Майчинството счетоводно - 97

• 47 223
  • 825
  •   1
Отговори
# 735
  • София-Младост
Ала-Бала, благодаря още веднъж за отговорите. Датите ги видях от справка за "представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО", четвърта колона се пада.
Д
Скрит текст:
а не би от друго място се проверява подал ли ги е работодателя и да се окаже, че още не ги е представил.
Иначе има и една друга справка по ЕГН - от електронния регистър на болничните листове и там също ги има, но с по-рано дати заведени. В моите представи там излизат подадените от лекарите данни.
Но знам ли...

[/
На правилното място гледаш. Звънни в счетоводството и попитай дали от НОИ са получили някакво връщане за попваки по тези болнични. Провери си банковата сметка, най-горе под името я пише.

# 736
Здравейте,
Искам да ви питам болничен от гинеколог и личен лекар са различни, нали? Защото искам да си пусна 1-2 седмици докато минат вирусите и се пооправи времето, защото учениците ми постоянно са болни, съответно и аз, и в момента също съм болничен, но от личния лекар. Ако ми го пусне АГ ще се приспадат от въпросните 180 предполагам?
Благодаря!

# 737
  • ново
Който и да го пусне, все ще е болничен за общо заболяване.

# 738
Здравейте,
Бих искала да попитам може ли да се ползва платен отпуск след болничен ?

# 739
  • ново
Разбира се, че може, стига да ви го разрешат.

# 740
Здравейте, от новата година не съм Ви чела, но се връщам да чета. Имам следния въпрос, на 15.02.2024г. Детето стана на 1г. Мислех да прехвърлям майчинството, но няма да стане. Та ако се върна примерно април месец на работа, ще получавам и половин майчинство за 2рата година, нали? Въпроса ми е ако нещо не успея да се справя в работата и децата, има ли вариант пак да се върна в майчинство или край, вече не може след като съм се върнала на работа? Защото като мислех варианта а прехвърлянето на майчинството , там  можеше да се прекрати. Благодаря предварително ако някой се отзове и се извинявам ако е коментирано.

# 741
  • София
Здравейте, от новата година не съм Ви чела, но се връщам да чета. Имам следния въпрос, на 15.02.2024г. Детето стана на 1г. Мислех да прехвърлям майчинството, но няма да стане. Та ако се върна примерно април месец на работа, ще получавам и половин майчинство за 2рата година, нали? Въпроса ми е ако нещо не успея да се справя в работата и децата, има ли вариант пак да се върна в майчинство или край, вече не може след като съм се върнала на работа? Защото като мислех варианта а прехвърлянето на майчинството , там  можеше да се прекрати. Благодаря предварително ако някой се отзове и се извинявам ако е коментирано.
След като се върнете на работа, ще получавате и половината от майчинството в допълнение към заплатата си. Можете отново да се върнете в майчинство, ако установите, че не можете да се справите на работа.

# 742
След като се върнете на работа, ще получавате и половината от майчинството в допълнение към заплатата си. Можете отново да се върнете в майчинство, ако установите, че не можете да се справите на работа.
Супер, благодаря ви за отговора. Бабата, която е пенсионер се притеснява, дали тя ще може Simple Smile че малката е мега дива. Но а така или иначе имам много отпуск, ще взимам и болнични. Така, че мисля, че ще успея.

# 743
Тъжна история.

В болничен няма как да те уволнят.

Явно целта на авторката е да започне с болничните от ден 1 и да не се връща изобщо. После да излезе в майчинство и да се изтарикати с работодателя.

Здравейте,целта ми беше да започна работа..
Понеже работя от 7години без прекъсвания но ме уволниха 4ри месеца преди да забременея и от както съм бременна където и да отида да търся работа и кажа че съм бременна ме пъдят като прокажена...целта ми е да имам работа и да си взема полагащите му се майчински за да можа да свържа двата края а й да се водя здрвно осигурена понеже живеем в прекрасна държавица и в момента за да мога да взема едни ми имални майчински дори трябва да се налага да лъжа или да търся някакви врътки ... Не знам защо винаги хората си мислите че на някого му се налага да направи нещо е точно защото го мързи и му е приятно да се прави на "хитър" или "тарикат" ми не не желая ,но пак казвам в 5ти месец съм в момента бачкам на две места като на едно съм два на два по 12 часа смени а другото по нощите пиша неща за едни мизерни пари и понеже накрая се водя в изпитателен срок отново няма да получа никакво майчинство понеже съм тарикатка!!!!

# 744
Мами на кой телефонен номер на НОИ си правите справки?

От три дни звъня на единния им номер, но безуспешно.
Случаят е следният: Болничен за общо заболяване за мен в периода 27.02 - 01.03.24 г, след това прекъсване за три дни - събота, неделя и понеделник и отново болничен 05.03 - 08.03.24 г отново за общо заболяване за синът ми.
Според моят лл се броят 2х4 дни, тоест 8, а според лл на детето се обединявали и дните стават 11😒 Та кое е вярното?
Отделно, според лл на детето на година се полагали 40 кал.дни за майката и още толкова за детето. Това е нова версия от петък, тъй като в последната 1 г все ми е обяснявала, че дните са общо 40 календарни (болничен взимам само аз за детето, съпругът ми - не).

# 745
  • ново
Брои се за продължение от гледна точка на изплащането. 2 дни от работодател и 6 от ДОО.

# 746
Брои се за продължение от гледна точка на изплащането. 2 дни от работодател и 6 от ДОО.

Тогава приемам, че от 40 календарни дни ми остават 29 до края на годината или не?

# 747
  • ново
2 БЛ по 4 кал.дни са както и да го погледнем 😀 Дори съм сигурна, че на вторият пише първичен.

# 748
2 БЛ по 4 кал.дни са както и да го погледнем 😀 Дори съм сигурна, че на вторият пише първичен.

Точно така пише. И за мен са два по 4 дни, но според лл на детето дните ставали 11, та това ме обърка🥴
А колко дни за година се полагат 40 или 2х40 (за мен и детето)?

# 749
Здравейте, в болнични съм с ЛКК и до 45 дневния за раждане остава разлика от 6 дни.Предполагам личният лекар не може да ми дава болничен непосредствено след комисията? Чела съм някъде, че не било хубаво да се прекъсва болничния и че влияе на обезщетението, дали е така? Какви варианти имам без да бъда ощетена? Мога ли да си пусна платен отпуск, би ли се отразил негативно /ако ползвам отпуск, дните са 4, 6 са за болничен /вкл. събота и неделя ако някой може да ми издаде/.
Благодаря на отзовалите се.

Общи условия

Активация на акаунт