Майчинството счетоводно - 97

• 47 371
  • 825
  •   1
Отговори
# 450
Не съм влизала в НОИ, за да видя, че не мога да се отлепя от децата, но това ми е втори месец, откакто съм в майчинство и доколкото знам то се получава в началото на месеца, поне преди беше така.

# 451
Coconut water, ако това е превод от болничен макар и от тези 410 дни, при непълен месец на мен ми ги изплащаха по-рано.
Mosca marina, за първия въпрос не съм сигурна, но фирмата ба сестра ми беше в същото положение, докато тя беше бременна и търси опция за назначаване на друго място, имаше период, в който не получаваше нищо именно защото фирмата на практика се заличи.
А болничен в изпитателен не е причина да не те уволнят. Изпраща се в писмена форма уведомление и се прекратява, както и болничният не се изплаща за след датата на уволнение. Имали сме същия случай и служителят беше изненадан да разбере, че се прекъсва договор по време на болничен.  (В неговия случай злоупотреба, започна при нас и след 5 дни болничен като на два пъти удължава за по месец).

# 452
  • ново
Аз още  нищо не съм получила ще изчакам още малко и ще звъня до работа....занесен болничен за б. 15.12,дори втори занесох вече.
Ако имаш ПИК може да видиш дали е подаден поне.

# 453
Не би трябвало да в превод на болничен, защото последният ми болничен изтече на 4.01.

# 454
Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, но на приложение 7 за втора година майчинство на дата, от която се изплаща обезщетението датата на термина ли се вписва или следващия ден, т.е. в случая  термина ми според следващия ми лекар беше 8 февруари, коя  дата се пише?

# 455
Ох няма пик 🙄🫥не може ли да се извади онлайн

# 456
Здравейте,
Имам следния въпрос. Бременна съм с термин 14 Април. На 29 февруари се пада 45 дни преди термина. На 24 февруари ще сключвам брак (изненада ни бебето,но запазихме желаната дата). Искам да взема фамилията на годеника ми и се чудя ще имам ли проблем с болнични и майчинство, защото се съвпада всичко заедно.За да изляза в майчинство какви документи ми трябват? Срока между 24 и 29 е кратък и се притеснявам, че ще имам проблем с смяна на името. Как трябва да процедирам ако е възможно да си сменя името и да нямам проблем с болнични и майчинство. Благодаря ви предварително за отделеното време. 😊

# 457
  • ново
След брака ще си подадете документи за нова лична карта. Зависи от услугата, която изберете ще стане готова най-късно след месец, т.е болничният за 45 дни ще е издаден вече. За следващият болничен представяте новата лична карта, представяте я и на работодател, за да подаде коректни данни в декларация 1. Никакъв проблем не е.
Мими, ПИК се вади срещу лична карта.

# 458
Пуснете експресна поръчка не помня колко беше ден или три аз така направих защото ми трябваше да пътуваме извън страната и да не стане фал,е повечко пари е

# 459
След брака ще си подадете документи за нова лична карта. Зависи от услугата, която изберете ще стане готова най-късно след месец, т.е болничният за 45 дни ще е издаден вече. За следващият болничен представяте новата лична карта, представяте я и на работодател, за да подаде коректни данни в декларация 1. Никакъв проблем не е.
Благодаря за отговора.
Ако изкарам лична карта с бърза поръчка и с нея ми направят болничния за 45 дни би трябвало да няма проблем в НАП? Не знам колко бързо се отчита промяната при тях.

# 460

Може и онлайн, но трябва да имаш електронен подпис.

# 461
Има експресна  и става същия ден като се подаде сутринта заявлението. Аз така изкарах моята. Беше 100лв някъде, но беше преди 3г. Може да е увеличено.

Промяната на името става автоматично в държавните институции. Обаче трябва да се иде в банката в 1м срок май беше. И мобилен оператор също, за актуализация на данните. Общо взето където не е държавна институция (НОИ/НАП/МВР и тнт) трябва да се иде  на крак с новата карта и аз дори си носех свидетелството за граждански брак. Не помня дали ми го искаха обаче.

Пуснете експресна поръчка не помня колко беше ден или три аз така направих защото ми трябваше да пътуваме извън страната и да не стане фал,е повечко пари е

# 462
  • ново
Михаела, честно казано не разбирам защо държиш болничният да е с новата фамилия?
Че чак и експресна поръчка? Относно плащанията от НОИ няма да имаш никакви проблеми.

# 463
Аз ли съм в грешка 🫥
Нали при болничен при б.се плаща от НОИ
Днес получавам пари от работа за м.01 е някакви 200 +лева и се чудя какво става ...

# 464
Ако е болничен за първи път, не продължение и не е 45 дневен, първите дни са от работодателя.

Общи условия

Активация на акаунт