благодаря ви много!

Общи условия

Активация на акаунт