Майчинството счетоводно - 97

• 47 366
  • 825
  •   1
Отговори
# 465
Яснооо изобщо незнаех,а ми е втора б.много благодаря

# 466
Здравейте,искам да попитам,до септември бях на работа сега съм последен месец на борса,но разбрах,че съм бременна в 5месец и се чудя мога ли да взема пълно майченство 2 години или не?
И ако мога как стоят нещата,примерно ако не мога да намеря фирма която да ме назначи?
Имам непрекъснат 3 годишен стаж преди това,ако е от значение.
Живеем в малко село и тук фирми няма,за да ме назначат!
Благодаря ви много, бъдете ,здрави.

# 467
Не можете да вземете "пълно майчинство", ако не сте назначена на трудов договор.

# 468
Ще вземете единствено социално майчинство за 1 година.
Няма договор-няма майчинство!

# 469
Не ми излиза справката в НОИ за майчинството - пише "няма данни"?
Някой друг с този проблем?

# 470
  • Пловдив

Страницата с документите и обезщетенията от ДОО ли?

# 471

Страницата с документите и обезщетенията от ДОО ли?
Да.

# 472
  • Пловдив
В момента си работи, но ми се е случвало няколко пъти да ми излезе, че няма данни. След няколко рефрешвания се оправя.

# 473
прощавайте за глупавия въпрос, но кое показва, че работодаля е внесъл болничния? Виждам вече 45- дневния си, но не мога да преценя дали това е подадено от д-ра или работодателя 🤔

# 474
Трябва да има медицински показания, но много АГ пускат с диагноза "заплашващ аборт" без да има такъв, който се продължава от ЛКК.
Здравейте! Да попитам, за по-дълъг болничен преди раждането от аг трябва ли да има медицински показания, или самият факт, че бременността е инвитро, над 45 години е достатъчен?

# 475
Здравейте, отпуската по бащинство съвместима ли е с майчинството, да се ползва наведнъж и от майката и от бащата?
Ако бащата я използва цялата има ли възможност после в някакъв момент да му прехвърля майчинството? Благодаря

# 476
Здравейте извинявам се , че се допитвам точно тук , но съм съвсем пресен случай на наскоро забременяла майка ще бъда благодарна като някой че осведоми относно темата за паричните обещетения при майчинство . Нямам много теудов стаж почти никакъв бих казала по три месеца на две места минумум се искат 12 месеца , времето което се връща назад за изчисляване е 24  месеца . В такъв случай нямам право на майчинство или как да го разбирам , извинявам се много просто ми трябва ориентир тъй като не съм запозната .. Извинявам се и благодаря предварително , било то за една обикновена насока .

# 477
Доколкото знам продължавате да работите и като направите 12 месеца стаж излизате в майчинство. Ако сега сте забременяла имате достатъчно време.

# 478
Здравейте извинявам се , че се допитвам точно тук , но съм съвсем пресен случай на наскоро забременяла майка ще бъда благодарна като някой че осведоми относно темата за паричните обещетения при майчинство . Нямам много теудов стаж почти никакъв бих казала по три месеца на две места минумум се искат 12 месеца , времето което се връща назад за изчисляване е 24  месеца . В такъв случай нямам право на майчинство или как да го разбирам , извинявам се много просто ми трябва ориентир тъй като не съм запозната .. Извинявам се и благодаря предварително , било то за една обикновена насока .
Много правилно си се ориентирала. Ако не си се осигурявала поне 12 месеца в последните 24 месеца, нямаш право. НО: ако имаш тези 6 месеца, за които споменаваш, и ако си от скоро бременна и в момента работиш, би могла да си доработиш недостигащите ти 6 месеца. Важно е към момента на началото на отпуска за бременност и майчинство все още да се осигуряваш.

# 479
Много правилно си се ориентирала. Ако не си се осигурявала поне 12 месеца в последните 24 месеца, нямаш право. НО: ако имаш тези 6 месеца, за които споменаваш, и ако си от скоро бременна и в момента работиш, би могла да си доработиш недостигащите ти 6 месеца. Важно е към момента на началото на отпуска за бременност и майчинство все още да се осигуряваш.
Трябват й общо 12 месеца през целият живот, а не през последните 24 месеца!
Към момента на издаване на 45-дневният трябва да е на трудов договор и изобщо през цялото майчинство!

Общи условия

Активация на акаунт