Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 072
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • Замък сред облаците
Чудни резултати бих казала Simple Smile

# 106
Някой може ли да сподели впечатленията си от тези тестове в Геника:
Фертилити тест https://www.genica.bg/test/fertility-test-za-neya
Панел "повтарящи се спонтанни аборти"
https://www.genica.bg/test/panel-povtaryashchi-se-spontanni-aborti

За първият са дали доста информация, а за вторият никаква. Мисля че се води разширен пакет за тромбофилия, но никъде не намирам описано какво точно се гледа. Всякаква информация е добре дошла - мерси!

# 107
  • София
Първият е за инфекции в женската флора, Вторият тест би трябвало да е генетичен, можеш да ги питаш какво включва, явно се е затрило в поредната версия на сайта.

# 108
Момичета, по-дългата лутеална фаза би ли имала отношение към проблеми с износването, ако случайно е настъпила бременност?
Чудя се, понеже правим опити от този месец, О ми се стори по-раничко (около 13-14 ден при цикъл 33 дни) и да знам дали да предприемам някакви мерки.

# 109
  • Замък сред облаците
Лутеална фаза до 17 дни се счита ок.
Ако не е доказана кога е О и е на база струва ми се, не мисля че е повод за притеснение.
Удължен цикъл може да има при липса на О (дори при пик на ЛХ), задържан фоликул, киста.

П.п. Лутеалната фаза не се мени месец за месец, тоест един път да е 13 дни, друг път 17. Вариациите в норма се считат максимум 24-48ч. Ако се смени продължителността й с повече от това, то ще е за месеци наред.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 09:04 от АА

# 110
Благодаря, @AA! Спирам излишните филми явно засега Grinning ще поживеем и ще видим.

# 111
Някой може ли да сподели впечатленията си от тези тестове в Геника:
Фертилити тест https://www.genica.bg/test/fertility-test-za-neya
Панел "повтарящи се спонтанни аборти"
https://www.genica.bg/test/panel-povtaryashchi-se-spontanni-aborti

За първият са дали доста информация, а за вторият никаква. Мисля че се води разширен пакет за тромбофилия, но никъде не намирам описано какво точно се гледа. Всякаква информация е добре дошла - мерси!

Ако случайно разберете какво се включва, ще се радвам да споделите Simple Smile

# 112
Здравейте момичета 🤗 Включвам се и аз с един кюртаж в 7г.с. през месец юни. Започнахме след 3тия месец опитите, но вчера ми дойде.. толкова се депресирах… но продължаваме напред 🍀
Пожелавам успех на всички! 🍀

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 14:44 от Sophiaaaa

# 113
Здравейте , през юни се наложи кюртаж в 8г.с заради липса на пулс и ембрион . В събота видях 2 чертички който ако искате вярвайте на знам как са се получили ползвахме презерватив имамме 1 контакт без  ( за първите 2 се трудихме 4 години ) днес пуснах чхг - 127 . Бременност има но съм в тих ужас какво следва от тук нататък ?! Възможно ли е всичко да е наред с износването и протичането на нормална бременност след толкова кратък период от аборта  ? Ако се наложи отново аборт не е ли много скоро ? На някой случвало ли му се е да се наложи второ  прекъсване ? Смазана съм психически и не съм готова да изживея същото отново .

# 114
  • На изток от Ада
Възможно е бренност без проблеми.
Не е рано за нова бременност.
Никой не може да каже как ще протече тази.
След аборта имаш ли  изследвания някакви ?

# 115
Аз мога да споделя информация, че на нас ни бяха разрешили опити 3 месеца след кюретаж. От юни до сега са минали вече 5 месеца, ако нямаш други опасения, би трябвало да е ок. Стискам палци и тихичко честито!
Sophiaaaa, разбирам те много добре за отчайването, оплаквала съм се и тук, трудно е, но не се отказвай и не спирай да вярваш. Heart

# 116
  • На изток от Ада
Аз пък по време на МЦ съм страшно Ку-ку... Уж не правим опити. Обаче тогава първият ден, съм мн зле. За ембрионите мисля, за доктори и за нови опити.

# 117
Възможно е бренност без проблеми.
Не е рано за нова бременност.
Никой не може да каже как ще протече тази.
След аборта имаш ли  изследвания някакви ?
Това ако всичко е наред ще ми е 2ро дете , имам дъщеричка на 5 години . За това след аборта не пуснахме нищо като доктора каза , че се случват такива неща , ако се повтори тогава . Аз го изживях много тежко и си казах , че не искам повече деца като дори от този цикъл щях да съм на противозачатъчни (казаха на 3 нормален цикъл ) е да ама не .... моя доктор е до 10 в отпуск то и е много рано за каквото и да било но ми се искаше да направя консултация все пак за възможностите пред мен .... ако можете да ме и насочите към добър доктор в Пловдив ще е супер .

# 118
  • На изток от Ада
За Пловдив пример Матев в Селена. Имам час.
Хубаво е да се направи за тромбофия, може да се отключи. И след успешна бременност.

# 119
Ох аз винаги, когато ми дойде цикъла изпадам в депресия, поплаквам си, мрънкам на мъжа си..добре че е той малко да ми вдига настроението и да казва постоянно “другият месец ще стане”.. и вече след като ми свърши започвам да се успокоявам и да мисля за овулацията хахаха страшно нещо сме жените…

Според мен изобщо не е рано за нова бременност и няма за какво да се притесняваш. Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт