Майчинството счетоводно - 97

• 47 375
  • 825
  •   1
Отговори
# 435
Обикновено имате право на 180 дни преди 45 дневния ,ако АГ-то Ви е съгласен да Ви го дава не е проблем. Повечето са склонни. Кажете му ,че не се чувствате добре ,имате световъртеж ,гадене ,повръщане и няма как да бъдете на работа ,това е!
Здравейте! Да попитам, за по-дълъг болничен преди раждането от аг трябва ли да има медицински показания, или самият факт, че бременността е инвитро, над 45 години е достатъчен?

# 436
То си е така, гаденето не минава, в 15 седмица съм, това ме кара да съм парцал, иначе за щастие няма проблеми... Но не знаех, че може да бъде повод за болничен. Много благодаря!

# 437
Разбира се ,че може аз от първия месец повръщах на ден по 7-8 пъти до 3-я ,после нещата малко се затишиха и в 6 пак правех по един курс на ден. Сега влязох в 9-я и имам супер много киселини сутрин. Просто ,ако Ви откаже болничен директно сменяте АГ-то . Поне има много избор на лекари ,не е един ,че да го молите.
То си е така, гаденето не минава, в 15 седмица съм, това ме кара да съм парцал, иначе за щастие няма проблеми... Но не знаех, че може да бъде повод за болничен. Много благодаря!

# 438
Моля да ми кажете първата година майчинство до термин ли е, или до датата на раждане на детето?

# 439
  • ново
Моля да ми кажете първата година майчинство до термин ли е, или до датата на раждане на детето?
410 дни от първата дата на 45-дневния болничен.

# 440
Здравейте!
Имам един въпрос.
На 21 ви февруари ,детето ми става на 2 години. Последния превод за майчинството февруари ли ще е или е с един месец назад и може би ще има превод и март? Благодаря Ви предварително!

# 441
Здравейте!
Имам един въпрос.
На 21 ви февруари ,детето ми става на 2 години. Последния превод за майчинството февруари ли ще е или е с един месец назад и може би ще има превод и март? Благодаря Ви предварително!
За дните до 21 февруари ще получите още в края на февруари.

# 442
Здравейте, имам следния казус:
Имам останала 10 дни отпуск от 2023 година, но изглежда, че няма кога да я използвам, тъй като доки ми предлага да ми пусне директно болничен. Питането ми е когато живот и здраве се върна от майчинство (което ще е 2026 към края) мога ли да ги ползвам тези 10 дни или ще изгорят?

# 443
  • София
Здравейте,
миналият месец АГ ми пусна първия болничен (бременна съм) за цял месец, който беше за следните дати: от 18.12 до 16.01. В началото на месеца получих малка сума обезщетение, като допускам, че е това е сумата за малкото дни от декември, които хващам с този болничен.

Току-що получих ново обезщетение - то за какво е? За дните от 2ри до 16ти януари ли?

Благодаря предварително.

# 444
  • София
Здравейте, имам следния казус:
Имам останала 10 дни отпуск от 2023 година, но изглежда, че няма кога да я използвам, тъй като доки ми предлага да ми пусне директно болничен. Питането ми е когато живот и здраве се върна от майчинство (което ще е 2026 към края) мога ли да ги ползвам тези 10 дни или ще изгорят?

Да няма да се изгубят. А защо първо не си пуснете отпуската и после да ви пусне болничен.

# 445
Супер, мерси. Защото, за да ми се пускат болнични трябвало да съм задължитено на място в клиниката, която е в София, а аз съм от друг град. Смятам да си ги съчетая с ходенията, а пускането на отпуската ще ми обърка плановете по дати, за да мога да ги слея.

# 446
Здравейте, имам следните въпроси, ако някой е наясно... Предстои уволнение поради ликвидация на фирмата, а имахме план за бебе:

1. Ако забременея и изляза в болничен по болест преди да ме уволнят, ще ми се изплати ли болничния до края на бременността ако не го прекъсна, плюс майчинството от 410 дни? (От началото на болничния до края на 410 дни няма да има прекъсване и връщане на работа).
Знам, че 410 дни се изплащат ако уволнението е станало през тях. Но за болничен не намирам информация.

2. В случай, че започна нова работа и изляза в болничен по болест и бременна, могат ли да ме уволнят в изпитателен срок дори и да съм в болничен? Ще имам ли право на майчинство?

Благодаря предварително

# 447
Някой има ли идея защо съм получила майчинството си на 23-то число (днес) и за кой месец трябва да е това? Декември го получих на 28-мо число.

# 448
  • Пловдив
Ако качите скрийншот, по-лесно ще се разбере. 🙂 Имате ли пик код?

# 449
Аз още  нищо не съм получила ще изчакам още малко и ще звъня до работа....занесен болничен за б. 15.12,дори втори занесох вече.

Общи условия

Активация на акаунт